Skip to content

22 daagse avontuurlijke camper rondreis Zuid-Afrika en eSwatini

1.055,00

Dit is een vanaf prijs

 • transfer Johannesburg luchthaven of hotel (<25 km) – verhuurdepot in Johannesburg
 • 22 dagen camperhuur naar keuze (zie bovenstaand) incl. kampeeruitrusting van Maui Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt van ZAR 50.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting zoals koelkast, daktent en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, kampeeruitrusting, slaapgerei, volle watertank en gasfles(sen), koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2),luchthaven transfers naar verhuurdepot visa versa (max 25 km), 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn, wegenkaart Zuidelijk Afrika, cross border kosten Swaziland, drop off kosten, contractkosten en BTW.
 • 21 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • routebeschrijvingen
 • transfer van verhuurdepot in Kaapstad – luchthaven Kaapstad of hotel (<25km)

Reiscode: AOL 202

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Maak kennis met het diverse Zuid-Afrika en het traditionele eSwatini (Swaziland) met deze avontuurlijke camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid-Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal met Lake St. Lucia (boottochten over Lake St. Lucia).

U gaat ook naar het Hluhluwe Game Reserve (game drives), de Drakensbergen (wandelingen), de prachtige natuur van de Garden Route (strand, wandelen), de Cango Caves in Oudtshoorn, het wijngebied rond Stellenbosch en de historische stad Kaapstad.

IDEAAL VOOR EEN ACTIEVE FAMILIEVAKANTIE

Programma

Dag 1: Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)

Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg.

Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u ’s middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve.

Overnachting op de camping nabij Middelburg.

Dag 2: Middelburg - Sabie (ca. 202 km/ ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Sabie. Uw rijdt vandaag door een prachtig gebied met veel natuurschoon, de Noordelijke Drakensbergen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Sudwala grotten en ook de Sudwala Bantu Village, waar u meer kunt leren over verschillende Bantu (zwarte) stammen in Zuid Afrika.

Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 3: Sabie - Blyde Rivier (ca. 210 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Na het ontbijt vertrek uit Sabie en rijden in noordelijke richting. Van Sabie rijdt u via Pilgrim’s Rest en Graskop naar uw camping vlakbij Hoedspruit. In Pilgrim’s Rest werd in 1873 voor het eerst goud gevonden en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Het dorpje Pilgrims Rest wat in die tijd werd bewoond door gelukzoekers is nu een groot museum.

Het pioniersdorpje uit die tijd is onveranderd gebleven, de goudzoekers zijn er niet meer, maar de winkeltjes, hotels, bars en dergelijke zijn er nog, bijna in oorspronkelijke staat. Na het bezoek aan Pilgrim’s Rest verder rijden naar Graskop waar eventuele boodschappen kunnen worden gehaald. Vanuit Graskop rijden naar de camping.

Onderweg rijdt u via de Panorama Route waar u prachtige natuur verschijnselen kunt bezoeken zoals God’s Window, Bourkes Luck Pot Holes, de drie Rondavels, Blyde River Canyon (de op een na grootste Canyon ter wereld) en nog veel meer.

Overnachting op de camping nabij de Blyde rivier

Dag 4: Blyde Rivier - Kruger Nationaal Park (Satara restcamp) (ca. 192 km // 3 - 3½ uur rijden exclusief stops)

Via de grenspost Beitbridge verlaten we Zuid Afrika. Na het passeren van de grens (dit is al een interessante excursie op zich) gaat de reis verder naar Masvingo en de Great Zimbabwe Ruines. Great Zimbabwe was ooit de hoofdstad van een rijk dat zich mogelijk uitstrekte over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. De ruïne stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De stad dateert van de periode tussen ca. 400 — 1450 na Chr., en bood in zijn glorietijd misschien plaats aan ongeveer 18.000 inwoners, andere bronnen schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure).

In de middag een wandelexcursie door het ruïne complex met gids waarbij kennis word gemaakt met deze mysterieuze cultuur.

Overnachting op een nabij gelegen camping. (camping) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Great Zimbabwe, wandelexcursie met gids
Overnachting: eenvoudige campsite met eenvoudige gezamenlijke bad/douchefaciliteiten, warme douches en zwembad
Afstand: 480 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor grensovergang, sightseeing en lunch onderweg

Dag 5: Kruger Nationaal Park (Skukuza restcamp) (ca. 95 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)

In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp.

Overnachting op de camping van het Skukuza restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 6: Kruger Nationaal Park - eSwatini (Swaziland) (ca. 185 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Vanmorgen op tijd vertrek uit het Skukuza restcamp en het Kruger Nationaal Park. Onderweg nog een laatste kans om de complete “BIG 5” te zien, voor zover er nog een of twee missen. U verlaat het park om het Koninkrijk Swaziland binnen te rijden.

Rij via de JEPPE’S REEF grenspost, via Piggs Peak rijden naar Mbabane en naar de Ezulweni Vallei. Onderweg kunnen souvenirs stalletjes worden bezocht. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Ngwenya glas fabriek nabij de Oshoek grens met Zuid Afrika. De camping heeft een zwembad met de uitzicht over het natuurpark.

Informeer bij de receptie over de activiteiten van de camping zoals paardrijden, wandelroutes etc.

Overnachting op de camping in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Dag 7: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia (ca. 365 km // ca 5 ½ – 6 uur rijden exclusief stops)

Vandaag rijden, in zuidelijke richting, door een groot deel door het koninkrijk Swaziland. Onderweg kleine dorpjes en een prachtige natuur. Maak een stop op een van de vele marktpleintjes om leuke souvenirs te kopen.

Na het passeren van de Golela grenspost rijdt u de provincie KwaZulu-Natal van Zuid-Afrika binnen. Pas op voor loslopende koeien, ezels en geiten op de straat! Verder naar het zuiden en rijden naar het zuidelijke deel van het St. Lucia meer. Er kan op het St. Lucia onder meer een boottochtje worden gemaakt om de nijlpaarden, krokodillen en watervogels te bekijken.

Overnachting op de camping nabij Cape Vidal.

Dag 8: St. Lucia - Ballito (ca. 230 km // ca 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit St. Lucia en rijden in zuidelijke richting naar de Dolphin Coast en het gezellige badplaatsje Ballito. Onderweg een prachtig landschap met o.a. uitgestrekte suikerrietvelden. Op weg naar Ballito passeert u heel veel kleine strandjes, neem de tijd (u bent tenslotte vakantie op vakantie) om even af te slaan bij Salt Rock, voor een verfrissende duik in de zee.

De Dolphin Coast camping is de overnachtingplaats van vanavond en is gekozen tot een van Zuid Afrika’s beste campings. Het is een redelijke kleine camping op ca. 50m van het strand. Het water van de Indische oceaan aan deze kust is het hele jaar door zwembaar. De temperaturen liggen het jaar door tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Dag 9: Ballito – Centrale Drakensbergen (ca. 261 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Ballito en het binnenland in. Na eventueel eerst een bezoek aan Durban, westwaarts langs Pietermaritzburg richting het plaatsje Howick. Na het bezoek aan Howick en de waterval via de Midland Meander route rijden de overnachtingplaats van vandaag.

De camping voor vanavond ligt in het noorden van deze schitterende bergreeks. Niet ver van de camping liggen de Cascades watervallen met waterpoelen om te zwemmen (wel koud maar heerlijk).

Rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Er kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt.

Overnachting op een camping nabij Winterton.

Dag 10: Centrale Drakensbergen

Gehele dag om de omgeving te verkennen. Overnachting op een camping nabij Winterton.

Dag 11: Drakensbergen - Golden Gate Nationaal Park (ca. 170 km // ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)

Vanmorgen vertrek uit de Centrale Drakensbergen en rijden via de mooie route van de R74 naar het Sterkfontein Dam Natuurreservaat. Bij het Sterkfontein Dam Natuurreservaat rijden naar de uiteindelijke bestemming: het Golden Gate Nationaal Park.

Dit park dankt zijn naam aan de schitterende fel gouden tinten die de zon op de zandstenen rotsen achterlaat. Het park biedt onderdak aan vele antilopensoorten die al wandelend of rijdend gezien kunnen worden.

Overnachting op de Glen Reenen camping.

Dag 12: Golden Gate Nationaal Park - Ladybrand (ca. 180 km // ca 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit het Golden Gate Nationaal Park en via een mooie route rijden naar Ladybrand. Ladybrand staat bekend om de kersen boomgaarden en de zandstenen gebouwen. Vanuit Ladybrand kunt u gemakkelijk even over de grens rijden naar Maseru, de hoofdstad van Lesotho.

Overnachting op de camping in Ladybrand.

Dag 13: Ladybrand – Middelburg (Eastern Cape) (ca. 450 km // ca 5 ½ – 6 uur rijden exclusief stops)

Vandaag een schitterende tocht. Rijden door de binnenlanden van Zuid Afrika met onderweg leuke typisch Afrikaanse dorpjes.

Overnachting op de Carochalet camping.

Dag 14: Middelburg – Addo (ca. 310 km // ca 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag een flinke, maar schitterende tocht. Rijden door de binnenlanden van Zuid Afrika met onderweg leuke typisch Afrikaanse dorpjes. Onderweg kan een bezoek worden gemaakt aan het dorpje Graaff-Reinet gelegen aan de oever van de Sunday rivier.

Graaff-Reinet is een historisch plaatsje in vele opzichten. Nabij Graaff-Reinet ligt het Mountain Zebra Nationaal Park, een leuk park waar de zeldzame bergzebra voorkomt. Verder kan er in Nieu Bethesda een bezoek worden gebracht aan het Helen Martin’s Owl House.

Overnachting op de camping in het Addo Nationaal Park

Dag 15: Addo -Tsitsikamma Nationaal Park (ca. 235 km // ca 3 ½ - 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit het Addo Elephant Park en rijden via Port Elizabeth naar het Tsitsikamma Nationaal park. Aan de grillige kustlijn in het Tsitsikamma Nationaal park is voor de komende nacht vlakbij de monding van de Storms rivier de camping plaats gereserveerd.

Dag 16: Tsitsikamma Nationaal Park – Wilderness (ca. 130 km // ca 1 ¾ – 2 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Tsitsikamma en via de bekende Tuin Route rijden naar het dorpje Wilderness. Rest van de dag ter vrije besteding. Onderweg kan ene bezoekje worden gebracht aan Plettenberg Bay en Knysna. Knysna is een gezellig badplaatsje aan een prachtige lagune.

Zeker de moeite van een stop waard is het uitzicht vanaf de Heads over de Indische Oceaan. Verder is er een gezellig winkelcentrum The Quays gelegen aan het water.

Overnachting op de camping in Wilderness.

Dag 17: Wilderness - Oudtshoorn (ca. 100 km // ca. 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops)

Vervolg de tuinroute. Bij George via de Outeniqua pas rijden naar Oudtshoorn. Hier in het centrum van de struisvogelcultuur overnachting op de camping in Oudtshoorn.

Dag 18: Oudtshoorn - Swellendam (ca. 220 km // ca. 2 ½ - 3 uur rijden exclusief stops)

Via Calitzdorp en Barrydale rijden naar Swellendam. Swellendam is een landbouwcentrum aan de voet van de indrukwekkende Langenberg keten, dat gekarakteriseerd wordt door met eiken omzoomde straten en goedbewaarde historische gebouwen.

Het Drostdy Museum en Bontebok Nationale Park, waar de zeldzame en mooie Bontebok voorkomt, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook zijn er mogelijkheden om naar hartenlust te wandelen in het Marloth Nature Reserve.

Overnachting op de camping van Swellendam.

Dag 19: Swellendam - Paarl (ca. 230 km // ca. 2½ – 3 uur rijden exclusief stops)

Vanmorgen vertrek uit Swellendam en via Hermanus rijden naar Paarl. Van mei t/m oktober is er een goede kans dat in de baai van Hermanus walvissen te zien zijn die hier naar toe komen om hun jongen te krijgen.

Na het bezoek aan Hermanus verder rijden via een prachtige kustweg langs kleine plaatsjes als Kleinmond, Betty’s Bay en Rooiels in de richting van Gordon’s Bay. Gordon’s Bay is een gezellig badplaatsje waar gestopt kan worden voor de lunch of een paar uurtjes strand.

Vanaf Gordon’s Bay is het nog ca. 30 minuten rijden naar de camping nabij Paarl.

Dag 20: Paarl – Melkbosstrand (ca. 76 km // ca. 2 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Paarl en rijden richting Kaapstad. Vandaag kan er een mooie route worden gereden langs het Kaapstad schiereiland. Er kan een bezoek worden gebracht aan de vissersdorpjes Kalk Bay, Simonstown en bezoek aan de pinguïn kolonie bij de Boulders.

Vandaar rijden naar Kaap de Goede Hoop Nationaal Park. Via de Chapmans Peak Drive route en het dorpje Hout Bay rijden. Via Camps Bay en Kaapstad rijden naar het kustplaatsje Melkbosstrand.

Overnachting op de camping in Melkbosstrand.

Dag 21: Melkbosstrand

Vandaag kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Kaapstad met de Bokaap, het historische centrum en het Nederlandse fort, de beroemde Tafelberg, het Victoria & Alfred Waterfront en Robbeneiland, de botanische tuin van Kirstenbosch en veel meer.

Overnachting op de camping in Melkbosstrand.

Dag 22: Melkbosstrand – Kaapstad luchthaven (ca. 55 km // ca. 1 – 1 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de middag de camper inleveren bij de verhuurmaatschappij en transfer naar de luchthaven van Kaapstad.

Reissom

REISSOM 22 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS “ZUID-AFRIKA en ESWATINI”

Prijzen geldig voor huur in het hoogseizoen (01 november t/m 30 april 2023)

 • €. 2530,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 2650,00 per persoon bij 2 personen M4Bi
 • €. 1945,00 per persoon bij 3 personen  M4Bi
 • €. 1595,00 per persoon bij 4 personen M4Bi
 • €. 2840,00 per persoon bij 2 personen M4BM
 • €. 2075,00 per persoon bij 3 personen M4BM
 • €. 1725,00 per persoon bij 4 personen M4BM
 • €. 1690,00 per persoon bij 4 personen M6Bi
 • €. 1485,00 per persoon bij 5 personen M6Bi
 • €. 1310,00 per persoon bij 6 personen M6Bi

Prijzen geldig voor huur in het laagseizoen (01 mei t/m 31 augustus 2023)

 • €. 1865,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1945,00 per persoon bij 2 personen M4Bi
 • €. 1480,00 per persoon bij 3 personen M4Bi
 • €. 1245,00 per persoon bij 4 personen M4Bi
 • €. 2065,00 per persoon bij 2 personen M4BM
 • €. 1555,00 per persoon bij 3 personen M4BM
 • €. 1340,00 per persoon bij 4 personen M4BM
 • €. 1305,00 per persoon bij 4 personen M6Bi
 • €. 1175,00 per persoon bij 5 personen M6Bi
 • €. 1055,00 per persoon bij 6 personen M6BMi
 • €. 1305,00 per persoon bij 4 personen M6BM
 • €. 1175,00 per persoon bij 5 personen M6BM
 • €. 1310,00 per persoon bij 6 personen M6BM

Prijzen geldig voor huur in het laagseizoen (01 september t/m 31 oktober 2023)

 • €. 2640,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 2765,00 per persoon bij 2 personen M4Bi
 • €. 2020,00 per persoon bij 3 personen M4Bi
 • €. 1655,00 per persoon bij 4 personen M4Bi
 • €. 2965,00 per persoon bij 2 personen M4BM
 • €. 2155,00 per persoon bij 3 personen M4BM
 • €. 1790,00 per persoon bij 4 personen M4BM
 • €. 1755,00 per persoon bij 4 personen M6Bi
 • €. 1535,00 per persoon bij 5 personen M6Bi
 • €. 1350,00 per persoon bij 6 personen M6BMi
 • €. 1755,00 per persoon bij 4 personen M6BM
 • €. 1535,00 per persoon bij 5 personen M6BM
 • €. 1350,00 per persoon bij 6 personen M6BM

De prijzen voor vertrek na 31-12-2023 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: vanaf EUR 750,- per persoon inclusief luchthavenbelasting met de KLM.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuid-Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Wijzigen van de route:
Deze reis is slechts een voorbeeld van wat wij u kunnen aanbieden, desgewenst en op uw aanwijzingen passen we de reis graag aan naar uw persoonlijke reiswensen.

Andere camper:
Indien u liever een grotere of kleinere camper (zie onze website voor de verschillende type campers) wilt is dat natuurlijk mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar. De prijs voor een andere camper/personen combinatie is op aanvraag beschikbaar

Vertrek:
Dagelijks

Toeslagen camperhuur (exclusief in bovengenoemde prijsopgave) voor:

Verplicht: (indien van toepassig)
• Administratie kosten in geval van boete R. 300,- per overtreding
• Administratiekosten in geval van schade R 750,- per schade
• Toeslag voor ophalen / inleveren na kantoortijden of op zon of feestdagen R550,- (indien van toepassing)

Extra’s optioneel:
• CER 1 verzekering: R. 300,- per dag, reduceert het eigen risico naar R 25.000 (borg op de creditcard R 25.000,-)
• CER 2 verzekering: R. 450,- per dag All-in-Cover, geen eigen risico (borg op creditcard van R 5.000,-)
• Huur GPS voor R. 1000,- per huur periode
• Autostoeltje R. 500,- voor gehele periode
• Extra chauffeur (3e bestuurder) R. 250,- (gratis 2 chauffeurs op huurcontract)
• Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot minder dan 25 km gratis
• Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot van 25 km tot 70 km R. 550,-
• Extra beddengoed R100,- per set per persoon
• Extra handdoeken R 100,- per set per persoon

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Johannesburg luchthaven of hotel (<25 km) – verhuurdepot in Johannesburg
 • 22 dagen camperhuur naar keuze (zie bovenstaand) incl. kampeeruitrusting van Maui Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt van ZAR 50.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting zoals koelkast, daktent en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers,kampeeruitrusting, slaapgerei, volle watertank en gasfles(sen), koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2), luchthaven transfers naar verhuurdepot visa versa (max 25 km), 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn, wegenkaart Zuidelijk Afrika, cross border kosten eSwatini, drop off kosten, contractkosten.
 • 21 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • Routebeschrijvingen
 • Transfer van verhuurdepot in Kaapstad – luchthaven Kaapstad of hotel (<25km)
Reissom exclusief:

 • Vluchten en luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Bijdrage aan SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) EUR 5,- per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Olie, benzine, tolgelden
 • Borg (autorisatie en blok op de creditcard) van ZAR/N$ 50.000,- per auto per huurperiode, minimum leeftijd bestuurder is 25 jaar, maximale leeftijd 85 jaar, administratie kosten in geval van een verkeersovertreding ZAR/N$ 300,- per boete, administratie kosten in geval van ongeval met schadeclaim na ongeval R. 750,-huur GPS R 1000,- per huurperiode en kinderstoeltje R 500,- per huurperiode. R 550,- toeslag is van toepassing als de auto op zaterdagmiddag (na 13.00 – 16.00) of op zondag (08.00 – 16.00) word opgehaald of ingeleverd. SA road taks R. 250,- (een Zuid Afrikaanse wegenbelasting/tol bij het inleveren van de auto of camper wordt het totaal bedrag van de tolkosten uitgerekend en het verschil in prijs zal binnen 7 dagen na het inleveren van de camper of auto worden teruggestort op uw creditcard en kosten optionele extra verzekering (zie voor de uitgebreide huurvoorwaarden op onze website)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Game drives, excursies of andere activiteiten
 • Entreegelden voor oa. Nationale Parken
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Camper:
Type M2B (Mercedes Sprinter 2.2lt. diesel, geschakeld) (maximum 2 personen), type M4Bi (Iveco 2.2lt. diesel, automaat) (maximaal 4 personen), type M4BM (Mercedes Sprinter 2.2lt. diesel automaat (max 4 personen)  of bij 5 of 6 personen het type M6Bi (Iveco 2.2lt diesel, automaat) of type M6BM (Mercedes 2.2lt. diesel, automaat) (maximaal 6 personen) met airconditioning en radio inclusief standaard Collision Damage Waiver verzekering en een onbeperkt aantal kilometers.

Voor foto’s, beschrijving van de campers en huurvoorwaarden zie onze website onder camperhuur. Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de A.N.W.B. ). Extra kosten zoals het afkoop van het eigen risico bedrag, contractkosten, one way kosten en de eventuele extra’s die u wilt huren dienen met creditcard worden voldaan. Visa en Mastercard worden geaccepteerd.

Bestuurder:
Bestuurder moet minimaal 25 jaar zijn en over minimaal een geldig rijbewijs B beschikken.

Deelname:
Alle leeftijden.

Visa:
Indien u minder dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft en in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid-Afrika en Swaziland geen visum nodig.

Wel dienen er nog tenminste 4 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl.

Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid-Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het Internationaal geboortecertificaat. Reist u als alleenstaande ouder of alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder.

Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Ivm met de ruimte in de camper is het beste om de bagage in een reistas mee te nemen

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top