Skip to content

17 daagse avontuurlijke camper rondreis Johannesburg – Johannesburg

665,00

Dit is een vanaf prijs

 • transfer Johannesburg luchthaven naar Maui verhuurdepot in Johannesburg
 • 17 dagen camperhuur naar keuze incl. kampeeruitrusting
 • 16 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • routebeschrijvingen
 • transfer van Maui verhuurdepot in Johannesburg naar luchthaven Johannesburg

Reiscode: AOL 201

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Maak kennis met het diverse Zuid-Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camperreis.

Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de schitterende vergezichten van de Panorama Route.

Game driving in het Kruger Nationaal Park, wildpark en wetlands in Kwa-Zulu Natal met Lake St. Lucia en het Hluhluwe Game Reserve en de schitterende natuur van de Drakensbergen

Programma

Dag 1: Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)

Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt.

Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg. Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u ’s middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve.

Overnachting op de camping nabij Middelburg.

Dag 2: Middelburg - Sabie (ca. 202 km/ ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Sabie. Uw rijdt vandaag door een prachtig gebied met veel natuurschoon, de Noordelijke Drakensbergen.

Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Sudwala grotten en ook de Sudwala Bantu Village, waar u meer kunt leren over verschillende Bantu (zwarte) stammen in Zuid Afrika.

Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 3: Sabie

Volle dag om de omgeving te verkennen. In Pilgrim’s Rest werd in 1873 voor het eerst goud gevonden en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Het dorpje Pilgrims Rest wat in die tijd werd bewoond door gelukzoekers is nu een groot museum.

Het pioniersdorpje uit die tijd is onveranderd gebleven, de goudzoekers zijn er niet meer, maar de winkeltjes, hotels, bars en dergelijke zijn er nog, bijna in oorspronkelijke staat.

Ook kunt u de Panoramaroute rijden waar u prachtige natuur verschijnselen kunt bezoeken zoals God’s Window, Bourkes Luck Pot Holes, de drie Rondavels, Blyde River Canyon (de op een na grootste Canyon ter wereld) en nog veel meer.

Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 4: Sabi - Kruger Nationaal Park (Skukuza restcamp) (ca. 110 km // 2 - 2 ½ uur exclusief stops)

Vertrek uit Sabie en rijden naar het beroemde Kruger Park. Bij het ingangskantoor aanmelden, hier kunt u ook een zogenaamde Visitors Guide kopen met gedetailleerde kaarten van het Kruger Park en het boek verteld u wat de beste manier is om het wild te zoeken, met routes, dieren voorbeelden etc.

Ook kunt u zich ter plekke aanmelden voor een avondsafari of een begeleide wandelsafari.

Overnachting op de camping van het Skukuza restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park). Exclusief R 424,- per persoon per dag entreegeld (kids tot en met 11 jaar halve prijs)

Dag 5: Kruger Nationaal Park (Lower Sabie restcamp) (ca. 45 km // 1 ½ -2 uur rijden exclusief stops)

In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp.

Overnachting op de camping van het Lower Sabie restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 6: Kruger Nationaal Park (Berg en Dal restcamp) (ca. 120 km // 2 ½ -3uur rijden exclusief stops)

In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp.

Overnachting op de camping van het Berg en Dal restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 7: Kruger Nationaal Park - Ezulweni (Swaziland) (ca. 185 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Vanmorgen op tijd vertrek uit het Skukuza restcamp en het Kruger Nationaal Park. Onderweg nog een laatste kans om de complete “BIG 5” te zien, voor zover er nog een of twee missen. U verlaat het park om het Koninkrijk Swaziland binnen te rijden. Rij via de JEPPE’S REEF grenspost, via Piggs Peak rijden naar Mbabane en naar de Ezulweni Vallei.

Onderweg kunnen souvenirs stalletjes worden bezocht. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Ngwenya glas fabriek nabij de Oshoek grens met Zuid Afrika. De camping heeft een zwembad met de uitzicht over het natuurpark. Informeer bij de receptie over de activiteiten van de camping zoals paardrijden, wandelroutes etc..

Overnachting op de camping in het Mlilwane Nature Reserve. Excl. R 70,- per persoon per nacht entreegeld.

Dag 8: Ezulweni

Volle dag om het Mlilwane Nature Reserve te verkennen en activiteiten te doen als een game drive, paardrijden, mountainbiken, (begeleide) wandelingen of een culturele activiteit zoals bezoek aan een lokaal dorpje (georganiseerde activiteiten en excursies tegen betaling).

Overnachting op de camping in het Mlilwane Nature Reserve.

Dag 9: Ezulweni (Swaziland) – Hluhluwe (ca. 270 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops en grensovergang

Vandaag rijden, in zuidelijke richting, door een groot deel door het koninkrijk Swaziland. Onderweg kleine dorpjes en een prachtige natuur. Maak een stop op een van de vele marktpleintjes om leuke souvenirs te kopen.

Na het passeren van de Golela grenspost rijdt u de provincie KwaZulu-Natal van Zuid-Afrika binnen. Pas op voor loslopende koeien, ezels en geiten op de straat!

Overnachting op een camping nabij het Hluhluwe Game Reserve.

Dag 10: Hluhluwe

Volle dag om de omgeving te verkennen. Bij de camping kan een game drive worden geboekt naar het Hluhluwe Game Reserve (het is niet toegestaan dit per camper te doen vanwege de onverharde wegen in het park).

Overnachting op een camping nabij het Hluhluwe Game Reserve.

Dag 11 Hluhluwe - St. Lucia (ca. 130 km // 1 ½ - 2 uur rijden exclusief stops)

Verder naar het zuiden en rijden naar het zuidelijke deel van het St. Lucia meer. Er kan op het St. Lucia onder meer een boottochtje worden gemaakt om de nijlpaarden, krokodillen en watervogels te bekijken. Rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen en uitstapjes te maken.

Overnachting op de Cape Vidal camping.

Dag 12: St. Lucia

Volle dag om St. Lucia en omgeving te verkennen en excursies te maken.

Overnachting op de Cape Vidal camping.

Dag 13: St. Lucia - Ballito (ca. 230 km// 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit St. Lucia en rijden in zuidelijke richting naar de Dolphin Coast en het gezellige badplaatsje Ballito. Onderweg een prachtig landschap met o.a. uitgestrekte suikerrietvelden.

Op weg naar Ballito passeert u heel veel kleine strandjes, neem de tijd (u bent tenslotte vakantie op vakantie) om even af te slaan bij Salt Rock, voor een verfrissende duik in de zee. De Dolphin Coast camping is de overnachtingplaats van vanavond en is gekozen tot een van Zuid Afrika’s beste campings.

Het is een redelijke kleine camping op ca. 50m van het strand. Het water van de Indische oceaan aan deze kust is het hele jaar door zwembaar. De temperaturen liggen het jaar door tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Dag 14: Ballito – Drakensbergen (ca. 265 km// 3 – 3 ½ uur rijden exclusief)

Vertrek uit Ballito en het binnenland in. Na eventueel eerst een bezoek aan Durban, westwaarts langs Pietermaritzburg richting het plaatsje Howick. Na het bezoek aan Howick en de waterval via de Midland Meander route rijden naar de Centrale Drakensbergen.

Onderweg kunnen stops worden gemaakt bij verschillende stalletjes waar allerhande leuke souvenirs en huisgemaakte producten worden verkocht. De camping is gelegen aan de voet van de Centrale Drakensbergen. Hier kunt u een wandeling maken, kanovaren, zwemmen, etc.

Overnachting op de camping in de Centrale Drakensbergen nabij Ukahlama World Heritage site.

Dag 15: Drakensbergen

Volle dag om excursies te maken in de omgeving of om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die worden aangeboden op de camping zoals paardrijden, birdwatching, vissen, wandelen, helikopter vlucht door de Drakensbergen en nog veel meer.

Overnachting op de camping in de Centrale Drakensbergen nabij Ukahlama World Heritage site.

Dag 16: Drakensbergen - Vrede (ca. 250 km // 2½ - 3 uur rijden exclusief stops)

In de ochtend kunt u op uw gemak vertrekken richting Vrede. De camping heeft een zwembad waar uw voor het laatst nog heerlijk van het zonnige Zuid Afrika kunt genieten.

Dag 17: Vrede – Johannesburg airport - Amsterdam (ca. 200 km// 2 – 2 ½ uur exclusief stops)

Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de loop van de dag (voor 16.00) rijden naar het depot van de camperverhuurmaatschappij voor inleveren van de camper en een transfer naar de luchthaven van Johannesburg.

Reissom

REISSOM 17 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS “JOHANNESBURG – JOHANNESBURG”

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-01-2021 t/m 31-08-2021

 • €. 1100,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1150,00 per persoon bij 2 personen M4BL of M4Bi
 • €. 895,00 per persoon bij 3 personen M4BL of M4Bi
 • €. 765,00 per persoon bij 4 personen M4BL of M4Bi
 • €. 805,00 per persoon bij 4 personen M6B
 • €. 720,00 per persoon bij 5 personen M6B
 • €. 665,00 per persoon bij 6 personen M6B

Prijzen geldig voor huur in de periode 01-09-2021 t/m 31-10-2021

 • €. 1585,00 per persoon bij 2 personen M2B
 • €. 1665,00 per persoon bij 2 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1235,00 per persoon bij 3 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1025,00 per persoon bij 4 personen M4BL of M4Bi
 • €. 1090,00 per persoon bij 4 personen M6B
 • €. 945,00 per persoon bij 5 personen M6B
 • €. 850,00 per persoon bij 6 personen M6B

De prijzen voor vertrek na 31-12-2021 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: vanaf EUR 650,- per persoon inclusief luchthavenbelasting met de KLM.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuid Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Wijzigen van de route:
Deze reis is slechts een voorbeeld van wat wij u kunnen aanbieden, desgewenst en op uw aanwijzingen passen we de reis graag aan naar uw persoonlijke reiswensen.

Andere camper:
Indien u liever een grotere of kleinere camper (zie onze website voor de verschillende type campers) wilt is dat natuurlijk mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar.

De prijs voor een andere camper/personen combinatie is op aanvraag beschikbaar

Vertrek:
Dagelijks

Toeslagen camperhuur (exclusief in bovengenoemde prijsopgave) voor:

Verplicht: (indien van toepassing)
• Administratie kosten in geval van boete R 300,- per overtreding
• Administratiekosten in geval van schade R 750,- per schade
• Toeslag voor ophalen / inleveren op zon of feestdagen R 550,-

Optioneel:
• CER 1 verzekering: R. 210,- per dag, R. 25.000,- eigen risico (borg op creditcard van R 25.000,-)
• CER 2 verzekering: R. 310 per dag All Inclusive Cover (geen eigen risico (borg op creditcard R. 5000,-)
• Huur GPS voor R 1000,- per huurperiode
• Autostoeltje R250 voor gehele periode (inclusief in All incl verzekering)
• Extra chauffeur R. 200,- (gratis 2 chauffeurs op huurcontract)
• Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot minder dan 25 km gratis
• Airport/hotel transfer naar/van verhuurdepot van 25 km tot 75 km R. 550,-
• Extra beddengoed R. 100,- per set per persoon
• Extra handdoeken R. 100,- per set per persoon

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Johannesburg luchthaven naar Maui verhuurdepot in Johannesburg
 • 17 dagen camperhuur naar keuze (zie bovenstaand) incl. kampeeruitrusting van Maui Rentals inclusief standaard CDW verzekering (met behoudt van ZAR 50.000,- eigen risico) (verzekering geldt alleen voor schade aan voertuig en niet aan banden of ruiten, uitrusting zoals koelkast, daktent en kampeeruitrusting). Verder inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, kampeeruitrusting, slaapgerei, volle watertank en gasfles(sen), koelkast, toeslag extra bestuurder (maximaal 2), luchthaven transfers naar verhuurdepot visa versa (max 25 km), 24/7 road side assistance en telefonische hulplijn, wegenkaart Zuidelijk Afrika, cross border kosten Swaziland, contractkosten, SA road tax en VAT.
 • 16 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • Routebeschrijvingen
 • Transfer van Maui verhuurdepot in Johannesburg naar luchthaven Johannesburg
Reissom exclusief:

 • Vluchten en luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij Afrika Online worden afgesloten)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Borg (autorisatie en blok op de creditcard) van ZAR/N$ 50.000,- per auto per huurperiode, minimum leeftijd bestuurder is 25 jaar, maximale leeftijd 85 jaar, administratie kosten in geval van een verkeersovertreding ZAR/N$ 300,- per boete, administratie kosten in geval van ongeval met schadeclaim na ongeval R. 750,- , huur GPS R 1000,- per huurperiode en kinderstoeltje R 500,- per huurperiode. Een toeslag is van toepassing als de auto op zaterdagmiddag (na 13.00 – 16.00) of op zondag (08.00 – 16.00) word opgehaald of ingeleverd R. 550,- per keer, indien de brandblusser wordt gebruikt R 500,- kosten voor opnieuw vullen en kosten optionele extra verzekering (zie voor de uitgebreide huurvoorwaarden op onze website)
 • Olie, benzine, tolgelden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Game drives, excursies of andere activiteiten
 • Entreegelden voor oa. Nationale Parken
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Camper:
Type M2B (Mercedes Sprinter 2.2lt diesel, geschakeld) (maximum 2 personen), type M4BL of M4Bi (Mercedes Sprinter 2.2lt diesel, geschakeld) (maximaal 4 personen) of bij 5 of 6 personen het type M6B (Iveco Daily 2.2lt diesel, automaat) (maximaal 6 personen) met airconditioning en radio/CD/MP3 inclusief standaard Collision Damage Waiver verzekering en een onbeperkt aantal kilometers.

Voor foto’s, beschrijving van de camper en huurvoorwaarden zie onze website onder camperhuur. Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de A.N.W.B. ).

Extra kosten zoals het afkoop van het eigen risico bedrag en de eventuele extra’s die u wilt huren dienen met creditcard worden voldaan. Visa en Euro Mastercard worden geaccepteerd.

Bestuurder:
Bestuurder moet minimaal 25 jaar zijn en over minimaal een geldig rijbewijs B beschikken.

Deelname:
Alle leeftijden.

Visa:
Indien u minder dan 90 dagen in Zuid Afrika verblijft en in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika & Swaziland geen visum nodig.

Wel dienen er nog tenminste 4 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa.

Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid-Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het Internationaal geboortecertificaat. Reist u als alleenstaande ouder of alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Koffer of reistas met maximaal 23 kg pp en 1 stuks handbagage per persoon van maximaal 12 kg inclusief accessoires. (uitgaande van een KLM vlucht, per maatschappij kan toegestane aantal kg ruimbagage verschillen). Ivm de ruimte in de camper raden wij u aan zachte tassen of rugzak te gebruiken.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top