Skip to content

23 daagse prive rondreis door Oeganda

Weer al een maand terug van onze schitterende vakantie naar Uganda. Wat een prachtige rondreis hebben we gehad. Alles perfect geregeld door Leony van Afrika Online.
Bij aankomst in Entebbe stond onze gids Abdu ons op te wachten. We werden op een hartelijke manier welkom geheten. De volgende ochtend begon onze trip richting het noordoosten. Een bezoek aan Kidepo Naionaal Park bevelen we ten zeerste aan.

Ondanks dat het aardig wat km zijn, valt dit niet op omdat er onderweg zoveel moois te zien is. Het park zelf is geweldig. We hebben allerlei wild kunnen spotten, zelfs een leeuw en leeuwin met prooi van heel dichtbij. Vlakbij ook nog een stam bezocht die verwant zijn aan de Masai in Tanzania. Na Kidepo hebben we nog meer nationale parken bezocht zoals Murchison Falls

Nationaal Park, waar we ook een prachtige boottocht op de Nijl hadden, Kibale Forest waar we de chimpansees gezien hebben, Queen Elizabeth Nationaal Park, waar we zowel een boottocht hadden als een schitterende wandeling in de Kyambura kloof. Hebben ook het zuidelijk gedeelte van dit park bezocht, Ishasha, bekend om leeuwen die in bomen zitten. Helaas hebben we die niet gezien. Zaten waarschijnlijk in Congo. Hebben er wel s’ ochtends hyena’s gezien. Vervolgens naar Bwindi Impenetrable

Forest Nationaal Park waar we gelukkig de gorilla’s hebben gezien. Het was een hele klim maar zeker de moeite waard. Vlakbij ook een interessant bezoek aan de Batwa Pygmy bevolking gebracht. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van het Mgahinga Gorilla Park. Omdat dit park een nationaal park werd moesten de bewoners daar weg. Interessant om te zien hoe ze overleefden in het regenwoud. In het Mgahinga Park kun je ook gorilla’s spotten. Prijs is hetzelfde als in Bwindi. De begroeiing is hier minder dik dus waarschijnlijk meer kans om de gorilla’s op een open plek te bekijken.

Vervolgens ook nog Lake Bunyoni bezocht en als afsluiting van onze reis nog 2 volle dagen op een van de Sesse eilanden, nl Bugala Island. Vervolgens met de veerboot weer terug naar Entebbe. Eind van een schitterende vakantie in een prachtig, superveilig land met een heel vriendelijke bevolking.

Tot slot willen we nog vermelden dat Leony van Afrika Online er alles aan gedaan heeft om de juiste overnachtingsplaatsen voor ons te zoeken. Omdat wij afhankelijk waren van elektriciteit was dit voor haar een hele uitdaging. Onze gids Abdu had zelfs een eigen generator mee voor het geval er geen stroom voorhanden was. Top!!!

We kunnen daarom AfrikaOnline van harte aanbevelen. Bijna alles is bij hun mogelijk. Als we weer richting het Afrikaanse continent gaan zullen we zeker weer met dit reisbureau op reis gaan.

Herman en Marleen

Back To Top