skip to Main Content

20 daagse South African Explorer kampeer groepssafari

1.955,00

Dit is een vanaf prijs

 • overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig
 • entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • excursies zoals genoemd
 • vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • maaltijden zoals in de beschrijving
 • begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
 • Digitaal informatieboekje

Reiscode: AOL 508

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Kennismakingsreis door Zuid-Afrika met de volgende excursies inclusief; bezoek aan de wijnlanden, Stony Point pinguïn kolonie, walvissen in Hermanus, Cango Caves in Oudtshoorn, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park.

Game drive in het Addo Elephant Nationaal Park, bezoek aan koningsrijk Lesotho, wandelen in de Drakensbergen, een bootcruise op Lake St. Lucia, game drive in het Hluhluwe Game Reserve, natuurwandeling in Mlilwane Wildlife Sanctuary game drives in het Kruger Nationaal park en bezoek aan Panorama Route.

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Programma

Dag 1: Kaapstad - Hermanus

Vertrek uit Kaapstad om 07.00 uur en rijden via de Cape Whale Road naar het plaatsje Hermanus. Onderweg word een bezoek gebracht aan de wijnlanden waar een wijn en chocolade proeverij wordt gedaan. Ook bezoeken we het dorpje Stellenbosch voor een wandeling door het historische centrum.

Daarna via een schitterende kustroute langs dorpjes als Gordon’s Bay en Rooie Els rijden naar de African Pinguïn kolonie bij het Stony Point Nature Reserve. Na het bezoek aan de pinguïns rijden naar Hermanus waar in de wintermaanden van juni tot en met november de Southern Right walvissen te zien zijn die hier naar toe komen om hun jongen te krijgen en te paren. Rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in het Windsor hotel in een tweepersoonskamer. (hotel)

Activiteit inclusief: bezoek aan een wijnhuis met wijn & chocolade proeverij, wandeling door Stellenbosch, bezoek African Pinguïn kolonie
Maaltijden inclusief: lunch en diner
Overnachting: Windsor hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 150 km
Voor meer informatie zie: www.windsorhotel.co.za

Dag 2: Hermanus – Oudtshoorn

Vertrek uit Hermanus na het ontbijt en rijden via de schitterende Route 62 door de Kleine Karoo rijden naar Oudtshoorn. Onderweg worden stops gemaakt bij een aantal padstals (kleine winkeltjes langs de weg waar veelal lokale producten worden verkocht). Aankomst in Oudtshoorn en bezoek aan de Cango Caves waar een rondleiding op het programma staat. Na het bezoek aan de Cango Caves rijden naar het hotel. Rest van de namiddag en tijd om te relaxen en de omgeving te verkennen. Overnachting op de camping van het Kleinplaas Holiday Resort. (camping)

Activiteiten inclusief: stop bij Ronnie’s Seks Shop Country Pub (natuurlijk geen sexshop maar een nogal interessante pub), begeleide excursie Cango Caves
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Kleinplaas Holiday Resort in een tweepersoonskoepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Afstand: ca. 364 km
Voor meer informatie zie: www.kleinplaas.co.za

Dag 3: Oudtshoorn – Knysna

Na het ontbijt vertrek uit Oudtshoorn en rijden via het schitterende Outeniqua gebergte naar de kust en het dorpje Knysna. Onderweg worden een stop gemaakt in het stadje George waar een bezoek wordt gebracht aan het George museum, een interessant museum over de geschiedenis van George en omgeving en de houtindustrie waar dit gebied om bekend staat. Aankomst in Knysna in de loop van de middag en de namiddag ter vrije besteding om een mooie strandwandeling te maken of om een kanotocht of een van de andere watersport activiteiten te doen die worden aangeboden. Overnachting in het Gooderson Knysna resort in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (chaletsl)

Activiteit inclusief: bezoek aan George museum
Activiteiten optioneel: watersporten als kanovaren, walvis en dolfijnen cruise, hiking, strandwandelingen etc.
Maaltijden inclusief: ontbijt lunch en diner
Overnachting: Gooderson Knysna Chalets in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 165 km
Voor meer informatie zie: www.goodersonleisure.co.za/Knysna/

Dag 4: Knysna – Stormsrivier - Tsitsikamma Nationaal Park

De ochtend is ter vrije besteding om een strandwandeling te maken of om te relaxen aan het strand. Dan vanuit Knysna rijden richting het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg een stop in Nature’s Valley, een stukje ongerepte natuur waar een mooie wandeling kan worden gemaakt. Rest van de middag ter vrije besteding voor optionele activiteiten als de Bloukrans Bungee jump, zeekajakken, bezoek Bird of Eden of Monkeyland , een apenopvangcentrum gelieerd aan Stichting Aap. Overnachting op de camping van Tsitsikamma cottages. (camping)

Activiteit inclusief: Nature’s Valley natuurwandeling
Optionele activiteiten: treetop canopy tours, black water tubing, hiking (op eigen gelegenheid), bezoek Birds of Eden, bezoek aan Monkey Town, ocean safari, township tour
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Tsitsikamma cottages camping in tweepersoons koepeltenten met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Afstand: ca. 160 km
Voor meer informatie zie: www.tsitsikamma.net

Dag 5: Tsitsikamma Nationaal Park

Volle dag in Stormsrivier. Er kan een wandeling worden gemaakt in het Tsitsikamma Nationaal Park met de gids. De middag is ter vrije besteding om te relaxen of om een activiteit te boeken zoals de Woodcutters Journey excursie of een canopy tour. Overnachting op de camping van Tsitsikamma cottages. (camping)

Activiteit inclusief: entreegelden Tsitsikamma Nationaal Park en wandeling met gids,
Optionele activiteiten: Treetop canopy tours, black water tubing, hiking (op eigen gelegenheid), Woodcutters Journey
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Tsitsikamma cottages camping in tweepersoons koepeltenten met gedeelde douche/toilet faciliteiten

Dag 6: Tsitsikamma Nationaal Park - Addo

Na het ontbijt vertrek uit Stormsriver en rijden naar het Addo Elephant Nationaal Park, het derde grootste wildpark van Zuid Afrika. Onderweg naar Addo wordt een stop gemaakt in het dorpje Jeffrey’s Bay, het surf mekka van Zuid Afrika waar talloze Internationale wedstrijden plaatsvinden. Hier wordt een kort bezoek gebracht aan het surf museum. In de middag een game drive in het Addo Elephant Nationaal Park. Overnachting op de camping van de Kudu Ridge Lodge nabij Addo. (camping)

Activiteit inclusief: namiddag game drive in het Addo Elephant Nationaal park
Optionele activiteit: middag of avondgame drive in het privé game reserve
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Kudu Lodge camping in tweepersoons koepeltenten met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Afstand: ca. 340 km
Voor meer informatie zie: www.kuduridge.co.za

Dag 7: Addo Elephant Park

Vanmorgen kan een bezoek worden gebracht aan de nabij gelegen stad Gqeberha (voormalig Port Elizabeth) of relaxen bij de lodge. Lunch in het camp. In de middag een game drive met de safari truck door het Addo Elephant Nationaal Park. Overnachting op de camping van de Kudu Ridge Lodge nabij Addo. (camping)

Activiteit inclusief: bezoek Gqeberha, namiddag game drive in Addo Elephant Nationaal Park
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Kudu Lodge camping in tweepersoons koepeltenten met gedeelde douche/toilet faciliteiten

Dag 8: Addo Elephant Nationaal Park - Graaff Reinet

Na het ontbijt vertrek uit Addo en rijden naar het plaatsje Graaff Reinet. In de namiddag een sundowner excursie naar de Valley of Desolation. Overnachting op de camping van het Profcon Resort. (camping)

Activiteit inclusief: sundowner/sunrise drive Valley of Desolation tour (in de winter wordt er een sunrise tour aangeboden)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Profcon Resort camping in tweepersoons koepeltenten met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Afstand: ca. 235 km rijden inclusief stops en lunch
Voor meer informatie zie: www.profconresort.co.za

Dag 9: Graaff Reinet - Lesotho

Vertrek uit Graaff Reinet en dwars door het landschap van de grote Karoo rijden naar de Van Rooyens grens met het Koninkrijk Lesotho, het hoogst gelegen land in Afrika met het gehele land hoger gelegen dan 1000 meter boven zeeniveau. Aankomst in de namiddag en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting op de Malealea Lodge camping. (camping)

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Malealea Lodge camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toiletfaciliteiten
Afstand: ca. 490 km
Voor meer informatie zie: www.malealea.com

Dag 10: Lesotho

Vanmorgen is er de mogelijkheid om een wandeling te maken en een bezoek aan een lokaal dorp en schooltje. Het zou leuk zijn als u in uw bagage wat schoolmateriaal kan meenemen als schriften, pennen, Engelse leesboekjes enz. in de middag kan optioneel een Pony Trekking word gedaan, verkennen van het landschap in de omgeving van de Malealea Lodge met het lokale transport, de Basotho pony. Overnachting op de Malealea Lodge camping. (camping))

Activiteiten inclusief: bezoek aan lokaal dorp en schooltje (behalve tijdens de schoolvakanties), hike met een gids
Optionele activiteit: Pony trekking dagtocht, Pony trekking met overnachting, Pitseng hiking.
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Malealea Lodge camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toiletfaciliteiten

Dag 11: Lesotho - Ukhahlamba Drakensberg

Vandaag vertrek uit Lesotho en een mooie route rijden naar de Maseru grens met Zuid Afrika. Na het passeren van de grens rijden via de Golden Gate naar de beroemde Drakensbergen, een gebergte dat zich uitstrekt over de gehele lengte van Kwa-Zulu Natal. Aankomst in de namiddag en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachtingen op de camping van het Monks Cowl resort. (camping)

Activiteiten inclusief: Oliviershoek Pass
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Monks Cowl Resort camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche & toiletfaciliteiten
Afstand: ca. 550 km
Voor meer informatie zie: www.goodersonleisure.co.za/gooderson-monks-cowl-golf-resort/

Dag 12: Ukhahlamba Drakensberg

Vandaag wordt er een wandeling gemaakt in het Ukhahambla- Drakensberg Nationaal Park en een bezoek gebracht aan de San rotsschilderingen bij Battle Cave. Overnachtingen op de camping van het Monks Cowl resort. (camping)

Activiteiten inclusief: Drakensberg hike met gids, rotsschilderingen Battle Cave
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Monks Cowl Resort camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toiletfaciliteiten

Dag 13: Drakensbergen - Isimangaliso Wetland Park

Vertrek uit de Drakensbergen na het ontbijt en via de Midlands Meander rijden naar de kust. Onderweg een bezoek aan de “capute site” de plek waar in 1962 de politie een auto aanhield met daarin de gezochte Nelson Mandela. Vanaf die dag tot aan zijn vrijlating 27 jaar later was Nelson Mandela een gevangene van de Staat.

Tegenwoordig is deze plek een gedenkplek met een prachtig monument. In Howick wordt een stop gemaakt voor een korte wandeling in het dorp en een bezoek aan de Howick Falls. In de middag aankomst in Durban en een korte wandeling over de boulevard om de benen te strekken.

Daarna rijden in noordelijke richting naar St. Lucia. Onderweg uitgestrekte suikerrietvelden en Zulu dorpen. Aankomst in St. Lucia in de namiddag en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in St. Lucia in de Shonalanga lodge. (lodge)

Activiteiten inclusief: bezoek aan Howick watervallen, Mandela Capture Site, Zulu Culturele avond
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Shonalanga Lodge, tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 465 km
Voor meer informatie zie: www.shonalanga.net

Dag 14: St. Lucia (Hluhluwe –Umfolozi Game Reserve)

Na het ontbijt vertrek uit St. Lucia en rijden naar het nabij gelegen Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve voor een game drive in open 4×4 safari auto’s. Het Hluhluwe–Umfolozi Game Reserve is het enige, in Kwa-Zulu Natal gelegen, Big Five park dat eigendom is van de Staat. Het park heeft s’ wereld grootste populatie aan witte neushoorns en een groot aantal zwarte neushoorns. Na het bezoek aan het Hluhluwe –Umfolozi Game Park terug naar St. Lucia om op te frissen en klaar te maken voor een sunset bootcruise over Lake St. Lucia. Overnachting in het Shonalanga Holiday Resort. (lodge)

Activiteiten inclusief: Morning game drive in open 4 x 4 vehicles – Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, bootcruise Lake St. Lucia
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Shonalanga Lodge, tweepersoonskamer met ensuite badkamer

Dag 15: Isimangaliso Wetland Park - Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit St. Lucia en rijden naar Swaziland en het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Rest van de middag ter vrije besteding. Omdat hier geen gevaarlijke dieren voorkomen kun je hier wandelingen maken, tochten per mountain bike maken of paardrijden. Overnachting op de camping van het Mlilwane Wildlife Sanctuary. (camping)

Optionele activiteiten: begeleide wandeling, game drive, Swazi Cultural evening, mountain biking, paardrijden
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Afstand: ca. 280 km
Voor meer informatie zie: www.biggameparks.org/mlilwane

Dag 16: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Volle dag in het Mlilwane wildlife Sanctuary. In de ochtend kan er met de gids een wandeling worden gemaakt over het Nature trail in het park, en later in de ochtend is er een 2 uur durende wandeling gepland naar de Esjieni community waar kennis kan worden gemaakt met de lokale bevolking en cultuur. Activiteiten bestaan uit water halen, maismalen, het bouwen van een muur of het wassen van kleding bij de waterput of rivier. Overnachting op de camping van het Mlilwane Wildlife Sanctuary. (camping)

Activiteit inclusief: Nature Trail hike met gids
Optionele activiteiten: game drive, Swazi Cultural experience show, mountain biking, paardrijden
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary camping in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten

Dag 17: Mlilwane Wildlife Sanctuary – Kruger Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Swaziland. Rijden in noordelijke richting naar de Jeppe’s Reef grens met Zuid Afrika en het beroemde Kruger Nationaal Park. Bij aankomst in het Kruger Nationaal Park een eerste game drive dor het park. Vanuit de hoge safari truck heb je mooi uitzicht over de vlaktes en kun je goede foto’s nemen. Overnachtingen net buiten het Kruger Park concessie in het Nkambeni Reserve. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping)

Activiteit inclusief: game drive Kruger Nationaal Park
Optionele activiteiten: nacht game drive
Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: ca. 230 km
Voor meer informatie zie: www.nkambeni.com

Dag 18: Kruger Nationaal Park (Panorama Route)

Vandaag de hele dag om de beroemde Panorama Route te verkennen. Er wordt een tour gemaakt langs bezienswaardigheden als Bourke’s Luck Potholes, De Three Rodavels en God’s Window. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping)

Activiteiten inclusief: volle dag Panorama route incl. entreegelden Bourke’s Luck Potholes, Blyde Canyon en Gods Window
Activiteit optioneel: ochtend bushwalk, evening sundowner game drive
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachtingen: Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten

Dag 19: Kruger Nationaal Park

Volle dag game driving in het Kruger Park op zoek naar de BIG FIVE in een open 4×4 safari auto. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping)

Activiteiten inclusief: volle dag Panorama route incl. entreegelden Bourke’s Luck Potholes, Blyde Canyon en Gods Window
Activiteit optioneel: ochtend bushwalk, evening sundowner game drive
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachtingen: Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons koepeltent met gedeelde douche/toilet faciliteiten

Dag 20: Kruger Nationaal Park - Johannesburg

Vanmorgen vroeg nog de mogelijkheid voor een bushwalk.. Na het ontbijt vertrek uit de Nkambeni Lodge en het Kruger Park en rijden naar Johannesburg. De tour eindigt rond 18.00 uur in Johannesburg bij het Belvedere Estate. Einde arrangement.

Optionele activiteit: ochtend bushwalk, traditioneel diner in het restaurant van de Belvedere Estate (ca. EUR 25,- p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch
Afstand: ca. 395km

Reissom

REISSOM 20 DAAGSE “SOUTH AFRICAN EXPLORER” KAMPEER GROEPSSAFARI 2022:

 • €. 1955,- per persoon (geldig van 01-01-2022 tot 31-12-2022)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; een toeslag van EUR 70,- per persoon voor een eenpersoonstent

Optionele extra’s:

 • Extra overnachting in Kaapstad aan het begin van de reis: EUR 58,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 32,- per persoon per nacht
 • Extra overnachting in Johannesburg aan het einde van de reis; EUR 50,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 20,- per persoon per nacht
 • Aankomst transfer Kaapstad optioneel bij te boeken a EUR 25,- per persoon per enkele reis op basis van twee personen, toeslag eenpersoonstransfer EUR 5,50 per persoon
 • Vertrek shuttle transfer Johannesburg optioneel bij te boeken a EUR 25,- per persoon per enkele reis. Shuttle transfer vanaf Belvedere Estate naar Johannesburg OR Tambo airport: 07.15, 09.45, 11.45, 13.45, 16.15, 17.45 en 20.15 uur
 • Privé transfer Johannesburg EUR 46,-

De prijzen voor vertrek na 31-12-2022 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vlucht vanaf Amsterdam vanaf EUR 650,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Kaapstad/ Johannesburg – Amsterdam

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Niet zoveel vakantiedagen?
Dat kan gebeuren. Deze reis werkt met het principe Hop on Hop Off. De reis kan dus in etappes worden gemaakt. Reizigers kunnen beginnen in Kaapstad en afstappen in Port Elizabeth (7 dagen), opstappen in Kaapstad en afstappen in Durban (13 dagen), opstappen in Port Elizabeth en afstappen in Durban (7 dagen), opstappen in Port Elizabeth en afstappen in Johannesburg (14 dagen), opstappen in Durban en afstappen in Johannesburg (8 dagen).

Prijzen voor de bovenstaande routes op aanvraag, als er interesse is in een van de bovenstaande routes graag eventjes een belletje of een bericht sturen via ons contact formulier.

Vertrekdata 2022: (reis van Kaapstad naar Johannesburg zoals hierboven beschreven)
Januari: 13, 27
Februari: 10, 24
Maart: 10, 24
April: 07, 21
Mei: 05, 19
Juni: 02, 16, 30
Juli: 14, 28
Augustus: 11, 25
September: 08, 22
Oktober: 06, 20
November: 03, 17
December: 01, 15, 29

Vertrekdata 2022: (reis van Johannesburg naar Kaapstad (in omgekeerde richting als de beschrijving hierboven)
Januari: 05, 12, 19, 26
Februari: 02, 09, 16, 23
Maart: 02, 09, 16, 23, 30
April: 06, 13, 20, 27
Mei: 04, 11, 18, 25
Juni: 01, 08, 15, 22, 29
Juli: 06, 13, 17, 20, 27
Augustus: 03, 07, 10, 17, 24, 28, 31
September: 07, 14, 18, 21, 28
Oktober: 05, 09, 12, 19, 26
November: 02, 09, 16, 23, 30
December: 07, 14, 21, 28

Vet gedrukte data: op deze data zal de tour uitgevoerd met een Duitssprekende vertaler wat kan betekenen dat er een groter aantal Duitsprekende reizigers zal meereizen. De voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels en ook de crew is Engelssprekend.
Onderstreepte data : op deze data is het doorgaan van de reis gegarandeerd ongeacht het aantal deelnemers

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Excursies zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Transfers
 • Vaccinatiekosten
 • Annulerings-/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze camping safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. de gemiddelde leeftijd op deze tour is 37 maar leeftijden variëren van 8 tot 70 jaar. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 20 deelnemers.

Meer persoonlijke aandacht, sneller en meer flexibel.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die vet gedrukt zijn aangegeven, tijdens deze reizen reist er een Duits sprekende vertaler mee. De reis word begeleid door 1 gecertificeerde Engels sprekende gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Green seat:
Wat is Green seat? Door het boeken van een Green Seat helpt je ons om jou groener te laten reizen. Je reist gemakkelijk groener door eerst het groenste vervoersmiddel te kiezen en vervolgens de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie en kans op een baan, scholing en worden er spekbomen geplant, een plant die veel carbondioxide opneemt.

Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale families. Zo zorgen we samen dat we kunnen blijven reizen en genieten van de wereld. Je kunt Green Seat CO2-compensatie gemakkelijk bij boeken terwijl je jouw reis boekt bij ons. Zo is het super makkelijk om groener te reizen en de activiteiten van Green Seat te steunen. Voor maar ZAR 320,- p.p. voor een reis van 15-21 dagen, kunt u uw landarrangement carbon neutraal maken.

U ontvangt na betaling een e-certificaat met alle details over het project wat u met dit bedrag heeft gesteund en contactgegevens indien u meer informatie wenst.

Visa:
Indien u maximaal 3 maanden in Zuid Afrika, Lesotho of Swaziland verblijft en in het bezit bent van een Nederlands paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor deze landen geen visum nodig. Wel moeten er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels.

Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek aan Stellenbosch en een wijnhuis, Cango Caves in Oudtshoorn, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park en hike met gids, Nature’s Valley Nature walk.

Bezoek aan Jeffrey’s Bay een surfers paradijs bij uitstek, game drives en een bushwalk in het Addo Elephant Nationaal Park, Graaff Reinet historische stadwandeling, Oliviers Hoek Pass, een bootcruise op Lake St. Lucia, game drive in het Hluhluwe Game Reserve.

Bezoek aan een lokale school in Lesotho en wandeling met gids, bezoek aan de plek waar Nelson Mandela op 5 augustus 1962 is opgepakt, nu een monument, bezoek Howick watervallen, game drives in het Kruger Nationaal park, natuurwandeling met gids, 4×4 game drive in Kruger Park, bezoek aan Panorama Route.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 20/24 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 8 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle reizen wordt deelname gevraagd bij het opzetten van het kamp en de kookdiensten.

Overnachtingen:
Camping: 14 overnachtingen op campings in de Nationale Parken of steden en 5 overnachtingen in eenvoudige hotels of guesthouses. De campings zijn eenvoudig met eenvoudige faciliteiten als soms koude douches en gezamenlijke toiletfaciliteiten (zelf toiletpapier en wetwipes meenemen). Sommige accommodaties beschikken over een zwembad.

Soms kan een camping ook prachtig gelegen zijn maar is het nadeel dat er minder faciliteiten zijn. De kampeeruitrusting; Ruime en comfortabele koepeltent van 2.5 x 2.5 x 1.5 meter die eenvoudig zijn op te zetten/af te breken. De tenten hebben “ingebouwde” muggenhorren. Verder zijn er matrasjes van ca. 5 cm dik en comfortabele kampeerstoelen met rugleuning.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid door de gids bij de safari truck. Deze maaltijden zullen veelal bestaan uit lokale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl).

Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Deze reis is inclusief 19x ontbijt, 20x lunch en 19x diner

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg p.p. Voor overdag in de auto is het makkelijk om een klein rugzakje te hebben voor de gebruikelijke spulletjes als zonnebrand crème, flesjes water, zonnebril etc.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top