Skip to content

5 weken autorondreis Zuid Afrika met daarna safari in Zimbabwe Hwange park en Botswana Chobe Nationaal Park, Afsluiting in Victoria Falls

Leony,

We hebben natuurlijk ondertussen al contact gehad na onze reis, maar we wilden je een complete samenvatting van onze reis, onze “bucket-list-reis”, niet onthouden.

Op zondag 16 oktober 2016 stonden we na een nachtje in het nabij gelegen Van der Valk hotel om 5.00 op Schiphol, voor het begin van onze 5 weken Afrika. Om 8.00 vertrok de KLM vlucht naar Parijs, waar we meteen heel blij waren dat we Premium Comfort plaatsen hadden. Er was een extra zware controle op Charles de Gaulle, waar we maar ruim een uur hadden om de aansluitende vlucht te halen… Verschillende mensen stonden vertwijfeld in een hele lange rij, maar wij mochten deze rij passeren en hadden vervolgens ook voorrang bij het boarden en heerlijke ruime plaatsen.

Aankomst in Kaapstad was op tijd en onze transfer stond netjes te wachten om ons snel naar Camps Bay te brengen. Een prima plek dat Campsbay Resort, met allemaal eettentjes voor ontbijt en diner in de buurt, evenals een supermarkt. Prima uitvalsbasis voor wat wij in de Westkaap wilden doen en gedaan hebben: Robben eiland, Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en natuurlijk de Chapmans Peak drive.

Daarna naar Kagga Kamma in de Cederbergen, wat een bijzondere energie daar! Een schitterende plek waar we wel langer hadden willen zijn, de hike door de bergen met de rotsschilderingen was ook formidabel, helaas ging de “stargazing” niet door vanwege de te harde wind. Het waren wel grappige verblijven, die “rotswoningen”, de verzorging was verder ook uitstekend.

De Leeuwenhof in Paarl was als volgende stop ook prima, Nederlandse eigenaren die het ons erg naar onze zin maakten, we hebben heerlijk genoten van diverse heerlijke wijnen in dit gebied.

Gansbaai was fantastisch! De Crayfish Lodge is echt een aanrader, de panorama suites bieden een fantastisch uitzicht en de eigenaren doen alles om het je naar je zin te maken, geven uitstekende tips, regelen reserveringen, echt een plek om naar terug te keren.

Mossel Bay is leuk om even te bekijken maar daar hoeven we geen tweede keer heen, Linkside was prima om te overnachten. In St Francis Bay zat het weer niet mee en daardoor waren we snel uitgekeken in de omgeving. Sandal Guesthouse was verder uitstekend!

Na de vlucht van Port Elizabeth naar Durban overnacht in Salt Rock bij Petit Provence. Ook al was het maar voor één nacht, dit vonden we qua verblijf een tegenvaller. De kamer (Lavender) gaf een beetje het gevoel dat we in een kelder zaten. Het personeel deed z’n best, maar toen we vroegen naar een reservering in een restaurant en een taxi werden we door de zoon van de eigenaar afgescheept dat ze dat niet deden maar dat er wel telefoonnummers in de map in de kamer stonden. Niet echt gastvrij.

Isandlwana Lodge was weer heel bijzonder, ook al was de sfeer anders door droevige gebeurtenissen eerder dat jaar rond hun “huis historicus”. De verzorging en de excursies waren super, evenals de bijzondere kamers. Hierna hadden we het probleem met onze huurauto, nog bedankt voor je hulp, het is allemaal goed gekomen en een groot deel van de gemaakte extra kosten is door Hertz vergoedt.

De Maqueda Lodge in Marloth Park was heerlijk, de verzorging, het heerlijke eten, de safari’s, echt een plek om naar terug te keren. We begrepen van Francois dat ze mogelijk een nieuwe lodge gaan bouwen aan de rivier met kamer waarvan de “ decks” uitkijken over de rivier. Dat lijkt wat te beloven!!

Naledi was een enorme verwennerij, wat een luxe en wat een aandacht krijg je daar! Men was ook heel attent voor de twee jarigen in de tijd dat wij er waren: zingend en dansend personeel tijdens het diner, taarten met naam en cadeautjes op de kamer. Wat ging de tijd hier snel voorbij!!

Abangane Lodge bij Hazyview heeft een schitterende ligging in een fantastische omgeving; dicht bij Kruger, middenin de Panoramaroute. Ideaal om langere tijd te verblijven. Het leuke was dat de (nieuwe) eigenaren de lodge overgenomen hadden van kennissen van onze Zuidafrikaanse vrienden. Wat een toeval.

Het verblijf in Krugersdorp bij onze (nu) Zuidafrikaanse vrienden was fantastisch, (jeugd-)herinneringen werden opgehaald en we hebben daar diverse bekende plekken bezocht. De tijd ging veel te snel voorbij.

Dan de kers op de taart: Zimbabwe en Botswana! Zodra we in Zimbabwe aankwamen voelde dat als thuiskomen, wat een prettige en vriendelijke mensen. De rit naar Hwange was nog vrij lang maar we hadden een heel fijn en open gesprek met onze chauffeur, waarbij het hele dagelijkse leven in Zimbabwe aan de orde kwam. Het verblijf in de Ivory Khulu Lodge was schitterend, onze eigen douche en bad buiten. Heerlijk ontbijt en diner en de lunches en sundowners op safari, twee nachten waren veel te kort!

Hetzelfde kan gezegd worden voor Elephant Camp in Chobe Botswana. worden. Na weer een hele fijne transfer (eigenlijk waren het er twee, bij de grens moesten we wisslen) was de ontvangst heel vriendelijk en gingen we bijna direct op safari. Wat een fantastische natuur hebben ze daar en wat hebben we veel gezien. Het ontbreekt je daar aan niets en ook hier: wat een vriendelijke en behulpzame mensen.

Als afsluiting na een lange rit met drie transfers vanuit Botswana naar Victoria Falls tenslotte de Gorges Lodge…. Wauw wat een schitterende plek! Tweehonderd meter boven de rivier op je eigen terras, maar ook het eten met hetzelfde uitzicht en personeel dat de hele tijd voor je klaar stond.

En dan zijn opeens de vijf weken om en moet je weer acclimatiseren in Nederland waar de temperatuur 35 graden lager is. Wederom bedankt voor het met ons organiseren van deze fantastisch reis. Dit was alweer de vierde keer sinds 2004 dat we met AfrikaOnline naar zuidelijk Afrika gingen! Dat zegt denk ik wel wat over hoe tevreden we zijn!!

Groeten,
Annamarie en Han A.
Bovensmilde

Back To Top