Skip to content

Beste Leony,

Ik ben net terug in donker, koud en nat Geneve, maar heb nog steeds de zon en het licht van Zuid Afrika in mijn hart en hoofd, plus een stel fraai bruine armen. We hebben een geweldige reis gehad, heel erg bedankt voor de prima suggesties en arrangementen!

Bij deze wat feedback over de diverse oorden, is misschien nuttig voor jullie voor volgende bezoekers.

Floreal House is geweldig! Mooi guesthouse, erg mooie kamers, heerlijk ontbijt, goede staff en goede onderlinge verhoudingen dus een zeer gezellige sfeer. Er zit een Hollander, Robert geheten, die de boel prima runt. Lekker zwembad, ongelooflijke uitzichten, en ook op gemakkelijke wandel afstand van Kloofstreet voor een avondje eten en uit. Een aanrader, top!

Lyngrove was heerlijk, we zijn helemaal via Paarl en de Helshoogte pas gereden, en hebben lekker bij Delaire wijnhuis gepiknikt, op de pas. Wat een landschappen.

Lyngrove is een oase, we hadden een heerlijke kamer, met enorm bad, en zijn s avonds bij een leuke gourmet-pub vlak bij ze gegaan, Froggies, hoort bij de veel sjiekere Auberge. Leuk en lekker. Er was een aardige Hollandse die er een maand of 6 meeloopt als gastvrouw, de eigenaar Barry gaf prima advies over leuke wijnhuizen om te gaan proeven.

Vandaar zijn we langs de kust naar Hermanus gereden, we zagen al heel snel walvissen, ook zeeleeuwen of -honden, van alles. Ocean Eleven beviel ook helemaal! Wat een plek.

We zijn eigenlijk heel blij dat Auberge Burgundy niet lukte, we zaten in onze suite bovenop de cliffs en konden ook vanuit het bad (!) prima walvissen kijken. Het was helaas te winderig voor de boottocht, maar daardoor hadden we de volgende dag meer tijd om via een heel spannende route naar Waterkloof te gaan. We zijn natuurlijk uitgebreid Cape Agulhas gaan bekijken, in een gierende wind, en toen van Bredasdorp vias een gravel road gereden langs de Hoop natuur reservaat ( dat hebben we op weg naar Klippe rivier bezocht) en zijn toen bij Malgas met het hand pontje over de Breede rivier gevaren. De rivier was heel wild, met golven, best eng. Jos heeft vlijtig meegewerkt aan het overtrekken van de pont, ik doe er een fotootje bij.

Waterkloof was een heerlijke plek. Een hartelijk stel mensen, Hannes familie woont al sinds 1704 of zo op die plek, en ze hebben allebei heel wat te vertellen. De farm is een free range struisvogel farm, en we zijn dus inderdaad mee eieren gaan zoeken, tot ongenoegen van de dames struisvogels die erop zaten! We kregen erg lekker en mooi traditioneel eten, met waterblommetjes de eerste dag, en struis, de volgende avond woei het niet meer en toen heeft Hannes een braai gedaan voor ons, erg gezellig. Vanaf Waterkloof zijn we naar Witzand gereden, en hebben o.a. in de Indische oceaan gezwommen, leuk! Waterkloof is de meest huiselijke van alle plekken waar we zijn geweest. Hannes en Christien hebben zoals ik al zei veel te vertellen over het leven daar in een toch vrij traditionele Afrikaanse gemeenschap, met kinders op kostschool en buren ver weg. Heel interessant. De kamer was ook zeer goed verzorgd, we hadden eigenlijk het gebruik van 2 slaapkamers en 2 badkamers, omdat we er alleen waren. Het is wat simpeler dan in bijv. Klipperivier, maar erg warm en gezellig. We hebben er een heerlijke middag niets gedaan bij het zwembad, dat beviel uitstekend.

Op weg naar Klippe rivier zijn we in de Hoop geweest, waar we bij de zee een beetje hebben gewandeld en weer walvissen gezien. Mooi landschap! Helaas begon het toen te regenen, en dat bleef het doen, steeds harder! Het was onze enige regen-dag, en het haardvuur in onze prachtige kamer in Klippe Rivier maakte veel goed. Grappig contrast, overigens, van de Afrikaners, die vertellen hoe de Britten vroeger niet bepaald geliefd waren naar de zeer Engelse sfeer van Klippe rivier. Mooie plek, schitterend! We hebben de volgende dag een prachtige tocht gemaakt via de Tradouw pas en zijn toen in met heerlijk weer nog een aantal wijn-bedrijven in de Robertson wijn vally afgegaan, hebben o.a. bij Bon Courage heerlijk geluncht.

Terug in Kaapstad waren we blij dat we precies wisten waar ons bed was voor die avond. We werden ook echt als vrienden binnengehaald in Floreal House. Het had in Kaapstad al 2 dagen geregend, maar dat hield net op voor we aankwamen, dus wij hebben nog uitgebreid van Kaapstad kunnen genieten.

We hebben dus echt genoten, zijn helemaal ontspannen geraakt daar, en willen eigenlijk allebei meteen weer terug! Het was ook heerlijk samen, niet in het minst door de prima kamers met zalige grote bedden en baden! Ik doe er ff 2 fotootjes bij, dan weet je wie je deze heerlijke tijd hebt bezorgd. Heel veel groeten, ook namens Jos,

Anna V.
Geneve, Switzerland

Back To Top