Skip to content

Hallo Leony,

We zijn weer terug en hebben een fantastische reis gehad!

Even een hele korte samenvatting: de reis met de nieuwe Airbus 380 was op zich (nog) wel wat specials, ondanks de fraaie multimedia echter niet ons toestel vergelijk het maar met een dubbeldeks intercity vergeleken met een normale intercity. Verder ging alles ondanks een enorm harde landing (de handbagageluiken vlogen zelfs open) prima.

Bij Europcar stonden 2 H1’s voor ons klaar maar we wisten hen snel te overtuigen dat we er maar 1 nodig hadden. Ik heb nog even gevraagd naar kaarten maar die verstrekten ze niet (dus misschien even je beschrijving/offerte aanpassen?) De bandenspanning hebben we overigens bij de eerste tankbeurt maar even aangepast want die was helaas veel te laag. Verder een heerlijke auto ook (zeker) met 6 personen: goed advies

BGuesthouse was goed, Hannelie vond het jammer dat ze de kamer niet meer kon annuleren, maar daarvoor kregen we wel een aantal flessen wijn gratis (ook om mee te nemen voor de thuisblijvers). Hilltop Lodge was mooi, we kregen de 3 standaardkamers dus de luxe gaven ze niet, hebben we ook niet meer naar gevraagd maar eigenlijk een beetje jammer alle andere accomodaties waar we standaard en luxe kamers hadden gaven dan wel de luxe. De serv ice en ontbijt waren verder super hoor! Mooie plek.

Kruger was mooi, complete big-5 en heerlijke luxe bungalow in Skukuza. De plekken in Olifants ook, in principe hadden we zelfs een beetje “riverview”.
De luipaard met prooi ’s avonds net aan andere kant van het hek in Skukuza was erg bijzonder, we hebben met een hele groep ademloos staan kijken.

Mbt de Crystal Springs Mountain Lodge; we hadden in feite een 2 onder 1 kap waarbij we de huisjes konden koppelen door de tussendeuren open te doen, erg leuk. Wel goed dat we maar met 6 ipv 8 waren want er waren bedden voor 6 personen en daarnaast twee slaapbanken. We hebben nog gevraagd, maar deze ruimte was wat we anders ook gekregen hadden.

Port Elizabeth was een verrassing, hadden we wel langer willen zijn.Ouwe Werf was ook erg gastvrij en Hermanus heerlijk luxe! Pracxhtig tussen de walvissen gevaren vanaf Plettenberg Bay!

Waterkant was niet onze meest favoriete plaats, wel mooi zo in het centrum maar toch niet zo “ons ding”. Wij zitten toch liever meer buiten. Voor de (schoon)ouders waren de hellingen daar overigens ook wel een probleem geweest denk ik. Gelukkig dat we ook 1 studio hadden omdat daar een parkeergarage bij hoorde.

Thuisreis met KLM en Boeing 777 was ook super.

Al met al was het weer een fantastische reis! Bedankt!

Groeten,
Annamarie en Han A.
Bovensmilde

Back To Top