Skip to content

13 daagse East Africa Trails Lodge en Tented Camp groepssafari

4.670,00

Dit is een vanaf prijs

 • transfer Nairobi luchthaven – Residence Karen hotel
 • overnachting in een 2 persoonskamer in het Residence Karen hotel op basis van logies en ontbijt
 • overnachting in een 2 persoonskamer in de Mount Meru lodge op basis van logies en ontbijt
 • 13 daagse groepssafari East Africa Trails in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoons
  persoonskamer/ safaritent en vervoer in een 4×4 landcruiser op basis van volpension met professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur
 • entreegelden voor de genoemde Nationale Parken
 • game drives zoals beschreven (ca. 3-4 per game drive)
 • toeristenbelastingen en levies
 • flying Docters medical evacuation
 • 1 liter flessenwater per persoon per dag tijdens safari
 • transfer Nairobi – Arusha in een public shuttle bus (vlucht ipv bus met toeslag van ca. EUR 270,- per persoon)
 • transfer Arusha stad – luchthaven Arusha airport inclusief .(transfer naar Kilimanjaro International airport (JRO) is ca. EUR 124,- per voertuig (max 6 pers. per voertuig)

Reiscode: AOL 604

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een klassieke safari in lodges en tented camps langs alle hoogtepunten van Kenia en Tanzania. Met een mix van lodges en permanente tentenkampen voor een goede combinatie tussen avontuur en comfort.

De route voert via de Great Rift Valley naar beroemde wildparken als het Lake Nakuru Nationaal Park, Lake Elementaita en Masai Mara National Reserve.

In Tanzania wordt het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park bezocht, het Tarangire Nationaal Park en Lake Manyara Nationaal Park.

Het bezoek aan de Ngorongora krater is een van de hoogtepunten van de reis. Een prachtige verscheidenheid aan landschappen en een grote diversiteit aan dieren en vogels.

Deze reis word aangeboden als een groepsreis met minimaal 2 / maximaal 6 personen per safarivoertuig

Programma

Dag 1: Jomo Kenyatta International Airport – Nairobi

Aankomst op de JKIA luchthaven van Nairobi en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Kenia door uw gids en daarna een transfer naar het Karen Residence hotel (of gelijkwaardig).

Onderweg een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari en ontvangst van een informatie pakket. Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis.

Overnachting in het Karen Residence hotel in een tweepersoonskamer. (hotel)

 • Activiteiten inclusief: luchthaven transfer JKIA airport naar het Karen Residence hotel
 • Maaltijden inclusief: geen
 • Overnachting: Karen Residence hotel – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
 • Afstand: ca. 31 km / 60 minuten rijden
 • Voor meer informatie zie: www.theresidences.or.ke

Dag 2: Nairobi – Lake Elementaita

Na het ontbijt een bezoek aan het Nairobi Giraffe Centre waar u deze vriendelijke reuzen met de hand kunt voeren vanaf een verhoogd platform. Het Giraffe Centre is het hoofdkwartier van het AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) dat werd opgericht om geld te verzamelen voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde Rothschild giraffe.

Na het bezoek aan de giraffes rijden naar het Daphne Sheldrick’s Centre waar weesolifantjes worden opgevangen en verzorgd. Daarna een bezoek aan het Karen Blixen museum, een kans om met eigen ogen het huis van Karen Blixen te bezoeken en terug te gaan in de tijd van de film “Out of Africa”.

Lunch in de Karen Blixen Coffee Garden en daarna vertrek uit Nairobi en rijden naar Lake Elementaita. Lake Elementaita is een van de vele meren die de Great Rift Valley rijk is, een omgeving rijk aan wild en vogelleven. Aankomst bij de Sunbird lodge en na het inchecken tijd om te genieten van de omgeving en het schitterende uitzicht.

Er kunnen activiteiten worden gedaan (optioneel en tegen betaling) zoals paardrijden, bird viewing, of een bezoek aan de natuurlijke warmte bronnen. De Sunbird lodge is een kleine lodge, gelegen op een topje van een heuvel met schitterende uitzicht over Lake Elementaita.

Overnachting in de Sunbird Lodge in een luxury cottage. (lodge)

 • Activiteiten inclusief: bezoek Giraffe House, bezoek Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, bezoek Karen Blixen museum
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting: Sunbird Lodge – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
 • Afstand: ca. 174 km / 4 – 4½ uur rijden
 • Voor meer informatie zie: www.sunbirdkenya.com

Dag 3: Lake Elementaita (bezoek aan Nakuru Nationaal Park)

Na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar het Lake Nakuru Nationaal Park voor een volle dag game driving. Het park is rijk aan wildlife en staat vooral bekend om de neushoorns (zwart en wit) die hier voorkomen.

Er wordt een game drive gemaakt door het Lake Nakuru Nationaal park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de leeuw, buffels, antilopen, zebra’s en een spectaculair aantal vogels. De ochtend is de beste tijd van de dag om de meeste dieren te zien. In de koelte van de ochtend zijn de dieren actief en op zoek naar eten.

De picknick lunch wordt gebruikt op een mooi plekje onder de acacia bomen. Na de game drive terug naar de lodge voor een heerlijk verfrissend sundowner drankje terwijl de avond valt. ‘S avonds een heerlijk diner.

Overnachting in de Sunbird Lodge in een luxury cottage. (lodge)

 • Activiteiten inclusief: volle dag game drive Lake Nakuru Nationaal Park
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting: Sunbird Lodge – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
 • Afstand: ca. 40 km / 60 minuten rijden plus game driving in Lake Nakuru Nationaal Park

Dag 4: Lake Elementaita – Masai Mara Nationaal Reservaat

Na het ontbijt vertrek uit de Sunbird lodge en de Great Rift Valley en rijden naar de beroemde Masai Mara Nationaal Reserve, het hoogtepunt van deze reis. Het avontuur begint zodra het park wordt ingereden. Op zoek naar de Big Five en wanneer u in de maanden juli/augustus reist, de migratie van de wildebeesten en de zebra.

Het camp voor de komende twee dagen is gelegen aan de oevers van de Talek rivier. Aankomst bij het Fig Tree Camp Bush Camp tegen lunchtijd en na de lunch tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk komen er dieren drinken bij de rivier of is er een nieuwsgierig nijlpaard te zien. In de namiddag een game drive door de Masai Mara. Na de game drive een drankje rond het kampvuur en een heerlijk diner.

Overnachting in het Fig Tree Camp Bush Camp in een tweepersoons safari tent. (permanent tented camp)

 • Activiteiten inclusief: namiddag game drive in de Masai Mara
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting: Fig Tree Camp Bush Camp – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
 • Afstand: ca. 235 km / 4½ – 5 uur rijden plus game driving in Lake Nakuru Nationaal Park
 • Voor meer informatie zie: www.madahotels.com/fig-tree-camp-maasai-mara#/

Dag 5 - 6: Masai Mara Nationaal Reservaat

Wake-up calls in de vroege ochtend en op pad voor de ochtend game drive van vandaag. In de koelte van de ochtend zijn de dieren het meest actief en bestaat er dus de grootste kans dat er veel dieren te zien zijn. Als het te warm wordt en de dieren een plekje in de schaduw gaan zoeken, terug naar het camp voor een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt relaxen in het camp, misschien een verfrissende duik nemen in het zwembad of een plekje zoeken bij de uitkijkpunt met uitzicht op de rivier. Optioneel (en tegen betaling) kan er een bushwalk worden gemaakt met de lokale Moran (Masai krijgers), een bezoek worden gebracht aan een traditioneel Masai dorp of een ballonvaart worden gemaakt over de Masai Mara.

Lunch wordt gebruikt in het camp waarna er een namiddag game drive wordt gemaakt door de Masai Mara waarbij er ook een kans betstaat om de nachtdieren te zien zoals het stekelvarken, de bushbaby’s, het aardvark, de hyena, de genetkat en het luipaard. Na de game drive terug naar het kamp voor een drankjes rond het kampvuur en een heerlijk diner.

Overnachting in het Fig Tree Camp Bush Camp in een tweepersoons safari tent. (permanent tented camp)

 • Activiteiten inclusief: ochtend en namiddag game drives in de Masai Mara
 • Optionele activiteit: ballonvaart over de Masai Mara (ca. U$ 450,- per persoon) afhankelijk van het aantal personen
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Overnachtingen: Fig Tree Camp Bush Camp – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
 • Afstand: game driving in het Masai Mara Nationaal Reservaat

Dag 7: Masai Mara Nationaal Reservaat - Nairobi - Arusha

Vroeg op om de zonsopgang te zien over de Mara en een heerlijk ontbijt. Daarna spullen inpakken en rijden via de Great Rift Valley terug naar Nairobi. Onderweg wordt nog een stop gemaakt om een foto te nemen van de vallei. Onderweg naar Nairobi een picknick lunch.

Vanuit Nairobi per public shuttle bus rijden naar Arusha via de Namanga grens. Aankomst rond 18.00 uur verwelkoming in Tanzania door een vertegenwoordiger van de safari company en een transfer naar de Mount Meru Game Lodge. Rest van de avond ter vrije besteding.

Overnachting in de Mount Meru Game Lodge in een tweepersoons rondawel.

 • Overnachting: Mount Meru Game Lodge – tweepersoonskamer met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, picknick lunch
 • Afstand: ca. 540 km / 9 uur rijden excl. grensovergang
 • Voor meer informatie zie: www.mtmerugamelodge.com

Dag 8: Arusha – Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt is er een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari. Daarna vertrek richting het Tarangire Nationaal Park met onderweg een picknicklunch op een mooi plekje. Dit nationale park is vernoemd naar de Tarangire rivier en beroemd om de grote olifantenkuddes, sommige kuddes van wel 500 olifanten groot.

In de het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de rivier komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Na aankomst de rest van de dag game driving in het Tarangire Nationaal Park. Na de game drive rijden naar het Honeyguide Tarangire Camp voor diner en overnachting.

Overnachting in het Honeyguide Tarangire Camp in een tweepersoons “Out in Africa stijl” safari tent. (permanent tented camp)

 • Activiteiten inclusief: volle dag game drive in het Tarangire Nationaal Park
 • Overnachting: Honeyguide Tarangire Camp – tweepersoons permanent safari tent met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, picknick lunch en diner en lokale drankjes zoals sterke drank, bier en wijn
 • Afstand; 144 km / ca. 2½ – 3 uur rijden (exclusief game driving)
 • Voor meer informatie: www.honeyguidecamp.com/activities/honeyguide-tarangire-camp/

Dag 9: Tarangire Nationaal Park – Serengeti Nationaal Park

Vanmorgen ontbijt in het camp met de geluiden van de dieren op de achtergrond. Daarna vertrek uit het Honeyguide Tarangire Camp en rijden naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park. Onderweg naar het kamp een picknick lunch en een eerste game drive in het Serengeti Nationaal Park.

Het Serengeti Nationaal Park is het oudst nationale park van Tanzania en is het meest populaire park vanwege de jaarlijkse migratie van o.a. wildebeesten. Serengeti betekend “eindeloze vlakten” in de Masai taal. Aan het einde van de middag aankomst in het Kati Kati Serengeti Camp.

Overnachting in het Serengeti Kati Kati Camp in een tweepersoons safari tent. (mobile tented camp)

 • Activiteiten inclusief: game drive in Serengeti Nationaal Park
 • Overnachting: Kati Kati Camp – tweepersoons mobile safari tent met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, picknick lunch en diner
 • Afstand; 273 km / ca. 5½ – 6 uur rijden (plus game driving)
 • Voor meer informatie zie: www.twctanzania.com/alojamiento/kati-kati-tented-camp/

Dag 10: Serengeti Nationaal Park

Volle dag in de Serengeti met een vroege ochtend en namiddag game drive (beide van ca. 3-4 uur) met ontbijt en lunch in het camp. De ochtend is een perfecte tijd om dieren te zien, het is nog niet te warm en de dieren zijn op zoek naar voedsel in de koelte voordat de middagzon het te warm maakt en ze de schaduw zoeken van de bomen en struiken.

Na de ochtend game drive ontbijt bij de lodge en in de middag tijd om te relaxen. In de namiddag een tweede game drive in het Serengeti park met kans om nachtdieren te zien als de luipaard en de cheeta. S’ avonds een diner rondom het kampvuur.

Overnachting in het Serengeti Kati Kati Camp in een tweepersoons safari tent. (mobile tented camp)

 • Activiteiten inclusief: ochtend en namiddag game drive in Serengeti Nationaal Park
 • Optionele activiteiten: balloonvaart over de Serengeti (ca. US$ 545,- per persoon afhankelijk van aantal personen)
 • Overnachting: Kati Kati Camp – tweepersoons mobile safari tent met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Afstand: game driving

Dag 11: Serengeti Nationaal Park - Ngorongoro Conservation area

Vertrek uit het Serengeti Nationaal Park en het Kati Kati camp na het ontbijt en rijden richting de Ngorongoro Conservation area. Onderweg naar de Olduvai Gorge een picknicklunch op een mooi plekje, Aankomst bij de Olduvai Gorge, een belangrijke, prehistorische plek waar de eerste overblijfselen zijn gevonden van de vroege mens. Hier word een rondleiding gemaakt met een gids die uitleg geeft over het hoe en wat van deze plek. Daarna rijden naar de lodge via de kraterrand waar met een beetje goed weer de Ngorongoro krater is te zien. Aankomst bij de lodge aan het einde van de middag en rest van de namiddag om te relaxen.

Overnachting in de Acacia Farm Lodge in een tweepersoonskamer. (chalet)

 • Activiteiten inclusief: game drive op weg uit het park, bezoek Olduvai Gorge met tour en lezing
 • Overnachting: Acacia Farm Lodge – tweepersoons kamer met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Afstand: 160 km / ca 3 – 3½ uur rijden
 • Voor meer informatie: www.karatuacacialodge.com

Dag 12: Ngorongoro Crater Conservation Area

Vanmorgen vroeg vertrek uit de lodge en een volle dag bezoek aan de Ngorongoro Krater inclusief een picknick lunch. De Ngorongoro Krater wordt vaak het 8ste wereld wonder genoemd, bij aankomst zult u met eigen ogen zien waarom.

Vandaag een grote kans om de beroemde BIG Five te zien, de olifant, het luipaard, de buffel, de leeuw en de neushoorn. Bij terugkomst in de lodge de heerlijke koelte van het zwembad en de zonsondergang.

Overnachting in de Acacia Farm Lodge in een tweepersoonskamer. (chalet)

 • Activiteiten inclusief: bezoek Ngorongoro Krater, game drive in de Ngorongoro Krater
 • Overnachting: Acacia Farm Lodge – tweepersoons kamer met badkamer
 • Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
 • Afstand: game driving Ngorongoro Krater

Dag 13: Ngorongoro Crater Conservation Area – Lake Manyara Nationaal Park - Arusha

Na het ontbijt vertrek uit de Acacia Lodge en rijden richting het Lake Manyara National Park waar nog een laatste game drive wordt gemaakt. Lake Manyara is één van Tanzania’s kleine parken maar, zoals Ernest Hemingway al zei, het is de mooiste plek die ik ooit gezien heb met een groot alkaline meer, een afwisselend landschap en een divers dierenleven.

Tijdens de game drive op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de beroemde boom klimmende leeuw, vele flamingo’s, grote kuddes buffels en zebra’s. Onderweg op een mooi plekje wordt gestopt voor een picknick lunch. Na de game drive rijden naar Arusha.

Aankomst in Arusha in de loop van de middag en einde arrangement.

 • Activiteiten inclusief: game drive Lake Manyara Nationaal Park
 • Maaltijden inclusief: ontbijt
 • Afstand: 250 km / ca. 5 – 5½ uur rijden plus game drive

Reissom

REISSOM 13 DAAGSE “EAST AFRICA TRAILS” GROEPSSAFARI 2023:

 • € 5485,- per persoon (geldig van 08-01-2023 tot 31-03-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 1030,-
 • € 4670,- per persoon (geldig van 14-05-2023 tot 31-05-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 570,-
 • € 5240,- per persoon (geldig van 01-06-2023 tot 30-06-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 610,-
 • € 5885,- per persoon (geldig van 01-07-2023 tot 31-10-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 1220,-
 • € 5015,- per persoon (geldig van 01-11-2023 tot 09-12-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 1020,-
 • € 5400,- per persoon (geldig van 21-12-2023 tot 30-12-2023) toeslag eenpersoonskamer EUR 950,-

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers in een tweepersoonskamer. Voor eenpersoonskamer is de eenpersoonstoeslag van toepassing.

Optionele extra’s:

 • Extra overnachting in de Residences at Karen in Nairobi aan het begin van de reis: EUR 135,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer.
 • Toeslag eenpersoonskamer EUR 71,50 per persoon.
 • Transfer Jomo Kenyatta airport naar de Residences at Karen: EUR 45,- per persoon bij minimaal 2 personen, EUR 22,50 per persoon bij minimaal 4 personen en EUR 18,- per persoon bij minimaal 6 personen.
 • Extra overnachting in de Mount Meru Game Lodge in Arusha aan het einde van de reis: EUR 125,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer.
 • Toeslag eenpersoonskamer op aanvraag.
 • Transfer Kilimanjaro airport naar de Mount Meru Game Lodge: EUR 73,- per persoon bij minimaal 2 personen, EUR 36,50 per persoon bij minimaal 4 personen en EUR 25,- per persoon bij minimaal 6 personen.
 • Lunch bij Mount Meru Game Lodge EUR 35,- per persoon en diner EUR 40,- per persoon.
 • Prijs ballonvaart ca. U$ 545,- per persoon en afhankelijk van aantal personen

Vertrekdata 2023:
Januari: 08, 22
Februari: 05, 12
Maart: 05, 19
Mei: 14
Juni: 04, 11, 18, 25
Juli: 02, 16, 30
Augustus: 06, 13, 20, 27
September: 03, 17
Oktober: 08, 22
November: 05
December: 03, 21 (X-mas)

De safari heeft een gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen.
Maximaal 6 personen per safarivoertuig plus begeleiding van Engels sprekende gids/chauffeur. Er kunnen meerdere auto’s worden ingezet op de reis.

Prijsindicatie van vlucht:
Prijs indicatie € 735,00 pp inclusief luchthavenbelasting (deze prijs is afhankelijk van seizoen en beschikbare boekingsklasse). De prijsindicatie is gebaseerd op een vlucht met KLM/Kenya Airways. Als u liever vliegt met een andere maatschappij is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar.

De prijzen voor vertrek na 31-12-2023 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag een berichtje via ons contact formulier.

Kinderkorting:
Op de bovengenoemde reissom voor het landarrangement is een kinderkorting van ca. 40% van toepassing voor kinderen onder de 12 jaar indien zij samen reizen met minimaal twee volbetalende reizigers. Is uw situatie anders, reist u als alleenstaande ouder met minderjarige kinderen, dan graag even een berichtje via het contact formulier, we zullen u dan graag de van toepassing zijnde prijzen doorgeven.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Kenia of een verlenging van uw reis in bijvoorbeeld Tanzania, Mombasa of op Zanzibar dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan ook. Als u uw reiswensen aan ons doorgeeft maken wij graag, geheel kosteloos, een goede offerte voor u. Verlenging op Zanzibar al mogelijk vanaf €. 45,- per dag (exclusief vlucht)

Combinatie:
Het is mogelijk om deze reis te combineren met elke andere safari in bijvoorbeeld Tanzania, Zanzibar, Oeganda enz. Indien u geïnteresseerd bent en uw reiswensen aan ons doorgeeft maken we graag een offerte voor u.

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Nairobi luchthaven – Residence Karen hotel
 • Overnachting in een 2 persoonskamer in het Residence Karen hotel op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting in een 2 persoonskamer in de Mount Meru lodge op basis van logies en ontbijt
 • 13 daagse groepssafari East Africa Trails in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer/ safaritent en vervoer in een 4×4 landcruiser op basis van volpension met professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur
 • Entreegelden voor de genoemde Nationale Parken
 • Game drives zoals beschreven (a ca. 3-4 per game drive)
 • Toeristenbelastingen en levies
 • Flying Docters medical evacuation
 • 1 liter flessenwater per persoon per dag tijdens safari
 • Transfer Nairobi – Arusha in een public shuttle bus (vlucht ipv bus met toeslag van ca. EUR 270,- per persoon)
 • Transfer Arusha stad – luchthaven Arusha airport inclusief .(transfer naar Kilimanjaro International airport (JRO) is ca. EUR 124,- per voertuig (max 6 pers. per voertuig)
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Kosten visum Kenia & Tanzania
 • Kosten vaccinaties
 • Reserveringskosten EUR 20,- per persoon
 • SGR bijdrage EUR 5,- per persoon
 • Annulering en/of reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Overige excursies, game drives of activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inclusief

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Maximaal 6 personen per voertuig maar er kunnen meerdere auto’s worden ingezet. De groepssafari heeft een gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen.

Internationaal gezelschap

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids. Op verzoek kunnen we anderstalige gidsen aanvragen. De reis word altijd begeleidt door een gecertificeerde gids/chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Voor reizen naar Kenia & Tanzania dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis en een inreisvisum.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een visum voor Kenia en Tanzania raadpleeg de website van de betreffende Consulaten/Ambassades. Zowel het visum voor Kenia als voor Tanzania kunnen online worden aangevraagd; https://evisa.go.ke/evisa.htmlhttps://eservices.immigration.go.tz/visa/

Tijdverschil:
Tijdverschil in de zomermaanden is 1 uur, in de wintermaanden 2 uur tijdsverschil.

Banken en geldzaken:
Met uitzondering van Nairobi (van 09.00 tot 15.00) en Jomo Kenyatta Airport (24 uur per dag), zijn banken in Kenia over het algemeen op werkdagen alleen in de ochtend open. Alle grote hotels en de meeste lodges beschikken over een vergunning om buitenlands geld en travellers cheques te wisselen.

In Nairobi zijn verschillende pin automaten (maar hou er rekening mee dat deze niet altijd werken). Travellers cheques in US dollars, creditcards (VISA. Mastercard en Barclay) worden veelal geaccepteerd. American Express wordt niet geaccepteerd. Contant geld alleen in US dollars en in kleine coupures.

De locale geldeenheid is de Keniaanse shilling.

Gezondheid en veiligheid
De zon in Kenia is warmer en intenser dat je kunt voorstellen. Zelfs op een bewolkte dag kun je nog lelijk verbranden. Een goede zonnebrand crème (minstens factor 30) is dan ook onontbeerlijk evenals een goede zonnehoed en zonnebril. Drink voldoende maar nooit uit de kraan maar koop liever flessenwater.

In de meeste hotels en lodges zal er drinkwater worden aangeboden op de kamer.

Ziekenhuizen en medische zorg
Indien u voor uw bezoek aan Kenia een land heeft bezocht waar Gele Koort voorkomt is een vaccinatie daartegen verplicht. Er zijn kleine veldziekenhuizen verspreid over Kenia.

Grotere ziekenhuizen zijn er alleen in Nairobi en Mombassa. Het is daarom ook belangrijk om ruim voor vertrek te informeren naar de aanbevolen vaccinaties en malariaprofylaxe.

Ook is het verstandig om een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. imodium tegen diaree, ORS enz. (kijk ook even op www.gezondheidsnet.nl/reisapotheek)

De Flying Doctors Society of Africa biedt een tijdelijk lidmaatschap aan voor toeristen tegen een kleine vergoeding. In ruil daarvoor ontvangen de “leden” gratis vervoer door de lucht naar een ziekenhuis of medisch centrum in geval van een ernstig ongeval of ernstige ziekte tijdens de safari.

Malaria
de beste manier om malaria te voorkomen is er voor zorgen dat u niet wordt gebeten. Draag in de schemer (ochtend en avond) lange broeken en shirst met lange mouwen en gebruik het antimug middel DEET op enkels, handen en nek.

Daarnaast is het ten zeerste aan te bevelen een goede malaria profylaxe in te nemen. Informeer u hierover bij uw GGD.

Fotografie
Het is in Kenia verboden om foto’s te nemen van de President, de politie, militairen, gevangenissen en vliegvelden. Indien u een foto wilt nemen van de lokale bevolking is het aan te raden om vooraf toestemming te vragen hiervoor.

Voor u mag het een dierbare herinnering zijn aan uw vakantie maar veel bewoners van Kenia zijn bijgelovig en willen niet dat u een foto van hen neemt. Hou uw camera in een stopvrije zak of container.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale safari minibus met uitklapbaar luikje in het dak om foto’s te nemen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Indien er slecht 2 personen reizen op de betreffende data kan het zijn dat er een ander, kleiner type auto wordt gebruikt.

Tegen bijbetaling van EUR 230,- per persoon is het mogelijk om in plaats van de safari minibus te reizen met een 4×4 safari Landcruiser

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Deze reis is geschikt voor kinderen en alhoewel de afstanden tussen de verschillende parken soms aan de grote kant zijn is er onderweg voldoende tijd om te stoppen en zijn er interessante dingen te zien onderweg.

Om optimaal van deze reis te kunnen genieten raden we aan niet te reizen met kinderen onder de 8 jaar (uitzonderingen daar gelaten).

Wel raden we aan dat er voor elk kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereist.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 070 404 4092

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top