Skip to content

Naar Tanzania reizen met Afrika Online

Bent u zich aan het oriënteren op een vakantie in Tanzania? Denkt u aan een ‘prive safari Tanzania‘ of kampeersafari? Of wilt u liever naar het eiland Zanzibar? Afrika Online is al jaren gespecialiseerd in Tanzania reizen. U kunt kiezen uit ons aanbod kant en klare safari-, en groepsreizen naar Tanzania. Een vakantie naar Tanzania kan ook geheel op maat worden gemaakt aan de hand van persoonlijke wensen. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren! Neem contact op voor meer informatie.

op safari in Tanzania‌ met Afrika Online
Goed geregelde Tanzania Safari met Afrika Online

Tanzania safari: Tanzania is hét safariland bij uitstek!

Tanzania is een land dat zich uitstekend leent voor een safari. De uitgestrekte vlakten in de diverse nationale parken zorgen ervoor dat Tanzania erg geliefd is onder safari-gangers en natuurliefhebbers. Een Tanzania rondreis door bijvoorbeeld het nationaal park Mount Kilimanjaro, nationaal park Serengeti of Unesco’s werelderfgoed: de Ngorongoro Conservation Area, Tarangire National Park of het nationale park ’Selous Game Reserve’ is een reis waar veel mensen slechts van kunnen dromen. Afrika Online kan u helpen met het plannen en reserveren van een onvergetelijke droomreis.

Nationaal park Mount Kilimanjaro

Op de bucket-list van menig avonturier staat de beklimming van de vulkaan Kilimanjaro. Het beklimmen van de vulkanische berg zal niet voor iedereen zijn weggelegd. De tocht begint namelijk in de tropen en eindigt in de sneeuw en vereist een goede conditie. De hoogste piek van de Kilimanjaro ligt bij ‘Uhuru Peak’, op 5895 meter hoogte. De Mount Kilimanjaro is onderdeel van het nationaal park Mount Kilimanjaro, nabij de plaats Moshi.

Naar Tanzania vulkaan Kilimanjaro bezoeken
Safari Tanzania Serengeti

Natuurpark Serengeti

In het oosten van Tanzania op de grens met Kenia, ligt het indrukwekkende natuurpark Serengeti. Dit park is elk jaar van november tot maart het toneel van de jaarlijkse migratie van miljoenen hoefdieren zoals zebra’s, antilopes en gnoes. De enorme kuddes dieren trekken over de uitgestrekte heuvels, groene savannes en de bosrijke gebieden. Het aanschouwen van dit wonderschone tafereel zal voor een onvergetelijke ervaring zorgen. De Serengeti migratie behoort niet voor niets tot één van de zeven wonderen van Afrika.

Olduvai Gorge

De Olduvai is een 50 km lange en 90 meter diepe kloof met steile rotswanden in het oostelijke deel van de Serengeti in Noord-Tanzania. Het is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. In juli 1959 werd de schedel van de ‘Australopithecus boisei‘ gevonden in de Olduvaikloof door paleoantropologe Mary Leakey. Deze schedel was van de eerste mensachtige die de Olduvai Gorge ongeveer 1,9 miljoen jaar geleden bewoonden. In 1972 werden voetstappen van mensen gevonden die mogelijk zelfs vier miljoen jaar oud zijn. Dit gebeurde 45 kilometer ten zuiden van Olduvai Gorge, in de plaats Laetoli. De Olduvai Gorge wordt in diverse groepsreizen en prive reizen bezocht.

Ngorongoro Conservation Area: de Ngorongoro krater

Ten noordoosten van Arusha ligt een groot stuk vruchtbaar landschap rondom de vulkanische caldera Ngorongoro. De prachtige ‘Ngorongoro Conservation Area’ staat op de lijst Unesco’s werelderfgoederen, en is adembenemend. In het midden van de twintig kilometer brede en zeshonderd meter diepe krater, ligt een zoutmeer dat vele diersoorten aantrekt. In de Ngorongoro Conservation Area leven onder andere grote populaties leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, giraffes, nijlpaarden, gnoes en zelfs de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Het is tevens het gebied van de Masaai bevolking die dagelijks hun kuddes dieren de krater innemen om te grazen en te drinken.

Reizen naar Tanzania om de imposante Ngorongoro krater te bezichtigen
Reis naar Tanzania voor het bezoeken van Tarangire nationaal park - safari Tanzania

Tarangire Nationaal Park

In het Tarangire nationaal park zijn tijdens het droge seizoen, van eind juni tot en met oktober veel dieren te zien. Het Tarangire park is circa drieduizend hectare groot, is een rustig park en staat vooral om de olifanten migratie. Door het park stroomt de Tarangire rivier, een levensader in het droge seizoen, waar vele dieren hun stop maken om te drinken. Door het rijke groene landschap is er veel voedsel te vinden voor de diverse grazende kuddes. In het park kunnen olifanten, giraffes, apen en leeuwen worden gezien, evenals een flinke diversiteit aan vogels. Het perfecte gebied voor elke natuurliefhebber en reizigers die van fotografie houden.

Selous Game Reserve

In het Tarangire nationaal park zijn tijdens het droge seizoen, van eind juni tot en met oktober veel dieren te zien. Het Tarangire park is circa drieduizend hectare groot, is een rustig park en staat vooral om de olifanten migratie. Door het park stroomt de Tarangire rivier, een levensader in het droge seizoen, waar vele dieren hun stop maken om te drinken. Door het rijke groene landschap is er veel voedsel te vinden voor de diverse grazende kuddes. In het park kunnen olifanten, giraffes, apen en leeuwen worden gezien, evenals een flinke diversiteit aan vogels. Het perfecte gebied voor elke natuurliefhebber en reizigers die van fotografie houden.

the big five bekijken tijdens een safari in Tanzania
Bezoek Lake Manyara National Park tijdens een Tanzania rondreis; flamingo's spotten

Lake Manyara National Park

Het National (nationaal park) Park Lake Manyara ligt tussen de regio’s Arusha en Manyara. Het meer maakt deel uit van van de oostelijke Riftvallei en staat bekend om de grote aantallen trekvogels zoals ooievaars, roze flamingo’s en pelikanen. Deze vogels vestigen zich tijdens het natte seizoen rond het meer. Het beschermde Lake Manyara National Park is daarbij ook de habitat voor leeuwen en luipaarden die er jagen op giraffen, apen, gazelles en andere prooidieren. Het Lake Manyara N.P. wordt bezocht tijdens onze 8 daagse ‘prive safari Tanzania‘.

Tanzania vakantie eiland Zanzibar

Het eiland Zanzibar in Tanzania is oostelijk gelegen en is een ideaal vakantie eiland. Het eiland Zanzibar is gelegen voor de kust van het vaste land van Tanzania, ter hoogte van Dar es Salaam, in de Indische oceaan. Het eiland beschikt over prachtige stranden, een azuurblauwe zee, fantastische duiklocaties om te duiken en hoofdstad Stonetown is het heerlijk genieten. Stonetown staat bekend om de architectuur met verschillende invloeden van de Indische, Arabische, Europese en Perzische cultuur.

De eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia staan van oudsher bekend als eilanden van specerijen zoals nootmuskaat, peper en kaneel. Tegenwoordig is het toerisme de grootste bron van inkomsten.

Tanzania vakantie eiland Zanzibar is een mooi eiland met een prachtige blauwe zee

Neem contact op voor meer informatie over Tanzania reizen, of klik hier voor meer landinformatie over Tanzania. Wilt u graag op safari in Tanzania in december? Dat kan. Klik op de link voor de vertrekdata van de groepsreizen of prive safari.

Tanzania reisadvies

Kijk voor een actueel reisadvies voor Tanzania op de site van de rijksoverheid.

Tanzania reizen

Back To Top