Skip to content

Bent u zich op het internet aan het oriënteren naar reizen naar Zuid Afrika? Zoekt u naar een rondreis, of wenst u een bepaalde stad of streek te bezoeken? Afrika Online is DÉ specialist in het organiseren van reizen naar Zuid Afrika.

Reizen naar Zuid-Afrika met AfrikaOnline

Informatie over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Rondreis Zuid Afrika

Bij de organisatie van een rondreis naar Zuid Afrika komt heel wat kijken. Afrika Online kent het land inmiddels goed en kan samen met u een Zuid Afrika rondreis samenstellen. Afhankelijk van uw specifieke wensen bieden wij u de mogelijkheid te kiezen uit avontuurlijke, culturele, actieve, luie, bijzondere, wijn/culinaire, romantische reizen en nog veel meer. Ook een groepsreis of een individuele rondreis door Zuid Afrika behoort tot de mogelijkheden.

Naast deze maatwerk reizen naar Zuid Afrika bieden wij u ook een ruim aanbod van kleinschalige groepsreizen met vaste vertrekdata. Daarnaast bieden we ook een aantal “kant en klare” camper en autorondreizen aan met nét dat beetje extra. Deze Zuid Afrika reizen zijn als zodanig te boeken, maar kunnen ook worden gebruikt als voorbeeldreis worden aangepast aan uw wensen om zo uw droomreis samen te stellen.

Vakantie Zuid Afrika: Kaapstad

De Tafelberg is de meest bezochte bezienswaardigheid van Kaapstad en kan daarom bijna niet ontbreken op uw reis naar Zuid Afrika. Deze wereldberoemde berg is imposant en een lust voor het oog. Een kabelbaan (gondel) brengt de bezoekers naar de top op 1085 meter in slechts zes minuten. Wanneer je daar eenmaal bent kun je op een heldere dag spectaculaire panoramische uitzichten zien die grote indruk maken. De meer avontuurlijken kunnen verschillende wandelpaden volgen die over de berg lopen en genieten van een nog mooier uitzicht op de stad en de oceaan.

De Groote Kerk is waarschijnlijk de bekendste kerk in Zuid-Afrika. De kerk is gebouwd in de 19de eeuw op de plaats van een vroegere Nederlandse Hervormde Kerk. De Groote Kerk heeft een aantal bijzonder interessante bezienswaardigheden, zoals de afsluitbare kerkbanken, de enorme preekstoel, het pijporgel met 6000 pijpen en een ongewone spekstenen vloer, waaronder zo’n 200 mensen begraven liggen.

Wilt u naar Kaapstad reizen: bezoek Robbeneiland

Wilt u reizen naar Zuid Afrikaom Robbeneiland te bezoeken? Robbeneiland maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed en is bereikbaar met een korte ferry tocht over de Tafelbaai. De beroemdste gevangene van deze beruchte gevangenis was natuurlijk Nelson Mandela. De indrukwekkende rondleidingen in de gevangenis worden gegeven door voormalige politieke gevangenen.

Als specialist in Zuid Afrika reizen kan Afrika Online u een geheel verzorgde reis aanbieden met een bezoek aan Robbeneiland of de Tafelberg.

Vakantie Zuid Afrika Johannesburg

Johannesburg met het bekende Soweto heeft zich ontpopt tot één van de populairste toeristische plaatsen van Zuid-Afrika. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Johannesburg zijn:

  • Lesedi Cultural Village
  • James Hall Transport Museum
  • AECI Dynamite Factory Museum
  • Florence Bloom vogelpark
  • Zuid-Afrikaans Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis
  • Soweto township
  • Cradle of Humankind
  • Apartheid museum

De musea over de geschiedenis van Zuid Afrika, zoals het Apartheid Museum en het Hector Pieterson Museum trekken toeristen uit alle delen van de wereld. De stad heeft ook diverse kunstmusea zoals de Johannesburg Art Gallery, met veel Zuid-Afrikaanse en Europese landschap-schilderijen en figuratieve schilderijen en het Afrika museum dat de geschiedenis van de stad Johannesburg beschrijft.

Reizen naar Zuid Afrika: Krugerpark

Een van de grootste attracties van Zuid-Afrika is het Krugerpark. Dit is een groot wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Er zijn veel diersoorten te spotten. Het meest bekend zijn de Big Five. Daarmee worden de leeuw, de neushoorn, de buffel, het luipaard en de Afrikaanse olifant bedoeld. Een andere bezienswaardigheid zijn de Drakensbergen. Dat is een bergketen met veel natuurschoon, die op steeds meer toeristische belangstelling kan rekenen.

Bezoek deze 3 mooie watervallen

Een van de mooiste bezienswaardigheden die u kunt zien tijdens uw Zuid Afrika vakantie zijn de diverse watervallen. Afrika heeft de meeste watervallen van het Afrikaanse continent. Deze 3 watervallen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken:

The Berlin Falls

De Berlin watervallen zijn gevestigd in de provincie Mpumalanga. De watervallen zijn vernoemd naar de Duitse hoofdstad. De Berlin Falls zijn de hoogste watervallen in deze provincie met een hoogte van ongeveer 80 meter. Bezoekers kunnen het gebied te voet ontdekken, genieten van een picknick rond de waterval en zelfs zwemmen in het meer.

Augrabies Falls

De Augrabies watervallen zijn gelegen in het Augrabies Falls National Park bij de grens met Namibie en aan de Orange rivier in de Noordkaap provincie.
De watervallen zijn ongeveer 56 meter hoog.

The Mac Mac Falls

De Mac Mac watervallen zijn de enige watervallen met een link naar de 19e eeuwse historische Zuid-Afrikaanse goud stormloop. Dit is de reden dat ze tot Nationaal Monument zijn verklaard. The Mac Mac Falls waren voorheen een stroom tot de Schotten de rivier met dynamiet hebben opgeblazen. Dit resulteerde in de twee mooie watervallen. De Mac Mac Falls zijn te vinden in de provincie Mpumalanga en zijn ongeveer 70 meter hoog.

Wilt u meer weten wat er allemaal te beleven is op uw Zuid Afrika rondreis? Klik hier voor meer Informatie Zuid Afrika. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen inzake reizen naar Zuid Afrika? Neem dan contact op.

Zuid-Afrika reizen

Back To Top