Skip to content

20 daagse “Parel van Afrika” Oeganda prive lodge safari

4.185,00

Dit is een vanaf prijs

 • 20 daagse rondreis Parel van Afrika in safaribusje met Engelssprekende gids/chauffeur
 • alle entreegelden voor genoemde parken
 • game drives zoals beschreven, bezoek Ziwa Sanctuary, bootcruises zoals beschreven, bezoek aan Murchison Falls, boottocht Lake Bunyonyi, forest walks, nature walks en flessenwater tijdens het rijden.
 • ferry overtocht v.v. Bugala Island
 • accommodatie zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • maaltijden zoals beschreven
 • gorilla permit Bwindi Nationaal Park
 • chimp tracking Kibale Forest (halve dag)
 • Chimp permit Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Batwa Pygmee visit

Reiscode: AOL 902

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een veelzijdige en complete rondreis door Oeganda met bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Forest Nationaal Park.

Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpansee trekking in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt van de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest Nationaal Park.

Programma

Dag 1: Entebbe

Aankomst in Entebbe en na de douaneformaliteiten verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en transfer naar het hotel in Entebbe of Kampala.

Overnachting in een hotel in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 2: Entebbe

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een Kampala city toer op een boda boda (fietstaxi)met een “professionele” boda boda bestuurder.

Tijdens de rondtoer bezoekt u verschillende historische en culturele plekjes als de Bahia tempel, King’s Lake (kabaka’s Lake), Kings Palace, het Uganda museum, Gadhaffi Moskee, de Namugongo shrine, de Namirembe kathedraal, de Owini markt en de Kasubi tombes.

Ook is er een kans om lokale gerechten te proeven zoals de in heel Oeganda “beroemde” “rolex” een opgerolde omelet met groenten opgerold in een chapati.

Overnachting wederom in een hotel in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt).

Dag 3: Entebbe - Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Entebbe en rijden in noordwestelijke richting door de beroemde Luwero Driehoek en het Ziwa Rhino Sanctuary, een autorit van ca. 2 uur.

Het Ziwa Rhino Sanctuary is de enige locatie in Oeganda waar de met uitsterven bedreigde zuidelijke witte neushoorn nog voorkomt. Het project in Ziwa heeft als doel de met uitsterven bedreigde reus weer te herintroduceren in Oeganda nadat ze in de jaren ’70 compleet waren verdwenen uit Oeganda.

Er wordt een tracking te voet gemaakt in het Ziwa Rhino sanctuary op zoek naar de neushoorns waarna u een uur met de neushoorns kan doorbrengen. Na het bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary nog ca. 3 uur rijden richting het Murchison Falls Nationaal Park. Onderweg wordt een lunchpauze gemaakt bij de Amuka Safari Lodge (lunch niet inclusief).

Entree in het Murchison Falls Nationaal Park via de Kichumbanyabo gate, de zuidelijke gate van het park. Via het Budongo Forest naar de lodge. Onderweg naar de lodge nog een een bezoek aan de top van de Murchison Falls, daar waar de rivier de Nijl door een ravijn van 7 meter breedte, 47 meter naar beneden valt. Met een donderend geraas en een wolk van druppels valt de Nijl de diepte in.

Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 4: Murchison Falls Nationaal Park

Vanmorgen op tijd ontbijt (06.15 uur) en vertrek voor een game drive door het Murchison N.P. op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals nijlpaarden, krokodillen, de Rothschild giraffe, leeuwen, bavianen, wrattenzwijn, buffel, hartebees en olifanten. Verder veel watervogels (meer dan 360 soorten) zoals o.a. de shoebill stork.

Na de game drive terug naar de lodge voor de lunch (lunch niet inclusief). In de middag een bootcruise van ca. 3 uur over de Nijl naar de voet waterval, een spectaculaire ervaring. Na de bootcruise terug rijden naar de lodge waar u rond 17.30 uur weer aankomt. Rest van de namiddag ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving.

Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 5: Murchison Falls Nationaal Park - Hoima

Na het ontbijt vertrek uit Murchison Falls Nationaal Park en via de Bugungu gate rijden richting het Lake Albert, het op 6 na grootste zoetwatermeer in Afrika. Langs de oevers van Lake Albert bezoeken we het vissersdorp Butiaba, ooit een belangrijke haven voor verkeer tussen Congo en Oeganda maar vanwege het wegvallen van de handel met Congo vanwege de onrust in de Congo nu een vissersdorp.

Er is gelegenheid om een wandeling te maken door het dorp en een inzicht te krijgen in de levens van de inwoners en de activiteiten in het dorp. Op een heldere dag zijn vanuit Butiaba de Blue Mountains in de Congo te zien. Na het bezoek aan Butiaba rijden naar uw hotel. Rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel aan de oevers van Lake Albert in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 6: Hoima - Kibale Forest Nationaal Park

Na het ontbijt (ca. 08.00 uur) vertrek uit Hoima en rijden in zuidelijke richting het Kibale Forest National Park. Aankomst bij de lodge rond het middag uur. De gids zal nog een korte briefing geven over de activiteit van de volgende dag.

Rest van de middag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van de omgeving.

Overnachting in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent. (permanent safari tent/hotel) (ontbijt)

Dag 7: Kibale Forest Nationaal Park

Vanmorgen vroeg op en rijden naar het Kanyanchu River Camp waar de chimpansee tracking begint. Aanvang chimpansee tracking om 08.00, een wandeltocht met gids op zoek naar de chimpansee.

Oeganda en het Kibale Forest staat bekend om de primaten koloniën die er voorkomen, met in totaal 13 verschillende soorten primaten waarvan de chimpansee de meest “populaire” is.

Een chimpansee tracking duurt zo’n 2-3 uur plus er wordt ca. 1 uur samen met de chimpansees doorgebracht. Na de ontmoeting met de Chimpansee terug rijden naar de lodge en tijd voor de lunch (lunch op eigen kosten).

Na de lunch rijden naar de Bigodi Swamps voor een natuurwandeling. Het Bigodi Swamp walk is een initiatief van de lokale bevolking en het gebied staat bekend om de grote diversiteit aan vogels en primaten.

Overnachting wederom in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent. (permanent safari tent/hotel) (ontbijt)

Dag 8: Kibale Nationaal Park - Queen Elizabeth Nationaal Park

Na het ontbijt reist u verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park. Onderweg wordt gestopt bij de evenaar waar u foto’s kunt nemen. Als het niet regent rijdt u de route via de kratermeren die 10.000 jaar geleden werden gevormd.

Onderweg naar de lodge een eerste game drive in het Queen Elizabeth Nationaal Park. De namiddag is ter vrije besteding om te relaxen.

Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 9: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vanmorgen op tijd opstaan voor de beste kans om wild te zien. Vandaag een Lion tracking game drive (vertrek ca. 06.30) met een ervaren ranger/researcher door het Queen Elizabeth Nationaal Park en wanneer de leeuwen zijn gevonden blijft u ca. 1 uur bij de troep terwijl de researcher onderzoek doet en u verteld over de leeuwen van Queen Elizabeth Park.

De volledige game drive duurt ca. 3-4 uur. Daarna een stop voor de lunch (lunch op eigen kosten). Rond 14.00 uur is een ca. 2 uur durende boottocht gepland over het Kazinga kanaal naar Lake Edward met onderweg kans om vele vogelsoorten, wild en foto’s te nemen. Na de boottocht terug naar het hotel en rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 10: Kyambura Gorge

Na het ontbijt vertrek voor een tweede chimpansee tracking, nu in de Kyambura Gorge. Na het bezoek aan de chimpansees terug naar de lodge voor lunch (lunch op eigen kosten). Na de lunch een wandeling naar Lake Katwe en bezoek aan een lokaal dorpje waar de lokale bevolking leeft van de zoutwinning uit het meer.

Na het bezoek aan Lake Katwe terug naar de lodge en rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting wederom in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 11: Queen Elizabeth Nationaal Park - Ishasha sector

Na het ontbijt nog een laatste game drive door dit deel van het park en dan vertrek richting het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park, de Ishasha sector. Dit gedeelte van het Queen Elizabeth Park staat bekend om de boomklimmende leeuwen die hier voorkomen.

Onderweg naar de lodge een game drive door het park. Aankomst bij de lodge en check-in. Rest van de namiddag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer. (ontbijt)

Dag 12: Ishasha

Vandaag een volle dag game drive in de Ishasha sector op zoek naar de boomklimmende leeuwen. De gids zal u uitleggen wat de theorie is achter het feit dat de leeuwen in dit park bomen zijn gaan klimmen.

Lunch (op eigen kosten) in Ishasha Village en na de lunch vervolg van de game drive terug naar de lodge. Rest van de middag om te relaxen en voor te bereiden voor de volgende dag.

Overnachting in een hotel nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer. (ontbijt)

Dag 13: Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Om 08.00 uur vertrek uit de lodge en rijden richting het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Kitagata hot spring, een warmwater bron waarvan de lokale bevolking er van overtuigd is dat deze geneeskundige krachten heeft. Er is tijd om een heerlijke warmwaterbad te nemen.

Na het bezoek aan de warmwaterbronnen verder rijden naar het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Rest van de middag ter vrije besteding om voor te bereiden op de gorilla trekking de volgende dag.

Overnachting in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 14: Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Vanmorgen is het vroeg op om klaar te maken voor een van de grootste highlights van de reis, het bezoek aan de gorilla’s. Vanuit het hotel is het een kleine autorit naar het startpunt van de tracking waar de registratieformulier wordt ingevuld.

Om 08.00 volgt een briefing over de do’s en don’t tijdens de tracking waarna de wandeling aanvangt om 08.30 uur aanvangt. Voor de tracking is een zekere conditie vereist en goede wandschoenen zijn een must. Tijdens de zoektocht naar de gorilla’s zal de parkwachter informatie geven over de gorilla’s maar ook over de andere flora en fauna.

De duur van de tracking hangt af van de zoektocht naar de gorilla’s en kan een aantal uur maar ook een hele dag duren. Wanneer de groep is gevonden mag er maximaal 1 uur met de gorilla worden doorgebracht. Na de gorilla tracking terug naar de lodge en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 15: Batwa Cultural Experience

Vandaag staat in het teken van de Batwa stam. Vertrek uit Bwindi N.P. en rijden U ontmoet een authentieke Batwa of Pygmee bevolking die u kennis laten maken met de Batwa cultuur.

De Batwa bevolking zijn de oorspronkelijke bewoners van het zuidelijke deel van Oeganda en leefden van de jacht en foeragering. Er wordt een natuur wandeling gemaakt onder begeleiding van een Batwa gids in het Mgahinga Gorilla Park.

Er wordt een demonstratie gegevens over het gebruik van geneeskrachtige kruiden, de traditionele manier van water halen in bamboe emmers en het bouwen van de traditionele hutten van gras. De excursie eindigt met een traditionele voorstelling bij de Garama Cave, een voor de Batwa zeer heilige locatie dat gebruikt wordt voor belangrijke ceremonies.

Na de Batwa excursie rijden naar de lodge. Rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel in/nabij het Mghahinga Gorilla Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 16: Mhahinga Gorilla Park - Lake Bunyonyi

Na het ontbijt vertrek de lodge en rijden richting Lake Bunyonyi, Afrika’s op 1 na diepste zoetwatermeer. In de middag kan er gezwommen worden in het meer of er kan een bezoek worden gebracht aan het nabijgelegen dorpje en de lokale markt.

Ook kan er een boottocht worden gemaakt over het meer met bezoek aan de eilandjes of een kanotocht worden gemaakt over het meer. Interessant is een bezoek aan ” punishment island” in Lake Bunyonyi. In de plattelands gemeenschap van Oeganda ruste een groot taboe op jonge meisjes die niet getrouwd zijn en zwanger raken.

Vaak werden deze meisjes verbannen naar dit eiland waar ze veelal stierven van honger en dorst of verdronken in het meer. Dit diende dan als waarschuwing voor andere jonge meisjes. Rest van de dag ter vrije besteding om activiteiten te ondernemen. (hotel) (ontbijt)

Dag 17: Lake Bunyonyi - Bugala Island

Na het ontbijt vertrek uit de lodge en ca. 3 uur rijden naar Masaka town en dan ca. 2 uur rijden richting Bukakata. Onderweg kleine dorpjes, lokale marktjes en een schitterende landschap wat voorbij trekt.

Aankomt is Bukakata en ferry overtocht naar een van de Ssese Island, Bugala Island in het Lake Victoria. Aankomst en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite. (hotel) (ontbijt)

Dag 18 - 19: Bugala Island

Twee heerlijke dagen om uit te rusten na de reis. Er zijn een aantal activiteiten mogelijk (optioneel en extra) zoals vissen, wandelen in de schitterende natuur, kanoën, boottochten op Lake Victoria en quadbike tochten over het eiland.

Overnachtingen in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite. (hotel) (ontbijt)

Dag 20: Bugala Island - Entebbe

Vanmorgen vertrekt de ferry om 08.00 uur dus op tijd ontbijt, Aankomst in Entebbe om 11.30 uur. Er is tijd om de stad te verkennen en te lunchen en te dineren. Transfer naar de luchthaven van Entebbe.

Einde arrangement.

Reissom

REISSOM 20 DAAGSE “PAREL VAN AFRIKA” OEGANDA PRIVE LODGE SAFARI

 • €. 4.185,- per persoon (01-01-2020 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties & vervoer minibus)
 • €. 4.975,- per persoon (01-01-2020 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties en vervoer minibus)
 • €. 5.315,- per persoon (01-01-2020 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties en vervoer safari jeep)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; prijs op aanvraag beschikbaar.

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 660,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Entebbe – Amsterdam of Quatar Airways EUR 635,- per persoon voor traject Amsterdam – Doha – Entebbe – Doha – Amsterdam.

Verlenging of aanpassing van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • 20 daagse rondreis Parel van Afrika in safaribusje met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Alle entreegelden voor genoemde parken
 • Game drives zoals beschreven, bezoek Ziwa Sanctuary, bootcruises zoals beschreven, bezoek aan Murchison Falls,boottocht Lake Bunyonyi, forest walks, nature walks en flessenwater tijdens het rijden.
 • Ferry overtocht v.v. Bugala Island
 • Accommodatie zoals beschreven (of gelijkwaardig)
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Gorilla permit Bwindi Nationaal Park
 • Chimp tracking Kibale Forest (halve dag)
 • Chimp permit Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Batwa Pygmee visit
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Administratie,- reserveringskosten €. 15,- per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Visum Oeganda
 • Vaccinaties
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Overige maaltijden
 • Overige game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Taal:
De reis wordt begeleid door een gecertificeerde, Engelssprekende gids/chauffeur.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Oeganda een visum nodig. U kunt deze aanvragen via de Ambassade in Brussel of het consulaat in Den Haag.

Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl.

Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Nationaal Park. Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpansee experience in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt va de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest.

Aan het einde van de reis een paar dagen relaxen.

Vervoer:
Indien u kiest voor de toeristenklasse accommodaties is het vervoer in een safari minibus, kiest u voor de middenklasse is er een keuze tussen een safari minibus of safari Jeep en bij de luxe accommodatie is het vervoer per safari jeep

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aanbevolen, een reisverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vragen wij u vriendelijk de polisnummers van beide verzekeringen voor vertrek van de reis schriftelijk aan AfrikaOnline door te geven.

Deelname:
Vanaf 15 jaar (vanwege de gorilla permit), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als middenklasse wandelingen.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 23 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Back To Top