skip to Main Content

18 daagse South Africa Eco Explorer lodge safari

2.145,00

Dit is een vanaf prijs

 • Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • Activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma
 • Vervoer tijdens de reis in een speciale safari overlandtruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • Reisinformatie

Reiscode: AOL 1001

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een veelzijdige en complete Zuid-Afrika rondreis met oa. bezoeken aan de Panorama Route, game drives in Kruger Nationaal Park, wandelingen in eSwatini (Swaziland), bezoek aan een traditioneel Zulu dorp in Kwa-Zulu Natal.

Wandelingen in de Drakensbergen, Xhosa bevolking in de Oost Kaap en een bezoek aan het Nelson Mandela museum, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park, de walvissen in Hermanus.

Bezoek aan de “Mother City” Kaapstad, Kaap de Goede Hoop en het wijngebied rondom Kaapstad.

Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen

Programma

Dag 1: Johannesburg - Kruger Park area

Na het ontbijt vertrek uit Johannesburg (ca. 06.30) en rijden via een scenische route richting de provincie Mpumalanga. Onderweg naar het overnachtingadres een stop voor lunch in het historische plaatsje Dullstroom. Na de lunch via de heuvels van de noordelijke Drakenbergen rijden naar het zogenaamde Lowveld. De komende 2 dagen worden doorgebracht in de Lowveld grenzend aan het beroemde Kruger Park. De Green Fire Game Lodge is gelegen in het Balule Nature Reserve dat grenst, zonder hekken, aan het wereld beroemde Kruger Nationaal Park. Overnachting in de Green Fire Game Lodge in een tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer. (permanent tented camp) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: Scenic drive Lowveld
Overnachting: tweepersoons safari tent, ensuite badkamer, splash pool, boma restaurant.
Afstand: 495 km, ca. 5 ½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/greenfire-game-lodge/

Dag 2: Kruger Park area

Zoals gebruikelijk is in Afrika vandaag een vroege start van de dag. Na een kop koffie of thee en een “rusk” (een combinatie van koek en beschuit) een begeleide game walk door het Balule nature Reserve. Gedurende de ca. 3 uur zal de nadruk liggen op zoveel mogelijk zien en leren over het leven in de bush en de dieren die hier voorkomen en minder op de af te leggen afstand. Na de wandeling terug naar de lodge voor een welverdiende brunch en afkoeling in het zwembad. De middag is om te relaxen en te genieten van deze heerlijke omgeving. In de namiddag, als het weer wat koeler is en de dieren wat actiever worden een game drive in een open safari voertuig op zoek naar de dieren die hier voorkomen en met een beetje geluk de nachtdieren als het stekelvarken, de hyena, het luipaard, bushbaby’s en vossen. S’ avonds een typisch Zuid Afrikaanse braai (bbq) en in slaap vallen met de geluiden van de bush. Overnachting in de Green Fire Game Lodge in een tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer. (permanent tented camp) (brunch, bush braai diner)

Activiteiten inclusief: ochtend game walk, middag/nacht game drive, bush braai diner
Overnachting: tweepersoons safari tent, ensuite badkamer, splash pool, boma restaurant.

Dag 3: Kruger Park area - Panorama Route - Hazyview

Vroeg op en na een heerlijk ontbijt vertrek uit het Balule Nature Reserve. Rijden naar de Panorama Route en bezoek aan de indrukwekkende Blyde River Canyon, de Bourke’s Luck Potholes en Gods Window. Voor de lunch wordt gestopt in het dorpje Graskop waar de lunch kan worden gebruikt bij Harry’s Pancake Bar (op eigen kosten). In de namiddag rijden naar de lodge gelegen aan de Sabie rivier. Overnachting in de Greenfire Lodge Hazyview in een tweepersoons chalet op palen en ensuite badkamer. (houten cabins op palen) (ontbijt, diner)

Activiteiten inclusief: bezoek Panorama Route met bezoek aan Gods Window, Three rondavels, Bourke’s Luck Potholes
Optionele activiteit: Gorge swing (130 meter zipp line tussen de boomtoppen)
Overnachting: tweepersoonschalets, ensuite badkamer, splash pool, restaurant.
Afstand: 195 km, ca. 6 uur rijden inclusief stops voor sighseeing
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/drifters-hazyview-lodge/

Dag 4: Hazyview (bezoek aan Kruger Nationaal Park)

Vertrek bij zonsopgang en rijden naar het wereld beroemde Kruger Nationaal Park voor een volle dag game driving door het park. Brunch wordt gebruikt op een mooi plekje in het park. Aan het einde van de middag terug naar de lodge voor diner. Overnachting in de Greenfire Lodge Hazyview in een tweepersoons chalet op palen en ensuite badkamer. (hotel) (brunch, diner)

Activiteiten inclusief: volle dag game drive Kruger Park, entreegelden Kruger Park
Overnachting: tweepersoonschalets, ensuite badkamer, splash pool, restaurant.

Dag 5: Hazyview - Swaziland

Vertrek uit Hazyview na het ontbijt en rijden in zuidelijke richting naar Swaziland. Na het passeren van de grens rijden door een gebied dat ook wel bekend staat las klein Zwitserland. Bezoek aan Sibebe rock, een granieten rots van 350 meter in de Mbuluzi vallei. Hier word een wandeling gemaakt waarbij uitleg wordt gegeven over de geschiedenis en gebruiken rondom Sibebe rots. Bezoek aan lokale markten en via een mooie route en de hoofdstad Mbabane, rijden naar het Foresters Arms hotel. Overnachting in het Foresters Arms hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: scenic drive Swaziland, bezoek aan Sibebe rock, bezoek lokale markten
Overnachting: tweepersoonskamer, ensuite badkamer, splash pool, restaurant.
Afstand: 290 km, ca. 5 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.forestersarms.co.za

Dag 6: Swaziland - Zululand

Na het ontbijt vertrek uit het Foresters Arms hotel en rijden richting het zuiden. Onderweg naar de grens met Zuid Afrika en in Zululand diverse traditionele dorpjes en uitgestrekte suikerriet velden. Zululand of Kwa Zulu Natal werd eens geregeerd door de beroemde King Shaka en in dit gebied bevinden zich tal van game reserves, voormalige jachtgronden van de Zulu koning Shaka. Aankomst bij het bush camp in de loop van de middag. In de namiddag een bush walk in het game reserve. Overnachting in het White Elephant Bush camp in Zululand in een tweepersoons chalet met ensuite badkamer. (bushcamp) (ontbijt, lunch en diner)

Activiteiten inclusief: game walk in namiddag
Overnachting: tweepersoons chalet, ensuite badkamer, splash pool, restaurant.
Afstand: 225km, ca. 4½ – 5 uur rijden inclusief stops
Voor meer informatie zie: www.whiteelephant.co.za/rooms/white-elephant-bush-camp/

Dag 7 - 8: Zululand - Drakensbergen

Na het ontbijt vertrek uit het bushcamp en landinwaarts rijden naar de Drakensbergen. Onderweg bezoeken we historische plekken uit de pionier tijd genaamd de “battlefields. Het is hier dat de Boeren en Engelsen vochten om het bezit van Zuid Afrika maar ook waar de Zulu bevolking onder leiding van koning Shaka Zulu de Engels bevochten. Bezoek aan een aantal historische plaatsjes waar ook de lunch wordt gebruikt. Aan het einde van de middag bereiken we de Drakensbergen en gaat de reis verder per 4×4 auto en te voet naar de hooggelegen Green Fire Lodge Drakensbergen. De komende twee nachten worden doorgebracht in gezellige houten chalets in de Drakensbergen. Er kunnen wandelingen worden gemaakt of er kan worden relaxed en genoten van deze schitterende omgeving. Een wandeling naar de San Rock Art galerie is aan te bevelen. Een ponytrekking behoort ook tot de mogelijkheden (niet inclusief en optioneel). Overnachting in de Greenfire Lodge Drakensbergen in een tweepersoons kamer en ensuite badkamer (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: wandelingen in de Drakensbergen, wandeling naar San Art Rock Art “gallery”, bezoek gierenkolonie
Optionele activiteiten: paardrijden, vissen, wandelingen
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 390km, ca. 6 -7 uur rijden inclusief stops op dag 7
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/drifters-drakensberg-lodge/

Dag 9 - 10: Drakensbergen - Dolphin Coast

Na een rustige start een transfer (of wandeling) terug naar de auto en vertrek uit de Drakensbergen en op weg naar de kust en de Indische oceaan. De reis voert via de Midlands Meander Route met verschillende lokale kunstwinkeltjes, etenswaren en lokale souvenirs. Indien er voldoende tijd is wordt er een stop gemaakt in het plaatsje Howick waar een mooie waterval te zien is. Bezoek aan Nottingham Road en de Mandela capture site, de plek waar in 1952 Mandela gevangen werd genomen en waar nu een monument en apartheid museum te vinden is. Via Pietermaritzburg rijden naar de Dolphin Coast en de Green Fire Lodge Dolphin Coast. De komende twee dagen zijn om te relaxen, te zwemmen in de Indische Oceaan. Een van de avonden wordt een traditioneel vis bbq georganiseerd op het terras van de lodge met uitzicht op zee. Overnachting in de Greenfire Lodge Dolphin Coast in een tweepersoonskamer. (hotel) (dag 10 ontbijt en diner) (dag 11 ontbijt)

Activiteiten inclusief: Nelson Mandela capture site, Midlands scenic drive, strand
Optionele activiteiten: bezoek aan de stad Durban
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 300km, ca. 6 -7 uur rijden inclusief stops op dag 9
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/drifters-dolphin-coast-lodge/

Dag 11 - 12: Dolphin Coast - Wild Coast

Vroeg ontbijten en vertrek richting de Wild Coast, traditioneel het leefgebied van de iXhosa stam. Ongerepte stranden, traditionele leefgemeenschappen en IXhosa dorpen en schitterende natuur. De komende twee nachten worden doorgebracht aan de Wild Coast waar wandelingen langs het strand worden gemaakt en een bezoek wordt gebracht aan een van de iXhosa dorpjes. Overnachtingen in de Greenfire Lodge Wild Coast in traditionele tweepersoons rondawel met ensuite badkamer(hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Activiteiten inclusief: scenic drive Wild Coast, strand, wandeling naar waterval, wandeling langs de kust
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 380km, ca. 5 ½ – 6 uur rijden inclusief stops op dag 11
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/drifters-wild-coast-lodge/

Dag 13: Wild Coast - Frontier Country

Vertrek uit de Wild Coast en rijden door het voormalige thuisland de Transkei naar het Universiteitstadje Grahamstown. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Nelson Mandela Memorial nabij Umtata en het geboortedorp van deze bijzondere staatsman. Daarna dwars door wat ook wel “Frontier Country” wordt genoemd naar de pioniers die vanuit Kaapstad met ossenwagens op weg gingen op zoek naar nieuw land. Aankomst in Grahamstown en namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het Mountain View Manor guesthouse in Grahamstown in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer (guesthouse) (ontbijt, lunch en diner)

Activiteit inclusief: scenic drive Frontier Country
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 534 km, ca. 6 -7 uur rijden inclusief stops
Voor meer informatie zie: www.mountainvmanor.co.za

Dag 14: Frontier Country - Stormsrivier (Tsitsikamma Nationaal Park)

Via de schitterende “Garden Route” rijden naar het Tsitsikamma Nationaal Park waar een wandeling wordt gemaakt over de hangbrug over de Stormsrivier. Na het bezoek aan Tsitsikamma rijden naar de hoogste bungeejump ter wereld over de Stormsrivier. Voor de waaghalzen is er tijd om een sprongetje te wagen. Overnachting in de Storms River Village Lodge nabij Tsitsikamma in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: bezoek Tsitsikamma Nationaal Park, wandeling Tsitsikamma, hangbrug Tsitsikamma Nationaal Park
Optionele activiteiten: kajakken, mountain biken, townshiptour, ziplining
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 290 km, ca. 5-6 uur rijden inclusief stops
Voor meer informatie zie: www.stormsrivervillagelodge.com

Dag 15: Stormsriver - Knysna

Na het ontbijt rijden via Plettenberg Bay rijden naar het gezellige dorpje Knysna, gelegen aan een schitterende lagune. Rest van de dag ter vrije besteding om te relaxen, te zwemmen en het dorpje te verkennen. Optionele excursiemogelijkheden bestaan uit kanotochten over de lagune, mountainbike route, een toer naar het lokale township, zwemmen in de lagune, vissen en veel veel meer. Overnachtingen in de Wayside Inn Knysna in een tweepersoonskamer meet ensuite badkamer. (ontbijt)

Optionele activiteiten: bootcruise over de Knysna lagoon, whale watching, kanoën, bungeejump, diner bij lokale familie
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 90 km, ca 1½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.knysnawayside.co.za

Dag 16 - 17: Cape Town

Na een rustig ontbijt vertrek uit Knysna en via Mossel Bay, Swellendam en Hermanus rijden naar de Kaap. Onderweg naar Kaapstad een bezoek aan het dorpje Hermanus waar in het winterseizoen walvissen te zien zijn. Vanaf Hermanus via de “whale route” rijden naar Gordon’s Bay en door naar Kaapstad. Aankomst in ‘The Mother City” in de namiddag en rest van de dag ter vrije besteding. De komende dagen wordt Kaapstad en de Kaap bezoek met bezoeken aan Cape Point, Hout Bay, The V&A Waterfront, schitterende stranden en de wijnlanden rondom Kaapstad. Overnachting in de Greenfire Lodge Cape Town in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer (beide dagen inclusief ontbijt)

Activiteiten inclusief: Cape Point Nationaal Park, Cape of Good Hope, wijnproeverij, Tafelberg hike, Houtbaai, V&A Waterfront
Optionele activiteiten: parasailing, whale watching, kanoën, shark cage diving, scuba diving, bootcruise, bezoek Robben Eiland
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 550 km, ca 5 – 5½ uur rijden op dag 16
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/greenfire-lodge-cape-town/

Dag 18: Cape Town

Vandaag nog een volle dag verkennen van de Kaap en einde van de tour rond vier uur in de middag.
Einde arrangement. (ontbijt)

Reissom

REISSOM 18 DAAGSE “SOUTH AFRICA ECO EXPLORER” LODGE SAFARI:

 • €. 2145,-per persoon (geldig van 01-01-2020 t/m 31-12-2020) (geen local payment)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten).

Optionele extra’s:

 • Extra overnachting in Johannesburg aan het begin van de reis: EUR 50,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 15,- per persoon per nacht.
 • Extra overnachting in Kaapstad aan het einde van de reis: EUR 50,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 15,- per persoon per nacht.
 • Aankomst en/of vertrek transfer optioneel bij te boeken EUR 15,- per persoon (enkele reis)

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vanaf EUR 680,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam –Johannesburg / Kaapstad – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Niet zoveel vakantiedagen?
Dat kan gebeuren. Deze reis kan ook van Johannesburg tot Kaapstad worden gemaakt. Op dag 16 eindigt dan de reis voor u na aankomst in Kaapstad. Kosten voor de 16 daagse safari; EUR 2075,- per persoon op basis van twee personen in een kamer. Deze reis kan ook gemaakt worden van Johannesburg naar Durban, de reis eindigt dan op dag 11 aan de Dolphin Coast. Kosten voor de 11 daagse safari EUR 1875.- per persoon.

Vertrekdata 2020:
Januari: 7, 14, 21, 28
Februari: 4, 11, 18, 25
Maart: 3, 10, 17, 24, 31
April: 7, 14, 21, 28
Mei: 5, 12, 19, 26
Juni: 2, 9, 16, 23, 30
Juli: 1, 4, 8, 11, 15,18, 22, 25, 29
Augustus: 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28
September: 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29
Oktober: 2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30
November: 3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27
December: 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • Activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma
 • Vervoer tijdens de reis in een speciale safari overlandtruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • Reisinformatie
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Vaccinatiekosten
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen
 • Transfers

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze lodge safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 18 tot 55 jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is in principe 18 jaar maar afhankelijk van de reis en mits begeleid door tenminste 1 volwassenen kan op aanvraag een jongere leeftijd ook toegelaten worden. Voor reizigers ouder dan 55 kan per geval worden bekeken of de gevraagde reis geschikt is en kan er een medisch “fitheids” verklaring worden gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek bij 4 geboekte deelnemers / maximum 17 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids. De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u niet langer dan 3 maanden in Zuid Afrika verblijf en in het bezit bent van een Nederlands paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika, Swaziland, en Lesotho geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een Internationaal afschrift van het geboortecertificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Johannesburg -Soweto tour (optioneel), Mpumalanga – Panorama Route en sightseeing, Kruger National Park – game drives, Swaziland lokale markt, Zululand – game drives, Drakensbergen – bergwandelingen & pony trekking (optioneel) en San Rock Art, Tuinroute & Karoo – Wild Coast – iXhosa cultuur, Nelson Mandela museum en geboorteplaats, Tsitsikamma Nationaal Park – wandelingen, Kaapstad – bezoek aan Kaappunt en Kaap de Goede hoop Nationaal Park & de Tafelberg en wijnlanden. Bezoek aan 10 Nationale Parken en Natuurreservaten tijdens deze reis. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Optionele excursie mogelijkheden: (prijzen onder voorbehoud)
Soweto Tour – ZAR 600,- p.p.
Johannesburg city tour – ZAR 590,- p.p.
Apartheids museum Johannesburg – ZAR 550,- p.p.
Cradle of Human Kind – ZAR 990,- p.p.
Mountain biking in Knysna – ZAR 680,- p.p.
Zee kajakken in Knysna – ZAR 275, p.p.
Bungee jumping – ZAR 690 p.p.
Robben Island tour (3 uur) – ZAR 680,-
Abseiling van de Tafelberg – ZAR 495,- p.p.
White Shark Cage Diving ZAR 1650,- p.p.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale Overland safaritruck met 17 verstelbare stoelen en ruime beenplaats. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Bagagelockers aanwezig voor persoonlijke items.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering is verplicht, een reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vriendelijk verzoek om de polisnummers van de beide verzekeringen voor vertrek van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk door te geven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Alle overnachtingen tijdens deze reis in lodges, B&B’s of permanent tented safari tenten.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Maaltijden zullen veelal worden bereid door de lodge/accommodatie waarin wordt verbleven of door de gids. Lunch is meestal onderweg in een lokale restaurant of in de vorm van een picknick die wordt meegenomen vanuit de lodge of klaargemaakt door de gids.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg pp. Een koffer kan niet worden meegenomen.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top