skip to Main Content

20 daagse World in One Country Zuid Afrika comfort groepsrondreis

2.685,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfers luchthaven – hotel aan het begin en einde van de reis
 • overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
 • entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • vervoer tijdens de reis in een mini bus of safari truck
 • maaltijden zoals in de beschrijving
 • begeleiding van een professionele Engelssprekende gids

Reiscode: AOL 703

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Kennismaking met het diverse Zuid Afrika, het traditionele Swaziland en het bergstaatje Lesotho met deze “World in One Country” rondreis in Internationaal gezelschap.

Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal (bezoek aan Zulu dorp.

Gamedrives in het Hluhluwe Game Reserve), Drakensbergen (wandelingen), de Garden Route, de Cango Caves in Oudtshoorn en natuurlijk de historische stad Kaapstad.

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Programma

Dag 1: Johannesburg

Verwelkoming door de vertegenwoordiger de Safari Company en transfer naar de Safari Club in Johannesburg voor overnachting. Afhankelijk van de aankomsttijd de middag ter vrije besteding. Rond 18.00 uur is er een ontmoeting met de medereizigers en de gids waar informatie wordt gegeven over de reis. Overnachting in de Safari Club in een standaard tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Overnachting: guesthouse, tweepersoonskamer met ensuite badkamer, restaurant en zwembad.
Voor meer informatie: www.safariclubsa.co.za

Dag 2: Johannesburg - Graskop

Vertrek uit Johannesburg na het ontbijt (rond 06.30 uur) en rijden in oostelijke richting naar de Mpumalanga provincie, een landschap dat gekarakteriseerd wordt door bergen, valleien, schitterende bergpassen, watervallen en bossen. De middag is ter vrije besteding in het dorpje Graskop. Uitgestrekte bananen plantages, uitgestrekte boerderijen, geen typisch toeristische omgeving maar een echte indruk van het plattelandsleven. Tijd om te lunchen (eigen kosten) en uit te rusten van de reis. In de namiddag kennismaking met de groep en de gids. Overnachting in het Graskop hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Overnachting: hotel: tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.graskophotel.co.za
Afstand: ca. 385 km

Dag 3: Graskop – Kruger Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt (rond 07.00 uur) vertrek uit het Graskop hotel en een mooie tour langs de bekende Panorama Route. De route voert langs de Blyde River Canyon, s’ werelds op drie na grootste canyon (Grand Canyon, Fish river Canyon) en Bourke Luck Potholes, schitterende door erosie gevormde rotsformaties. In de namiddag richting het Kruger Nationaal Park en is er onderweg naar het camp tijd voor een eerste kennismaking met de dieren van Afrika. De namiddag is ter vrije besteding. Overnachting in het Berg en Dal (of gelijkwaardig) restcamp in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: Panorama Route (Bourcke’s Luck Potholes) middag game drives door het Kruger Nationaal Park.
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives in open safari voertuig
Overnachting: Kruger Park restcamp, bungalows met ensuite badkamer, kampwinkel, zwembad.
Voor meer informatie: www.sanparks.org
Afstand: 250km

Dag 4: Kruger National Park

Vandaag een ochtend en een namiddag game drive (2-3 uur per game drive) op zoek naar de dieren van het Kruger Nationaal Park zoals de antilopen als springbok en impala’s, giraffe, zebra en met een beetje geluk de BIG FIVE; leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn. Tussen de game drives door is er tijd om te relaxen in het restcamp. Overnachting in het Berg en Dal restcamp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: ochtend en middag game drives door het Kruger Nationaal Park
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives in open safari voertuig
Overnachting: Kruger Park restcamp, bungalows met ensuite badkamer, kampwinkel, zwembad.
Afstand: ca. 100 km (game drives)

Dag 5: Kruger Nationaal Park – Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

Vertrek uit het Kruger Nationaal Park (rond 08.00 uur) en rijden naar het koninkrijk Swaziland, één van Afrika’s 3 monarchieën geleid door koning Mswati III. Swaziland is een schitterend bergachtig land en de route naar Mlilwane voert ons via Piggs Peak en de hoofdstad Mbabane naar de “Valley of Heaven”. In de middag een game walk door het Mlilwane Wildlife Sanctuary, het eerste wildpark van Swaziland. Overnachting in het Mlilwane restcamp in een Swazi Beehive hut met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: game walk door Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives, paardrijden, mountain bikes route met gids, birdwalk met gids
Overnachting: restcamp Swazi Beehivehut in tweepersoonskamer, restaurant.
Voor meer informatie: www.biggameparks.org
Afstand: 195 km

Dag 6: Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)

In de ochtend een bezoek aan Umphakatsi Chiefs Homestead voor een cultural experience waar de dag wordt doorgebracht met kennismaking met de Swazicultuur en hun leefwijze. In de avond een traditioneel Swazi diner met dans. Overnachting in het Mlilwane restcamp in een Swazi Beehive hut met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch)

Inclusief activiteiten: Umphakatsi Experience
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives, paardrijden, mountain bikes route met gids, birdwalk met gids
Overnachting: restcamp Swazi Beehivehut in tweepersoonskamer, restaurant.

Dag 7: Mlilwane Wildlife Sanctuary – Hluhluwe / St. Lucia area

Vertrek uit Swaziland na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden door het weinig bezochte zuid oostelijke deel van Swaziland naar de grens met Zuid Afrika en Kwa-Zulu Natal met onderweg een bezoek aan een craft markt. Aankomst in de middag en bootcruise over Lake St. Lucia, een World Heritage site. Overnachting op Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: bezoek aan lokale markt, bootcruise Lake St. Lucia
Overnachting: Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet, bar, restaurant, zwembad.
Voor meer informatie: www.ezulwini.co.za
Afstand: 440 km

Dag 8: Hluhluwe Game Reserve

Vandaag een game drive door het Hluhluwe Game Reserve vooral bekend om de met uitsterven bedreigde zwarte en witte neushoorn. Overnachting op Ezulwini lodge in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: game drive in het Hluhluwe Game Reserve
Optionele excursies: avond game drive in open safari voertuig
Overnachting: Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet, bar, restaurant, zwembad.

Dag 9: Hluhluwe - Drakensbergen

Vertrek uit Hluhluwe na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden naar de noordelijke Drakensbergen nabij het Royal Natal Nationaal Park. De rest dag wordt gevuld met wandelen, mountain biking en vissen in een van de vele bergstroompje en natuurlijk genieten van de schitterende omgeving. Overnachting in de Cavern Drakensberg Resort (of gelijkwaardig) in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt, diner)

Overnachting: The Cavern lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, zwembad, bar en restaurant
Voor meer informatie: www.cavern.co.za
Afstand: 540 km

Dag 10: Drakensbergen

Volle dag in de Drakensbergen om te genieten van de omgeving en om wandelingen (met begeleiding) te maken. Overnachting in de Cavern Drakensberg Resort (of gelijkwaardig) in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief activiteit: begeleide wandelingen
Overnachting: The Cavern lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, zwembad, bar en restaurant

Dag 11: Drakensbergen - Lesotho

Na het ontbijt vertrek uit de Drakensbergen (rond 08.00 uur)en rijden naar het koninkrijk Lesotho. De bestemming van daag is gelegen in het zuidwestelijke deel van Lesotho, een relatief ongerept en bergachtig gebied. De middag is ter vrije besteding om te genieten van de omgeving en kennis te maken met de BaSotho cultuur. Overnachting in de Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt, picknicklunch)

Overnachting: Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, bar en souvenirwinkel
Voor meer informatie: www.malealea.co.ls
Afstand: 420 km

Dag 12: Lesotho

Vandaag een pony trekking door het omliggende berggebied met BaSotho gids. Overnachting in de Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: pony trekking
Overnachting: Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, bar en souvenirwinkel

Dag 13: Lesotho - Cradock

Vertrek uit Lesotho na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden door het binnenland van Zuid Afrika naar het plaatsje Cradock. Cradock is een typisch Afrikaans dorp gesticht in 1814 en rijk aan historie. De middag is ter vrije besteding op eigen gelegenheid het dorp te verkennen. Overnachting in Die Tuishuise historische cottages in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer (ontbijt)

Overnachting: Die Tuishuise cottages, bar, restaurant
Voor meer informatie: www.tuishuise.co.za
Afstand: 415 km

Dag 14: Cradock – Addo Elephant Nationaal Park

Vertrek uit Cradock (rond 08.00 uur)en rijden naar het Addo Elephant Nationaal Park, bekend om de Addo Elephant, een kleiner en aan de lokale omstandigheden aangepaste olifant. In de middag een game drive door het park. Overnachting in het Addo Elephant restcamp in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer (ontbijt)

Inclusief: namiddag game drive
Optionele excursie: sunrise/ochtend/middag of sundowner game drive R 305,- p.p. // Sundowner game drive met drankjes en snacks R420,- // nachtgame drive R 360,- p.p. in open safari voertuig en ervaren gids
Overnachting: Addo Elephant restcamp, eenvoudige bungalow met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.sanparks.org
Afstand: 300 km

Dag 15: Addo Elephant Nationaal Park – Tsitsikamma

Vertrek uit het Addo Elephant Nationaal Park (rond 08.00 uur) en rijden naar de kust en het gebied wat bekend staat als de Garden Route. De overnachtinglocatie van vandaag is omgeving door subtropisch bos en er zijn verschillende uitgezette wandelingen die kunnen worden gemaakt. Rest van de middag om te genieten van de omgeving. In het walvissenseizoen (juni t/m november) bestaat er een goede kans dat u vanaf de kustlijn walvissen kunt zien. Overnachting in de Tsitsikamma Village Inn in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: wandeling met begeleiding
Overnachting: Tsitsikamma Village Inn, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.tsitsikammahotel.co.za
Afstand: 240 km

Dag 16: Tsitsikamma

Volle dag in de Tsitsikamma waar wandelingen kunnen worden gemaakt. Overnachting in de Tsitsikamma Village Inn in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: wandeling met begeleiding
Optionele excursie: Bloukrans bungeejump
Overnachting: Tsitsikamma Village Inn, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.

Dag 17: Tsitsikamma – Oudtshoorn

Vertrek uit Tsitsikamma (rond 08.00 uur) en rijden naar het plaatsje Knysna. Hier worden de spectaculaire “ Knysna Heads” bezocht, uitstekende rotspunten die uitzicht bieden over de Knysna lagune en de Indische Oceaan. Na het bezoek aan Knysna via de schitterende Outeniqua bergpas rijden naar het Karoo dorpje Oudtshoorn, vooral bekend om de struisvogelboerderijen en de Cango Caves. In de middag een bezoek aan de Cango Caves, schitterende druipsteengrotten in het Swartberg gebergte. Overnachting in de Turnberry Boutique hotel in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: bezoek aan de Cango Caves
Overnachting: Turnberry Boutique hotel, hotelkamer met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.turnberryhotel.co.za
Afstand: 280 km

Dag 18: Oudtshoorn – Kaapstad

Vertrek uit Oudtshoorn en via de kleine Karoo rijden naar de Kaap. Onderweg naar Kaapstad wordt een stop gemaakt in Stellenbosch, een historisch universiteitsstadje en vooral bekend voor de heerlijke wijnen. In de omgeving van Stellenbosch wordt gestopt bij een wijnhuis voor een keldertour en een wijnproeverij. Na het bezoek aan Stellenbosch rijden naar Kaapstad en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Townhouse hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: wijntour en proeverij in Stellenbosch
Overnachting: The Townhouse hotel, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant en zwembad.
Voor meer informatie: www.townhouse.co.za
Afstand: 450 km

Dag 19: Kaapstad

Vandaag wordt een excursie gemaakt over het Kaapse schiereiland met bezoeken aan Simonstown en de Boulders Beach pinguïn kolonie en natuurlik Kaappunt. Optioneel kan er een excursie worden gemaakt naar Robbeneiland. Overnachting in Townhouse hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: Cape Point Tour
Optionele excursie: bezoek aan Robben eiland, Table Mountain Kabelbaan
Overnachting: The Townhouse hotel, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant en zwembad.
Afstand: 100 km

Dag 20: Kaapstad

Na het ontbijt nog tijd om op eigen gelegenheid de stad in te gaan en dan in de loop van de middag (rond 18.00 uur) een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Einde arrangement. (ontbijt)

Reissom

REISSOM 20 DAAGSE “WORLD IN ONE COUNTRY ” COMFORT GROEPSRONDREIS:

 • €. 2685,-per persoon (geldig van 01-01-2020 t/m 31-12-2020) (geen local payment)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt: toeslag eenpersoonskamer  EUR 685,-p.p.

Optionele extra’s:

 • Extra overnachting in Johannesburg aan het begin van de reis: EUR 54,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 27.00 per persoon per nacht
 •  Extra overnachting in Kaapstad aan het einde van de reis: EUR 88,00 per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 37.00 per persoon per nacht.
 • Aankomst transfer gratis in combinatie met overnachting in de Safari Club, indien de reis wordt verlengd is de vertrekstransfer optioneel bij te boeken a EUR 32,- per persoon
 • Dinerpakket voor 7 diners EUR 140,- per persoon (zie voor meer informatie onder reisinformatie hieronder, maaltijden

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via onze contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 725,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam –Johannesburg / Kaapstad – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuid dan kan dat. Voorafgaand aan deze reis kunt u een nacht extra verblijven in Johannesburg of u kunt de reis eindigen met een aantal nachten langer in Kaapstad of het wijngebied rondom Stellenbosch. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2020:
Februari:17*
Maart:11
April:06*
Mei:16, 18*
Juni:26
Juli:19*
Augustus:01, 10*, 12
September:02, 21*
Oktober:01, 05*, 21, 28
November:02*, 16*, 18
December:16, 22

*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader en is een toeslag van EUR 60,- p.p. van toepassing. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.
Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer een gegarandeerd vertrek, geen minimum aantal deelnemers

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Aankomst transfer van Johannesburg airport naar de Safari Club SA
 • Rondreis “World in One Country” met 19 overnachtingen zoals beschreven (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers met ensuite badkamer
 • 19x ontbijt, 3x lunch, 2x diner
 • Vertrektransfer van The Townhouse hotel naar Kaapstad airport
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Excursies zoals genoemd activiteiten inclusief
 • Vervoer tijdens de reis in een Toyota Quantum, Mercedes Benz Sprinter of Vito met Airco
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
Reissom exclusief:

 • Vluchten en luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze rondreizen worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis.
Minimaal 4 / Maximaal 14 deelnemers

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een *, op deze gidsen gaat er een Duitsprekende gids mee). De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl.

Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika, Swaziland en Lesotho zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park, game drives Hluhluwe Game Reserve, bootcruise Lake St. Lucia, wandelingen in de Drakensbergen, Pony trekking in Lesotho, de Garden Route, Cango Caves en natuurlijk het Kaapse schiereiland. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per Toyota Quantum minibus of Toyota Landcruiser met 10/12 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft en een muzieksysteem. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel.

Overnachtingen:
19 overnachtingen in toeristenklasse tot middenklasse guesthouses/hotels/lodges.

Maaltijden:
Tijdens de reis wordt ontbijt verzorgd in de restaurants van de accommodaties. Desgewenst kan er een dinner pakket bij deze reis worden geboekt. Kosten voor 7 diners (dag 5-8 & dag 11-13) zijn EUR 140,- per persoon. Het dinerpakket moet bij reservering van de reis worden geboekt.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. Dit is exclusief fotomateriaal en een klein rugzakje voor in de auto voor overdag.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top