skip to Main Content

8 daagse Escape to Mozambique Comfort groepssafari

1.190,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. luchthaven transfers
 • accommodaties
 • maaltijden
 • excursies
 • vervoer in safari adventure truck met gids

Reiscode: AOL 512

Offerte aanvragen
Categorieën: ,

Beschrijving

In het kort

Kennismakingsreis door het zuidelijke deel van Mozambique met o.a. een bezoek aan de hoofdstad Maputo, de witte stranden van Barra Beach, wandeling door het historische stadje Inhambane, de prachtige stranden van Vilanculos en een dagtocht per traditionele dhow (Arabische zeilboot) naar de Bazaruto Islands waar gesnorkeld kan worden in het marine park.

Programma

Dag 1: Maputo

Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar het Southern Sun Maputo hotel in het centrum van Maputo. Afhankelijk van de aankomsttijd in Maputo is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Southern Sun Maputo hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Activiteit: verkennen van Maputo op eigen gelegenheid
Overnachting: Southern Sun Maputo hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Voor meer informatie zie: www.tsogosunhotels.com/hotels/maputo/

Dag 2: Maputo – Praia de Barra (Inhambane district)

Na het ontbijt (07.00) vertrek uit Maputo en rijden in noordelijke richting naar het Inhambane district. Alhoewel het een lange dag rijden is zal het zeker geen saai dag zijn. Onderweg naar Barra Beach voert de reis langs talrijke dorpjes, kokosnoot, cashewnoten en suikerrietplantages zodat onderweg al een goed beeld ontstaat van het kleurrijke landschap. Natuurlijk wordt onderweg een stop gemaakt bij een lokaal dorpje of kraampje waar de benen kunnen worden gestrekt en waar een kijkje kan worden genomen in de kleurrijke kraampjes. Aankomst bij het door palmbomen omlijnde zandstrand van Praia de Barra en rest van de namiddag ter vrije besteding. In de avond een traditioneel Mozambikaans diner. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (diner)

Activiteit inclusief: traditioneel Mozambikaans diner
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 495 km // 7 ½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.bayviewlodgemoz.com

Dag 3: Praia de Barra

Dag ter vrije besteding om te luieren, te zwemmen en de snorkelen in het warme water van de Indische Oceaan. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (ontbijt, diner)

Optionele activiteiten: Ocean Safari op zoek naar dolfijnen en walvissen, quadbike, scuba diving, snorkel excursie
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer

Dag 4: Praia de Barra

Vanmorgen een bezoek aan Tofo Beach, een strand dat bekend staat om de walvishaaien en de manta rays die hier voor de kust zwemmen. Het dorpje Tofo heeft een gezellig sfeer met leuke barretjes en kleine restaurantjes. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: bezoek aan Tofo
Optionele activiteiten: Ocean safari op zoek naar dolfijnen en walvissen, quadbike, scuba diving, snorkel excursie
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca 15 km // ½ uur rijden

Dag 5: Praia de Barra – Inhambane - Vilanculos

Vertrek uit Praia de Barra en rijden naar het dorpje Vilanculos. Onderweg naar Vilanculos wordt een bezoek gebracht aan het stadje Inhambane, een van de eerste nederzettingen in Mozambique met een rijke historie in handel slaven en specerijen. Er is gelegenheid om Inhambane te voet te verkennen op eigen gelegenheid. Er kan een bezoek worden gebracht aan de lokale markt en de historische straatjes rondom het centrum. Na het bezoek aan het centrum van Inhambane per traditionele dhow ferry naar de overkant van de baai naar het plaatsje Maxixe. Hier wacht de truck en is het vertrek richting Vilanculos. Aankomst in Vilanculos en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in de Golden Sands Appartementen. (appartement) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: Inhambane wandeling op eigen gelegenheid, Dhow ferry naar Mixixe
Overnachting: Golden Sands appartement in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 250 km / ca. 3 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.solresortsonline.com

Dag 6: Vilanculos

Volle dag dhow excursie naar de Bazaruto Archipelago, een van de grootste marine reservaten in zuidelijk Afrika. De hele dag tijd om de snorkelen, zwemmen en de genieten van de witte stranden van de vele eilandjes. Aankomst in Vilanculos aan het einde van de dag. Overnachting in de Golden Sands Appartementen. (appartement) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: volle dag dhow excursie Bazaruto islands
Overnachting: Golden Sands appartement in een tweepersoonskamer met badkamer

Dag 7: Vilanculos – Xai-Xai

Na het ontbijt vertrek uit Vilanculos en rijden in zuidelijke richting naar het dorpje Xai-Xai. Aankomst aan het einde van de middag en op tijd voor een strandwandeling en een sundowner voordat de zon ondergaat. Overnachting in de Sunset Beach Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: Sunset Beach Lodge in een tweepersoons met ensuite badkamer
Afstand: ca. 495 km // ca. 5 ½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.sunsetbeachlodge.com

Dag 8: Xai-Xai - Maputo

Vandaag de laatste dag van deze reis. Voor de vroege vogels is er nog een mogelijkheid om een strandwandeling of laatste duik te nemen. Na het ontbijt vertrek uit Xai-Xai en rijden naar Maputo waar de reis eindigt bij aankomst. Bij het Southern Sun Maputo hotel. (ontbijt)

Reissom

REISSOM 8 DAAGSE “ESCAPE TO MOZAMBIQUE” COMFORT GROEPSSAFARI:

€. 1190,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19) 

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; toeslag van €. 235,- p.p. voor een eenpersoonskamer

De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar [email protected]

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: British Airways vlucht Amsterdam – Johannesburg – Amsterdam voor EUR 450,- en een South African Airways vlucht vanaf Johannesburg vanaf EUR 230,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Johannesburg OR Tambo – Maputo – Johannesburg OR Tambo

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat natuurlijk. U kunt de reis verlengen met een aantal dagen Maputo of een strandverblijf op Inhaca Island Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Januari: 16, 30
Februari: 13, 27
Maart: 13, 27
April: 10, 24
Mei: 08, 22
Juni: 05, 19
Juli: 03, 17, 31
Augustus: 14, 28
September: 11, 25
Oktober: 09, 23
November: 06, 20
December: 04, 18

Vertrekdata 2020:
Januari: 01

Vet gedrukte data: op deze data zal de tour uitgevoerd met een Duitssprekende vertaler wat kan betekenen dat er een groter aantal Duitsprekende reizigers zal meereizen. De voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels en ook de crew is Engelssprekend.

Onderstreepte data: op deze data is het doorgaan van de reis gegarandeerd ongeacht het aantal deelnemers

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven
 • Transfer luchthaven – hotel visa versa
 • Overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Excursies zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Vaccinatiekosten & visumkosten Mozambique
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze comfort safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. de gemiddelde leeftijd op deze tour is 37 maar leeftijden variëren van 8 tot 70 jaar. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 20 deelnemers. Meer persoonlijke aandacht, sneller en meer flexibel.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die vet gedrukt zijn aangegeven, tijdens deze reizen reist er een Duits sprekende vertaler mee. De reis word begeleid door 1 gecertificeerde Engels sprekende gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Green seat:
Wat is Green seat? Door het boeken van een Green Seat helpt je ons om jou groener te laten reizen. Je reist gemakkelijk groener door eerst het groenste vervoersmiddel te kiezen en vervolgens de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie en kans op een baan, scholing en worden er spekbomen geplant, een plant die veel carbondioxide opneemt. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale families. Zo zorgen we samen dat we kunnen blijven reizen en genieten van de wereld. Je kunt GreenSeat CO2-compensatie gemakkelijk bij boeken terwijl je jouw reis boekt bij ons. Zo is het enorm makkelijk om groener te reizen en de activiteiten van GreenSeat te steunen. Voor €. 6.50 p.p. voor een reis van 5-10 dagen, kunt u uw landarrangement carbon neutraal maken. U ontvangt na betaling een e-certificaat met alle details over het project wat u met dit bedrag heeft gesteund en contactgegevens indien u meer informatie wenst.

Visa:
Indien u naar Mozambique reist is een visum vereist. Als u in het bezit bent van een Nederlands paspoort moet deze nog tenminste 3 maanden geldig zijn terugkomst van de reis en moet er nog tenminste1 lege pagina zijn in het paspoort. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 20/24 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 8 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle reizen wordt deelname gevraagd bij het opzetten van het kamp en de kookdiensten.

Overnachtingen:
In eenvoudige hotels, guesthouses, bed & breakfast, bungalows, chalets en permanent tented camps. Op aanvraag een tweepersoons bed of twee aparte bedden en meestal met privé badkamer met douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid door de gids bij de safari truck. Deze maaltijden zullen veelal bestaan uit locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Deze reis is inclusief 7x ontbijt, 2x lunch en 6x diner

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg p.p. Voor overdag in de auto is het makkelijk om een klein rugzakje te hebben voor de gebruikelijke spulletjes als zonnebrand crème, flesjes water, zonnebril etc.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top