Skip to content
App Om Dieren Te Lokaliseren Krugerpark

App om dieren te lokaliseren Krugerpark

Zuid Afrika / App om dieren te lokaliseren bezorgt leiding van Krugerpark kopzorgen. Gestuurd door een app scheuren bezoekers van Kruger National Park met hun terreinwagens naar plekken waar zojuist wild is gesignaleerd. “Twee neushoorns bij Makhadzi” En hup, daar gaan ze. Ternauwernood een overstekende familie wrattenzwijnen ontwijkend.

Apps als Latest Sightings, die gebruikers in staat stellen plekken aan te geven waar iets bijzonders is gezien, zijn een zegen voor hen die snel resultaat willen. Tegelijk leiden ze tot kopzorgen. Volgens het management van het overkoeplende SANParks resulteren de apps – in “een toenemende mate van wetteloosheid in de parken, met snelheidsovertredingen, opstoppingen en aangereden wild tot gevolg”.

Bovendien wil niet iedereen op deze manier door het park sjezen. SANParks zegt talloze klachten te krijgen van mensen die er juist plezier in hebben om na eindeloos speuren hun engelengeduld beloond te zien met hun onbedorven blik op een luipaard in een boom. Een eenvoudige oplossing is er niet. SANParks zegt zicht te beraden op wettelijke maatregelen om het gebruik van de apps aan banden te leggen.

Bron: F. de Vries – Elsevier bladnummer 25 – 25 juni 2016

afrikaonline

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top