skip to Main Content

12 daagse Kenia en Tanzania wildlife safari kampeersafari

2.345,00

Dit is een vanaf prijs

 • 1x overnachting in een 2 persoonskamer in het La Mada Nairobi hotel(of gelijkwaardig) hotel op basis van logies
 • 11 daagse groep safari Kenia & Tanzania in met vervoer in een safari adventure truck en 8 overnachtingen in tweepersoonstenten (zelf slaapzak en hoofdkussen meenemen) en 2 nachten in een safari lodge bij de Masai met professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur
 • Entreegelden voor de genoemde Nationale Parken
 • Game drives zoals beschreven
 • Transfer Arusha – luchthaven Nairobi luchthaven of stad
 • Tourism tax Tanzania

Reiscode: AOL 1002

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een klassieke kampeersafari langs alle hoogtepunten van Kenia en Tanzania. De rondreis voert via de Great Rift Valley naar Mount Longonot, Hell’s Gate Nationaal Park, Masai Mara, Lake Victoria, Serengeti en de Ngorongoro Krater.

Een prachtige verscheidenheid aan landschappen en een grote diversiteit aan dieren en vogels. Natuurlijk maakt u ook kennis met de kleurrijke Masai stam.

(deze reis kan worden verlengd met een strandvakantie in Mombasa of het eiland Zanzibar en natuurlijk diverse andere safari’s in Tanzania, Oeganda of Kenia)

Programma

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1: Nairobi

Rond 18.00 is er een briefing door de gids over de gang van zaken tijdens de reis. Daarna diner in Nairobi (niet inclusief en optioneel). Overnachting in de La Mada Nairobi hotel in een tweepersoons kamer op basis van logies. (hotel)

Overnachting: tweepersoonskamer, ensuite badkamer
Afstand: 40 km, ca. 45 min. rijden
Voor meer informatie zie: www.madahotels.com/hotel-la-mada-nairobi

Dag 2: Nairobi - Mount Longonot - Lake Naivasha

Na het ontbijt vertrek uit Nairobi en rijden in noordelijke richting naar de Great Rift Valley. Onderweg naar het Mount Longonot Nationaal Park wordt een stop gemaakt op te genieten van het uitzicht over de Great Rift Valley en voor een bezoek aan een uitgedoofde vulkaan. In de middag een hike met de gids door het Mount Longonot Nationaal Park vanwaar er schitterende vergezichten te zien zijn over de Great Rift Valley. De laatste uitbarsting van de vulkaan Mount Longonot was in 1860. Met een beetje geluk het eerste wild kan worden gespot. Tijdens de hike wordt een picknick lunch gegeten op een mooi plekje onderweg. Na het bezoek aan het Mount Longonot Nationaal Park rijden naar de camping aan de oevers van het Lake Naivasha. Bij aankomst opzetten van de tenten en tijd om te relaxen rondom het kampvuur. Overnachting op de camping van de Fish Eagle Inn bij Lake Naivasha in een tweepersoonstent. (camping)

Inclusief: hike Mount Longonot Nationaal Park
Overnachting: kamperen op camping van de Fish Eagle Inn, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Afstand: 90 km
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Voor meer informatie zie: www.fisheagleinn.co.ke

Dag 3: Lake Naivasha - Hells Gate Nationaal Park

Vandaag een vroeg ontbijt en na het ontbijt rijden naar het beroemde Hells Gate Nationaal Park waar een game drive wordt gemaakt. In het park komen dieren voor als de zebra, giraffe, buffel en diverse antilopen soorten. Hell’s Gate National Park is een klein park dat zich centreert rondom de slapende vulkaan Mount Longonot. De naam van het park doet het ergste vermoeden maar het is juist een heel rustig en vredig gebied met een overweldigend landschap van vulkanische aard. Naast het klein wild komen er ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Na het bezoek aan Hell’s Gate Park terug naar het kamp voor de lunch. In de namiddag wordt een bootcruise gemaakt over Lake Naivasha op zoek naar nijlpaarden en de vele vogelsoorten. Als afsluiting van de dag een korte auto rit naar Elsamere, het huis van de bekende George en Joy Adamson. Hier kan er meer worden geleerd over het werk van Joy en George Adamson en het Elsa Conservation Trust. Er is ook een klein museum dat kan worden bezocht. Na de rondleiding een typisch Engelse “tea” voordat de terugreis wordt aanvaard richting kamp. Aankomst bij het kamp in de late namiddag en een bbq diner rond het kampvuur. Overnachting op de camping van de Fish Eagle Inn bij Lake Naivasha in een tweepersoonstent. (camping)

Inclusief: begeleide hike in Hells Gate Nationaal Park, boottocht Lake Naivasha, bezoek aan Elsamere
Overnachting: kamperen op camping van de Fish Eagle Inn, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Optionele activiteit: Mountain bike trip in Hells Gate N.P.
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Afstand: 60 km

Dag 4: Lake Naivasha - Maasai Mara Nationaal Park

Vandaag een flinke rit naar het wereld beroemde Maasai Mara Nationaal Park. Onderweg naar de Mara veel kleine Maasai dorpen waar hier en daar gestopt wordt om kennis te maken met deze bijzondere stam. Het kamp voor de komende twee dagen is gelegen net buiten het Maasai Mara Park. Aankomst bij de Mara River Lodge aan het einde van de middag en een heerlijk diner rondom het kampvuur. Overnachting in de Mara River Lodge bij het Maasai Mara Park in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer. (lodge)

Overnachting: Mara River Lodge, tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Afstand: 210 km
Voor meer informatie zie: www.marariverlodge.co

Dag 5: Maasai Mara Nationaal Park

Vroeg ontbijt en vertrek uit het kamp voor een volle dag game driving in de Maasai Mara. de Maasai Mara staat bekend om het grote aantal dieren en natuurlijk de jaarlijkse ” Great Migration” van de wildebeesten en zebra’s. Picknick lunch op een mooi plekje aan de oevers van de Mara rivier. Aan het einde van de dag terug naar het camp voor diner. Overnachting in de Mara River Lodge bij het Maasai Mara Park in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer. (lodge)

Inclusief: volle dag game drive in de Maasai Mara
Overnachting: Mara River Lodge, tweepersoonstent met gedeelde badkamer
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner

Dag 6: Maasai Mara Nationaal Park - Lake Victoria

Vertrek uit de Maasai Mara en rijden naar de grens met Tanzania en Afrika ‘s grootste meer, het Lake Victoria. Het meer maakt deel uit van de Great Rift Valley en biedt levensonderhoud aan vele omwonenden. In de middag tijd om Lake Victoria en omgeving te ontdekken. Diner in een lokaal restaurant (niet inclusief in de reissom) Overnachting op de camping van de Matvilla Beach Lodge aan de oevers van het Lake Victoria. (camping)

Inclusief: bezoek aan Lake Victoria
Overnachting: kamperen op camping Matvilla Beach Lodge, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch
Afstand: 200 km

Dag 7: Lake Victoria - Serengeti Nationaal Park

Vertrek uit Lake Victoria en rijden naar het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park. Het park biedt grote concentraties antilopen, zebra’s wildebeesten en typische Afrikaanse vergezichten met acaciabomen en eindeloze grasvlakten. De route vandaag voert van west naar oost Serengeti en onderweg game drive op zoek naar de Big Five. Aankomst in het kamp aan het einde van de dag. Overnachting op de campsite in de Serengeti in een tweepersoonstent. (camping)

Inclusief: game drive in de Serengeti Nationaal Park
Overnachting: kamperen in de Serengeti, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Afstand: 210 km

Dag 8: Serengeti Nationaal Park

Volle dag game drive in het Serengeti Nationaal Park. Overnachting op de campsite in de Serengeti in een tweepersoonstent. (camping)

Inclusief: game drive in de Serengeti Nationaal Park
Overnachting: kamperen in de Serengeti, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: (ontbijt, lunch, diner)

Dag 9: Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Crater Conservation Area

Vroeg op en een lange game drive in het Serengeti Nationaal Park. Daarna vertrek uit de Serengeti en rijden richting de Ngorongoro Crater Conservation Area. Onderweg vele Maasai nederzettingen en herders die hun vee hoeden. De campsite van vanavond is gelegen aan de rand van de Ngorongoro krater en biedt een geweldig uitzicht. Overnachting op de camping van het Simba camp in een tweepersoonstent (camping)

Inclusief: game drive in de Serengeti Nationaal Park
Overnachting: kamperen in het Simba camp, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Afstand: 130 km

Dag 10: Ngorongoro Crater Conservation Area - Maasai Village

Bij het eerste licht opstaan en rijden naar de Ngorongoro Krater in kleine 4×4 safari auto’s voor een bezoek aan de Ngorongoro Krater. De Ngorongoro Krater wordt vaak het 8ste wereld wonder genoemd, bij aankomst zult u met eigen ogen zien waarom. Vandaag een grote kans om de beroemde BIG Five te zien, de olifant, het luipaard, de buffel, de leeuw en de neushoorn. Bij terugkomst in het Simba camp lunch en afbreken van de tenten. Daarna rijden naar het lager gelegen kamp bij de Maasai. Aankomst in het kamp en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting op de camping van Mto-Wa-Bhu Lodge in tweepersoonstenten. (camping)

Inclusief: halve dag game drive in de Ngorongoro krater, Masaai encounter
Overnachting: camping Mto-Wa-Bhu Lodge, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Afstand: 65 km

Dag 11: Maasai Village - Arusha

Op tijd vertrek en rijden naar het stadje Arusha, gelegen aan de voet van Mount Meru. In de middag kan het stadje worden verkent en een bezoek worden gebracht aan de lokale markten. Overnachting op een camping in Arusha in tweepersoonstenten. (camping)

Inclusief: bezoek aan stadje Arusha, bezoek aan een lokale market
Overnachting: kamperen in Meserani campsite, tweepersoonstent en gemeenschappelijke douche/toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt
Afstand: 130 km
Voor meer informatie zie: www.meseranisnakepark.com/snake-park-campsite.html

Dag 12: Arusha - Nairobi

Transfer naar Nairobi (stad of luchthaven). Op een heldere dag een schitterend uitzicht op Mount Kilimanjaro. Einde arrangement.

Afstand: 295 km
Maaltijden inclusief: ontbijt

Reissom

REISSOM 12 DAAGSE KENIA EN TANZANIA WILDLIFE SAFARI KAMPEERSAFARI :

 • €. 2345,- per persoon (bij vertrek tussen 01-01-2020 en 31-12-2020)

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Kenia of Tanzania of een verlenging van uw reis in bijvoorbeeld Mombasa of op Zanzibar dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan ook.

Als u uw reiswensen aan ons doorgeeft maken wij graag, geheel kosteloos, een goede offerte voor u.

Verlenging op Zanzibar al mogelijk vanaf €. 45,- per dag (exclusief vlucht vanaf Arusha – Zanzibar – Dar es Salaam vanaf ca. US$ 295,- per persoon inclusief luchthavenbelasting).

Combinatie:
Het is mogelijk om deze reis te combineren met elke andere safari in bijvoorbeeld Tanzania, Kenia, Zanzibar, Oeganda enz.. Indien u geïnteresseerd bent en uw reiswensen aan ons doorgeeft maken we graag een offerte voor u.

Prijsindicatie van vlucht:
Prijs indicatie vanaf € 720,00 pp inclusief luchthavenbelasting (deze prijs is afhankelijk van seizoen en beschikbare boekingsklasse). De prijsindicatie is gebaseerd op een vlucht met KLM. Als u liever vliegt met een andere maatschappij is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar.

Vertrekdata 2020:
April: 11, 25
Mei: 09, 23
Juni: 06, 20
Juli: 04, 18
Augustus: 01, 15, 29
September: 12, 26
Oktober: 10, 24
November: 07, 21
December: 05, 19
November: 09, 23
December: 07, 21

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • 1x overnachting in een 2 persoonskamer in het La Mada Nairobi hotel(of gelijkwaardig) hotel op basis van logies
 • 11 daagse groep safari Kenia & Tanzania in met vervoer in een safari adventure truck en 8 overnachtingen in tweepersoonstenten (zelf slaapzak en hoofdkussen meenemen) en 2 nachten in een safari lodge bij de Masai met professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur
 • Entreegelden voor de genoemde Nationale Parken
 • Game drives zoals beschreven
 • Transfer Arusha – luchthaven Nairobi luchthaven of stad
 • Touristen belasting Tanzania
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Vertrekbelasting
 • Kosten visum Kenia & Tanzania
 • Kosten vaccinaties
 • Annulering en/of reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Overige excursies, game drives of activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inclusief

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze camping safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 18 tot 65 jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is in principe 12 jaar maar afhankelijk van de reis en mits begeleid door tenminste 1 volwassenen kan op aanvraag een jongere leeftijd ook toegelaten worden. Voor reizigers ouder dan 55 kan per geval worden bekeken of de gevraagde reis geschikt is en kan er een medisch “fitheids” verklaring worden gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 17 deelnemers.

Taal:
De reis word altijd begeleidt door een Engels sprekende gecertificeerde gids/chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Voor reizen naar Kenia en Tanzania dienst u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis en een inreisvisum. U kunt deze het beste voor vertrek uit Nederland regelen bij het consulaat in Capelle a/d IJssel. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van het betreffende land. Afrika Online verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud)

Tijdverschil:
Tijdverschil in de zomermaanden is 1 uur, in de wintermaanden 2 uur tijdsverschil.

Banken en geldzaken:
Met uitzondering van Dar es Salaam (van 09.00 tot 15.00) en Kilimanjaro Airport (24 uur per dag), zijn banken in Kenia en Tanzania over het algemeen op werkdagen alleen in de ochtend open. Alle grote hotels en de meeste lodges beschikken over een vergunning om buitenlands geld en Travellers cheques te wisselen. In Nairobi en Arusha zijn pin automaten (maar hou er rekening mee dat deze niet altijd werken). Travellers cheques in US dollars, creditcards (VISA. Mastercard en Barclay) worden veelal geaccepteerd. American Express wordt niet geaccepteerd. Contant geld alleen in US dollars en in kleine coupures. De locale geldeenheid is de Tanzaniaanse shilling.

Gezondheid en veiligheid
De zon in Kenia en Tanzania is warmer en intenser dat je kunt voorstellen. Zelfs op een bewolkte dag kun je nog lelijk verbranden. Een goede zonnebrand crème (minstens factor 30) is dan ook onontbeerlijk evenals een goede zonnehoed en zonnebril. Drink voldoende maar nooit uit de kraan maar koop liever flessenwater. In de meeste hotels en lodges zal er drinkwater worden aangeboden op de kamer.

Ziekenhuizen en medische zorg
Er zijn kleine veldziekenhuizen verspreid over Kenia Tanzania. Grotere ziekenhuizen zijn er alleen in Nairobi, Mombasa, Arusha en Dar es Salaam. Het is daarom ook belangrijk om ruim voor vertrek te informeren naar de aanbevolen vaccinaties en malariaprofylaxe. Ook is het verstandig om een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. imodium tegen diaree, ORS enz. (kijk ook even op www.gezondheidsnet.nl/reisapotheek

De Flying Doctors Society of Africa biedt een tijdelijk lidmaatschap aan voor toeristen tegen een kleine vergoeding. In ruil daarvoor ontvangen de “leden” gratis vervoer door de lucht naar een ziekenhuis of medisch centrum in geval van een ernstig ongeval of ernstige ziekte tijdens de safari.

Malaria
de beste manier om malaria te voorkomen is er voor zorgen dat u niet wordt gebeten. Draag in de schemer (ochtend en avond) lange broeken en shirts met lange mouwen en gebruik het antimug middel DEET op enkels, handen en nek. Daarnaast is het ten zeerste aan te bevelen een goede malaria profylaxe in te nemen. Informeer u hierover bij uw GGD.

Fotografie
Het is in Kenia en Tanzania verboden om foto’s te nemen van de President, de politie, militairen, gevangenissen en vliegvelden. Indien u een foto wilt nemen van de lokale bevolking is het aan te raden om vooraf toestemming te vragen hiervoor. Voor u mag het een dierbare herinnering zijn aan uw vakantie maar veel bewoners van Kenia en Tanzania zijn bijgelovig en willen niet dat u een foto van hen neemt. Hou uw camera in een stofvrije zak of container.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per 17 persoons safari adventure truck. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Deze reis is geschikt voor kinderen en alhoewel de afstanden tussen de verschillende parken soms aan de grote kant zijn is er onderweg voldoende tijd om te stoppen en zijn er interessante dingen te zien onderweg. Om optimaal van deze reis te kunnen genieten raden we aan niet te reizen met kinderen onder de 12 jaar (uitzonderingen daar gelaten). Wel raden we aan dat er voor elk kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereist.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 14 kg p.p.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht
of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top