Skip to content

15 daagse prive rondreis ontdek Oeganda

3.910,00

Dit is een vanaf prijs

 • 15 daagse rondreis Ontdek Oeganda in safari minibusje met Engelssprekende gids/chauffeur incl. brandstof
 • alle entreegelden voor genoemde parken
 • game drives zoals beschreven, bezoek Ziwa Sanctuary, bootcruises zoals beschreven, bezoek aan Murchison Falls,boottocht Lake Bunyonyi, forest walks, nature walks en flessenwater tijdens het rijden.
 • ferry overtocht v.v. Bugala Island
 • accommodatie zoals beschreven in de reisofferte (of gelijkwaardig)
 • maaltijden; naar keuze op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension
 • gorilla permit Bwindi N.P.
 • chimp habituation experience in Kibale Forest (volle dag)
 • chimp permit Queen Elizabeth N.P.
 • lion tracking Queen Elizabeth N.P.
 • ferry boot oversteek Bukakata – Bugala Island
 • ferryboot oversteek Bugala Island – Entebbe

Reiscode: AOL 901

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een veelzijdige en complete rondreis door Oeganda met bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Nationaal Park.

Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpanzee trekking in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt van de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest.

Aan het einde van de reis een paar dagen relaxen op Bugala Island, een schitterend eiland in het Victoria meer.

Programma

Dag 1: Entebbe

Aankomst op de luchthaven van Entebbe. Na de douaneformaliteiten verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en transfer naar het hotel in Entebbe of Kampala.

Overnachting in een hotel in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer.

Dag 2: Entebbe - Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Entebbe en ca. 2 uur rijden in noordwestelijke richting door de beroemde Luwero Driehoek en het Ziwa Rhino Sanctuary. Het Ziwa Rhino Sanctuary is de enige locatie in Oeganda waar de met uitsterven bedreigde zuidelijke witte neushoorn nog voorkomt.

Het project in Ziwa heeft als doel de met uitsterven bedreigde reus weer te herintroduceren in Oeganda nadat ze in de jaren ’70 compleet waren verdwenen. Er wordt een wandeling van ca. 1 uur gemaakt op zoek naar de southern white rhino met een gids en wanneer gevonden kan er wat tijd worden doorgebracht met de neushoorns.

Na het bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary rijden richting het Murchison Falls Nationaal Park. Onderweg wordt een stop gemaakt voor lunchpauze bij de Amuka Safari Lodge. Toegang tot het Murchison Falls N.P. via de zuidelijke Kichumbanyabo gate en via het Budongo Forest rijden naar de Murchison Falls watervallen.

Hier wordt een bezoek gebracht aan de top van de waterval, daar waar de 9 meter brede rivier de Nijl ca. 43 meter naar beneden stort. Na het bezoek aan de watervallen rijden naar lodge van vanavond.

Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

Dag 3: Murchison Falls Nationaal Park

Vanmorgen op tijd ontbijt (06.15 uur) en daarna vertrek voor een game drive door het Murchison Falls Nationaal Park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals nijlpaarden, krokodillen, de Rothschild giraffe, leeuwen, bavianen, wrattenzwijn, buffel, hartebees en olifanten.

Verder veel watervogels (meer dan 360 soorten) zoals o.a. de shoebill stork. Na de game drive van ca. 4-5 uur terug naar de lodge voor een lunchpauze. Rond 14.00 een bootcruise van ca. 3 uur over de Nijl naar de onderkant van de Murchison Falls waterval, een spectaculaire ervaring.

Na het bezoek aan de waterval terug rijden naar de lodge en rest van de middag ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

Dag 4: Murchison Falls N.P. - Kibale Forest Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit het Murchison Falls Nationaal Park via de Bugungu gate en rijden in zuidelijke richting via Lake Albert, naar het vissersdorpje Butiaba. Na een stop hier verder rijden naar het stadje Hoima waar wordt gestopt voor een lunchpauze.

Na de lunch rijden naar Fort Portal waar de Tooro koninklijk paleis te vinden is. Aankomst bij de lodge aan het einde van de dag en rest van de namiddag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van de omgeving.

Overnachting in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent.

Dag 5: Kibale Forest Nationaal Park

Vanmorgen vroeg op en rijden naar het Kanyanchu River Camp waar de chimpansee tracking begint. Vandaag een volle dag met de chimpansees, een zogenaamde “Habituation Experience” waarbij je vroeg al bij de chimpansees bent en de hele dag “meeloopt” in hun dagelijkse doen en laten.

De excursie start vroeg zodat je de chimpansees uit hun nest ziet komen, ze ziet jagen in de avond weer hun nesten kan zien bouwen voor de nacht. De excursie duurt van ca. 06.30 in de ochtend tot 19.00 in de avond, een unieke ervaring.

Oeganda en het Kibale Forest staat bekend om de primaten koloniën die er voorkomen, met in totaal 13 verschillende soorten primaten waarvan de chimpansee de meest “populaire” is. Denk er wel aan dat een zeker fitheid vereist is en dat water en een lunchpakket vanuit de lodge moet worden meegenomen.

Aangeraden wordt om waterdichte wandelschoen, een hoed, een licht regenjack, t-shirt met lange mouwen, lange broek en insecten roller of spray mee te nemen en natuurlijk de verrekijker en camera met voldoende batterijen en geheugen. Na de ontmoeting met de Chimpansee terug rijden naar de lodge voor overnachting.

Overnachting wederom in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent.

 • Activiteiten inclusief: chimpansee Habituation Experience
 • Overnachting: tweepersoonskamer. safari tent met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenklasse: Chimpanzee guesthouse – www.chimpanzeeforestguesthouse.com
 • Middenklasse: Kibale Forest Camp – www.naturelodges.biz/kibale-forest-camp

Dag 6: Kibale Forest Nationaal Park - Queen Elizabeth Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit het Kibale Forest Nationaal Park en ca. 3 uur rijden naar het Queen Elizabeth Nationaal Park. Onderweg wordt gestopt bij de evenaar waar er foto’s genomen kunnen worden. Als het niet regent wordt de route gereden via de kratermeren die 10.000 jaar geleden werden gevormd.

In de middag is een ca. 2 uur durende boottocht gepland over het Kazinga kanaal naar Lake Edward met onderweg kans om vele vogelsoorten en wilde dierente zien en natuurlijk foto’s te nemen.

Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

Dag 7: Queen Elizabeth N.P. - bezoek aan de Kyambura Gorge

Om 06.30 opstaan en klaarmaken voor een game drive met een lion tracking excursie waarbij u met onderzoekers op zoek gaat naar de leeuwen in het Queen Elizabeth Nationaal Park. Nadat de leeuwen zijn gevonden wordt er een tijdje bij de leeuwen doorgebracht.

Daarna game drive door het Queen Elizabeth Nationaal Park van ca. 3 uur. Stop voor lunchpauze bij het Mweya restaurant. Na de lunch vertrek voor een tweede chimpansee tracking in de Kyambura Gorge. Na het bezoek aan de chimpansees terug naar de lodge. Rest van de namiddag ter vrije besteding.

Overnachting wederom in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

 • Activiteiten inclusief: Lion tracking Experience, game drive Queen Elizabeth N.P., chimpanzee tracking in Kyambura Gorge
 • Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenklasse: Pumba Safari Lodge – www.pumbasafaricottages.com
 • Middenklasse: Parkview Safari Lodge – www.parkviewsafarilodge.com of Twins Lake Safari Lodge – www.twinlakesafarilodge.com

Dag 8: Queen Elizabeth N.P. - Ishasha

Na het ontbijt ca. 2 uur rijden naar het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park, genaamd Ishasha sector, dat bekend staat om de boomklimmende leeuwen die hier voorkomen.

Onderweg naar de lodge game drive door het park op zoek naar de leeuwen. Lunchpauze bij de lodge en daarna een tweede game drive door het Ishasha sector van het Queen Elizabeth Nationaal Park.

Overnachting in een hotel nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer/cottage.

Dag 9: Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Op tijd opstaan voor een ochtend game drive door het park op zoek naar de leeuwen. Na de game drive terug naar de lodge voor ontbijt. Daarna vertrek uit de lodge en rijden richting het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park.

Onderweg kan een stop worden gemaakt bij de Kitagata hot spring, een warmwater bron waarvan de lokale bevolking er van overtuigd is dat deze geneeskundige krachten heeft. Er is tijd om een heerlijke warmwaterbad te nemen.

Na het bezoek aan de warmwaterbronnen verder rijden naar het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park Rest van de namiddag ter vrije besteding om voor te bereiden op de gorilla trekking de volgende dag.

Overnachting in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

Dag 10: Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Vanmorgen is het vroeg opstaan om klaar te maken voor één van de grootste highlights van de reis, het bezoek aan de gorilla’s. Vanuit het hotel is het een kleine autorit naar het startpunt van de tracking waar de registratieformulier wordt ingevuld.

Om 08.00 volgt een briefing over de do’s en don’t tijdens de tracking waarna de wandeling aanvangt om 08.30 uur aanvangt. Voor de tracking is een zekere conditie vereist en goede wandschoenen zijn een must.

Tijdens de zoektocht naar de gorilla’s zal de parkwachter informatie geven over de gorilla’s maar ook over de andere flora en fauna. De duur van de tracking hangt af van de zoektocht naar de gorilla’s en kan een aantal uur maar ook een hele dag duren.

Wanneer de groep is gevonden mag er maximaal 1 uur met de gorilla worden doorgebracht. Na de gorilla tracking terug naar de lodge en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting wederom in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer.

Dag 11: Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park - Lake Bunyonyi

Na het ontbijt vertrek uit Bwindi Nationaal Park en rijden richting Lake Bunyonyi, Afrika’s op 1 na diepste zoetwatermeer met op het diepste punt een geschatte diepte van 1400 meter. In de middag kan er gezwommen worden in het meer of er kan een bezoek worden gebracht aan het nabijgelegen dorpje en de lokale markt.

Ook kan er een boottocht worden gemaakt over het meer met bezoek aan de eilandjes of een kanotocht worden gemaakt over het meer. Interessant is een bezoek aan ” punishment island” in Lake Bunyonyi. In de plattelands gemeenschap van Oeganda ruste een groot taboe op jonge meisjes die niet getrouwd waren en zwanger raakten.

Vaak werden deze meisjes verbannen naar dit eiland waar ze veelal stierven van honger en dorst of verdronken in het meer. Dit diende dan als waarschuwing voor andere jonge meisjes. Rest van de dag ter vrije besteding om activiteiten te ondernemen.

Overnachting in een hotel in/nabij Lake Bunyonyi in een tweepersoonskamer.

Dag 12: Lake Bunyonyi - Bugala Island

Na het ontbijt vertrek uit de lodge en ca. 3 uur rijden naar Masaka town en dan ca. 2 uur rijden richting Bukakata. Onderweg kleine dorpjes, lokale marktjes en een schitterende landschap wat voorbij trekt.

Aankomt is Bukakata en ferry overtocht naar een van de Ssese Islands, het Bugala Island in het Lake Victoria. Aankomst en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite.

 • Activiteiten inclusief: scenic route naar Bukakata, ferry overtocht
 • Overnachting: tweepersoonskamer/cottage met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt
 • Toeristen en Middenklasse accommodatie: Brovad Sands Lodge – www.brovadsandslodge.com

Dag 13 - 14: Bugala Island

Twee dagen om uit te rusten na de reis. Er zijn een aantal activiteiten mogelijk (optioneel en tegen betaling) zoals vissen, wandelen in de schitterende natuur, kanoën, boottochten op Lake Victoria en quadbike tochten over het eiland.

Overnachtingen in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies en ontbijt.

Dag 15: Bugala Island - Entebbe

Vanmorgen vertrekt de ferry om 08.00 dus op tijd ontbijt. Aankomst in Entebbe om 11.30 uur. Er is tijd om de stad te verkennen en te lunchen en/of te dineren. Transfer naar de luchthaven van Entebbe.

Einde arrangement.

Reissom

REISSOM 15 DAAGSE “ONTDEK OEGANDA” PRIVE LODGE SAFARI:

Op basis van twee reizigers in safari minibus met pop-up dak:

 • €. 4630,-per persoon (01-01-2024 t/m 31-12-2024) (toeristenklasse accommodaties) op basis van ontbijt
 • €. 5255,-per persoon (01-01-2024 t/m 31-12-2024) (middenklasse accommodaties) op basis van ontbijt

Op basis van vier reizigers in safari minibus met pop-up dak:

 • €. 3910,-per persoon (01-01-2024 t/m 31-12-2024) (toeristenklasse accommodaties) op basis van ontbijt
 • €. 4370,-per persoon (01-01-2024 t/m 31-12-2024) (middenklasse accommodaties) op basis van ontbijt

Toeslag safari Jeep in plaats van minibus:

 • EUR 255,- per persoon in een tweepersoons safari jeep bij 2 reizigers
 • EUR 255,- per persoon in een vierpersoons safari jeep bij 4 reizigers

Voor alleenreizende of meer dan 4 reizigers geldt; prijs op aanvraag beschikbaar

De prijzen voor vertrek na 31-12-2024 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 675,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Entebbe – Amsterdam v.v. of Kenya Airways EUR 635,- per persoon voor traject Amsterdam – Nairobi – Entebbe – Nairobi – Amsterdam v.v.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • 15 daagse rondreis Ontdek Oeganda in safari minibusje met Engelssprekende gids/chauffeur incl. brandstof
 • Alle entreegelden voor genoemde parken
 • Game drives zoals beschreven, bezoek Ziwa Sanctuary, bootcruises zoals beschreven, bezoek aan Murchison Falls, boottocht Lake Bunyonyi, forest walks, nature walks en flessenwater tijdens het rijden.
 • Ferry overtocht v.v. Bugala Island
 • Accommodatie zoals beschreven in de reisofferte (of gelijkwaardig)
 • Maaltijden; naar keuze op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension
 • Gorilla permit Bwindi N.P.
 • Chimp habituation experience in Kibale Forest (volle dag)
 • Chimp permit Queen Elizabeth N.P.
 • Lion tracking Queen Elizabeth N.P.
 • Ferry boot oversteek Bukakata – Bugala Island
 • Ferryboot oversteek Bugala Island – Entebbe
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Administratie,- reserveringskosten €. 25,- per persoon
 • Bijdrage SGR EUR 5,- per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Visum Oeganda
 • Vaccinaties
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Overige game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Taal:
De reis wordt begeleid door een gecertificeerde, Engelssprekende gids/chauffeur.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort moet u in het bezit zijn van een paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig bij aankomst in Oeganda. Verder moet er voor het vertrek een visum worden aangevraagd via de website https://visas.immigration.go.ug/ Voor vragen raadpleeg de Ambassade in Brussel.

Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat of Ambassade. AfrikaOnline verzorgd geen visa.

Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Nationaal Park. Game drives in het Murchison Falls NP.

Een Chimpansee Habituation Experience in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt va de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest.

Aan het einde van de reis een paar dagen relaxen aan het strand.

Vervoer:
De reis wordt standaard aangeboden met vervoer tijdens de reis in een safari minibus, desgewenst kunt u kiezen voor een upgrade naar een safari jeep.

Maaltijden:
De reis wordt standaard aangeboden op basis van logies en ontbijt. Desgewenst kan gekozen worden voor halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunch en diner). Prijs op aanvraag

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aanbevolen, een reisverzekering afsluiten is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vragen wij u de polisnummers van de beide verzekeringen voor vertrek aan ons door te geven zodat in geval van een calamiteit wij weten waar u verzekert bent.

Deelname:
Vanaf 15 jaar ivm met minimum leeftijd bezoek gorilla’s en chimpansees, geen maximum leeftijd. Soms kan er een uitzondering worden gemaakt voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar (op aanvraag) Wel moet er voor elke minderjarige tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een stevig uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als middenklasse wandelingen.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 20 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 070 401 4092

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top