Skip to content
De Hoogtepunten Van Zuid-Afrika

Dit zijn de hoogtepunten van Zuid-Afrika

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika is voor velen een droom die waarheid wordt. Op safari, overnachten in de jungle, of genieten van de cultuur, de prachtige natuur en natuurlijk wat zon, zee en strand. Staat er een rondreis Zuid-Afrika op de planning, of heb je altijd al gedroomd van een tripje naar dit prachtige continent? Dan lees je hier wat je echt gezien moet hebben. Dit zijn de hoogtepunten van Zuid-Afrika.

  1. de Nationale Parken

Zuid-Afrika staat misschien wel het meest bekend om haar vele nationale parken. Of je nu een safari tripje maakt, of de wandelschoenen aantrekt en de natuur te voet ontdekt. Het is werkelijk waar prachtig. Je vind de mooiste nationale parken aan de Tuinroute, in en rondom Kaapstad en omstreeks de Coastal Region Wijnroute. Waar je natuurlijk ook kunt genieten van een heerlijk glas wijn.

  1. de Tuinroute

Een ruime tachtig kilometer aan kustlijn, uitgeroepen tot een beschermd natuurreservaat. Je vind het aan de Tuinroute. Een van de mooiste reservaten is Tsitsikamma. Een wilde rotskust en fijne, kleine zandstranden maken het een prachtige trip. De grote hangbrug voor voetgangers is bij uitstek geschikt voor avontuurlijke foto’s.

  1. Kaapstad

Kaapstad wordt door velen ook wel de mooiste stad ter wereld genoemd; en dat is niet voor niets. Deze stad ligt tussen de Tafelbaai en Tafelberg; een berg die ruim 1000 meter hoog is en boven de stad uittorent. Niet alleen de stad zelf (waar je heerlijk kunt genieten van een natje en een droogje met uitzicht over de baai), maar ook de Tafelberg zelf zijn zeker een bezoekje waard.

  1. Tafelberg

En dit is ‘ie dan: de Tafelberg. Deze prachtig berg krijgt zijn naam van de Nederlanders van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, en is gebaseerd op de unieke vorm die de berg heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om de berg te bezichtigen, en een begeleide tour is ook zeker de moeite waard.

  1. Kaap de Goede Hoop
    Er is nog meer moois te vinden in Kaapstad, en wel Kaap de Goede Hoop. Via Kaap de Goede Hoop kun je doorrijden via de Chapmans Peak Rylaan. Een van de mooiste tol routes in heel Zuid-Afrika. Aan de ene kant zie je de prachtige Atlantische Oceaan, en aan de andere kant de steile rotsen en hellingen van de Tafelberg. Een prachtige route voor een dagtour.

Dit zijn de hoogtepunten van Zuid-Afrika

afrikaonline

Back To Top