Skip to content
Zuid-Afrika Niet Langer Beschouwd Als Een Zeerhoogrisicoland.

GOED NIEUWS VOOR ZUID-AFRIKA REIZIGERS

Vanaf zaterdag 29 januari wordt Zuid-Afrika niet langer beschouwd als een zeerhoogrisicoland. In plaats daarvan zal het land worden gezien als een hoogrisicoland. Voor Nederlandse reizigers betekent deze wijziging dat zij bij terugkomst in Nederland niet meer verplicht tien dagen in quarantaine hoeven. Ook voor Zimbabwe, Namibië, Malawi, Lesotho, Eswatini, Mauritius en Jordanië gaat de status van zeerhoogrisicoland naar hoogrisicoland.

Het inreisverbod voor Zuid-Afrika werd begin januari al opgeheven, en ook werd het land vanaf half januari niet meer gezien als een land waar een zorgwekkende virusvariant aanwezig was. Zuid-Afrika werd echter nog wel beschouwd als een zeerhoogrisicoland, maar nu wordt ook dat gewijzigd. Quarantaineverplichting vervalt

Reizigers die vanaf zaterdag 29 januari vanuit Zuid-Afrika in Nederland aankomen, hoeven bij aankomst niet meer verplicht in quarantaine. Testen voorafgaand aan de reis blijft wel verplicht. Reizigers moeten voor de terugreis ook een quarantaineverklaring en gezondheidsverklaring invullen.

Zuid-Afrika inreizen

Om Zuid-Afrika in te mogen reizen moeten reizigers in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek. De CoronaCheck-app is niet geldig in Zuid-Afrika, wat betekent dat reizigers hun vaccinatie-, herstel- of testbewijs moeten uitprinten. Daarnaast zijn reizigers verplicht de COVID Alert SA app downloaden, een Zuid-Afrikaanse app die een notificatie geeft wanneer je in contact bent gekomen met een persoon die positief getest is op corona.

Dus wat let je nog, pak eindelijk die welverdiende vakantie, ontsnap de kou en grijze luchten en boek een reis naar een van onze zonnige en avontuurlijke bestemmingen.

afrikaonline

Back To Top