Skip to content

22 daagse avontuurlijke camper rondreis Johannesburg – Livingstone

925,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer Johannesburg luchthaven – verhuurdepot in Johannesburg
 • 22 dagen camperhuur van uw keuze
 • 21 nachten gereserveerde campingplaatsen
 • routebeschrijvingen en wegenkaart
 • transfer van verhuurdepot in Johannesburg – luchthaven Johannesburg

Reiscode: AOL 204

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Maak kennis met het diverse Afrika met deze avontuurlijke camperreis door Zuid Afrika, Botswana en Zimbabwe. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives) en het onbekende noorden van Zuid Afrika met de Venda cultuur.

In Botswana bezoekt u het Nata vogelreservaat, de Okavango Delta en maakt u kennis met de olifanten van het Chobe Nationaal Park. Het hoogtepunt van de reis zijn het bezoek aan de Victoria watervallen en de Okavango Delta.

Programma

Dag 1: Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)

Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg.

Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u ’s middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve. Overnachting op de camping van het Pienaarsdam Resort nabij Middelburg.

Voor meer informatie zie: www.pienaardam.co.za

Dag 2: Middelburg - Kruger Nationaal Park (Satara) (ca. 410 km/ ca 5 -6 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het beroemde Kruger Park in via het Orpen hek. Bij het ingangskantoor aanmelden, hier kunt u ook een zogenaamde Visitors Guide kopen met gedetailleerde kaarten van het Kruger Park en het boek verteld u wat de beste manier is om het wild te zoeken, met routes, dieren voorbeelden etc. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden voor een avondsafari of een begeleide wandelsafari. Overnachting op de camping van het Satara restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kruger/camps/satara/

Dag 3: Kruger Nationaal Park (Letaba) (ca. 76 km // 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)

In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder noordwaarts en tegen de middag aankomen bij het Letaba rest camp. Overnachting op de camping van het Letaba restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kruger/camps/letaba/

Dag 4: Kruger Nationaal Park (Shingwedzi) (ca. 135 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder noordwaarts en tegen de middag aankomen bij het Shingwedzi rest camp. Overnachting op de camping van het Shingwedzi restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kruger/camps/shingwedzi/

Dag 5: Kruger Nationaal Park – Tshipise (ca. 165 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit het Kruger Nationaal Park met nog een laatste kans om de BIG FIVE te zien. Rijden door het relatief onbekende gebied van de Venda stammen, een landschap met de typische Baobab bomen, “koppies” (ronde rotsformaties) naar Tshipise. Rest van de middag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen en te baden in de aanwezige mineraalbaden. Overnachting op de camping van het Forever Resort Tshipise.

Voor meer informatie zie: www.forevertshipise.co.za

Dag 6: Tshipise – Alldays (ca. 325 km // 4 – 5 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Tshipise en via Louis Trichardt rijden naar het dorpje Alldays. In de middag kan er een game drive worden gemaakt in het Makulu Makete Game reserve of gewoon genieten van de schitterende, typisch Afrikaanse savanne. Overnachting op de Lulu campsite in het Makulu Makete Game Reserve nabij Alldays.

Voor meer informatie zie: www.makulumakete.com

Dag 7: Alldays

Volle dag om de omgeving te verkennen en game drives te maken. Het Mapungubwe World Heritage Site en National Park is ca. 1 uur rijden van Alldays. Overnachting op de Lulu campsite in het Makulu Makete Game Reserve nabij Alldays.

Dag 8: Alldays – Francistown (ca. 415 km // 7 – 7 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag op tijd vertrekken richting de Martins Drifts grenspost tussen Zuid Afrika en Botswana. Na de grensformaliteiten rijden richting Francistown. De camping van vannacht is gelegen aan de “Old Hunters Road” net buiten Francistown. De namiddag is ter vrije besteding om een bezoek te brengen aan de kleurrijke lokale markt van Francistown of maak ene mooie wandeling naar de Selolwe ruines, een nationaal monument. Overnachting op de camping van het Woodlands stopover camp nabij Francistown.

Voor meer informatie zie: www.woodlandsbotswana.com

Dag 9: Francistown – Nata (ca. 180 km // 3 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Francistown en rijden naar Nata. In de middag kan een bezoek worden gebracht aan het Nata Bird Sanctuary waar naast vele vogelsoorten ook dieren als hartenbeest, kudu, eland, gemsbok en jakhalzen kunnen worden gezien. Overnachting op de camping van de Nata Lodge.

Voor meer informatie zie: www.underonebotswanasky.com/botswana-lodges/nata-lodge

Dag 10: Nata – Kasane (ca. 315 km // 4 ½ – 5 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Nata en rijden in noordelijke richting naar het plaatsje Kasane, gelegen aan de rand van het bekende Chobe Nationaal Park. In de middag kan een game drive worden gemaakt in het Chobe Nationaal Park of een sundowner cruise over de Chobe rivier met de kans dat u de vele olifanten kunt zien die hier in de avonden uit de rivier komen drinken. Overnachting op de camping van de Chobe Safari Lodge in Kasane.

Voor meer informatie zie: www.underonebotswanasky.com/botswana-lodges/chobe-safari-lodge

Dag 11: Kasane – Livingstone (ca. 86 km // 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops en ferry overtocht)

Vandaag vertrekt u naar het plaatsje Livingstone in Zambia. Na de grensformaliteiten rijden naar de overnachtingplaats voor de komende nachten, gelegen aan de Zambezi rivier, slecht 4 kilometer stroomopwaarts van de beroemde Victoria Watervallen. Overnachting op de camping van de Maramba River Lodge aan de oever van de Zambezi rivier.

Voor meer informatie zie: www.maramba-zambia.com

Dag 12: Livingstone

Volle dag in Livingstone om de Victoria watervallen te bezoeken, een boottocht te maken over de Zambezi rivier op zoek naar de dieren die bij de rivier komen drinken, een bezoek te brengen aan het stadje Livingstone met het Livingstone museum, een leuke lokale markt (Maramba Market) waar alles wordt verkocht van groenten tot stenen kookpotten en leuke souvenirs. Overnachting op de camping van de Maramba River Lodge aan de oever van de Zambezi rivier.

Dag 13: Livingstone - Kasane (ca. 86 km // 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops en ferry overtocht)

Vertrek uit Livingstone en terug rijden naar Kasane. Rest van de middag ter vrije besteding. Er kan een bootcruise worden gemaakt op de Chobe Rivier of een begeleide game drive in het Chobe Nationaal Park. Overnachting op de camping van de Chobe Safari Lodge in Kasane.

Dag 14: Kasane - Gweta (ca. 408 km // 5 - 6 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Kasane na het ontbijt en rijden in zuidelijke richting naar het plaatsje Gweta, gelegen aan de grens met het Makgadikgadi Pans National Park. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting op de camping van het Planet Baobab Camp nabij Gweta.

Voor meer informatie zie: www.planetbaobab.travel

Dag 15: Gweta

Volle dag om activiteiten te ondernemen in de omgeving van Gweta. Vanuit de camping worden activiteiten (tegen betaling) georganiseerd als een meerkat experience, een Batswana cultural village bezoek, een bezoek aan Nxai Xini Pan. Overnachting op de camping van het Planet Baobab Camp nabij Gweta.

Dag 16: Gweta – Maun (ca. 210 km // 2 ½ - 3 uur rijden)

Vertrek uit het Planet Baobab Camp en rijden naar het plaatsje Maun, het startpunt voor een excursie in de Okavango Delta. Aankomst in Maun en rest van de dag ter vrije besteding. (meerdaagse mokoro tochten in de Okavango Delta moeten vooraf worden geboekt, meer informatie hierover op de website van de lodge of via Afrika Online). Overnachting op de camping van de Old Bridge Lodge.

Voor meer informatie zie: www.maun-backpackers.com

Dag 17: Maun

Dag ter vrije besteding in en om Maun. Overnachting op de camping van de Old Bridge Lodge.

Dag 18: Maun – Palapye (ca. 455 km // 6 – 7 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Gweta en rijden in zuidelijke richting naar Palapye. In de omgeving van Palapye zijn verschillende excursie mogelijkheden zoals het Khama Rhino Sanctuary en de Tswapong Hills, de Moremi Gate watervallen en de Palapye ruines. Overnachting op de camping van Camp Itumela in Palapye.

Voor meer informatie zie: www.campitumela.com

Dag 19: Palapye

Vrije dag in Palapye en omgeving. Er kan een bezoek worden gebracht aan het Khama Rhino Sanctuary in Serowe maar ook een bezoek aan de Tswapong Hills, de Moremi Gorge en het London Missionary Society Church, opgericht in 1891. Overnachting op de camping van Camp Itumela in Palapye.

Dag 20: Palapye – Pilanesberg (ca. 420 km // 6 ½ – 7 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Palapye en rijden in zuidelijke richting naar de grens met Zuid Afrika. Na de douaneformaliteiten verder rijden naar richting het Pilanesberg Nationaal Park. Overnachting op de camping van het Golden Leopard Manyane Resort in het Pilanesberg Nationaal Park.

Voor meer informatie zie: www.goldenleopardresorts.co.za/manyane.php

Dag 21: Pilanesberg

Volle dag om het Pilanesberg Nationaal Park te bezoeken en game drives te maken in het park. Overnachting op de camping van het Golden Leopard Manyane Resort in het Pilanesberg Nationaal Park.

Dag 22: Pilanesberg – Johannesburg depot (ca. 215 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de loop van de dag (voor 16.00) rijden naar het depot van de camperverhuurmaatschappij voor inleveren van de camper en een transfer naar de luchthaven van Johannesburg.

Reissom

REISSOM 22 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS “JOHANNESBURG – LIVINGSTONE – JOHANNESBURG”

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-05-2020 t/m 30-06-2020

 • €. 1685,00 per persoon bij 2 personen Discoverer FUNX (4×4)
 • €. 1635,00 per persoon bij 2 personen Discoverer 4
 • €. 1275,00 per persoon bij 3 personen Discoverer 4
 • €. 1090,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1115,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 6
 • €.  990,00 per persoon bij 5 personen Discoverer 6
 • €.  925,00 per persoon bij 6 personen Discoverer 6

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-07-2020 t/m 31-07-2020

 • €. 1965,00 per persoon bij 2 personen Discoverer FUNX (4×4)
 • €. 1815,00 per persoon bij 2 personen Discoverer 4
 • €. 1395,00 per persoon bij 3 personen Discoverer 4
 • €. 1180,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1225,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 6
 • €. 1085,00 per persoon bij 5 personen Discoverer 6
 • €.   995,00 per persoon bij 6 personen Discoverer 6

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-08-2020 t/m 31-10-2020

 • €. 1965,00 per persoon bij 2 personen Discoverer FUNX (4×4)
 • €. 2145,00 per persoon bij 2 personen Discoverer 4
 • €. 1615,00 per persoon bij 3 personen Discoverer 4
 • €. 1345,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1410,00 per persoon bij 4 personen Discoverer 6
 • €. 1235,00 per persoon bij 5 personen Discoverer 6
 • €. 1120,00 per persoon bij 6 personen Discoverer 6

De Discoverer 4 en 6 zijn ook verkrijgbaar als automaat, extra kosten EUR 5,50 per camper per dag

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vanaf EUR 675,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Johannesburg / Johannesburg – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in (Zuid) Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Andere camper:
Indien u liever een grotere of kleinere camper (zie onze website voor de verschillende type campers) wilt is dat natuurlijk mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar. De prijs voor een andere camper/personen combinatie is op aanvraag beschikbaar

Vertrek:
Dagelijks

Toeslagen camperhuur (exclusief in bovengenoemde prijsopgave) voor:

 • Contractkosten R. 150,-
 • Administratie kosten in geval van boete R. 150,- per overtreding
 • Administratiekosten in geval van schade R 500,- per schade
 • Toeslag voor ophalen / inleveren op zon of feestdagen R 350,- (indien van toepassing)
 • Cross Border kosten (papieren nodig voor grensovergang) ZAR 1000,-
 • Gauteng E-toll ZAR 800,-

Extra’s optioneel:

 • CDW midi verzekering : R. 250,- per dag, eigen risico R 19.000 (borg op creditcard van R 19.000,-)
 • CDW maxi verzekering : R. 310,- per dag All-in-Cover, geen eigen risico (geen borg op creditcard)
 • Huur GPS voor R 50, per dag (met een maximum van R750,-)
 • Autostoeltje R250 voor gehele periode (inclusief in All incl verzekering)
 • Extra chauffeur R. 200,- (gratis 2 chauffeurs op huurcontract)
 • Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot minder dan 25 km gratis
 • Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot van 25 km tot 70 km R. 400,- p.p.
 • Extra beddengoed R 100,- per set per persoon
 • Extra handdoeken R 100,- per set per persoon

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Johannesburg luchthaven – verhuurdepot in Johannesburg
 • 22 dagen camperhuur van uw keuze (zie bovenstaand) incl. kampeeruitrusting van Maui Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt van ZAR 53.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting zoals koelkast en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers,kampeeruitrusting, slaapgerei, volle watertank en gasfles(sen), koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2), luchthaven transfers naar verhuurdepot visa versa (max 25 km), 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn, wegenkaart Zuidelijk Afrika en VAT.
 • 21 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • Uitgebreide routebeschrijvingen
 • Transfer van verhuurdepot in Johannesburg – luchthaven Johannesburg
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Borg (autorisatie en blok op de creditcard) van ZAR/N$ 53.000,- per auto per huurperiode, contractkosten ZAR/N$ 150,- minimum leeftijd bestuurder is 21 jaar, maximale leeftijd 85 jaar, administratie kosten in geval van een verkeersovertreding ZAR/N$ 150,- per boete, administratie kosten in geval van ongeval met schadeclaim na ongeval ZAR.500,- , cross border kosten R 1000,-, huur GPS R 50,- per dag (maximaal R750,-) en kinderstoeltje R 250,- per huurperiode. R 350,- toeslag is van toepassing als de auto op zaterdagmiddag (na 13.00 – 16.00) of op zondag (08.00 – 16.00) word opgehaald of ingeleverd. Voor de E-toll (een Zuid Afrikaanse wegenbelasting/tol word bij het ophalen van de 4×4 auto/camper ZAR 800,- in rekening gebracht op uw creditcard, bij het inleveren van de auto of camper wordt het totaal bedrag van de tolkosten uitgerekend en het verschil in prijs zal binnen 7 dagen na het inleveren van de camper of auto worden teruggestort op uw creditcard en kosten optionele extra verzekering (zie voor de uitgereide huurvoorwaarden op onze website)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Game drives, excursies of andere activiteiten
 • Entreegelden voor oa. Nationale Parken
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Camper:
Type Discoverer FunX 4×4 (Nissan NP 300 4×4 2.5 liter turbo diesel) (maximaal 2 personen), Type Discover-4 (Iveco 35S14 – 2.3 lt 16V turbodiesel) (maximaal 4 personen) of bij 5 of 6 personen het type Discoverer-6 (Iveco Daily 35S14 2.3lt turbodiesel) (maximaal 6 personen) met airconditioning en radio/cassettespeler inclusief CDW midi verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. Voor foto’s, beschrijving van de camper en huurvoorwaarden zie onze website onder camperhuur. Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de A.N.W.B. ). Extra kosten zoals het eigen risico bedrag en de eventuele extra’s die u wilt huren dienen met creditcard worden voldaan. Visa en Euro Mastercard worden geaccepteerd.

Bestuurder:
Bestuurder moet minimaal 21 jaar zijn en over minimaal een geldig rijbewijs B beschikken.

Paspoort/Visa
Indien u minder dan 90 dagen in Zuid Afrika verblijft en in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika en Botswana geen visum nodig. Wel dienen er nog tenminste 4 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. Voor Zambia is een visum vereist welke u aan de grens kunt kopen voor ca. US$ 60,- per persoon. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het Internationaal geboortecertificaat. Reist u als alleenstaande ouder of alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Koffer of reistas (ivm met de ruimte in de camper is het beste om de bagage in een reistas mee te nemen) met maximaal 23 kg pp en 1 stuks handbagage pp van maximaal 7 kg.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top