Skip to content

Leony,

We zijn nu ruim een week terug uit Zuid Afrika en het is tijd voor een korte terugblik en feed-back. We hebben een geweldige tijd gehad, veel gezien en veel beleefd. De twee onderdelen, game-reserve en wijn/culinair rond kaapstad zijn niet te vergelijken maar beiden waren top.

Bij Naledi een prima en zeer gastvrije verzorging en veel gezien op de gamedrives. Hoogtepunt was wel dat we op de laatste ochtend van een afstand van een paar meter een luipaard een wrattenzwijn zagen doden. We hebben verder bij Hermanus, Franschhoek, Stellenbosch en Constantia veel wijngeproefd en zeer prima gegeten.

Naast de drie al gereserveerde restaurants bleek ook het restaurant van La Motte in Franschhoek een aanrader. Je had prima guesthouses uitgezocht, klein, mooi ingericht en persoonlijke benadering.

Hebben we opmerkingen? Eigenlijk niet veel: het was handig geweest als in de reisbeschrijving van Naledi naar vliegveld Hoedspruit had gestaan dat het vliegveld een kilometer of 5 voorbij Hoedspruit ligt (vanaf Naledi). Het staat in Hoedspruit niet echt aangegeven en als je op de heenweg niet opgelet hebt waar het vliegveld ligt moet je op de terugweg even zoeken.

Verder viel de Silvermist Lodge eigenlijk tegen. Op zich een prima en ruime kamer maar blijkbaar al een tijdje niet gebruikt: we kregen een sleutel bij de receptie, de handdoeken waren klam en er was geen minibar en ook volstrekt onduidelijk wat er aan eten of drinken te krijgen was.

Stond tegenover dat het wel op 20 meter van de ingang van La Colombe was. Dat was toch wel het beste restaurant van de trip. Bij de TestKitchen was de bediening zichzelf wat te goed gaan vinden en The Tasting Room was een fantastische belevenis maar meer spectakel op het bord dan eten bij wijze van spreken.

Al met al hebben we een fantastische reis gehad die je echt tot in de puntjes en volledig zoals we wilden hebt georganiseerd. Ik stuur je de meest spectaculaire foto mee als bijlage.

Hartelijke groet,

G.Bunschoten / C. Brumsen

Back To Top