Skip to content

17 daagse camperreis met de hele familie 11 personen met de kerstvakantie van Kaapstad naar Addo en terug (Garden Route)

Hallo Leony,

We zijn inmiddels weer terug van de trip naar ZA. Ik wilde je bij deze enorm bedanken voor de mooi opgezette reis en het regelen van alle aansluitingen en reserveringen. Alles, maar dan ook alles is goed gegaan. Zelfs bij de vluchten met de bagage afhandeling hebben niet meer problemen ondervonden dan de boekingen die een beetje door elkaar waren geplaatst, maar dat wisten we van tevoren. Hieronder nog een paar punten waar je mogelijk nog iets aan hebt voor nieuwe boekingen:

Bijna alle campings waren mooi van opzet en hadden we goede plaatsen; zelfs gezien de drukte stonden we bijna overal naast elkaar. Alleen de camping TsiTsikamma Sunrise was van mindere kwaliteit. De eigenaar Dennis doet zijn best, maar is geen echte campinghouder. Diverse regels (lawaai na 22h00 en honden die overall hun ontlasting doen) worden overtreden en er wordt niet gehandhaafd. Ook het toilettengebouw is van matige kwaliteit en de warmwater voorziening is niet goed in orde. Dat was het enige minpunt. Voor de rest niets dan lof.

Eén klein nadeel betreffende de reis was de afstand tussen Oudshoorn en Addo en de afstand tussen Addo en TsiTsikamma Sunrise. Het was natuurlijk moeilijk de campings te boeken en we zijn echt heel blij geweest Addo te hebben kunnen bezoeken (olifanten, leeuwen en waterbuffel gezien), maar het was prettiger geweest op beide stukken een tussenstop te hebben. 250 km is meer dan genoeg voor 1 dag reizen als je er ook nog af en toe uit wilt.

De kwaliteit van de campers was gemiddeld. Het zijn maar kleine puntjes, maar mogelijk kunnen jullie er nog wat mee richting deze organisatie voor de toekomst. We hadden één camper waar het raam telkens van open ging (knop leek ingedrukt te blijven). Bij bellen naar de verhuurder werd alleen gemeld dat er zou worden teruggebeld, maar dat is niet meer gebeurd. We hebben het zelf opgelost met sterk plakband. Bij een tweede camper was de koelkast afwisselend te koud en te warm.

Afsluitingen van de lades waren soms kapot, waardoor deze tijdens het rijden open en dicht gingen en de bevestiging van de tafels in de vloer was bij 1 camper echt verdrietig. De Toyota auto met daktenten was er niet meer en we hebben een Ford hiervoor in de plaats gekregen. Dat was een prima auto, maar hiervoor wilden ze echter ZAR 8000 extra in rekening brengen.

Ik moet nog afwachten of ze dat afschrijven van de credit card, maar verwacht dat ze dat niet zullen doen. Ik moet wel zeggen dat Mohammed er alles aan deed om ons goed te helpen.
Ook nuttig om te weten is dat de campers die wij hadden niet over Chapmans Peak mogen. Daar zijn ze te hoog voor. Ook goed te weten voor een toekomstige trip.

Een laatste vraag betreft de doorlopende reisverzekering die we hiervoor hebben afgesloten. Kan ik die bij jou beëindigen of moet ik dat direct doen bij Allianz?

Al in al een trip die zeker een herhaling waard is. Ik houd AfrikaOnline zeer zeker in mijn adressenbestand.
Groet,

Frank

Back To Top