skip to Main Content

11 daagse de hoogtepunten van Oeganda groeps safari

4.685,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. Airport transfer bij aankomst
 • 10 overnachtingen
 • entreegelden
 • Alle excursies, boottochten, wandelingen en activiteiten zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een 12 seater 4×4 landcruisers
 • Maaltijden
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • Gorilla permit en Chimpansee permit
 • Rhino tracking permit Ziwa Rhino Sanctuary
 • Airport transfer bij vertrek

Reiscode: AOL 701

Offerte aanvragen
Categorieën: , ,

Beschrijving

In het kort

Een groepssafari langs de hoogtepunten van Oeganda met bezoeken aan het Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, het Lake Mburo en het Bwindi Nationaal Park. Game drives en een bootcruise in het Murchison Falls NP, een chimpansee trekking in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP, bootcruise over het Kazinga kanaal, een bootcruise op Lake Mburo en natuurlijk als hoogtepunt van de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest Nationaal Park.

Kleinschalige comfort groepssafari – Minimaal 4 / Maximaal 12 personen

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Programma

Dag 1: Entebbe

Aankomst in Entebbe en na de douaneformaliteiten meet & greet op het vliegveld. Transfer naar het hotel en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Best Western Premier hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Inclusief: airport transfer
Overnachting: Best Western Premier hotel of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.bestwesternghe.co.ug

Dag 2: Entebbe - Murchison Nationaal Park

Vertrek uit Entebbe en rijden in noordwestelijke richting door de beroemde Luwero Driehoek naar het Ziwa Rhino Sanctuary. Het Ziwa Rhino Sanctuary is de enige locatie in Oeganda waar de met uitsterven bedreigde zuidelijke witte neushoorn nog voorkomt. Het project in Ziwa heeft als doel de met uitsterven bedreigde reus weer te herintroduceren in Oeganda nadat ze in de jaren 70 compleet waren uit Oeganda. Picknick lunch bij het Ziwa Rhino Sanctuary en daarna verder noordwaarts richting het Murchison Nationaal Park. Na aankomst rest van de namiddag ter vrije besteding. Overnachting in de Paara Safari Lodge nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Ziwa Rhino Sanctuary
Overnachting: Para Safari Lodge of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.paraalodge.com
Afstand: 370 km / ca. 8-9 uur rijden inclusief stops voor sightseeing, lunch en game drive onderweg naar de lodge

Dag 3: Murchison Falls Nationaal Park

Vanmorgen op tijd ontbijt en vertrek naar de plek waar de boot klaar ligt. Bootcruise van ca. 3 uur over de Nijl naar de waterval, een spectaculaire ervaring. Na het bezoek aan de waterval terug rijden naar de lodge en lunch bij de lodge. In de middag een game drive in het Murchison N.P. op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals nijlpaarden, krokodillen, de Rothschild giraffe, leeuwen, bavianen, wrattenzwijn, buffel, hartebees en olifanten. Verder veel watervogels (meer dan 360 soorten) zoals o.a. de shoebill stork. Overnachting in de Paara Safari Lodge nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: bootcruise over de Nijl, middag game drive
Overnachting: Paara Safari Lodge of gelijkwaardige accommodatie

Dag 4: Murchison Falls National Park - Hoima

Vroeg ontbijt en op pad voor een ochtend game drive door het park. De drive voert door de prachtige Buligi area naar de Delta Point waar de Victoria Nijl door het noordelijke puntje van het Lake Albert stroomt. Hier is er een grote kans om dieren als buffels, olifanten, giraffe, Jackson’s hartebeest en de Oribi kunnen worden gezien. Met een beetje geluk worden roofdieren als leeuw en luipaard gespot. Voor wie dit wil kan er een wandeling worden gemaakt vanaf de voet van de waterval naar de top van de Murchison Falls. Na de lunch vertrek uit het Murchison Falls Nationaal Park en rijden via de Albertine Escarpment naar de westelijke Riftvallei richting de stad Hoima. Aankomst in Hoima en rest van de namiddag ter vrije besteding. Overnachting in de Hoima Cultural Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: ochtend game drive
Overnachting: Hoima Cultural Lodge of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.paraalodge.com
Afstand: 150 km / ca. 5 uur rijden inclusief stops voor sightseeing

Toeristenklasse: Chimp guesthouse – www.chimpanzeeforestguesthouse.com
Middenklasse: Kibale Forest Camp – www.naturelodges.biz/kibale-forest-camp

Dag 5: Hoima - Kibale Forest Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt vertrek uit Hoima en rijden in zuidelijke richting via Fort Portal waar wordt gestopt voor de lunch. Onderweg tal van traditionele dorpjes en boerderijen. Na de lunch rijden naar het Kibale Forest, een van de meest gevarieerde tropische bossen in Oeganda. Onderweg naar de lodge al een eerste blik op het Kibale Forest. Aankomst bij de lodge in de loop van de middag in de namiddag een wandeling in Bigodi Swamp op zoek naar de Shining Blue Kingfisher, de Blue Throated Roller andere ander zeldzame vogels die hier voorkomen. Overnachting in de Primate Lodge nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: sight seeing onderweg, begeleide wandeling in het Bigodi Swamp
Overnachting: Primate Lodge of gelijkwaardige accommodatie – www.ugandalodges.com
Afstand: 250 km / ca. 5 uur rijden inclusief game drive

Dag 6: Kibale Forest Nationaal Park

Vanmorgen een vroeg ontbijt tijd en rijden naar het bezoekerscentrum waar een korte briefing word gegeven over de gang van zaken tijdens de trekking. Daarna vertrek voor de chimpansee trekking, een wandeltocht met gids op zoek naar de chimpansees. Oeganda en het Kibale Forest staat bekend om de primaten koloniën die er voorkomen, met in totaal 13 verschillende soorten primaten waarvan de chimpansee de meest “populaire” is. Na de ontmoeting met de chimpansee terug rijden naar de lodge om op te frissen en lunch. Na de lunch vertrek uit het Kibale Forest en rijden naar het Queen Elizabeth Nationaal Park met onderweg een stop bij de evenaar, het dorpje Kasese en Queen’s Pavillion. Overnachting in de Park View Safari Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: chimpansee trekking
Overnachting: Park View Safari Lodge of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.parkviewsafarilodge.com
Afstand: 170 km / ca. 5 uur rijden inclusief stops

Dag 7: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vanmorgen na het ontbijt een game drive in het Queen Elizabeth Nationaal Park op zoek naar wild. Lunch bij de Mweya Safari Lodge. In de namiddag een bootcruise over het Kazinga kanaal met game viewing. Overnachting in de Park View Safari Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: game drive, bootcruise over het Kazinga Kanaal
Overnachting: Park View Safari Lodge of gelijkwaardige accommodatie

Dag 8: Queen Elizabeth Nationaal Park - Bwindi Nationaal Park

Vertrek uit het Queen Elizabeth Nationaal Park na het ontbijt en rijden via Ishasha naar het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park met onderweg game drive. Aankomst tegen lunchtijd en de middag ter vrije besteding om voor te breiden op de gorilla trekking de volgende dag. Overnachting in de Mahogany Lodge nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: sightseeing, game drive
Overnachting: Mahogany Lodge of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.mahoganysprings.com
Afstand: 220 km / ca. 6-7 uur rijden inclusief game drive, stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 9: Bwindi Nationaal Park

Vandaag staat in het teken van het bezoek aan de berggorilla’s. Vroeg opstaan en een stevig ontbijt. Na aankomst bij de entree van het park volgt een korte briefing over de “do’s and don’t” tijdens de trekking. Natuurlijk zijn de berggorilla’s de hoofdzaak maar tijdens de trekking is de kans op het zien van andere primaten en aapjes heel groot omdat in dit gebied ook chimpansee, red tail monkeys, blue monkeys, zwart en witte colobus apen voorkomen. Tijdens de trekking zijn er naast de gids ook drager mee om te helpen met het dragers van de bagage en indien nodig een handje te helpen met het beklimmen van de bergen. Het Nationaal park Bwindi Impenetrabele Forest N.P. bevindt zich in het zuidwesten van Oeganda tegen de grens van het Nationaal park Virunga in Congo. In het park leven zo ongeveer 300 berggorilla’s. De berggorilla’s bestaan uit meerdere families, waarvan er slecht een aantal door toeristen bezocht mogen worden. Dit gebied één van de beste bestemmingen ter wereld om de met uitsterven bedreigde berggorilla’s in het wild te zien. Een ontmoeting met een gorilla familie is onbeschrijfelijk, ontroerend, onvergetelijk en een ” once in a lifetime” kans. Na de trekking transfer terug naar de lodge en rest van de middag om uit te rusten en te genieten van de schitterende uitzichten. Overnachting in de Mahogany Lodge nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, picknicklunch, diner)

Inclusief: gorilla trekking (een redelijke conditie is vereist)
Overnachting: Mahogany Lodge of gelijkwaardige accommodatie

Dag 10: Bwindi Nationaal Park - Lake Mburo Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar het kleinste savanne park in Oeganda, het Lake Mburo Nationaal Park. De picknick lunch word onderweg gebruikt op een mooi plekje. Na aankomst in Lake Mburo een boot cruise over het meer. Dieren die hier voorkomen zijn oa. . de eland antiloop, de buffel, luipaard, impala’s en nog veel meer. Overnachting in de Mihingo Lodge nabij Lake Mburo in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: bootcruise op Lake Mburo
Overnachting: Mihingo Lodge of gelijkwaardige accommodatie
Voor meer informatie zie: www.mihingo-lodge.com
Afstand: 300 km / ca. 5-6 uur rijden inclusief stops voor sightseeing, game drive en lunch onderweg

Dag 11: Lake Mburo Nationaal Park - Entebbe/Kampala

Vanmorgen vertrek uit Lake Mburo en rijden naar Entebbe of Kampala. Als er voldoende tijd is wordt er onderweg een stop gemaakt bij de evenaar en is er tijd voor wat souvenirs kopen. Aankomst in Entebbe en einde arrangement. (ontbijt, lunch)

Afstand: 260 km / ca. 4-5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Reissom

REISSOM 11 DAAGSE “HOOGTEPUNTEN VAN OEGANDA” GROEPSAFARI:

 • €. 4685,-per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; eenpersoonstoeslag van EUR 910,-

De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar [email protected]

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 685,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Entebbe – Amsterdam of Quatar Airways EUR 570,- per persoon voor traject Amsterdam – Doha – Entebbe – Doha – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u. Hotelovernachting in Entebbe
vanaf EUR 100,- per persoon per nacht.

Vertrekdata 2019:
April:3F
Mei:07
Juni:25
Juli:29
Augustus14D, 19
September:01F, 17
Oktober:04
November:07
December:11, 26D

D= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.
F= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Franssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Frans sprekend zijn.

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Airport transfer bij aankomst
 • 10 x overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma (of gelijkwaardig)
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Alle excursies, boottochten, wandelingen en activiteiten zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een 12 seater 4×4 landcruisers
 • Maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
 • Gorilla permit en Chimpansee permit
 • Rhino tracking permit Ziwa Rhino Sanctuary
 • Airport transfer bij vertrek
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten en luchthavenbelastingen
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Annulering/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Luchthaven transfers EUR 35,- p.p. enkele reis
 • Extra overnachting in Entebbe aan het begin of einde van de reis EUR 104,- p.p.p.n.
 • Visa en Vaccinatiekosten
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 15 jaar. Er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch “fitheids” verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
De reis wordt begeleid door een gecertificeerde, Engelssprekende gids/chauffeur.

Visa:
Indien u minder dan 3 maanden in Oeganda verblijft en in het bezit bent van een Nederlands paspoort, moet dit paspoort tenminste nog 6 maanden geldig zijn bij aanvraag van het visum. U kunt deze aanvragen via de Ambassade in Brussel. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Bwindi Nationaal Park. Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpansee trekking in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt va de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest.

Vervoer:
12 seater 4×4 safari voertuig

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aanbevolen, een reisverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 16 jaar, geen maximum leeftijd. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als middenklasse wandelingen.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 16 kg pp. Kleine rugzak voor handbagage in de auto en foto apparatuur extra bovenop de 16kg is toegestaan

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top