Skip to content

Hallo Leony,

Zelfs de aanhoudende winterse kou in Nederland weerhoudt ons niet van nagenieten.
Het duurde echt even voor we helemaal geland waren na de geweldige indrukken die we in Zuid Afrika opdeden. Van 03 tot 20 februari reisden wij langs de door jou uitgezette route van Johannesburg naar Kaapstad.

Met een Volkswagen Polo, reden wij via Gods Window, Blyde Rivier naar de grens van Krugerpark. Na de Rondawel op de macadamiaplantage in Hazyview, slapen we hier in de authentieke Thornhillsafarilodge met de topkokkin Sunrise temidden van zebra,s en giraffen. De Rangers die ons tijdens de Gamedrive en de wandelsafarie begeleidden, gaven ons een schat aan informatie mee. Echt ” Out of Africa” hier!

Door Swaziland waar we in een originele Beehive sliepen naar de Wetlands bij St. lucia. Langs de Indische Oceaan naar Salt Rock en weer een zo origineel guesthouse dat we ons al weken van huis voelen. Het tempo van 1/2 dag rijden, volle dag voor de omgeving en door naar de volgende uitdaging bevalt ons als 60-Plussers prima. Zonder navigatie reden wij volgens jouw aanwijzingen probleemloos. Afrika heeft qua natuur en mensen zoveel uitdaging. Het overtreft voor ons de andere continenten die wij bezochten.

Na Salt Rock vlogen wij via Durban naar Kaapstad. Verse auto opgepikt en na 2 dagen Kaapstad de wijnlanden rond Stellenbosch verkend en geproefd ;-).
Ook hier weer een verblijf in guesthouse Kleinbosch waar we zo bijzonder verwend zijn door de creatieve gastheer.

Leony we hebben maar een minpuntje. We hebben zoveel links of rechts van de weg laten liggen. Er zit niets anders op dan dat wij zo gauw we de gelegenheid hebben, terugkomen. Dank voor het samenstellen, het beantwoorden van al onze vragen en het fijne gevoel dat je steeds in de buurt was.

Heel veel plezier in jouw reiswereld in dat prachtige Zuid Afrika en tot ziens!
Aad en Trude
Breda

Verstuurd vanaf mijn iPad

Back To Top