Skip to content

Reisverslag rondreis Zuid-Afrika en Zimbabwe

Na een fantastische rondreis door Zuid-Afrika en Zimbabwe zijn we weer thuis. De reis was met veel inzet georganiseerd door Afrika Online en is perfect verlopen!

Na een voorspoedige vlucht stond op het vliegveld van Johannesburg de chauffeur van de transfer al op ons te wachten. Hij bracht ons naar Marben Manor, waar ons een zeer hartelijk welkom wachtte, en prachtige kamers. De volgende dag werd al om 8.15 de auto gebracht en na een prima ontbijt zijn we naar Pilanesberg National Park vertrokken.

Wat een prachtig park, en Bakubung lodges is een heerlijke plek om alle werkdrukte ver achter je te laten! Tijdens de gamedrive op diezelfde dag meteen terechtgekomen tussen een kudde olifanten, en even later liep er een leeuw naast de auto. Onze vakantie kon al niet meer stuk! Vandaar naar Marakele National park. Ook heel mooi, meer bergachtig.

De “luxe”safaritent was echter vooral basic, en de betonnen aanbouw aan de tent met daarin het sanitair was ook niet wat je je er bij voorstelt. Vandaar naar Mapungubwe National Park. Prachtig, wat een bijzonder landschap! En een fantastische lodge midden in het park. ‘s Avonds liep er een kudu tussen de lodges door, en er blijken ook regelmatig olifanten te lopen. De volgende dag uitgebreid door het park gereden (veel baobabs) en de dag daarna een “heritage tour” gedaan, naar de archeologische opgravingen in het park, erg interessant.

Vandaar naar de Soutpansbergen. Geslapen in Madi-a Thava, een guesthouse met lodges van Nederlandse eigenaren. Zij zijn ook erg betrokken bij de kunstnijverheidsprodukten die in de regio gemaakt worden en de lodges zijn in stijl ingericht. Heel erg leuk en een heerlijke plek om een dag te relaxen. Vandaar naar Punta Maria, een van de meest noordelijke toegangen tot het Kruger Park. Vier nachten in het Kruger verbleven, in Shingwedse restcamp, Mopani en Skukuza.

Prachtig weer en heel veel dieren gezien. De vijfde dag met tegenzin het Krugerpark verlaten en een korte tocht naar Hazyview, waar we geslapen hebben in Plumbago guesthouse. Ook daar weer een zeer hartelijk welkom, compleet met sherry. De kamers waren heel luxe, in Engels stijl ingericht, en de eigenaren waren erg vriendelijk en behulpzaam.

De volgende dag via een deel van de Panoramaroute naar Dulllstroom en de dag daarna de auto ingeleverd op het vliegveld van Johannesburg en naar Harare in Zimbabwe gevlogen. Daar weer een vlekkeloze transfer, naar guesthouse Jacana Gardens. Een oase in een drukke stad! De volgende dag werd al weer vroeg de auto gebracht, met vierwielaandrijving. Verder Harare bekeken en de dag daarna naar Great Zimbabwe, dé grote archeologische vindplaats van Zimbabwe. Erg indrukwekkend!

De dag daarna naar Nyanga National park, in de bergen in het oosten. Gelogeerd in de lodges van het Troutbeck resort. Wat een prachtige natuur daar! En wat prettig dat we vierwielaandrijving hadden… Overdag hadden we redelijk goed weer, maar ’s nacht was het erg koud. Gelukkig wel genoeg dekens, maar de open haard was maar net genoeg om het huisje te verwarmen. Tot slot nog één nacht terug naar Jacana Gardens in Harare, en de dag daarna via een overstap in Johannesburg weer naar huis.

We hebben een fantastische vakantie gehad, perfect georganiseerd door Afrika Online. Het was erg prettig dat onze vakantie “op maat” kon worden samengesteld, en we niet vastzaten aan “bouwstenen”. We gaan graag nog een keer met jullie op pad!
Met vriendelijke groet,
Familie van der Boon

Back To Top