Skip to content

17 daagse avontuurlijke camper rondreis Kaapstad – Kaapstad

765,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer Kaapstad luchthaven of hotel (<25 km) – verhuurdepot in Kaapstad
 • 17 dagen huur M2B camper incl. kampeeruitrusting van Britz Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt
  van ZAR 55.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting
  zoals koelkast, daktent en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, kampeeruitrusting,
  slaapuitrusting, volle watertank en gasfles, koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2), luchthaven transfers naar
  verhuurdepot visa versa (max 25 km), creditcard fees, 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn. (zie uitgebreide
  huurvoorwaarden voor meer informatie)
 • 16 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig) met stroom aansluiting

Reiscode: AOL 203

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Maak kennis met het diverse Zuid-Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camper rondreis.

Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid-Afrika zoals historisch Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de schitterende kustlijn (met is het seizoen de walvissen in Hermanus).

De Tuin Route, Tsitsikamma en Addo Elephant Nationaal Park, struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, pittoreske dorpjes als Calitzdorp en Montagu langs de Route 62 en het wijngebied rond Stellenbosch.

Programma

Dag 1: Kaapstad – Melkbosstrand (ca. 55 km)

Verwelkoming op de luchthaven van Kaapstad door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om een eerste tochtje te maken in de omgeving.

Overnachting op de Ou Skip camping in Melkbosstrand.

Dag 2: Melkbosstrand

Vandaag kan een uitstapje worden gemaakt naar Kaapstad. Er kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Kaapstad met de beroemde Tafelberg, het Victoria & Alfred Waterfront en Robbeneiland, de botanische tuin van Kirstenbosch en veel meer.

Overnachting op de Ou Skip camping in Melkbosstrand.

Dag 3: Melkbosstrand – Kleinmond (ca. 250 km)

Via een mooie kustroute rijden het vissersdorpje Hout Bay. Hier kan een boottocht worden gemaakt vanuit de haven naar Seal Island, een kort boottochtje maar zeer de moeite waard. Na het bezoek aan Houtbay via de Chapmans’ Peak Drive rijden naar Noordhoek waar een bezoek kan worden gebracht aan de Noordhoek Farm Village (leuke stop voor koffie of lunch).

Vanuit Noordhoek via naar Kaap de Goede Hoop Nationaal Park waar een bezoek kan worden gebracht aan Kaap Punt en een mooie wandeling kan worden gemaakt naar de vuurtoren waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over zee.

Via de kust rijden naar Simonstown en bezoek aan de pinguïn kolonie bij Boulders Beach. Via een mooie kustroute rijden lang het Kaapse schiereiland en plaatsjes als Kalkbay en St. James rijden richting de Overberg regio. Schitterende kustroute langs False Bay vanaf Gordon’s Bay naar Rooie Els en langs Betty’s Bay, Pringle Bay en Hangklip.

Overnachting op de Palmiet camping in Kleinmond.

Dag 4: Kleinmond – Bontebok Nationaal Park (Swellendam) (ca. 260 km)

Vandaag de hele dag de tijd om via een mooie route te rijden naar Swellendam. Deze mooie route, ook bekend als de “walvissenroute”, brengt u langs de Harold Porter Botanische tuin met z’n prachtige protea’s (de nationale bloem van Zuid-Afrika).

Onder weg bezoek u het dorpje Hermanus waar van juli t/m november walvissen te zien zijn met hun pasgeboren kalfjes. U kunt vanuit Hermanus per boot een “whalewatching” tour maken (ter plaatse te boeken en betalen).

Wanneer u buiten het walvisseizoen Hermanus bezoekt, kunt u door de straten wandelen langs de vele winkeltjes en de oude haven. Verder rijdt u door naar L’ Algulhas. Dit is officieel het meest zuidelijk gelegen puntje van het Afrikaanse continent en hier ontmoeten de Atlantische en Indische Oceaan elkaar.

Voor een mooi uitzicht over de Kaap, kunt u de vuurtoren beklimmen. Vervolgens rijdt u langs de ongerepte stranden van Struisbaai, met een idyllisch haventje waarin bontgekleurde bootjes hebben aangemeerd, naar Swellendam.

Overnachting op de camping van het Lang Elsies Kraal restcamp in het Bontebok Nationaal Park nabij Swellendam.

Dag 5: Swellendam – Wilderness Nationaal Park (ca. 225 km)

Vertrek uit Swellendam en via de beroemde tuinenroute rijden naar het plaatsje Wilderness. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Mossel Bay. Portugese zeelieden, op weg naar het Verre Oosten, zetten hier voor het eerst voet op Afrikaanse bodem. Mossel Bay heeft mooie stranden, historische architectuur en een tweetal unieke musea.

Overnachting op de camping van het Ebb & Flow restcamp in het Wilderness Nationaal Park.

Dag 6: Wilderness Nationaal Park

Vandaag hebt u de hele dag de tijd om van de mooie omgeving te genieten. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het plaatsje Knysna, een gezellig badplaatsje aan een prachtige lagune.

In en rondom Knysna zijn vele mogelijkheden voor dagexcursies zoals o.a. een treindagtocht met een antieke stoomtrein van Knysna naar George visa versa, via een schitterende route langs de kust en de prachtige binnenlanden of een boottocht over de lagune met een bezoek aan de Heads. Als u van oesters houdt is de Oyster Tavern op Thesen Isle de plaats om te bezoeken.

In de lagune van Knysna worden oesters gekweekt en in de Oyster Tavern kan men deze lekkernijen proeven. Verder is het erg mooi om naar de Heads te rijden of te wandelen.

Een uitkijkpunt bij “The Heads” biedt een prachtig uitzicht over zee, de lagune en Knysna. Vanuit Knysna kan ook de badplaats Plettenberg Bay worden bezocht met prachtige stranden.

U kunt hier een boottocht maken over de baai waarbij op zoek wordt gegaan naar dolfijnen die hier voorkomen. Op zaterdagen is er een leuke markt in Sedgefield.

Overnachting op de camping van het Ebb & Flow restcamp in het Wilderness Nationaal Park.

Dag 7: Wilderness Nationaal Park – Tsitsikamma Nationaal Park (ca. 150 km)

Vertrek uit Wilderness en rijden naar het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Plettenberg Bay en aan Monkey Land waar verschillende soorten apen worden opgevangen in een jungleachtig omgeving.

Hier kun je een rondleiding krijgen waar uitgelegd wordt door een gids over de leefwijze van de verschillende apensoorten (erg leuk!!!!). In het Tsitsikamma Nationaal Park kunt u een wandeling maken door het subtropische woud en de avonturiers onder u kunnen zich wagen aan een wandeling over de hangbrug van de Stormsrivier.

Overnachting op de camping van het Stormsriver Mouth restcamp in het Tsitsikamma Nationaal Park.

Dag 8: Stormsrivier – Addo Elephant Park (ca. 250 km)

Vertrek uit Tsitsikamma en rijden via Port Elizabeth naar het beroemde Addo Elephant Park. Dit park heeft een leuke camping met een restaurant en een waterplaats waar, vooral in droge tijden, de olifanten s’ avonds water komen drinken.

Nadat de corridor met het Zuurberg Nationaal Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dicht begroeide, natuurlijke omgeving leven thans circa 350 olifanten.

Daarnaast kunnen hier ook buffels, koedoes, jakhalzen, elanden, rode hartebeesten en vele vogelsoorten worden gezien. De volgende dag heeft u alle tijd om dit uitgestrekte natuurreservaat te ontdekken.

Overnachting op de camping van het Main restcamp in het Addo Nationaal park.

Dag 9: Addo

Dag ter vrije besteding in het Addo Nationaal Park om game drives te maken in het park en andere activiteiten te ondernemen.

Overnachting op de camping van het Main restcamp in het Addo Nationaal park.

Dag 10: Addo - Port Elizabeth (ca. 80 km)

Vandaag nog de hele dag tijd om het Addo Nationaal Park te verkennen of om een mooie wandeling te maken in de Zuurberg Mountains. Aan het einde van de middag rijden naar Port Elizabeth.

De camping vandaag is gelegen nabij het strand, u kunt er ook voor kiezen om eerder te vertrekken uit Addo en te wandelen of te luieren aan het strand.

Overnachting op de camping van het Pine Lodge resort in Port Elizabeth.

Dag 11: Port Elizabeth - Oudshoorn (ca. 450 km)

Vertrek uit Port Elizabeth en rijden naar Oudtshoorn, de Verenhoofdstad van de wereld, zo genoemd vanwege de vele struisvogelboerderijen. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken!

In deze omgeving zijn vele interessante bezienswaardigheden, zoals de Cango Caves en de Cango Wildlife Ranch.

Overnachting op de camping van het Kleinplaas Holiday Resort aan de voet van de Swartberg Pas.

Dag 12: Oudtshoorn

Gehele dag ter vrije besteding in en rondom Oudtshoorn.

Overnachting op de camping van het Kleinplaas Holiday Resort aan de voet van de Swartberg Pas.

Dag 13: Oudtshoorn – Montagu (ca. 245 km)

Vertrek uit Oudtshoorn en rijden via Calitzdorp, Barrydale en Swellendam naar het plaatsje Montagu.

Verblijf op de camping van het Montagu Caravan Park in Montagu.

Dag 14: Montagu – Stellenbosch (ca. 155 km)

Uw bestemming vandaag is het beroemde wijngebied van Zuid-Afrika. De fraaie wijnboerderijen en Kaap-Hollandse huizen die u onderweg tegenkomt, zijn typisch voor de Kaapprovincie.

Overnachting op de camping van het Mountain Breeze Resort nabij Stellenbosch.

Dag 15 en 16: Stellenbosch

Dagen ter vrije besteding om de wijnlanden te bezoeken. Er kan een bezoek worden gebracht aan o.a. Stellenbosch, Franschhoek en Paarl., alle drie historische dorpjes midden in het beroemde wijngebied van Zuid Afrika.

Overnachting op de camping van het Mountain Breeze Resort nabij Stellenbosch.

Dag 17: Stellenbosch - Kaapstad (ca. 80 km)

Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. De gehele dag is ter vrije besteding. Bezoek de langgerekte Dorp Straat met z’n historische Kaap-Hollandse huizen en de authentieke Victoriaanse winkel van Oom Samie.

Uiteraard is een dagje Stellenbosch niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele wijnboerderijen in de omgeving. Ook het pittoreske Franschhoek is een bezoekje waard.

Dit stadje werd in 1688 gesticht en toegewezen aan de Hugenoten, nadat zij Frankrijk waren ontvlucht. U kunt hier heerlijk door de kleine straatjes slenteren met vele antiek- en souvenirwinkeltjes.

Het nabijgelegen Paarl biedt historische charme, cultuur, architectonisch erfgoed en voortreffelijke wijnen. Bezoek het Paarl Rots Natuurreservaat, waar vandaan u adembenemend uitzicht heeft over de omringende valleien en bergen.

In de middag de camper inleveren (voor 16.00 uur) bij de verhuurmaatschappij en transfer naar de luchthaven van Kaapstad.

Reissom

REISSOM 17 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS “KAAPSTAD – KAAPSTAD”

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-01-2024 t/m 31-04-2024

 • €. 1860,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1720,00 per persoon bij 2 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1280,00 per persoon bij 3 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1060,00 per persoon bij 4 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1100,00 per persoon bij 4 personen M6B of M6Bi
 • €. 960,00 per persoon bij 5 personen M6B of M6Bi
 • €. 870,00 per persoon bij 6 personen M6B of M6Bi

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-05-2024 t/m 31-08-2024

 • €. 1325,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1390,00 per persoon bij 2 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1060,00 per persoon bij 3 personen M4BL of M4Bi
 • €. 895,00 per persoon bij 4 personen M4BL of M4Bi
 • €. 945,00 per persoon bij 4 personen M6B of 6MBi
 • €. 835,00 per persoon bij 5 personen M6B of 6MBi
 • €. 765,00 per persoon bij 6 personen M6B of 6MBi

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-09-2024 t/m 31-12-2024

 • €. 1950,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1765,00 per persoon bij 2 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1310,00 per persoon bij 3 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1085,00 per persoon bij 4 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1135,00 per persoon bij 4 personen M6B of 6MBi
 • €. 990,00 per persoon bij 5 personen M6B of 6MBi
 • €. 890,00 per persoon bij 6 personen M6B of 6MBi

De prijzen voor vertrek na 31-12-2024 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: vanaf EUR 750,- per persoon inclusief luchthavenbelasting met bijvoorbeeld KLM voor het traject Amsterdam Kaapstad / Kaapstad – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuid Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Wijzigen van de route:
Deze reis is een voorbeeld van wat wij u kunnen aanbieden, desgewenst en op uw aanwijzingen passen we de reis graag aan naar uw persoonlijke reiswensen.

Andere camper:
Indien u liever een grotere of kleinere camper (zie onze website voor de verschillende type campers) wilt is dat natuurlijk mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar. De prijs voor een andere camper/personen combinatie is op aanvraag beschikbaar

Vertrek:
Dagelijks

Toeslagen camperhuur (exclusief in bovengenoemde prijsopgave) voor:

Verplichte extra’s: 

 • Contractkosten R. 250,-
 • Locatie toeslag Johannesburg R 250,-
 • Administratie kosten in geval van verkeersboete R. 300,- per overtreding
 • Administratiekosten in geval van schade R. 1500,- per schade

Extra’s optioneel:

 • LLR1 verzekering a R. 270,- per dag (eigen risico R 27.500) (zie annexure 3)
 • LLR2 verzekering a R. 440,- per dag (meest uitgebreide verzekering (borg van R 5500,- op de creditcard) (zie annexure 3)
 • Toeslag jonge chauffeur voor chauffeurs jonger dan 25 jaar R. 1500,- eenmalig (minimum vereiste leeftijd 23 jaar en
  minimaal 3 jaar rijbewijs)
 • Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot minder dan 25 km gratis
 • Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot van 25 km tot 70 km R. 560,-
 • Extra kampeeruitrusting (borden, bestek etc) R. 1000,- per persoon
 • Extra beddengoed R 1000,- per persoon
 • Extra handdoeken R 100,- per persoon

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Kaapstad luchthaven of hotel (<25 km) – verhuurdepot in Kaapstad
 • 17 dagen huur M2B camper incl. kampeeruitrusting van Britz Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt
  van ZAR 55.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting
  zoals koelkast, daktent en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, kampeeruitrusting,
  slaapuitrusting, volle watertank en gasfles, koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2), luchthaven transfers naar
  verhuurdepot visa versa (max 25 km), creditcard fees, 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn. (zie uitgebreide
  huurvoorwaarden voor meer informatie)
 • 16 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig) met stroom aansluiting
 • Routebeschrijvingen en wegenkaart
 • Transfer van verhuurdepot in Kaapstad – luchthaven Kaapstad of hotel (<25km)
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • Reserveringskosten €. 25,- per persoon
 • Bijdrage aan SGR €. 5,- per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Olie, benzine, tolgelden
 • Borg (autorisatie en blok op de creditcard) van R55.000,- per auto per huurperiode, contractkosten ZAR/N$ 250,-
  minimum leeftijd bestuurder is 21 jaar, maximale leeftijd 85 jaar, administratie kosten in geval van een
  verkeersovertreding ZAR/N$ 300,- per boete, administratie kosten in geval van ongeval met schadeclaim na ongeval R.
  1500,- , huur GPS R. 1000,- per huurperiode, toeslag is van toepassing als de auto op zaterdagmiddag (na 13.00 – 16.00)
  of op zondag (08.00 – 16.00) word opgehaald of ingeleverd. Voor ophalen / inleveren in Zuid Afrika wordt een SA Road tax
  van ZAR 250,- in rekening gebracht (zie voor de uitgebreide informatie de bijgesloten huurvoorwaarden)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Game drives, excursies of andere activiteiten
 • Entreegelden voor oa. Nationale Parken
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Camper:
Type M2B (Mercedes Sprinter 2.2lt diesel, geschakeld) (maximum 2 personen), type M4BL of M4Bi (Mercedes Sprinter 2.2lt diesel, geschakeld) (maximaal 4 personen) of bij 5 of 6 personen het type M6B (Iveco Daily 2.2lt diesel, automaat) (maximaal 6 personen) met airconditioning en radio/MP3speler inclusief standaard Collision Damage Waiver verzekering en een onbeperkt aantal kilometers.

Voor foto’s, beschrijving van de camper en huurvoorwaarden zie onze website onder camperhuur. Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de A.N.W.B. ).

Extra kosten zoals het afkoop van het eigen risico bedrag en de eventuele extra’s die u wilt huren dienen met creditcard worden voldaan. Visa en Euro Mastercard worden geaccepteerd.

Bestuurder:
Bestuurder moet minimaal 25 jaar zijn en over minimaal een geldig rijbewijs B beschikken.

Deelname:
Alle leeftijden.

Visa:
Indien u minder dan 90 dagen in Zuid Afrika verblijft en in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort dat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig.

Wel dienen er nog tenminste 2 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl.

Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit moet zijn van een afschrift van het Internationaal geboortecertificaat.

Reist u als alleenstaande ouder of alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Koffer of reistas (als u de auto ophaalt en inlevert op dezelfde locatie kunt u de koffers uitpakken en achterlaten bij het verhuurdepot, ivm met de ruimte in de camper is het beste om de bagage in een reistas mee te nemen) met meestal maximaal 20 kg pp en 1 stuks handbagage pp van maximaal 7 kg.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 070 401 4092

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top