Skip to content

23 daagse actief en cultureel Oeganda prive lodge safari

3.440,00

Dit is een vanaf prijs

 • 23 daagse rondreis actief en cultureel Oeganda in een safaribusje of safari Landcruiser met Engelssprekende gids/chauffeur incl. brandstof
 • alle entreegelden voor genoemde parken
 • activiteiten zoals beschreven; Karamajong cultureel bezoek, IK people cultureel bezoek, hike naar top Sipi Falls,natuurwandeling in het Kidepo Valley N.P., game drives in het Kidepo N.P., game drive en hike in Murchison Falls N.P., bootcruise over de nijl in het Murchison Falls N.P., Bigodi Swamp walk, lion tracking in het Queen Elizabeth N.P.,bootcruise op het Kazinga Kanaal, bezoek aan Lake Katwe zoutmijnen, game drives in Ishasa, game drive en bootcruise Lake Mburo, bootcruise Lake Bunyoni.
 • accommodatie zoals beschreven in de reisprogramma in toeristen klasse of medium klasse (of gelijkwaardig)
 • maaltijden naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (ontbijt en diner)
 • gorilla permit Bwindi N.P.
 • chimp permit Queen Elizabeth N.P.
 • toeristenbelastingen

Reiscode: AOL 903

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een actieve en culturele rondreis door het prachtige Oeganda met bezoeken aan de Karamajong en IK stam, hiking naar de Sipi watervallen en een bezoek aan de stad Jinja. Game drive en hiking in het Murchison Falls Nationaal Park.

Chimpanzee tracking in het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, game drive in het Lake Mburo Nationaal Park, bootcruise op Lake Bunyonyi.

Bezoek aan Lake Katwe en de zoutmijnen, de Bigodi Swamp walk, game drives in Ishasha, natuur wandelig in het Kidepo Nationaal Park en als hoogtepunt van de reis een dag gorilla tracking in het Bwindi Forest Nationaal Park.

Programma

Dag 1: Entebbe/Kampala

Aankomst op de luchthaven van Entebbe en na de douaneformaliteiten verwelkoming door de gids van de Safari Company. Transfer naar het hotel in Entebbe of Kampala waar de gids een korte safari briefing zal geven over de do’s en don’t tijdens de reis.

Afhankelijk van de aankomsttijd rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel van uw keuze in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 2: Entebbe/Kampala – Jinja

Na het ontbijt (rond 08.00) wordt u opgehaald door de gids en vertrekt u uit Entebbe/Kampala richting de stad Jinja, een autorit van ca. 2 -3 uur. Jinja is de adventure hoofdstad van Oost Africa gelegen aan het grootste meer van AfriKa, Lake Victoria.

Onderweg naar Jinja word een stop gemaakt bij Mabira Rain Forest voor ziplining bij Mabira Forest Canopy Super Skyway. Hier hoog tussen de bomen maak je grote kans om dieren te zien als de grey cheeked mangabeys en de red tailed monkey.

Ook vogels als de palm nut gier, de Afrikaanse visarend en de grote blauwe turacos. Op de weg terug komt u langs de bulderende Griffing watervallen. Na het bezoek aan Mabira Forest verder rijden naar Jinja. In de middag een boottocht over Lake Victoria naar het beginpunt van de beroemde nijl rivier.

Overnachting in het hotel van uw keuze in Jinja in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 3: Jinja

Vandaag een dag ter vrije besteding in en om Jinja. Er kan worden geluierd bij het hotel of er kan een van de volgende activiteiten worden geboekt (optioneel en niet inclusief in de reissom): wildwater varen op de Nijl rivier (geen ervaring nodig, maar wel een goede zwemmer en redelijke fitheid vereist).

Een paardrijtocht langs de Nijl rivier en lokale dorpjes (ca. 2 uur) en in de middag een quadbike tour in de omgeving. Ook kan een mountainbike tour worden gemaakt langs de lokale dorpjes en langs de Nijl en het Mabira Rain Forest. Als laatste kan er een kanotocht worden gemaakt op de rivier de Nijl.

Overnachting in het hotel van uw keuze in Jinja in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 4: Jinja – Sipi Village

Na het ontbijt vertrek (rond 08.00) uit Jinja en rijden via het stadje Mbale rijden naar Sipi Falls Village, een klein stadje ana de voet van Mount Elgon en een autorit van ca. 3 uur. Aankomst in Sipi Village, gelegen te midden van de bergen en watervallen.

Na het inchecken een hike naar de Sipi Falls, een serie van drie watervallen. Na het bezoek aan de watervallen terug naar de lodge en rest van de namiddag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van de mooie omgeving.

Overnachting in het hotel van uw keuze in Sipi Village in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 5: Sipi Village - Moroto

Na het ontbijt vertrek uit Sipi Village (rond 08.00) en rijden naar Moroto, een stadje gelegen in het noordoosten van Oeganda.

Moroto is het gebied van de Karamajong, een unieke en nog niet verwesterde stam. Aankomst en in de middag een hike naar Mount Moroto, een oude inactieve vulkaan en met 3083 meter hoogte, de hoogste berg in de omgeving. Mount Moroto staat bekend om zijn rijke natuur en vele vogelsoorten.

Overnachting in de Kara Tunga safari camp in een tweepersoonssafari tent met badkamer.

Dag 6: Moroto

Vandaag wordt doorgebracht met de Karamajong bevolking waarbij u een dag “meeloopt” met de stamleden in hun dagelijkse bezigheden als maaltijden bereiden, voedsel oogsten en verzamelen, spelletjes, dansen, schieten met pijl en boog en traditioneel worstelen. Aan het einde van de dag terug naar de lodge.

Overnachting in de Kara Tunga safari camp in een tweepersoonssafari tent met badkamer.

Dag 7: Moroto - Kotido

Vanmorgen een rustige start en na het middaguur vertrek uit Moroto en een rit van ca. 2 uur naar Kotido met onderweg een schitterend landschap en traditionele dorpen.

Het stadje Kotido is de hoofdstad van dit district en eveneens een gebied van de Karamajong maar ook het gebied van de IK stam, een bergstam in het noordoosten van Oeganda. Aankomst in Kotido en een kleine stadstour. Rest van de middag ter vrije besteding.

Als u aankomst op marktdag is het leuk om een bezoek te brengen aan de markt waar vee, geiten en schapen worden verhandeld.

Overnachting in het Royal Madiba hotel in een tweepersoonskamer met badkamer.

 • Voor meer informatie zie: geen website

Dag 8: Kotido

Vandaag een bezoek aan de IK stam, een bergvolk van ca. 11.000 mensen die leven op de top van de Morungole gebergte. De IK stam heeft nog weinig contact met de rest van de wereld en leven nog op een traditionele manier.

Daarom is een bezoek een unieke ervaring. U heeft wandelschoenen nodig voor de hike van vandaag, een rugzak en voldoende water. Het is ene hele klim maar zeker de moeite waard. Tijdens de hike is er een schitterende uitzicht over de Rift vallei en Kenia. Aan het einde van de middag terug naar Kotido.

Overnachting in het Royal Madiba hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 9: Kotido – Kidepo Valley Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Kotido en een autorit van ca. 2-3 uur naar de Kidepo Valley Nationaal Park, een van de laatste echte “wilderness”.

Kidepo is een ruige savanne, gedomineerd door de 2.750 meter hoge berg Morungole en doorsneden door de rivieren Kidepo en Narus. In de middag een game drive door het Kidepo Valley Nationaal Park en in de namiddag een bezoek aan de warmwaterbronnen.

Overnachting in het hotel van uw keuze in de Kidepo Valley in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 10: Kidepo Valley Nationaal Park

Vanmorgen een game drive door het Kidepo Nationaal Park op zoek naar dieren als de boomklimmende leeuw, de cheeta, het luipaard, zebra, buffels, gazelle, olifanten, giraffe, roan antilope, gestreepte hyena, de Oeganda kob, de nijlkrokodillen, duiker antilopen en vele anderen.

Na de game drive terug naar de lodge en tijd voor de lunch. Na de lunch een begeleide culturele wandeling in de omgeving van de lodge en bezoek aan Kamarajong en Kabong stammen.

Overnachting in het hotel van uw keuze in de Kidepo Valley in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 11: Kidepo Valley Nationaal Park - Kitgum – Murchison Falls Nationaal Park

Op tijd ontbijt en nog een laatste game drive in het Kidepo Nationaal Park. Daarna vertrek uit Kidepo Valley Nationaal Park een rit van 7 -8 uuruur. Rijden naar het Murchison Falls Nationaal Park, het grootste Nationale Park in Oeganda. Aankomst en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel van uw keuze in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 12: Murchison Falls Nationaal Park

Vanmorgen op tijd ontbijt (06.15 uur) en vertrek voor een game drive door het Murchison N.P. op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals nijlpaarden, krokodillen, de Rothschild giraffe, leeuwen, bavianen, wrattenzwijn, buffel, hartebees en olifanten.

Verder veel watervogels (meer dan 360 soorten) zoals o.a. de shoebill stork. Na de game drive terug naar de lodge voor de lunch. In de middag een bootcruise over de Nijl naar de waterval, een spectaculaire ervaring.

Er kan een wandeling worden gemaakt vanaf de voet van de waterval naar de top waar de chauffeur u weer ophaalt. Na het bezoek aan de waterval terug rijden naar de lodge waar u rond 17.30 uur weer aankomt. Rest van de middag ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving.

Overnachting in het hotel van uw keuze in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 13: Murchison Falls Nationaal Park - Hoima

Na het ontbijt vertrek uit Murchison Falls Nationaal Park en via de Bugungu gate rijden richting het Lake Albert, het op 6 na grootste zoetwatermeer in Afrika.

Langs de oevers van Lake Albert bezoeken we het vissersdorp Butiaba, ooit een belangrijke haven voor verkeer tussen Congo en Oeganda maar vanwege het wegvallen van de handel met Congo vanwege de onrust in de Congo nu een vissersdorp.

Er is gelegenheid om een wandeling te maken door heet te leren over de levens van de inwoners en de activiteiten in het dorp. Op een heldere dag zijn vanuit Butiaba de Blue Mountains in de Congo te zien. Na het bezoek aan Butiaba rijden naar uw hotel. Rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel aan de oevers van Lake Albert in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 14: Hoima - Kibale Forest Nationaal Park

Na het ontbijt (ca. 08.00 uur) vertrek uit Hoima en een rit van ca. 4 uur rijden in zuidelijke richting het Kibale Forest National Park. Aankomst bij de lodge in de loop van de middag en tijd voor de lunch.

Rest van de middag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van de omgeving. De gids zal ook een korte briefing geven over de activiteit van de volgende dag.

Overnachting in het hotel van uw keuze nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoons met badkamer (alleen voor middenklasse accommodatie).

Dag 15: Kibale Forest Nationaal Park

Vanmorgen vroeg op en rijden naar het Kanyanchu River Camp waar de chimp tracking begint. Aanvang chimp tracking om 08.00, een wandeltocht met gids op zoek naar de chimpansee.

Oeganda en het Kibale Forest staat bekend om de primaten koloniën die er voorkomen, met in totaal 13 verschillende soorten primaten waarvan de chimpansee de meest “populaire” is. Een chimpansee tracking duurt zo’n 2-3 uur waarvan 1 uur samen met de chimpansees wordt doorgebracht.

Na de ontmoeting met de Chimpansee terug rijden naar de lodge en tijd voor de lunch. Na de lunch rijden naar de Bigodi Swamps voor een natuurwandeling. Het Bigodi Swamp walk is een initiatief van de lokale bevolking en het gebied staat bekend om de grote diversiteit aan vogels en primaten.

Overnachting in het hotel van uw keuze nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoons met badkamer (alleen voor middenklasse accommodatie).

Dag 16: Kibale Nationaal Park - Queen Elizabeth Nationaal Park

Na het ontbijt reist u verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park. Een autorit van ca. 3 uur met onderweg een stop bij de evenaar waar u foto’s kunt nemen.

Op weg naar Queen Elizabeth Nationaal Park een stop bij Lake Katwe voor een kennismaking met de bewoners van dit gebiedt en om te zien hoe zij zout mijnen.

Er is een kans oom lokale producten en craft te kopen waarmee u de bevolking steunt. Onderweg naar de lodge een eerste game drive in het Queen Elizabeth Nationaal Park. De namiddag is ter vrije besteding om te relaxen.

Overnachting in het hotel van uw keuze in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 17: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vanmorgen op tijd opstaan voor de beste kans om wild te zien. Game drive (vertrek ca. 06.30) door het Queen Elizabeth Nationaal Park van ca. 3-4 uur en daarna een stop voor de lunch.

In de middag (om 14.00 uur) is een ca. 2 uur durende boottocht gepland over het Kazinga kanaal naar Lake Edward met onderweg kans om vele vogelsoorten, wild en foto’s te nemen. Na de boottocht terug naar het hotel en rest van de middag ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel van uw keuze in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 18: Ishasha

Na het ontbijt nog een laatste game drive en dan vertrek richting het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park genaamd Ishasha sector.

Dit deel van het Queen Elizabeth Park staat bekend om de boomklimmende leeuwen die hier voorkomen. Onderweg naar de lodge game drive door het park. Aankomst bij de lodge en check-in. In de namiddag een avondgame drive door het park.

Overnachting in het hotel van uw keuze nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 19: Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Om 08.00 uur vertrek uit de lodge en rijden richting het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Kitagata hot spring, een warmwater bron waarvan de lokale bevolking er van overtuigd is dat deze geneeskundige krachten heeft.

Er is tijd om een heerlijke warmwaterbad te nemen. Na het bezoek aan de warmwaterbronnen verder rijden naar het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Rest van de middag ter vrije besteding om voor te bereiden op de gorilla trekking de volgende dag.

Overnachting in het hotel van uw keuze in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 20: Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park

Vanmorgen is het vroeg op om klaar te maken voor een van de grootste highlights van de reis, het bezoek aan de gorilla’s. Vanuit het hotel is het een kleine autorit naar het startpunt van de tracking waar de registratieformulier wordt ingevuld.

Om 08.00 volgt een briefing over de do’s en don’t tijdens de tracking waarna de wandeling aanvangt om 08.30 uur aanvangt. Voor de tracking is een zekere conditie vereist en goede wandschoenen zijn een must. Tijdens de zoektocht naar de gorilla’s zal de parkwachter informatie geven over de gorilla’s maar ook over de andere flora en fauna.

De duur van de tracking hangt af van de zoektocht naar de gorilla’s en kan een aantal uur maar ook een hele dag duren. Wanneer de groep is gevonden mag er maximaal 1 uur met de gorilla worden doorgebracht.

Na de gorilla tracking terug naar de lodge en rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het hotel van uw keuze in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 21: Bwindi - Lake Bunyonyi

Na het ontbijt vertrek de lodge en rijden richting Lake Bunyonyi, Afrika’s op 1 na diepste zoetwatermeer. In de middag een bootcruise over Lake Bunyoni. Rest van de middag ter vrije besteding. Er kan gezwommen worden in het meer of er kan een bezoek worden gebracht aan het nabijgelegen dorpje en de lokale markt.

Ook kan er een boottocht worden gemaakt over het meer met bezoek aan de eilandjes of een kanotocht worden gemaakt over het meer. Interessant is een bezoek aan ” punishment island” in Lake Bunyonyi. In de plattelands gemeenschap van Oeganda ruste een groot taboe op jonge meisjes die niet getrouwd zijn en zwanger raken.

Vaak werden deze meisjes verbannen naar dit eiland waar ze veelal stierven van honger en dorst of verdronken in het meer. Dit diende dan als waarschuwing voor andere jonge meisjes. Rest van de dag ter vrije besteding om activiteiten te ondernemen.

Overnachting in het hotel van uw keuze in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 22: Lake Bunyonyi – Lake Mburo Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit Lake Mburo en rijden naar het Lake Mburo Nationaal Park, een klein game park in centraal Oeganda. In de middag een bootcruise op Lake Mburo op zoek naar vogels, nijlpaarden en krokodillen.

Na het bezoek aan het Lake Mburo Nationaal Park rijden naar de lodge.

Overnachting in het hotel van uw keuze in een tweepersoonskamer met badkamer.

Dag 23: Lake Mburo Nationaal Park - Entebbe

Vertrek uit Lake Mburo na het ontbijt en ca. 6 uur rijden naar Entebbe. Transfer naar de luchthaven van Entebbe.

Einde arrangement.

Reissom

REISSOM 23 DAAGSE ACTIEF & CULTUREEL OEGANDA PRIVE LODGE SAFARI

 • €. 4850,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 5260,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner
 • €. 5690,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 6280,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op twee reizigers en vervoer in een safari minibus

 • €. 5920,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 6510,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op twee reizigers en vervoer in een safari Landcruiser

 • €. 3790,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 4205,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner
 • €. 4635,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 5230,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op vier reizigers en vervoer in een safari minibus .

 • €. 4810,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 5395,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op vier reizigers en vervoer in een safari Landcruiser

 • €. 3440,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 3895,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (toeristenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner
 • €. 4250,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 4840,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op zes reizigers en vervoer in een safari minibus

 • €. 4515,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt
 • €. 5110,-p.p. (geldig van 01-08-2019 t/m 31-12-2020) (middenklasse accommodaties) incl. ontbijt en diner

Bovenstaande prijs is gebaseerd op zes reizigers en vervoer in een safari Landcruiser

Voor alleenreizenden geldt; prijs op aanvraag beschikbaar

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen.

Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 720,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Entebbe – Amsterdam of Quatar Airways EUR 635,- per persoon voor traject Amsterdam – Doha – Entebbe – Doha – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook.

Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • 23 daagse rondreis actief en cultureel Oeganda in een safaribusje of safari Landcruiser met Engelssprekende gids/chauffeur incl brandstof
 • Alle entreegelden voor genoemde parken
 • Activiteiten zoals beschreven; Karamajong cultureel bezoek, IK people cultureel bezoek, hike naar top Sipi Falls,natuurwandeling in het Kidepo Valley N.P., game drives in het Kidepo N.P., game drive en hike in Murchison Falls N.P., bootcruise over de nijl in het Murchison Falls N.P., Bigodi Swamp walk, lion tracking in het Queen Elizabeth N.P.,bootcruise op het Kazinga Kanaal, bezoek aan Lake Katwe zoutmijnen, game drives in Ishasa, game drive en bootcruise Lake Mburo, bootcruise Lake Bunyoni.
 • Accommodatie zoals beschreven in de reisprogramma in toeristen klasse of medium klasse (of gelijkwaardig)
 • Maaltijden naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension (ontbijt en diner)
 • Gorilla permit Bwindi N.P.
 • Chimp permit Queen Elizabeth N.P.
 • Toeristenbelastingen
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelastingen
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Administratie,- reserveringskosten €. 15,- per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Visum Oeganda
 • Vaccinaties
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Overige maaltijden
 • Overige game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder reissom inclusief

Reisinformatie

Taal:
De reis wordt begeleid door een gecertificeerde, Engelssprekende gids/chauffeur.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Oeganda een visum nodig.

U kunt deze aanvragen via de Ambassade in Brussel of het consulaat in Den Haag. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat. AfrikaOnline verzorgd geen visa.

Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoeken aan de Karamajong en IK stam, hinking naar de Sipi watervallen en een bezoek aan de stad Jinja.

Game drive en hiking in het Murchison Falls Nationaal Park, chimpanzee tracking in het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, game drive in het Lake Mburo Nationaal Park, bootcruise op Lake Bunyonyi.

Bezoek aan Lake Katwe en de zoutmijnen, de Bigodi Swamp walk, game drives in Ishasha, natuur wandelig in het Kidepo nationaal park en als hoogtepunt van de reis een dag gorilla tracking in het Bwindi Forest Nationaal Park.

Vervoer:
Standaard wordt vervoer in een safari minibus aangeboden. Tegen betaling van een toeslag is het mogelijk om per safari jeep te reizen zoals bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aanbevolen, een reisverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vragen wij u de polisnummers van de beide verzekeringen voor vertrek van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk door te gegeven.

Deelname:
Geen minimum leeftijd, geen maximum leeftijd. Wel is de minimum leeftijd voor het bezoek aan de gorilla’s 15 jaar of ouder en wordt er een zeker uithoudingsvermogen vereist ivm de wandelingen en hikes. De wandelingen worden ingeschaald als middenklasse.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 20 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Back To Top