skip to Main Content

13 daagse Oeganda Wildlife Explorer camping safari

2.055,00

Dit is een vanaf prijs

 • overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma (zelf slaapzak meenemen)
 • entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma
 • vervoer tijdens de reis in een speciale safari overlandtruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats
 • maaltijden zoals in de beschrijving
 • begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • chimpansee permit
 • digitaal informatieboekje

Reiscode: AOL 1007

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Dit is een schitterende reis door het geweldig mooie Oeganda.

Met o.a. een bezoek aan de evenaar en een markt waar drums worden gemaakt en verkocht, game driving in het Lake Mburo Nationaal Park.

Gorilla tracking in het Bwindi Impenetrable Forest, boom klimmende leeuwen in het Queen Elizabeth Nationaal Park, Kazinga Chanel, chimpansee tracking en game drive en als laatste een boottocht over de Nijl in het Murchison Falls Nationaal Park.

Programma

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1: Entebbe – Lake Mburo Nationaal Park

Vertrek uit Entebbe rond 08.00 uur en rijden in zuidwestelijke richting naar het Lake Mburo Nationaal Park. Onderweg waotd een stop gemaakt bij een markt waar specifiek alleen drums worden gemaakt en verkocht. Ook wordt een stop gemaakt bij de evenaar waar de lunch kan worden gebruikt (niet inclusief). Aankomst in het Lake Mburo Nationaal Park en na het opzetten van het kamp rest van de middag ter vrije besteding om te genieten van het landschap. Overnachting op de camping aan de oever van Lake Mburo in een tweepersoons koepeltent. (camping)

Activiteiten inclusief: bezoek aan drum markt, bezoek aan evenaar, scenic drive door Lake Mburo op weg naar de camping
Overnachting: tweepersoons koepeltent, gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: diner
Afstand: 230 km
Voor meer informatie zie: geen

Dag 2: Lake Mburo Nationaal Park – Bwindi Impenetrable Forest

Zoals gebruikelijk is in Afrika vandaag een vroege start van de dag. Na een kop koffie of thee en ontbijt een game drive of een game walk door het Lake Mburo Nationaal Park. Daarna vertrek uit het park en rijden door een landschap van bananen plantages, rollende heuvels en tal van kleine dorpjes naar het Bwindi Impenetrable Forest. Aankomst in het Bwindi Impenetrable Forest en opzetten van het kamp. Hierna uitleg over de gang van zaken de volgende dag wanneer de gorilla tracking za plaats vinden. Overnachting op de camping in het Bwindi Forest in een tweepersoonskoepeltent. (camping)

Activiteiten inclusief: game drive Lake Mburo, scenic drive naar Bwindi
Overnachting: tweepersoons koepeltent, gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: 250 km
Voor meer informatie zie: geen

Dag 3 - 4: Bwindi Impenetrable Forest

De komende twee dagen staan in het teken van de gorilla tracking. De groep wordt opgesplitst in kleinere groepjes en gaan elk met een lokale gids op zoek naar een gorillafamilie. Verwacht een flinke wandeling en goede wandelschoenen en muggenspray zijn een “must have”. Wanneer de gorilla familie is gevonden wordt er tijd doorgebracht met de familie en zal de gids meer uitleg geven over de gorilla’s in Oeganda. Het aantal permits is beperkt dus is mogelijk dat een deel van de groep op dag 3 en een ander deel van de groep op dag 4 de gorilla tracking doet. In het geval dat de permits alleen beschikbaar zijn op dag 4 wordt op dag 3 een bezoek gepland aan Lake Bunyoni. Op de dag dat er voor een deel van de groep geen permit is kan een wandeling worde n gemaakt naar een dorpje in de omgeving met begeleiding van een lokale gids. Overnachting op de camping in het Bwindi Forest in een tweepersoonskoepeltent. (camping)

Activiteiten inclusief: Bwindi Impenetrable Forest, gorilla tracking
Optionele activiteit: boswandelingen, bezoek aan lokaal dorpje, pygmee village bezoek, birdwalks
Overnachting: tweepersoons koepeltent, gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 5 - 6: Bwindi Impenetrable Forest - Queen Elizabeth Nationaal Park

Vertrek uit het bergachtige Bwindi Impenetrable Forest en afzakken naar de laagvlakten van het Queen Elizabeth Nationaal Park. In de middag een game drive door het Queen Elizabeth Nationaal Park op zoek naar de dieren die heir voorkomen zoals boom klimmende leeuwen, divers soorten primaten, een fantastische hoeveelheid verschillende vogelsoorten en vlaktedieren zoals zebra’s en tal van verschillende soorten antilopen. Overnachtingen op een camping in de het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoons safaritent met bedden. (camping)

Activiteiten inclusief: game drives,
Overnachting: tweepersoons koepeltenten, gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: 150 km

Dag 7: Queen Elizabeth Nationaal Park – Rwenzori Mountains – Fort Portal

Na het ontbijt rijden door het Queen Elizabeth Park en door het Maramagambo Forest naar het Kazinga Channel, een kanaal dat Lake Edward en Lake George verbindt. Via de noordelijke gate vertrek uit Queen Elizabeth Nationaal Park en rijden naar het stadje Kasese. Hier wordt een stop gemaakt bij een mooi uitzichtpunt waar ook de lunch kan wordt gebruikt. Vanaf het uitzichtpunt uitkijken op de Rwenzori Mountains, ook wel de Mountains of the Moon” genoemd. Dit gebergte van wel 5000 meter hoogte met hellingen bedekt met tropisch regenwoud en bergtoppen met eeuwige sneeuw is waar de oorsprong is van de rivier de Nijl en tevens een geweldig schouwspel. Na de lunch verder rijden naar het stadje Fort Portal bekend om de theeplantages. Overnachting op een campingtussen de theeplantages in de omgeving van Fort Portal in een tweepersoons koepeltent (camping)

Activiteiten inclusief: Maramagambo Forest, Kazinga kanaal, Rwenzori mountain views
Overnachting: tweepersoons koepeltent, gedeelte douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: 120 km

Dag 8: Fort Portal – Masindi

Vandaag een lange dag rijden dus op tijd opstaan. Na het ontbijt vertrek uit Fort Portal en via de theeplantages, de stad Hoima naar Masindi, de overnachtingslocatie van vandaag. Aankomst en rest van de namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het Masindi hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (hotel)

Activiteiten inclusief: scenic drive door Oeganda, Masindi
Overnachting: tweepersoons kamer met ensuite badkamer
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Afstand: 300 km
Voor meer informatie: www.masindihotel.com

Dag 9 - 10: Masindi - Murchison Falls Nationaal Park

Vertrek uit Masindi en rijden naar het Murchison Falls Nationaal Park. De komende twee dagen zijn gevuld met game drives in het park, bezoek aan de Murchison Falls, een boottocht op de Nijl plus een chimpansee tracking te voet. Het zuidelijke deel van het park is subtropisch en bosrijk (ideaal leefgebied voor de chimpansees) en het noordelijke deel is een savanne gebied en een ideaal leefgebied voor vlaktendieren en antilopen. Overnachtingen op een camping in het Murchison Falls Nationaal Park in tweepersoons koepeltenten. (camping)

Activiteiten inclusief: game drives, chimpansee tracking, Murchison Falls, boottocht over de Nijl
Overnachting: tweepersoons koepeltent, gedeelde douche/toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner
Afstand: ca. 50 km per dag

Dag 11: Murchison Falls Nationaal Park - Jinja

Vertrek uit het Murchison Falls Nationaal Park na het ontbijt en rijden in zuidelijke richting naar het stadje Jinja, de “adventure city” van Oeganda. Gelegen aan de oevers van de Witte Nijl en Lake Victoria biedt Jinja tal van avontuurlijke activiteiten als bijvoorbeeld boottochten, kanoën, paardrijden, white water raften en bungeejumping boven de Nijl. Aankomst in Jinja en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting op de camping van het Adrift Kalagala Falls Overland Camp tweepersoons tented units. (tented lodge)

Activiteiten inclusief: scenic drive door Oeganda
Overnachting: tweepersoons tented unit met bedden en gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch
Afstand: 430 km
Voor meer informatie zie: www.adrift.ug/kalagala-falls-overland-camp

Dag 12: Jinja

Volle dag in Jinja om te relaxen en om activiteiten te ondernemen (zie boven). Overnachting op de camping van het Adrift Kalagala Falls Overland Camp tweepersoons tented units. (tented lodge)

Optionele activiteiten: bungeejumpen, white water raften, bootcruise Lake Victoria, paardrijden en nog veel meer
Overnachting: tweepersoons tented unit met bedden en gedeelde douche en toiletfaciliteiten
Maaltijden inclusief: ontbijt en lunch

Dag 13: Chirundu - Victoria Falls

De reis eindigt na het ontbijt. Het is mogelijk het verblijf in Jinja te verlengen voor een aantal dagen (zie voor prijzen hieronder) De auto en de gids vertrekken na het ontbijt richting Kampala en het is mogelijk en inclusief om mee te rijden naar Kampala. Einde arrangement.

Activiteit inclusief: transfer naar Kampala
Maaltijden inclusief: ontbijt
Afstand: 116 km

Reissom

REISSOM 13 DAAGSE OEGANDA WILDLIFE EXPLORER CAMPING SAFARI :

 • €. 2055,- per persoon (geldig van 01-01-2020 t/m 31-12-2020) plus local payment voor gorilla permit*

Kosten voor de gorilla permit tot 30 juni US$ 618,- per persoon, vanaf 1 juli US$ 728,- per persoon

* Bij deze reis wordt een “local payment” gevraagd. Deze local payment zal door de reisleiding bij aanvang van de reis worden opgehaald en is meestal in de lokale munteenheid of US dollar. Met de local payment zal o.a. de verschillende entreegelden van de nationale parken, andere excursiegelden worden betaald.

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten).

Optionele extra’s:

 • Extra overnachting in Entebbe aan het begin of einde van de reis: EUR 80,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Toeslag eenpersoonskamer EUR 35,- per persoon per nacht.
 • Extra overnachting in Jinja : EUR 40,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van twee personen per kamer. Geen eenpersoonskamer beschikbaar, kamer op indeling zonder extra kosten.
 • Aankomst en/of vertrek transfer optioneel bij te boeken EUR 30,- per persoon (enkele reis). Transfer Jinja naar Entebbe luchthaven EUR 80,- per persoon, Transfer Kampala – Entebbe luchthaven EUR 45,- per persoon

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vanaf EUR 580,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam –Entebbe – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2020:
Januari: 05, 19
Februari: 02, 16
Maart: 01, 22
April: 05, 19
Mei: 03, 17
Juni: 07, 21
Juli: 05, 19
Augustus: 02, 16, 30
September: 13, 27
Oktober: 11, 25
November: 15, 29
December: 13, 27

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma (zelf slaapzak meenemen)
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • Activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma
 • Vervoer tijdens de reis in een speciale safari overlandtruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • Chimpansee permit
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Vaccinatiekosten
 • Visumkosten Oeganda
 • Annulering en/of reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Transfers
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Gorilla permit
 • Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze camping safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden.

Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 18 tot 55 jaar.

Minimum leeftijd voor kinderen is in principe 18 jaar maar afhankelijk van de reis en mits begeleid door tenminste 1 volwassenen kan op aanvraag een jongere leeftijd ook toegelaten worden.

Voor reizigers ouder dan 55 kan per geval worden bekeken of de gevraagde reis geschikt is en kan er een medisch “fitheids” verklaring worden gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek bij 4 geboekte deelnemers / maximum 17 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids. De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Voor Oeganda is een toeristenvisum vereist. Het visum moet voor vertrek uit Nederland worden aangeschaft bij bijvoorbeeld het consulaat in Brussel.

Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen.

AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek aan evenaar en drum markt, Lake Mburo Nationaal Park – game drive, Bwindi Impenetrable Forest – gorilla tracking, Queen Elizabeth Nationaal Park, game drive en village walks, Kazinga Channel, Murchison Falls Nationaal Park – game drive, game walk, boottocht, watervallen en chimpansee tracking, Jinja – adventure capital of Uganda.

Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Optionele excursie mogelijkheden: (prijzen onder voorbehoud)
Jinja:
Whitewater Rafting

 • Full day rafting $140,-
 • Half day rafting $125,-
 • Bungee Jump $115,-
 • Bungee Jump x2 (3rd jump free) $165,-

Family Rafting

 • Family Float Trip – Adult $50,-
 • Family Float Trip – Kids (2-12 years) $30,-
 • 1-day Family trip – Adult $125,-
 • 1-day Family Trip (Kids 5-12 years) $80,-
 • 1-day Family (2x parents + 2 kids) $380,-

Merchandise

 • T-shirts – short sleeved $20,-
 • T-shirts – long sleeved $25,-
 • Rafting and Bungee photos, with our flash $50,-
 • Photos for rafting, client with own flash $30,-
 • Photos for rafting, with our flash $35,-
 • Rafting Video $45,-
 • Rafting video and photos $70,-
 • Photos for Bungee, per print $10,- per photo
 • Photos for bungee, with own flash $20,-
 • Photos for bungee, with our flash $25,-
 • Photos for Bungee, Rafting and video $95,-
 • Horse Riding Safari USD 85,-

Pygmy Village visit – rate is negotiable on arrival with the local people

Gorilla permit US$ 618,- per persoon (tot en met 30 juni) daarna US$ 728,- per persoon (tot en met 31 december)

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale Overland safaritruck met 17 verstelbare stoelen en ruime beenplaats. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Bagagelockers aanwezig voor persoonlijke items.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reisverzekering is verplicht, een annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vriendelijk verzoek om de polisnummers van de beide verzekeringen voor vertrek van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk door te geven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Overnachtingen tijdens deze reis is als volgt: 10 nachten in een tweepersoons koepeltent en gedeelde douche en toiletfaciliteiten, 1 nacht hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer en 2 nachten in een tented unit met bedden en gedeelde douche/toilet faciliteiten.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal lokale producten. Maaltijden zullen veelal worden bereid door de gids. Lunch is meestal onderweg in een lokale restaurant of in de vorm van een picknick die wordt meegenomen vanuit de camping of klaargemaakt door de gids.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg pp. Een koffer kan niet worden meegenomen.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top