Skip to content
Verbod Gebruik Plastic Zakken In Nationale Parken

Verbod plastic zakken Nationale Parken

Na Botswana is Namibië de volgende, geen plastic zakken meer in de Nationale Parken en een boete als je dit wel doet. Duim omhoog voor Namibië!

Het ministerie wil de natie en onze bezoekers informeren dat plastic zakken met onmiddellijke ingang verboden zijn in onze beschermde gebieden (nationale parken).

Wetgeving (Natuurbeschermingsverordening van 1975) is in april 2017 gewijzigd met een nieuwe bepaling dat niemand een spelpark of natuurreservaat mag betreden met een plastic zak.

We doen een beroep op de sector die touroperators en de Namibia Tourism Board omvat om hun klanten of klanten te informeren over deze nieuwe beperking.

Dit verbod is specifiek voor plastic draagtassen die vaak worden gebruikt om te winkelen, aangezien het amendement uitzonderingen maakt op kunststoffen die:

1. Zijn ontworpen om te worden gebruikt voor de verwijdering van afvalstoffen;
2.Zijn ontworpen voor agrarische doeleinden;
3. Worden gebruikt voor bemonstering of analyse;
4. Een verpakking vormen of integraal onderdeel uitmaken van de verpakking waarin goederen voorafgaand aan de verkoop worden verzegeld op de lokale markt of voor uitvoer:
5. Transparante hersluitbare tassen.

Degene die dit verbod overtreedt, kan een boete van ten hoogste N $ 500 of een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of een dergelijke geldboete en gevangenisstraf oplopen.

Het ministerie zal zijn inspanningen opvoeren om dit verbod de komende maanden te handhaven.

De wildparken en natuurreservaten van Namibië zijn gebieden met een uitstekende natuurlijke en ecologische waarde.

Ze worden beheerd om hun ecologische integriteit te beschermen en voor de instandhouding van de natuur op de lange termijn.

Facebook bericht

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top