skip to Main Content

Strandverblijf Severin Sea Lodge in Mombasa en mini safari Tsavo East en Amboseli Nationaal Parken

Beste Leony,

Heel erg bedankt voor deze reis. Het is allemaal supergoed en hartstikke fijn en mooi geweest en dat is zeker dankzij jouw hulp!!

We vonden alle hotels superluxe en daardoor hebben we daar een hele comfortabele tijd gehad. Lekker eten, goede service, fijne slaapkamers. Wij zijn overdag een project wezen bezoeken in de sloppenwijken. Het contract tussen wat we overdag zagen en hoe het hotel was, was groot. Maar we hebben dankzij het mooie hotel ook wel echt vakantie kunnen houden en weer even ons hoofd leeg kunnen maken.

De hotels tijdens de safari waren helemaal geweldig. In het eerste hotel hadden we uitzicht op het wildpark, op een klein vennetje met water waar de olifanten stonden te baden. 's Avonds toen het al donker was, hoorden we ineens een brul. Dat moet een leeuw geweest zijn. Ik heb nog geprobeerd of ik iets kon zien, maar heb hem niet gezien (ondanks dat het bij het vennetje ook iets verlicht was).

In het tweede hotel hadden we vanuit de eetzaal mooi uitzicht op het wildpark, waar allerlei dieren stonden te grazen of drinken. Dat was ook echt prachtig.

Familie Faber

Amboseli Serena Lodge


Zebra Tsavo East

Review autorondreis Kaapstad

17 daagse autorondreis Kaapstad – Garden Route

Leony,
We are now in the BA Lounge at Cape Town waiting for flight home.
Great holiday - helped by your hard work in organising our accommodation & Car Hire.

Rooms in hotels excellent .
So we are looking forward to our next visit whenever that may be .
Best Regards & Thanks.
Bruce & Lynne.

Sent from my iPad

24 daagse autorondreis Namibie en Botswana

Twee echtparen maakten een 24 daagse autorondreis door Namibie en Botswana en verbleven in een lodges

Hallo Leony

Zoals beloofd hier onze review

Afgelopen zomer hebben wij (twee bevriende echtparen) een schitterende reis door Namibië en Botswana gemaakt. Onze complimenten voor de organisatie, met name voor Leony van Afrika Online.

Zij heeft deze reis samen met ons in elkaar gezet . Er werd goed geluisterd naar onze wensen .
Op de heenreis hadden we helaas de pech dat we 24 uur in Frankfurt moesten wachten, omdat we als gevolg van een technische probleem, onze aansluitende vlucht misten.

Door onderhandelingen van Leony met Lufthansa hebben wij hiervoor een schadevergoeding ontvangen. We zijn zeer tevreden over deze onderhandelingen en willen op deze manier onze oprechte dank uitspreken naar Leony van Afrika Online.
Gijs en Marian, Cor en Inge

Met vriendelijke groet,
Marian de B.

Autorondreis door Namibië met gezin en jonge kinderen

Beste Leony,

Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor het regelen van onze reis naar Namibië.

Het was echt top! Wat een mooie campsites heb je voor ons uitgezocht!
We hebben echt op en top genoten.

Dat we in de nacht van 16-17 beroofd zijn van paspoorten/geld/pasjes heeft zelfs de pret niet mogen drukken.
Er is om 5 uur 's nachts een ruit in geslagen van de auto en mijn tas is er toen uitgehaald. (Alle andere nachten wel mee in de tent genomen maar toen vergeten.) Gelukkig toen om 7 uur de receptie open ging tegen de mensen daar kunnen vertellen en zij hebben toen meteen twee mannetjes aan het werk gezet om onderzoek te doen en sporen te volgen. Binnen een uur hadden we alles behalve het contante geld terug.

Ze waren heel behulpzaam met alles regelen en baalden zelf zichtbaar van het hele gebeuren. Echt tot hoe de service was en hoe ze ons hielpen en zelfs geld te leen aanboden voor het geval we niets meer konden pinnen omdat ik mijn passen meteen geblokkeerd had. Ze hebben zelfs meegeholpen met een nieuwe ruit te regelen voor de auto. (Financiële stukje wordt door Britz met de verzekering geregeld.)

We hebben goed reclame voor je gemaakt als mensen aan ons vroegen hoe wij onze vakantie geregeld hadden.
Ik ben nu druk bezig met een website met onze reisverhalen. Mocht je het leuk vinden om die te zien, laat maar weten dan stuur ik je de link.

Met vriendelijke groet,
Christianne

Prive rondreis door Oeganda

23 daagse prive rondreis door Oeganda

Weer al een maand terug van onze schitterende vakantie naar Uganda. Wat een prachtige rondreis hebben we gehad. Alles perfect geregeld door Leony van Afrika Online.
Bij aankomst in Entebbe stond onze gids Abdu ons op te wachten. We werden op een hartelijke manier welkom geheten. De volgende ochtend begon onze trip richting het noordoosten. Een bezoek aan Kidepo Naionaal Park bevelen we ten zeerste aan.

Ondanks dat het aardig wat km zijn, valt dit niet op omdat er onderweg zoveel moois te zien is. Het park zelf is geweldig. We hebben allerlei wild kunnen spotten, zelfs een leeuw en leeuwin met prooi van heel dichtbij. Vlakbij ook nog een stam bezocht die verwant zijn aan de Masai in Tanzania. Na Kidepo hebben we nog meer nationale parken bezocht zoals Murchison Falls

Nationaal Park, waar we ook een prachtige boottocht op de Nijl hadden, Kibale Forest waar we de chimpansees gezien hebben, Queen Elizabeth Nationaal Park, waar we zowel een boottocht hadden als een schitterende wandeling in de Kyambura kloof. Hebben ook het zuidelijk gedeelte van dit park bezocht, Ishasha, bekend om leeuwen die in bomen zitten. Helaas hebben we die niet gezien. Zaten waarschijnlijk in Congo. Hebben er wel s’ ochtends hyena’s gezien. Vervolgens naar Bwindi Impenetrable

Forest Nationaal Park waar we gelukkig de gorilla’s hebben gezien. Het was een hele klim maar zeker de moeite waard. Vlakbij ook een interessant bezoek aan de Batwa Pygmy bevolking gebracht. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van het Mgahinga Gorilla Park. Omdat dit park een nationaal park werd moesten de bewoners daar weg. Interessant om te zien hoe ze overleefden in het regenwoud. In het Mgahinga Park kun je ook gorilla’s spotten. Prijs is hetzelfde als in Bwindi. De begroeiing is hier minder dik dus waarschijnlijk meer kans om de gorilla’s op een open plek te bekijken.

Vervolgens ook nog Lake Bunyoni bezocht en als afsluiting van onze reis nog 2 volle dagen op een van de Sesse eilanden, nl Bugala Island. Vervolgens met de veerboot weer terug naar Entebbe. Eind van een schitterende vakantie in een prachtig, superveilig land met een heel vriendelijke bevolking.

Tot slot willen we nog vermelden dat Leony van Afrika Online er alles aan gedaan heeft om de juiste overnachtingsplaatsen voor ons te zoeken. Omdat wij afhankelijk waren van elektriciteit was dit voor haar een hele uitdaging. Onze gids Abdu had zelfs een eigen generator mee voor het geval er geen stroom voorhanden was. Top!!!

We kunnen daarom AfrikaOnline van harte aanbevelen. Bijna alles is bij hun mogelijk. Als we weer richting het Afrikaanse continent gaan zullen we zeker weer met dit reisbureau op reis gaan.

Herman en Marleen

17 daagse Zuid-Afrika camperreis

17 daagse camperreis met de hele familie 11 personen met de kerstvakantie van Kaapstad naar Addo en terug (Garden Route)

Hallo Leony,

We zijn inmiddels weer terug van de trip naar ZA. Ik wilde je bij deze enorm bedanken voor de mooi opgezette reis en het regelen van alle aansluitingen en reserveringen. Alles, maar dan ook alles is goed gegaan. Zelfs bij de vluchten met de bagage afhandeling hebben niet meer problemen ondervonden dan de boekingen die een beetje door elkaar waren geplaatst, maar dat wisten we van tevoren. Hieronder nog een paar punten waar je mogelijk nog iets aan hebt voor nieuwe boekingen:

Bijna alle campings waren mooi van opzet en hadden we goede plaatsen; zelfs gezien de drukte stonden we bijna overal naast elkaar. Alleen de camping TsiTsikamma Sunrise was van mindere kwaliteit. De eigenaar Dennis doet zijn best, maar is geen echte campinghouder. Diverse regels (lawaai na 22h00 en honden die overall hun ontlasting doen) worden overtreden en er wordt niet gehandhaafd. Ook het toilettengebouw is van matige kwaliteit en de warmwater voorziening is niet goed in orde. Dat was het enige minpunt. Voor de rest niets dan lof.

Eén klein nadeel betreffende de reis was de afstand tussen Oudshoorn en Addo en de afstand tussen Addo en TsiTsikamma Sunrise. Het was natuurlijk moeilijk de campings te boeken en we zijn echt heel blij geweest Addo te hebben kunnen bezoeken (olifanten, leeuwen en waterbuffel gezien), maar het was prettiger geweest op beide stukken een tussenstop te hebben. 250 km is meer dan genoeg voor 1 dag reizen als je er ook nog af en toe uit wilt.

De kwaliteit van de campers was gemiddeld. Het zijn maar kleine puntjes, maar mogelijk kunnen jullie er nog wat mee richting deze organisatie voor de toekomst. We hadden één camper waar het raam telkens van open ging (knop leek ingedrukt te blijven). Bij bellen naar de verhuurder werd alleen gemeld dat er zou worden teruggebeld, maar dat is niet meer gebeurd. We hebben het zelf opgelost met sterk plakband. Bij een tweede camper was de koelkast afwisselend te koud en te warm.

Afsluitingen van de lades waren soms kapot, waardoor deze tijdens het rijden open en dicht gingen en de bevestiging van de tafels in de vloer was bij 1 camper echt verdrietig. De Toyota auto met daktenten was er niet meer en we hebben een Ford hiervoor in de plaats gekregen. Dat was een prima auto, maar hiervoor wilden ze echter ZAR 8000 extra in rekening brengen.

Ik moet nog afwachten of ze dat afschrijven van de credit card, maar verwacht dat ze dat niet zullen doen. Ik moet wel zeggen dat Mohammed er alles aan deed om ons goed te helpen.
Ook nuttig om te weten is dat de campers die wij hadden niet over Chapmans Peak mogen. Daar zijn ze te hoog voor. Ook goed te weten voor een toekomstige trip.

Een laatste vraag betreft de doorlopende reisverzekering die we hiervoor hebben afgesloten. Kan ik die bij jou beëindigen of moet ik dat direct doen bij Allianz?

Al in al een trip die zeker een herhaling waard is. Ik houd AfrikaOnline zeer zeker in mijn adressenbestand.
Groet,

Frank

Back To Top