Skip to content

22 daagse camperrondreis Namibië Windhoek tot Windhoek

955,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer luchthaven – camperdepot
 • transfer camperdepot – luchthaven
 • 22 dagen camperhuur
 • 21 nachten gerserveerde campingplaatsen
 • uitgebreide routebeschrijving en wegenkaarten

Reiscode: AOL 301

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Maak kennis met het diverse Namibië met deze 22 daagse camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Namibië zoals de Fish River Canyon (’s werelds 2 na grootste canyon), de wilde paarden in de woestijn bij Aus, de Rode duinen van de Sossusvlei, de ruige wildernis van de Namib woestijn, het historische stadje Swakopmund en op zoek naar de BIG FIVE in het Etosha Nationaal Park.

Programma

Dag 1: Windhoek

Verwelkoming op de luchthaven van Windhoek door een vertegenwoordiger van de campermaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek vanuit het verhuurdepot en rijden op eigen gelegenheid naar de camping nabij Windhoek. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om het centrum van Windhoek te verkennen. Overnachting op de camping nabij Windhoek.

Dag 2: Windhoek - Mariëntal (ca. 285 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Windhoek en rijden in zuidelijke richting naar Mariëntal. Onderweg krijg u al een heel goede indruk van het natuurschoon van Namibië. Overnachting op de camping nabij de Hardap dam.

Dag 3: Mariëntal – Keetmanshoop (ca. 230 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vandaag rijdt uw verder naar het zuiden naar het kleine, landelijk gelegen dorpje Keetmanshoop. Dicht bij Keetmanshoop vindt u het “Quiver Tree Forest” waar ongeveer 300 Alwyn bomen met hun gladde boombast en gele bloemen tegen de dorre woestijn afsteken. Overnachting op een camping nabij Keetmanshoop.

Dag 4: Keetmanshoop – Fish River Canyon (ca. 140 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Keetmanshoop en rijden in zuidelijke richting naar de op twee na grootste Canyon ter wereld, de Fish River Canyon. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 5: Fish River Canyon

Volle dag ter vrije besteding om de omgeving te verkenen. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 6: Fish River Canyon – Aus (ca. 265 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden in westelijke richting naar het dorpje Aus. Nabij dit dorpje bevindt zich ook het bekende “Spookdorp” Kolmanskop en de “Desert Horses”. De camping van vanavond is nabij Aus.

Dag 7: Aus – Namgorab gebergte (ca. 210 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag gaat u kennis maken met de woestijn van Namibië en bezoekt u het Naukluft Nationaal Park. De hele dag gaat u via prachtige zandwegen, soms wat ruw, de woestijn door tot bij Betta’s Camp.

Dag 8: Namgorab gebergte – Sesriem (ca. 140 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit het Namgorab gebergte en rijden naar een bijzondere plaats in de woestijn, het “plaatsje” Sesriem. Vanaf Sesriem kan u een bezoek brengen aan de bekende rode duinen van de Sossusvlei. Overnachting op de camping nabij Sesriem.

Dag 9: Sesriem – Solitair (ca. 95 km // 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Sesriem en rijden naar het plaatsje Solitair. Solitair is bekend geworden vanwege de Nederlandse filmmaker Ton der Lee, die hier 2 jaar heeft gewoond en zijn avonturen heeft beschreven in het boek “Solitair”. Overnachting op de camping van Solitair.

Dag 10: Solitair – Swakopmund (ca. 270km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)

Vandaag uw laatste dag rijden over de zandwegen. Rijden door het door het Naukluft Nationaal Park naar het kustplaatsje Swakopmund. In Swakopmund kunt u heel goed de Duitse invloeden merken aan de historische gebouwen, de stranden en de winkels. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 11: Swakopmund

Dag ter vrije besteding in en rondom Swakopmund. U kunt een rustdag nemen of kiezen uit een van de vele excursie mogelijkheden en activiteiten die worden aangeboden zoals: zeevissen, rijden met quadbikes door de duinen, een ballonvaart, een boottocht, een rondvlucht en nog veel meer. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 12: Swakopmund – Omaruru (ca. 265 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)

Door een ruig woestijnsteppen gebied reist u naar Omaruru waar u heerlijk kunt zwemmen en kunt afkoelen van de hete Namibische zon. Overnachting op de camping in Omaruru.

Dag 13: Omaruru - Outjo (ca. 245 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Omaruru en door de binnenlanden van Namibië rijden naar Outjo. Overnachting op de camping van de Ombinda Country Lodge.

Dag 14: Outjo

Volle dag om te genieten van de omgeving. Overnachting op de camping van de Ombinda Country Lodge.

Dag 15: Outjo – Etosha Nationaal Park (ca. 280 km // 4 ½ – 5 uur rijden exclusief stops)

Uw rijdt vandaag over deels onverharde wegen door verlaten natuurgebieden naar het bekende Etosha natuurpark. U heeft 2 dagen om het noordoostelijke deel en de zoutpanen te verkennen. Overnachting op de camping van het Okaukuejo restcamp

Dag 16: Etosha (ca. 70 km // 2 – 3 uur rijden exclusief stops)

Dag ter vrije besteding in het Etosha Nationaal Park. Overnachting op de camping van het Halali restcamp

Dag 17: Etosha (ca. 70 km // 2 – 3 uur rijden exclusief stops)

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Halali restcamp naar het Namutoni restcamp te rijden. Onderweg een goede kans om grote aantallen wild te zien. Verder kunt u ook het “Sprokieswoud” bezoeken, een verzameling van de grillige African moringobomen. Overnachting op de camping van het Namutoni restcamp.

Dag 18: Etosha - Grootfontein (ca. 230 km // 3 – 4 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden naar het plaatsje Tsumeb. Tijd om Tsumeb te verkennen. In Tsumeb kan een bezoek worden gebracht aan het mijnbouwmuseum, St. Barbara kerk, en het Tsumeb Arts en Crafts Centre voor leuke souvenirs. Daarna verder rijden naar Grootfontein. Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 19: Grootfontein

Dag ter vrije besteding in en rondom Grootfontein. Er kan een excursie worden gemaakt naar een nabij gelegen San (bushman) dorpje, game drives worden gemaakt, wandelingen over de farm of lekker geluierd aan het zwembad. Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 20: Grootfontein - Otjiwarongo (ca. 270 km // 3 ½ – 4 ½ uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Grootfontein en rijden naar Otjiwarongo. Rest van de dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld een excursie te maken naar het Waterberg Plateau of het nabij gelegen Cheeta opvangcentrum. Overnachting op een camping nabij Otjiwarongo.

Dag 21: Otjiwarongo – Okahandja (ca. 175 km // 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)

Vertrek uit Otjiwarongo en rijden naar Okahandja. Hier kunnen de laatste souvenirs worden gekocht op een leuke lokale markt. Overnachting op een camping nabij Okahandja.

Dag 22: Okahandja – Windhoek (ca. 100 km // 1.5 – 2 uur rijden exclusief stops)

Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Namibië. In de middag camper inleveren bij de verhuurmaatschappij en een transfer naar de luchthaven van Windhoek.

Reissom

REISSOM 22 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS NAMIBIË WINDHOEK – WINDHOEK

Prijzen geldig voor huur in het laagseizoen (mei, juni, januari, februari, maart, april en juli 2020) 

 • €. 1970,- per persoon bij 3 personen Discoverer 4
 • €. 1490,- per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1250,- per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1285,- per persoon bij 4 personen Discoverer 6
 • €. 1130,- per persoon bij 5 personen Discoverer 6
 • €. 1030,- per persoon bij 6 personen Discoverer 6

Prijzen geldig voor huur in het laagseizoen (mei, juni 2020)

 • €. 1800,- per persoon bij 2 personen Discoverer 4
 • €. 1375,- per persoon bij 3 personen Discoverer 4
 • €. 1165,- per persoon bij 4 personen Discoverer 4
 • €. 1175,- per persoon bij 4 personen Discoverer 6
 • €. 1050,- per persoon bij 5 personen Discoverer 6
 • €.   955,- per persoon bij 6 personen Discoverer 6

De Discoverer 4 en 6 zijn ook verkrijgbaar als automaat, extra kosten ZAR 75,- per camper per dag

De prijzen voor vertrek na 31-10-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis:KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Windhoek v.v. voor EUR 820,- per persoon inclusief luchthavenbelasting.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuid Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Wijzigen van de route:
Deze reis is slechts een voorbeeld van wat wij u kunnen aanbieden, desgewenst en op uw aanwijzingen passen we de reis graag aan naar uw persoonlijke reiswensen.

Andere camper:
Indien u liever een grotere of kleinere camper (zie onze website voor de verschillende type campers) wilt is dat natuurlijk mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar. De prijs voor een andere camper/personen combinatie is op aanvraag beschikbaar

Vertrek:
Dagelijks

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer Windhoek luchthaven – verhuurdepot Windhoek
 • 22 dagen camperhuur inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en CDW midi verzekering (zie voor meer informatie onze website onder camperhuur)
 • 21 nachten gereserveerde campingplaatsen zoals beschreven
 • Routebeschrijving
 • Transfer Windhoek verhuurdepot – luchthaven Windhoek
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten en luchthavenbelastingen
 • €. 10,- reserveringskosten per persoon
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Eigen risico van R. 19.000,00 in geval van schade met de mogelijkheid om deze ter plaatse af te kopen (zie onze website onder camperhuur voor meer informatie). Schade aan banden en dak valt niet onder de dekking van de verzekering, Indien de camper wordt opgehaald op een zon of feestdag is er een toeslag van ZAR 450,- van toepassing.
 • Olie, benzine, tolgelden
 • CO2 toeslag Nambie ZAR450,-
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Game drives, excursies of andere activiteiten
 • Entreegelden voor o.a. Nationale Parken
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Camper:
Discoverer-4 (Iveco 35S14 – 2.3 lt 16V turbodiesel) (maximaal 4 personen) of bij 5 of 6 personen het type Discoverer-6 (Iveco Daily 35S14 2.3lt turbodiesel) (maximaal 6 personen) met airconditioning en radio/cassettespeler inclusief CDW midi verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. Voor foto’s, beschrijving van de camper en huurvoorwaarden zie onze website onder camperhuur. Voor het huren van een camper dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de A.N.W.B. ). Extra kosten zoals het eigen risico bedrag en de eventuele extra’s die u wilt huren dienen met creditcard worden voldaan. Visa en Euro Mastercard worden geaccepteerd.

Bestuurder:
Bestuurder moet minimaal 21 jaar zijn en over minimaal een geldig rijbewijs B beschikken.

Deelname:
Alle leeftijden.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 30 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika en Nambie dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Koffer of reistas (ivm met de ruimte in de camper is het beste om de bagage in een reistas mee te nemen) met meestal maximaal 23 kg pp en 1 stuks handbagage pp van maximaal 7 kg

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top