Skip to content

Hallo Leony,

Wij zijn al weer bijna 2 weken thuis na onze vakantie in Zuid Afrika. Wij willen je nog even laten weten dat we het geweldig naar onze zin hebben gehad. De heenvlucht verliep perfect. Wel was de overstaptijd in Frankfurt zeer krap, het toestel vanuit Dusseldorf had wat vertraging maar het ging gelukig allemaal net goed. Op het vliegveld van Kaapstad de eerste positieve meevaller. Avis had geen Toyota meer met automaat maar we kregen tegen dezelfde conities een gloednieuwe Mercedes mee waarmee het natuurlijk geweldig reizen is.

De guesthouses waren allemaal boven verwachting. Wij weten niet of jij daar de hand in hebt gehad maar wij hadden steeds de mooiste kamers. De routebeschrijvingen waren perfect. Alleen naar het guesthouse in Addo ging het wat moeizamer. De afslag naar het guest house is nl een paar km verder voorbij de ingang van het NP dan je had aangegeven ( 7 i.p.v. 5) en ligt niet aan de R335 maar we hebben het natuurlijk wel gevonden.

Jammer dat we in ons laatste guesthouse in Somerset West nagenoeg de gehele tijd in het donker hebben gezeten. Stroomuitval in een groot gebied maar daar zul je alles wel van weten.

Het golfen ging ook geweldig. Behalve de door jou besproken banen vonden we ook nog enkele kleinere maar hele leuke banen tegen naar onze begrippen zeer acceptabele prijzen. Wellicht toch ook voor andere golfers aan te bevelen!

Dan nog even de terugvlucht:

om 06.00 uur komen we op het vliegveld in Kaapstad aan en willen de auto inleveren. Wacht nog maar even zegt de man van Avis. Uw vliegtuig heeft 14 (veertien) uur vertraging en u mag vandaag de auto nog wel even houden. Anne-Lies vraagt binnen even na en het blijkt dat er om 11.30 alsnog gevlogen wordt met een andere machine. Wij missen dan wel de aanlsuiting in Frankfurt naar Dusseldorf maar daar was reeds een hotel geboekt. Dat was natuurlijk even balen op de verjaardag van Anne-Lies. Wij gaan dus maar eerst op ons gemak een ontbijtje nemen en nog een paar koppen koffie tot de rij bij de incheckbalie tot een paar man is gereduceerd.

Wij de bagage op de band en de man achter de balie tikt onze namen in. Komt er een mevrouw van LTU aansnellen: “Herr und Frau ter Beke van den Berg?” Jawohl…………

OK, er gaat om 08.00 uur een machine van ons naar Dusseldorf en er zijn nog 2 plaatsen vrij, dus als jullie willen mogen jullie mee.
Nou, je begrijpt het wel, een mooier verjaardagskado hadden ze ons niet kunnen geven.

Dus nog eerder in Dusseldorf dan gepland. Vervolgens door de sneeuwbuien weer op ons thuis aan waar we om ca 22.00 uur moe maar voldaan arriveren.

Al met al: complimenten voor de wijze waarop jij onze vakantie mede tot 1 groot feest hebt gemaakt.

Groeten,

Frans en Anne-Lies
Wierden

Back To Top