Skip to content

Leony,

Bij deze het reisverslag.

In december van 2010 hebben wij een geweldige reis gemaakt naar Zuid Afrika! Een land dat na drie weken voor ons als volgt kort is samen te vatten: “Zuid Afrika is een wereld in één land”.

Er zijn mogelijkheden genoeg om de reis van Johannesburg naar Kaapstad af te leggen. Wij hebben meerdere mensen om advies gevraagd en hier en daar advies meegenomen in wat uiteindelijk ons definitief reisschema is geworden; met de auto van Johannesburg naar Kruger Park via Pretoria. Vervolgens de panorama route bezichtigen, door Swaziland naar omgeving St Lucia, het strand nabij Durban om vervolgens te vliegen van Durban naar Kaapstad van waaruit we ook nog ontzettend veel mooie dingen gezien en gedaan hebben.

Onze focus tijdens deze drie weken heeft dus echt gelegen op het Kruger Park en omgeving en Kaapstad en omgeving. Naar ons idee een goede keuze; rondom Kaapstad (denk aan: Kaap de goede hoop, Kirstenbosch, Hermanus, Robbeneiland, Tafelberg etc) is genoeg te zien en te doen, maar ook rondom het Kruger Park (denk aan: de Panorama route, de doorreis naar St Lucia via Swaziland, een bezoek aan het Hluhluwe-Imfolozi Park en Greater St. Lucia Wetlands en het strand nabij Durban).

De hoogtepunten van onze reis:
– Kruger Park
– Blyde River Canyon, omgeving Kruger Park
– Carols by Candlelight – Kirstenbosch, Kaapstad (vindt plaats een week voor kerst)
– Bezoek aan het township Khayalitsha, Kaapstad

De vlucht (incl binnenlandse vluchten: 1. Durban – Kaapstad 2. Kaapstad – Johannesburg) en huurauto hebben we zelf geregeld. Last minute (lees: november 2010) hebben we besloten de accommodatie door AFRIKA ONLINE vast te laten leggen. Dit was geen verkeerde beslissing; Leony heeft ons op een fijne, vlotte, correcte manier geholpen bij de aanpassingen van accommodatie aan ons reisprogramma maar ook met het geven van allerlei praktisch en nuttig advies: Dank hiervoor!

Bovenstaand hebben we alleen de hoogtepunten genoemd. Veel meer is te vertellen en we hebben genoeg foto’s om te laten zien, maar om echt een goede indruk te kunnen krijgen moet je het gewoon zelf gaan ervaren en meemaken!! Voor ons is een ding zeker; Zuid Afrika is een geweldig mooi vakantieland!

Hans & Franny

Back To Top