Skip to content

Gedurende 4 jaar hebben wij, een aantal voetbalvrienden, wat opzij gelegd om in 2010 Oranje life te kunnen aanschouwen in Zuid-Afrika, maar nog meer om naast de bij nader inzien onvoorstelbaar mooie stadions ook nog het “echte” Zuid-Afrika te bezoeken.
We zijn lid van de Oranje supportersclub, dus kaartjes regelen voor de wedstrijden gaf geen problemen.
Maar daarnaast wilden we zogezegd toch wat meer, een ieder had uit eigen kring en ervaring wel wat te melden, maar een straight beeld van “hoe verder” was er niet !

Met enig toeval kwamen we GELUKKIG in aanraking met het digitale reisbureau REIZEN@ AFRIKAONLINE.nl, waarin “ene” Leonie de regie in handen heeft.
Vanaf eigenlijk het allereerste contact kreeg het program eindelijk wat structuur, over en weer ( wat heet…van ons naar Leonie toe) werden er allerlei ideeën uitgewisseld, waarin met name van haar kant gevraagd werd naar onze interesses, “kwaliteiten”, voorkeuren, mogelijkheden en eventuele beperkingen .
Leonie bleek in staat om ons gedurende 3 weken een gelikt programma aan te bieden, waarin we parallel aan de wedstrijden van Oranje een geweldig verblijf in Zuid-Afrika mochten beleven.
ALLES was tot in de puntjes geregeld.

De guesthouses waren alle van zeer goede kwaliteit, waarbij de genoten gastvrijheid overal persoonlijk en hartelijk was.
Het program liet ruimte voor regelmatig heel lekker eten, altijd normaal geprijsd en op plaatsen , die je zelf niet (zo snel) ontdekt !
Alle transportzaken ( behalve de vluchten) waren tot op de seconde precies afgestemd…het busje was altijd op tijd…

De safari in het Krugerpark, het vanuit een kooi haaien bekijken in de Indische Oceaan, een lunch in Cleopatra ergens tussen de Drakensbergen, Robbeneiland….noem maar op, het was allemaal “gewoon” goed geregeld.
En bij enige onduidelijkheid bleek Leonie altijd zeer goed bereikbaar, ook in het weekend, ook op wat minder courante uurtjes…

Eén ding is vreselijk duidelijk geworden: zonder deze Leonie, die we pas op een van onze laatste dagen mochten ontmoeten, had deze reis er heel anders uitgezien.
We zijn haar veel dank verschuldigd voor een fantastische vakantie, waar we met heel veel plezier op terugkijken en waar we nu nog fors van nagenieten.

Doordat alles zo goed geregeld was, ontstond er ook nooit ruimte voor discussie of irritatie, iets wat bij acht kerels, met allemaal een eigen mening en wil, zomaar had kunnen ontstaan !!!

Namens ons allemaal bedankt ik jou, Leonie, nogmaals van harte, ik ben ervan overtuigd dat we niet voor het laatst contact hebben gehad !

Marcel de Ree.

Back To Top