skip to Main Content

Safari reis door Mpumalanga, Swaziland en Kwazulu Natal

Selfdrive, 2 weken, upmarket accommdaties-Safari door Mpumalanga, Swaziland en Kwazulu Natal.

Hi Leony
Just wanted to say a huge thank you to you for organising such a fantastic adventure
for us. We had so much fun, Mala Mala was amazing and we saw this beautiful boy there, he was full up having just eaten and was now unable to lie comfortably on his tummy!
The food and accommodation here were top class.

Then to Mkhaya Lodge another lovely but smaller reserve concentrating on rhinos.
The accommodation and cooking around the camp fire made this a special place.

Mkhaya Lodge Eswatini (Swaziland)

Then to Thula Thula, WOW!!!!!! The history behind this place, Lawrence Anthony, what an incredible man and story about the 7 rogue elephants that got this place started!

Thula Thula Private Game Reserve and Safari Lodge in Zululand

Can’t wait to go back to see these lovely creatures again. Recommend everybody should read his book before they go, “ The Elephant Whisper “ it’s such an intriguing place .

Our overnight stay at Buhala Lodge was perfect as was the Oyster Box which is my favourite hotel!
Watching England win the cricket and staying at Hoeveld House in Johannesburg was the icing on the cake!!
Thank you again Leony you truly put a great trip together for us!!!
Until the next time,
Kindest regards
Mark and Julie

Strandverblijf Severin Sea Lodge in Mombasa en mini safari Tsavo East en Amboseli Nationaal Parken

Beste Leony,

Heel erg bedankt voor deze reis. Het is allemaal supergoed en hartstikke fijn en mooi geweest en dat is zeker dankzij jouw hulp!!

We vonden alle hotels superluxe en daardoor hebben we daar een hele comfortabele tijd gehad. Lekker eten, goede service, fijne slaapkamers. Wij zijn overdag een project wezen bezoeken in de sloppenwijken. Het contract tussen wat we overdag zagen en hoe het hotel was, was groot. Maar we hebben dankzij het mooie hotel ook wel echt vakantie kunnen houden en weer even ons hoofd leeg kunnen maken.

De hotels tijdens de safari waren helemaal geweldig. In het eerste hotel hadden we uitzicht op het wildpark, op een klein vennetje met water waar de olifanten stonden te baden. ’s Avonds toen het al donker was, hoorden we ineens een brul. Dat moet een leeuw geweest zijn. Ik heb nog geprobeerd of ik iets kon zien, maar heb hem niet gezien (ondanks dat het bij het vennetje ook iets verlicht was).

In het tweede hotel hadden we vanuit de eetzaal mooi uitzicht op het wildpark, waar allerlei dieren stonden te grazen of drinken. Dat was ook echt prachtig.

Familie Faber

Amboseli Serena Lodge

Zebra Tsavo East

Review autorondreis Kaapstad

17 daagse autorondreis Kaapstad – Garden Route

Leony,
We are now in the BA Lounge at Cape Town waiting for flight home.
Great holiday – helped by your hard work in organising our accommodation & Car Hire.

Rooms in hotels excellent .
So we are looking forward to our next visit whenever that may be .
Best Regards & Thanks.
Bruce & Lynne.

Sent from my iPad

24 daagse autorondreis Namibie en Botswana

Twee echtparen maakten een 24 daagse autorondreis door Namibie en Botswana en verbleven in een lodges

Hallo Leony

Zoals beloofd hier onze review

Afgelopen zomer hebben wij (twee bevriende echtparen) een schitterende reis door Namibië en Botswana gemaakt. Onze complimenten voor de organisatie, met name voor Leony van Afrika Online.

Zij heeft deze reis samen met ons in elkaar gezet . Er werd goed geluisterd naar onze wensen .
Op de heenreis hadden we helaas de pech dat we 24 uur in Frankfurt moesten wachten, omdat we als gevolg van een technische probleem, onze aansluitende vlucht misten.

Door onderhandelingen van Leony met Lufthansa hebben wij hiervoor een schadevergoeding ontvangen. We zijn zeer tevreden over deze onderhandelingen en willen op deze manier onze oprechte dank uitspreken naar Leony van Afrika Online.
Gijs en Marian, Cor en Inge

Met vriendelijke groet,
Marian de B.

Autorondreis door Namibië met gezin en jonge kinderen

Beste Leony,

Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor het regelen van onze reis naar Namibië.

Het was echt top! Wat een mooie campsites heb je voor ons uitgezocht!
We hebben echt op en top genoten.

Dat we in de nacht van 16-17 beroofd zijn van paspoorten/geld/pasjes heeft zelfs de pret niet mogen drukken.
Er is om 5 uur ’s nachts een ruit in geslagen van de auto en mijn tas is er toen uitgehaald. (Alle andere nachten wel mee in de tent genomen maar toen vergeten.) Gelukkig toen om 7 uur de receptie open ging tegen de mensen daar kunnen vertellen en zij hebben toen meteen twee mannetjes aan het werk gezet om onderzoek te doen en sporen te volgen. Binnen een uur hadden we alles behalve het contante geld terug.

Ze waren heel behulpzaam met alles regelen en baalden zelf zichtbaar van het hele gebeuren. Echt tot hoe de service was en hoe ze ons hielpen en zelfs geld te leen aanboden voor het geval we niets meer konden pinnen omdat ik mijn passen meteen geblokkeerd had. Ze hebben zelfs meegeholpen met een nieuwe ruit te regelen voor de auto. (Financiële stukje wordt door Britz met de verzekering geregeld.)

We hebben goed reclame voor je gemaakt als mensen aan ons vroegen hoe wij onze vakantie geregeld hadden.
Ik ben nu druk bezig met een website met onze reisverhalen. Mocht je het leuk vinden om die te zien, laat maar weten dan stuur ik je de link.

Met vriendelijke groet,
Christianne

Prive rondreis door Oeganda

23 daagse prive rondreis door Oeganda

Weer al een maand terug van onze schitterende vakantie naar Uganda. Wat een prachtige rondreis hebben we gehad. Alles perfect geregeld door Leony van Afrika Online.
Bij aankomst in Entebbe stond onze gids Abdu ons op te wachten. We werden op een hartelijke manier welkom geheten. De volgende ochtend begon onze trip richting het noordoosten. Een bezoek aan Kidepo Naionaal Park bevelen we ten zeerste aan.

Ondanks dat het aardig wat km zijn, valt dit niet op omdat er onderweg zoveel moois te zien is. Het park zelf is geweldig. We hebben allerlei wild kunnen spotten, zelfs een leeuw en leeuwin met prooi van heel dichtbij. Vlakbij ook nog een stam bezocht die verwant zijn aan de Masai in Tanzania. Na Kidepo hebben we nog meer nationale parken bezocht zoals Murchison Falls

Nationaal Park, waar we ook een prachtige boottocht op de Nijl hadden, Kibale Forest waar we de chimpansees gezien hebben, Queen Elizabeth Nationaal Park, waar we zowel een boottocht hadden als een schitterende wandeling in de Kyambura kloof. Hebben ook het zuidelijk gedeelte van dit park bezocht, Ishasha, bekend om leeuwen die in bomen zitten. Helaas hebben we die niet gezien. Zaten waarschijnlijk in Congo. Hebben er wel s’ ochtends hyena’s gezien. Vervolgens naar Bwindi Impenetrable

Forest Nationaal Park waar we gelukkig de gorilla’s hebben gezien. Het was een hele klim maar zeker de moeite waard. Vlakbij ook een interessant bezoek aan de Batwa Pygmy bevolking gebracht. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van het Mgahinga Gorilla Park. Omdat dit park een nationaal park werd moesten de bewoners daar weg. Interessant om te zien hoe ze overleefden in het regenwoud. In het Mgahinga Park kun je ook gorilla’s spotten. Prijs is hetzelfde als in Bwindi. De begroeiing is hier minder dik dus waarschijnlijk meer kans om de gorilla’s op een open plek te bekijken.

Vervolgens ook nog Lake Bunyoni bezocht en als afsluiting van onze reis nog 2 volle dagen op een van de Sesse eilanden, nl Bugala Island. Vervolgens met de veerboot weer terug naar Entebbe. Eind van een schitterende vakantie in een prachtig, superveilig land met een heel vriendelijke bevolking.

Tot slot willen we nog vermelden dat Leony van Afrika Online er alles aan gedaan heeft om de juiste overnachtingsplaatsen voor ons te zoeken. Omdat wij afhankelijk waren van elektriciteit was dit voor haar een hele uitdaging. Onze gids Abdu had zelfs een eigen generator mee voor het geval er geen stroom voorhanden was. Top!!!

We kunnen daarom AfrikaOnline van harte aanbevelen. Bijna alles is bij hun mogelijk. Als we weer richting het Afrikaanse continent gaan zullen we zeker weer met dit reisbureau op reis gaan.

Herman en Marleen

Back To Top