Skip to content

Hoi Leony,

Hier nog de beloofde uitgebreidere “evaluatie”. Gisteren heb ik je al bedankt voor de geweldige organisatie van onze huwelijksreis, maar dat doe ik graag nog een keer. Alles was tot in de puntjes geregeld, (speciale) hotelkamers, restaurantreserveringen en in ieder hotel/guesthouse waar we kwamen wist men dat het onze huwelijksreis betrof en vaak kregen we een upgrade of een flesje gezelligheid of beide!! En het begon al met de fles die we van Wouter (van de autoverhuur) namens jou kregen. Heel erg aardig van je! Auto was trouwens prima, gloednieuw. Als ik dan toch kritisch moet zijn: er zat een cd-speler in en niet de aangekondigde casette-speler 😉

Dan de hotels/guesthouses. Misschien dat je een aantal keer “mooiste kamer ooit gezien” tegenkomt, maar dat was dan tot op dat moment ook zo. Ze werden alleen steeds mooier!! En eigenlijk voor alle accomodaties geldt dat iedereen uitermate vriendelijk en behulpzaam was, dus dat zet ik er niet steeds bij!

River Manor in Stellenbosch is heel erg goed gelegen. Rustig, maar op 5 minuten lopen van het centrum. Daar begon het gelijk al met een upgrade én een fles wijn. Stellenbosch natuurlijk perfect als uitvalsbasis voor de wijnlanden, we hebben nog heerlijk geluncht bij Bosch en Dal. Het restaurant Terroir was leuk, het eten lekker, maar niet speciaal.

Daarna naar de Rothman Manor in Swellendam. Het weer was iets minder, dus we hebben weinig gezien van alle activiteiten die Swellendam te bieden heeft. De kamer was werkelijk prachtig, de mooiste die….. Was een upgrade naar een suite aan de vijver.
Toen volgde Oudtshoorn waar we in La Plume sliepen. Ook weer een upgrade naar een suite. Heel erg mooi. De eerste avond “met de pot” meegegeten en aangezien dit een werkende struisvogelfarm is, kregen we struisvogelbiefstuk. Lekkerder dan we daarna in een restaurant zijn tegengekomen, absoluut een aanrader! En natuurlijk de 2e avond gegeten bij Jemima’s. Vinden wij toch ook een topper, aardige eigenaar die wat extra’s doet.

1 nacht in Knysna in het Falcons View Manor gezeten. In Knysna kwamen we helaas aan op zaterdagmiddag en toen waren de meeste winkels dicht en dan is het erg rustig. Toen maar vroeg naar jouw aanrader gegaan (Phantom Forest) en daar genoten van het uitzicht, de zonsondergang en het eten. En het was goed dat je vooraf geboekt had, want anders waren we voor niets gegaan!

Kariega Game Reserve viel eigenlijk een beetje tegen, maar die hadden we dan ook zelf uitgezocht ;-). Ontvangst en informatie vooraf vanuit Kariega had beter gekund. Na een lange rit kwamen we aan om 15.15 en de eerste vraag was of we nog meewilde op de game drive van 15.30. Daar heb je dan niet veel zin in (wij in ieder geval niet), maar het zijn wel dingen die bij de (niet lage) prijs inbegrepen zitten. Ze presenteren zichzelf bovendien als zeer luxe lodge en wij zaten dan zelfs in die Ukhozi lodge. Hoewel die ongelooflijk groot zijn, verstaan wij toch iets anders onder “luxe”. Bijvoorbeeld geen verwarming (en die kan je best nodig hebben), geen TV of radio/CD.

De game drives waren wel echt fantastisch (in een open jeep, dus als het regent…). Onze Ranger (Leonard) heeft echt z’n best gedaan om voor wat onvergetelijke momenten te zorgen en dat is aardig gelukt!! Het park is wat klein, maar al met al een leuke paar dagen. Het eten gaat gezamenlijk, erg gezellig. En toen Esther zich één avond niet geweldig voelde, werd er zonder probleem een 3-gangen diner naar de kamer gebracht.

Daarna 2 min of meer tussenstops. De eerste, Cycads on Sea is een mooi guesthouse met een zeer vriendelijke eigenaar. Die kwam ’s avonds nog aanzetten met een flesje bubbels. En hij gaf ons nog 2 folders mee voor jou, maar eigenlijk hoopte hij dat je een keer langs zou komen. Maar het dorp zou ik niet aanraden. Hooguit voor surfers, maar voor de rest is er weinig of niets te doen. De tweede was de Lily Pond Lodge in Nature’s Valley, gerund door 2 Nederlanders en die doen dat erg leuk. Schitterende Lodge (die ze aan het uitbreiden zijn) in een hele mooie omgeving (vlakbij Tsitsikamma). Afhankelijk van de grote van de groep wordt er gezamenlijk gegeten (was ook voortreffelijk). Heel erg leuke, vriendelijke en persoonlijke benadering!!

Kleine tegenvaller was de Auberge Burgundy in Hermanus. Misschien waren onze verwachtingen te hoog, maar met name door hun folder leek het alsof je met je neus op de zee zat en de walvissen vanuit je bed zou kunnen zien. Nou kon dat ook wel, mits je het bed zou verhuizen naar het Franse balkonnetje 😉 Het bed en de douche waren alleen geschikt voor mensen tot 1,70 en het hoog geprezen restaurant was prima, maar niet meer dan dat! De suite die we hadden was wel heel groot.

Alles werd goedgemaakt door het verblijf in Constantia uitsig!! Ook hier kregen we een upgrade, maar dat was gelijk naar een heel huisje. Zo konden we mooi al onze spullen in een aparte kamer dumpen en op en top genieten van de toch al niet kleine kamer met open haard. Ook de badkamer was meer dan ruim. Bij binnenkomst in de kamer stond er een grote fruitschaal met champagne klaar. Ook de reserveringen in beide restaurants waren zeer goed besteed (en nodig, want de restaurants zijn populair). Nog een kleine tip voor mensen die daar ook heengaan, mocht een wijntour voorgesteld worden, niet doen. Gewoon zelf rijden en dan de wijn maar uitspugen!! Geld kan je beter besteden aan een paar flesjes!

Tot slot het Floreal Guesthouse in Kaapstad. Ook hier kan ik je weer complimenten maken Leony. Je had mooie kamer voor ons geboekt met een geweldig uitzicht. Guesthouse is erg leuk, met een aardige manager en een héél aardige en behulpzame guard (Jean-Marie). Goeie locatie, aan de voet van de Tafelberg en 10-15 min. rijden van the Waterfront. Het was echt een fantastische reis en onze hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Leony, nogmaals onze dank voor alle geregel, boekingen en suggesties. We hebben genoten en daar heb jij zeker je rol in gespeeld!

Groetjes,

E. & H.
Amsterdam

Back To Top