Skip to content
Schiphol Fungeert Als Tweede Hub Air Mauritius

Schiphol fungeert als tweede hub Air Mauritius

SCHIPHOL – Luchthaven Schiphol fungeert vanaf nu als tweede Europese hub voor Air Mauritius. Een Airbus A340-300 van de luchtvaartmaatschappij zette maandagavond voor het eerste de wielen aan de grond in Nederland en vliegt twee keer per week naar het tropische eiland.

Mauritius werd sinds oktober vorig jaar door KLM aangevlogen met een Boeing 787-9 Dreamliner, maar partner Air Mauritius neemt nu het stokje over. Initieel wordt er elke maandag en vrijdag gevlogen, maar in de piekmaanden juli en augustus komt daar een derde vlucht per week bij.

“Schiphol is, door onze nauwe samenwerking met Air France-KLM, onze tweede Europese hub”, zegt CEO Soman Appavou. Air Mauritius biedt door de samenwerking met Air France al sinds 1998 doorverbindingen aan vanaf Parijs Charles de Gaulle, en boort nu met KLM via Schiphol de Scandinavische en Oost-Europese markt aan.

Nederlandse reizigers kunnen bovendien, desgewenst, gebruik maken van beide Europese hubs door Schiphol en Parijs te combineren op de heen- en terugvlucht.

Focus op toerisme
De Airbus A340-300’s van Air Mauritius zijn voorzien van 28 stoelen in Business en 264 in Economy Class. “We mikken voornamelijk op toeristische reizigers”, zegt Prem Sewpaul, Vice President Communications and Corporate Affairs. “Ruim tachtig procent van onze reizigers doet Mauritius aan voor een vakantie.”

Toerisme is de levensader van Mauritius, dat bekend staat om haar natuurschoon, zowel boven als onder water. Nederland heeft, door de kortstondige overheersing van het eiland in de zestiende eeuw en het feit dat Mauritius naar Maurits van Oranje is vernoemd, volgens Sewpaul tevens een historische band met Mauritius.

De hotels op het eiland zijn voornamelijk gericht op reizigers die van luxe houden, maar sinds de crisis van 2008 is het aanbod verbreed en zijn nu ook drie- en viersterren hotels ontstaan, naast privéaccommodaties. “Daardoor is Mauritius toegankelijk voor een brede doelgroep, maar behoudt het haar luxueuze uitstraling.”

De vlucht naar Mauritius duurt ongeveer twaalf uur en wordt non-stop uitgevoerd. De eerste vlucht werd op Schiphol met een watersaluut van de brandweer onthaald.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl – Jan van Woerkom – Foto Reismedia

afrikaonline

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top