skip to Main Content

21 daagse South African Explorer kampeer groepsafari

1.950,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer luchthaven – hotel visa versa
 • overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig
 • entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Excursies zoals genoemd
 • vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • maaltijden zoals in de beschrijving
 • begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur

Reiscode: AOL 508

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Kennismakingsreis door Zuid Afrika met de volgende excursies inclusief; bezoek aan de wijnlanden, Cango Caves en struisvogelboerderij in Oudtshoorn, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park, game drive in het Addo Elephant Nationaal Park, bezoek aan het Royal Natal Nationaal Park.

Een bootcruise op Lake St. Lucia, game drive in het Hluhluwe Game Reserve, bezoek aan een lokale school in Lesotho, traditionele Swazi dans en een bezoek voorstelling,game drives in het Kruger Nationaal park en een bezoek aan het Moholoholo rehabilitatie centrum met een typisch Zuid Afrikaanse maaltijd en een zang en dans voorstelling.

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Programma

Dag 1: Kaapstad

Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar het 40on Burg hotel in Kaapstad. Overnachting in het 40 on Burg hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Voor meer informatie zie: www.40onburg.co.za

Dag 2: Kaapstad - Hermanus

Na het ontbijt (08.00) vertrek uit Kaapstad en rijden via de Cape Whale Road naar het plaatsje Hermanus. Onderweg word een bezoek gebracht aan de wijnlanden waar een wijn en chocolade proeverij wordt gedaan. Daarna via een schitterende kustroute lans dorpjes als Gordon’s Bay en Rooie Els rijden naar de African Pinguïn kolonie bij het Stoney Point Nature Reserve. Na het bezoek aan de pinguïns rijden naar Hermanus waar in de wintermaanden van juni tot en met november de Southern Right walvissen te zien zijn die hier naar toe komen om hun jongen te krijgen en te paren. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Hermanus. (hotel)

Activiteit inclusief: bezoek aan een wijnhuis met wijn & chocolade proeverij, bezoek African Pinguïn kolonie
Maaltijden inclusief: geen (lunch en diner op eigen kosten)
Overnachting: Windsor hotel in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 150 km // 5 uur rijden incl. stops
Voor meer informatie zie: www.windsorhotel.co.za

Dag 3: Hermanus – Oudtshoorn

Vertrek uit Hermanus en rijden via de schitterende Route 62 door de Kleine Karoo naar Oudtshoorn. Aankomst in de middag en een bezoek aan de Cango Caves. De Cango Caves zijn indrukwekkende druipsteen grotten in limestone met verschillende Stalagmieten or Stalactieten formaties. Overnachting in Oudtshoorn. (camping) (ontbijt, lunch diner)

Activiteiten inclusief: stop bij Ronnie’s Seks Shop Country Pub (lunch excl), bezoek aan de Cango Caves
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Kleinplaas Holiday Resort in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten
Afstand: ca 400 km // 5-6 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.kleinplaas.co.za

Dag 4: Oudtshoorn – Plettenberg Bay

Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit Oudtshoorn via het schitterende Outeniqua gebergte rijden naar de kust. In het stadje George wordt een bezoek gebracht aan het George museum en tuinen. Na het bezoek aan het museum rijden naar Plettenberg Bay. Aankomst in Plettenberg Bay en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Plettenberg Bay. hotel) (ontbijt)

Activiteiten inclusief: bezoek aan het George museum
Maaltijden inclusief: ontbijt (lunch en diner op eigen kosten in een lokaal restaurant)

Overnachting: The Dunes Resort Plettenberg Bay – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 150 km // 2-3 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.dunes-resort.co.za

Dag 5: Plettenberg Bay – Stormsrivier - Tsitsikamma Nationaal Park

Vanuit Plettenberg Bay vertrek richting het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg een stop in Nature’s Valley, een stukje ongerepte natuur waar een mooie wandeling kan worden gemaakt. Rest van de middag ter vrije besteding voor optionele activiteiten als de Bloukrans Bungee jump, zeekajakken, bezoek Bird of Eden of Monkeyland apenopvangcentrum. Overnachtingen op de Tube n Axe camping. (camping) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: Nature’s Valley wandeling
Optionele activiteiten: treetop canopy tours, black water tubing, hiking (op eigen gelegenheid), bezoek Birds of Eden, bezoek aan Monkey Town, ocean safari, township tour
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen kosten)
Overnachting: Tube n Axe camping in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten.
Afstand: ca. 160 km / 2 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.tubenaxe.co.za

Dag 6: Tsitsikamma Nationaal Park

Volle dag in Stormsrivier. Er kan een wandeling worden gemaakt in het Tsitsikamma Nationaal Park met de gids en er is een Woodcutters Journey excursie gepland. Daarnaast kunnen er verschillende activiteiten worden ondernomen zoals bijvoorbeeld bungeejump van de Bloukrans brug waar ’s werelds hoogste bungee jump kan worden gemaakt of voor de mindere waaghals gewoon kan worden gekeken hoe anderen de 216 meter hoge brug afspringen. Overnachtingen op de Tube n Axe camping. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: entreegelden Tsitsikamma Nationaal Park en wandeling met gids, Woodcutters journey tour incl. Big Tree www.stormsriver.com/stormsriver-adventure-activities/tsitsikamma-woodcutters-journey
Optionele activiteiten: Treetop canopy tours, black water tubing, hiking (op eigen gelegenheid), bezoek Birds of Eden, bezoek aan Monkey Town apen opvangcentrum in openlucht
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch & diner
Overnachting: Tube n Axe camping in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten

Dag 7: Tsitsikamma Nationaal Park - Addo

Na het ontbijt vertrek uit Stormsriver en rijden naar het Addo Elephant Nationaal Park, het derde grootste wildpark van Zuid Afrika. Onderweg naar Addo wordt een stop gemaakt in het dorpje Jeffrey’s Bay, het surf mekka van Zuid Afrika waar talloze Internationale wedstrijden plaatsvinden. Hier wordt een kort bezoek gebracht aan het surf museum. In de middag een game drive in het Addo Elephant Nationaal Park. Overnachting op de camping van de Kudu Ridge Lodge nabij Addo. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: namiddag game drive in het Addo Elephant Nationaal park
Optionele activiteit: middag of avond ( R75,- p.p.) game drive in het privé game reserve, zipline tour (ca. R 200,- p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Kudu Lodge camping – tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, shop, restaurant, zwembad
Afstand: ca. 340 km // 4-5 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.kuduridge.co.za

Dag 8: Addo Elephant Park

Vanmorgen kan een bezoek worden gebracht aan de nabij gelegen stad Port Elizabeth. Lunch in het camp. In de middag een game drive met de safari truck door het Addo Elephant Nationaal Park. Overnachting op de camping van de Kudu Ridge Lodge nabij Addo. (lcamping) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: game walk bij Kudu Ridge Lodge, namiddag game drive in Addo Elephant Nationaal Park
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen gelegenheid)
Overnachting: Kudu Lodge camping – tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, shop, restaurant, zwembad

Dag 9: Addo Elephant Nationaal Park - Graaff Reinet

Na het ontbijt vertrek uit Addo en rijden naar het plaatsje Graaff Reinet, het op 3 na oudste dorp van Zuid Afrika. In de namiddag word een sundowner ( in de wintermaanden een sunrise) excursie naar de Valley of Desolation gemaakt. Overnachting op de camping van het Profcon Resort. (camping) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: sundowner/sunrise drive Valley of Desolation tour
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner
Overnachtingen: Profcon Resort camping in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten
Afstand: ca. 235 km // 3- 3½ uur rijden inclusief stops en lunch
Voor meer informatie zie: www.profconresort.co.za

Dag 10: Graaff Reinet - Lesotho

Vertrek uit Zuid Afrika en rijden naar het Koninkrijk Lesotho, het hoogst gelegen land ter wereld met het gehele land hoger gelegen dan 1000 meter boven zeeniveau. Aankomst in de namiddag en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting op de Malealea Lodge camping. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Malealea Lodge camping in een tweepersoons tent met gedeelde douche & toiletfaciliteiten
Afstand: ca. 488 km // 8-9 uur rijden inclusief stops, lunch en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.malealea.com

Dag 11: Lesotho

Vanmorgen is er de mogelijkheid een Pony Trekking te doen, verkennen van het landsschap in de omgeving van de Malealea Lodge met het lokale transport, de pony. In de namiddag is een bezoek aan een lokaal dorp en schooltje gepland, het zou leuk zijn als u in uw bagage wat schoolmateriaal kan meenemen als schriften, pennen, Engelse leesboekjes enz. Overnachtingen op de Malealea Lodge camping. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: bezoek aan lokaal dorp en schooltje (behalve tijdens de schoolvakanties), hike met een gids
Optionele activiteit: Pony Trekking excursie, Pony trekking met overnachting, Pitseng hiking.
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Malealea Lodge camping in een tweepersoons tent met gedeelde douche & toiletfaciliteiten

Dag 12: Lesotho - Ukhahlamba Drakensberg

Vandaag vertrek uit Lesotho en een mooie route rijden naar Zuid Afrika en de Drakensbergen. Aankomst in de namiddag. Overnachtingen in het Monks Cowl resort. (resort) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: Oliviershoek Pass
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Monks Cowl Resort in een tweepersoonskamer in een tweeslaapkamer chalet met gedeelde douche & toiletfaciliteiten
Afstand: ca. 550 km // 8-10 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.goodersonleisure.co.za/gooderson-monks-cowl-golf-resort/

Dag 13: Ukhahlamba Drakensberg

Vandaag wordt er een wandeling gemaakt in het Ukhahambla- Drakensberg Nationaal Park en een bezoek gebracht aan de San rotsschilderingen. Overnachtingen in het Monks Cowl resort. (resort) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: Drakensberg hike met gids
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Monks Cowl Resort in een tweepersoonskamer in een tweeslaapkamer chalet met gedeelde douche & toiletfaciliteiten

Dag 14: Drakensbergen - Isimangaliso Wetland Park

De ochtend vertrek uit de Drakensbergen en heuvelafwaarts naar de kust. Onderweg een bezoek aan de “capture site” de plek waar in 1962 de politie een auto aanhield met daarin Nelson Mandela die vanaf toen tot aan zijn vrijlating in gevangenschap moets leven. Op deze plek is een mooi monument geplaats. Ook wordt een bezoek gebracht aan het plaatsje Howick en de Howick Falls. Vanaf Howick richting Durban waar de benen kunnen worden gestrekt aan het lange zandstrand en de warme Indische oceaan. In de namiddag uit Durban en rijden in noordelijke richting naar St. Lucia. Onderweg uitgestrekte suikerrietvelden en Zulu dorpen. Na aankomst in St. Lucia tijd om op te frissen en een in de avond een culturele Zulu avond met diner en bierproeverij. Overnachting in St. Lucia in de Shonalanga lodge. (lodge) (ontbijt, diner)

Activiteiten inclusief: bezoek aan Howick watervallen, Mandela Capture Site, Zulu Culturele avond
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner
Overnachting: Shonalanga Lodge, ensuite tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca 465 km // 6-7 uur rijden incl stops
Voor meer informatie zie: www.shonalanga.net

Dag 15: St. Lucia (Hluhluwe –Umfolozi Game Reserve)

Na het ontbijt vertrek uit St. Lucia en rijden naar het nabij gelegen Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve voor een game drive in open 4×4 safari auto’s. Het Hluhluwe–Umfolozi Game Reserve is het enige, in Kwa-Zulu Natal gelegen, Big Five park dat eigendom is van de Staat. Het park heeft s’ wereld grootste populatie aan witte neushoorns en een groot aantal zwarte neushoorns. Na het bezoek aan het Hluhluwe –Umfolozi Game Park terug naar St. Lucia om op te frissen en klaar te maken voor een sunset bootcruise over Lake St. Lucia. Overnachting in het Shonalanga Holiday Resort. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: Morning game drive in open 4 x 4 vehicles – Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, bootcruise Lake St. Lucia
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Shonalanga- tweepersoonskamer met badkamer

Dag 16: Isimangaliso Wetland Park - Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit St. Lucia en rijden naar Swaziland en het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Rest van de middag ter vrije besteding. Omdat hier geen gevaarlijke dieren voorkomen kun je hier wandelingen maken, tochten per mountain bike maken of paardrijden. Overnachting op de camping van het Mlilwane Wildlife Sanctuary. (camping) ( ontbijt, lunch, diner)

Optionele activiteiten: begeleide wandeling, game drive, Swazi Cultural evening, mountain biking, paardrijden
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary camping in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten
Afstand: ca 280 km // 5- 6 uur rijden inclusief stops voor lunch en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.biggameparks.org/mlilwane

Dag 17: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Volle dag in het Mlilwane wildlife Sanctuary. In de ochtend kan er met de gids een wandeling worden gemaakt over het Nature trail in het park, en later in de ochtend is er een 2 uur durende wandeling gepland naar de Esjieni community waar kennis kan worden gemaakt met de lokale bevolking en cultuur. Activitieeten bstaan uit water halen, maismalen, het bouwen van een muur of het wassen van kleding bij de waterput of rivier. Overnachting op de camping van het Mlilwane Wildlife Sanctuary. (camping) ( ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: Nature Trail hike met gids, Esjieni Cultural tour
Optionele activiteiten: game drive, Swazi Cultural experience show, mountain biking, paardrijden
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary camping in een tweepersoonstent met gedeelde douche & toilet faciliteiten

Dag 18: Mlilwane Wildlife Sanctuary – Kruger Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Swaziland. Rijden in noordelijke richting naar de grens met Zuid Afrika en het beroemde Kruger Nationaal Park. De komende dagen worden er verschillende game drives gemaakt door het park op zoek naar de BIG Five en de andere dieren die hier voorkomen. Vanuit de hoge safari truck heb je mooi uitzicht over de vlaktes en kun je goede foto’s nemen. Overnachtingen net buiten het Kruger Park concessie in het Nkambeni Reserve. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping) (ontbijt, lunch diner)

Optionele activiteiten: avond game drive
Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons tent met gedeelde douche & toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: ca. 230 km // 5-6 uur rijden inclusief stops en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.nkambeni.co.za

Dag 19: Kruger Nationaal Park

Vandaag de hele dag om de beroemde Panorama Route te verkennen. Er wordt een tour gemaakt langs bezienswaardigheden als Bourke’s Luck Potholes, De Three Rodavels en God’s Window. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping) (ontbijt, diner)

Activiteiten inclusief: volle dag Panorama route met bezoek aan Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en God’s Window. Incl. entreegelden
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen gelegenheid)
Overnachtingen: Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons tent met gedeelde douche & toilet faciliteiten

Dag 20: Kruger Nationaal Park

Volle dag game drive in het Kruger Park in een open 4×4 safari auto. Overnachting op de camping van de Nkambeni Lodge. (camping) (ontbijt, diner)

Activiteiten inclusief: 4×4 game drive Kruger Nationaal Park
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen gelegenheid en kosten)
Overnachtingen: Overnachtingen: Nkambeni Lodge in een tweepersoons tent met gedeelde douche & toilet faciliteiten
Optionele activiteit: ochtend bushwalk, evening sundowner game drive

Dag 21: Kruger Nationaal Park - Johannesburg

In de ochtend nog wat tijd om te relaxen of om een ochtend bush walk te maken (optionele activiteit). Daarna vertrek uit de Nkambeni Lodge en rijden naar Johannesburg. De tour eindigt in het Belvedere Estate in Johannesburg rond 18.00. Transfer naar het vliegveld. Einde arrangement. (ontbijt)

Optionele activiteit: morning bush walk, traditioneel diner in het restaurant van de Belvedere Estate (ca. EUR 25,- p.p.)
Maaltijden Inclusief: ontbijt, (lunch en diner op eigen gelegenheid en kosten)
Afstand: ca. 395km – reistijd ca. 4 – 4 ½ uur

Reissom

REISSOM 21 DAAGSE “SOUTH AFRICAN EXPLORER” KAMPEER SAFARI

 • €.1950,- per persoon (geldig van 01-01-2019 tot 31-12-2019)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; transfer toeslag EUR 8,- per enkele reis, toeslag eenpersoonskamer in Kaapstad van EUR 19,- p.p. en een toeslag van €. 100,- p.p. voor een éénpersoonstent tijdens de safari.

De prijzen voor vertrek na 31-12-2019 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: British Airways vlucht vanaf Amsterdam vanaf EUR 615,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Londen Heathrow – Kaapstad/ Johannesburg – Londen – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019: reis van Kaapstad naar Johannesburg
April:10, 24
Mei:08, 22
Juni:05, 19
Juli:03, 17, 31
Augustus:14, 28
September:11, 25
Oktober:09, 23
November:06, 20
December:04, 18

Vertrekdata 2019: reis van Johannesburg naar Kaapstad (in omgekeerde volgorde als de beschrijving hierboven)
April:02, 09, 13, 16, 23, 30
Mei:07, 11, 14, 21, 28
Juni:04, 08, 11, 18, 25
Juli:02, 06, 09, 16, 23, 30
Augustus:03, 06, 13, 20, 27, 31
September:03, 10, 17, 24, 28
Oktober:01, 08, 15, 22, 26, 29
November:05, 12, 19, 23, 26
December:03, 10, 17, 21, 24

Vet gedrukte data : op deze data zal de tour uitgevoerd met een Duitssprekende vertaler wat kan betekenen dat er een groter aantal Duitsprekende reizigers zal meereizen. De voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels en ook de crew is Engelssprekend.

Onderstreepte data : op deze data is het doorgaan van de reis gegarandeerd ongeacht het aantal deelnemers

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer luchthaven – hotel visa versa
 • Overnachtingen zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • Excursies zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids enchauffeur
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Vluchten en luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Vaccinatiekosten
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze camping safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. de gemiddelde leeftijd op deze tour is 37 maar leeftijden variëren van 8 tot 70 jaar. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 20 deelnemers. Meer persoonlijke aandacht, sneller en meer flexibel.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die vet gedrukt zijn aangegeven, tijdens deze reizen reist er een Duits sprekende vertaler mee. De reis word begeleid door 1 gecertificeerde Engels sprekende gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Green seat:
Wat is Green seat? Door het boeken van een Green Seat helpt je ons om jou groener te laten reizen. Je reist gemakkelijk groener door eerst het groenste vervoersmiddel te kiezen en vervolgens de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie en kans op een baan, scholing en worden er spekbomen geplant, een plant die veel carbondioxide opneemt. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale families. Zo zorgen we samen dat we kunnen blijven reizen en genieten van de wereld.

Je kunt Green Seat CO2-compensatie gemakkelijk bij boeken terwijl je jouw reis boekt bij ons. Zo is het super makkelijk om groener te reizen en de activiteiten van Green Seat te steunen. Voor maar €. 21.50,- p.p. voor een reis van 15-21 dagen, kunt u uw landarrangement carbon neutraal maken. U ontvangt na betaling een e-certificaat met alle details over het project wat u met dit bedrag heeft gesteund en contactgegevens indien u meer informatie wenst.

Visa:
Indien u maximaal 3 maanden in Zuid Afrika verblijft en in het bezit bent van een Nederlands paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig. Voor Swaziland is bij een verblijf van maximaal 30 dagen geen visum vereist en moet het paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn na inreis. Ook moeten er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl.

Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek aan Stellenbosch en een wijnhuis, Cango Caves in Oudtshoorn, bezoek struisvogelboerderij, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park en hike met gids, Nature’s Valley Nature walk, bezoek aan Jeffrey’s Bay een surfers paradise bij uitstek, game drives en een bushwalk in het Addo Elephant Nationaal Park, Graaff Reinet bezoek Valley of Desolation, Oliviers Hoek Pass.

Een bootcruise op Lake St. Lucia, game drive in het Hluhluwe Game Reserve, bezoek aan een lokale school in Lesotho en wandeling met gids, bezoek aan de plek waar Nelson Mandela op 5 augustus 1962 is opgepakt, nu een monument, bezoek Howick watervallen, Zulu culturele avond, game drives in het Kruger Nationaal park, natuur wandeling met gids, 4×4 game drive in Kruger Park, bezoek aan Panorama Route.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 20/24 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 8 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle reizen wordt deelname gevraagd bij het opzetten van het kamp en de kookdiensten.

Overnachtingen:
In eenvoudige hotels, guesthouses, bed & breakfast, bungalows, chalets en permanent tented camps. Op aanvraag een tweepersoons bed of twee aparte bedden en meestal met privé badkamer met douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid door de gids bij de safari truck. Deze maaltijden zullen veelal betsaan uit locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl).

Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Deze reis is inclusief 20x ontbijt, 10x lunch en 17x diner

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg p.p. Voor overdag in de auto is het makkelijk om een klein rugzakje te hebben voor de gebruikelijke spulletjes als zonnebrand crème, flesjes water, zonnebril etc.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top