Skip to content

Goedemiddag Leony,

We willen je even bedanken voor de prima verzorgde reis, welke we bij jullie geboekt hebben. Zuid-Afrika is een bijzonder land met zeer veel verschillende natuur en cultuur.

Aangekomen in Zimbabwe werden we netjes opgehaald en naar ons hotel gebracht. Dit was trouwens een uitstekend hotel met alle voorzieningen. De Victoria Falls waren echt geweldig om te zien ook al stond er weinig water in de rivier en stroomde de Falls niet over de volle breedte. De mensen in Zimbabwe zijn ontzettend aardig, maar het is inderdaad aan te raden om veel dollars mee te nemen. De prijzen zijn daar gelijk aan de europese markt, een boottocht van 1,5 uur kost al snel 20 dollar per persoon.

Vervolgens hadden we een bizarre vlucht naar Johannesburg. Hij moest twee keer aanhalen om te landen en we hadden behoorlijk wat turbulentie. Hier stond ook keurig iemand te wachten van Bobo campers. Na de uitleg van de camper konden we op pad. Helaas waren we behoorlijk laat, waardoor we aardig door moesten rijden om op tijd op de camping te komen (deze zou namelijk om 17 uur sluiten). Zonder boodschappen te kunnen doen en met maar net voldoende benzine kwamen we rond 17.30 uur aan op de camping en gelukkig mochten we er nog op. Dit was dus behoorlijk krap ook doordat we wat vertraging hadden opgelopen tijdens de vlucht. Het Krugerpark was echt fantastisch.

De camping van St Lucia vonden we alleen wat tegenvallen. Je komt pas rond 14.30 uur ergens aan en dan heb je eigenlijk niet echt meer de tijd om te wandelen (alleen met gids mogelijk). Verder kon je daar wel naar het strand, maar daar was je ook na een uurtje uitgekeken. We wisten ook niet dat er geen restaurant oid was. Misschien is dit toch wel makkelijk om te vermelden in de routebeschrijving. We hadden gelukkig nog wel een blik spaghetti bij ons… De camping Lelyhoek was erg vervallen. Er zat net een nieuwe eigenaar in, sinds 1 oktober. In het zwembad stond geen water, alleen zwommen er twee kikkers. De toiletten waren ook niet alles en we voelden ons eigen daar niet echt veilig (als beveiliging liep er een oudere kreupele man en er zaten veel lokale mensen in de huisjes, welke ze verhuurden).

Cradock was iets beter, maar behoorde ook eigenlijk wel tot de slechtere campings (wederom met veel locals). De mooiste camping was toch aan zee in het Tsitsikammapark. Achter de camper zwommen de walvissen! Je kon ook naar de watervallen wandelen, echter was dit wel een behoorlijk gevaarlijke tocht! Je moest over rotsblokken klimmen langs de zee! Wel ontzettend mooi!
We hebben echt genoten en kijken terug op een zeer leuke reis!

Bedankt voor alle informatie!

Groetjes,
J. en J.
Meteren

Back To Top