skip to Main Content

9 daagse highlights of Tanzania lodge safari

2.490,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer Arusha luchthaven – Ilboru Safari Lodge
 • 1 overnachting in een 2 persoonskamer in de Ilboru Safari Lodge
 • 6 daagse privé safari Tanzania in genoemde accommodaties
 • game drives zoals beschreven
 • vervoer in een 4×4 safari Landcruiser
 • maaltijden
 • professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur
 • flying doctors medical evacation verzekering
 • toeristen belastingen en levies
 • transfer Arusha – luchthaven Arusha

Reiscode: AOL 603

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Een klassieke safari langs alle hoogtepunten van noord Tanzania. Accommodatie is in mooie lodges, comfortabele hotels met Internationale standaards en stijl, gelegen op de beste locaties voor “all year round” wild safari’s.

Natuurlijk wordt een bezoek gebracht aan het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park, de Ngorongoro krater, Lake Manyara Nationaal Park en het Tarangire Nationaal Park met de Baobab bomen en een groter variëteit aan Wildlife. Tijdens de reis rijdt u door afwisselend landschap met een grote diversiteit aan dieren en vogels.

PRIVE REIS

(deze reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Zanzibar en diverse andere safari’s in Tanzania of Kenia)

Programma

Word aangeboden als een privé reis per 4x4 Safari Landcruiser

Dag 1: Arusha

Aankomst in Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Tanzania. Daarna een transfer naar de Ilboru Safari Lodge hotel (of gelijkwaardig). Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis en te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in de Ilboru Safari Lodge in een tweepersoons rondawel op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.ilborusafarilodge.com

Dag 2: Arusha – Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt is er een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari. Daarna vertrek richting het Tarangire Nationaal Park. Aankomst in het Tarangire Nationaal Park en lunch. Na de lunch een game drive op zoek naar de dieren die hier voorkomen en met een beetje geluk de BIG FIVE. Het Tarangire Nationaal Park is vernoemd naar de Tarangire rivier en beroemd om de grote olifantenkuddes, sommige kuddes van wel 500 olifanten. In de het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de rivier komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Aankomst bij de lodge op tijd voor de lunch en na de lunch wat tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. In de namiddag de eerste game drive in het Tarangire Nationaal Park. Genoemd naar de Tarangire river en beroemd vanwege de grote kuddes olifanten, sommige kuddes van wel 500 olifanten. In de het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de river komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Overnachting in de Maramboi Tented Lodge in een tweepersoons luxe “Out in Africa stijl” safari tent op basis van volpension.

Voor meer informatie: www.tanganyikawildernesscamps.com

Dag 3: Tarangire Nationaal Park

Vandaag een volle dag in het Tarangire Nationaal Park met ergens op een mooi plekje een picknick lunch. Als kers op de taart in de namiddag een avond wandeling door het park met een professionele gids. Overnachting in de Maramboi Tented Lodge in een tweepersoons luxe “Out in Africa stijl” safari tent op basis van volpension.

Dag 4: Tarangire Nationaal Park - Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit de Maramboi Tented Lodge en rijden naar het Lake Manyara Nationaal Parkvoor een game drive. Lake Manyara is een van Tanzania’s kleine parken maar, zoals Ernest Hemingway al zei, het is de mooiste plek die ik ooit gezien heb met een groot alkaline meer, een afwisselend landschap en een divers dierenleven. Tijdens de game drive op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de beroemde boomklimmende leeuw, vele flamingo’s, grote kuddes buffels en zebra’s. Overnachting in de Bougainvillea Safari Lodge in een tweepersoons cottage op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.bougainvilleasafarilodge.com

Dag 5: Lake Manyara Nationaal Park – Serengeti Nationaal Park

Vertrek uit de Bougainvillea Safari Lodge na het ontbijt en rijden naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal park, een World Heritage Site die bekend staat om de jaarlijkse migratie van o.a. de wildebeest. In het Serengeti Nationaal Park staat verder bekend om de grote kudde dieren als zebra’s (geschat op 200.000) en Thompson’s gazelles (geschat op 300.000), buffels, giraffe en olifanten. Onderweg naar het park een picknick lunch op een mooie locatie en een eerste game drive door het park. Overnachting in de Serengeti Kati Kati Camp in een twee luxe safari tent met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.twctanzania.com/en/accommodation/kati-kati-tented-camp

Dag 6: Serengeti Nationaal Park

Vanmorgen wordt u vroeg gewekt voor een traditioneel kopje thee of koffie en beschuit. Daarna vertrek uit de lodge voor een volle dag game driving in het Serengeti Park. Picknick lunch op een mooi plekje in het park. Overnachting in de Serengeti Kati Kati Camp in een twee luxe safari tent met ensuite badkamer op basis van volpension.

Dag 7: Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Crater Conservation Area

Na het ontbijt vertrek uit het Serengeti Kati Kati Camp en rijden door het Serengeti Nationaal Park richting de Ngorongoro Crater Conservation Area. Onderweg nog een laatste game drive door het Serengeti park op zoek naar de Big Five. Onderweg naar de Ngorongoro area een picknick lunch onder de acacia bomen. Aankomst bij de lodge op tijd voor de zonsondergang en een ijskoud drankje. Overnachting in de Ngorongoro Farm House in een tweepersoons standaard kamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.twctanzania.com/en/accommodation/ngorongoro-farm-house

Dag 8: Ngorongoro Crater Conservation Area

Vanmorgen vroeg ontbijt en vertrek uit de lodge voor een volle dag game driving in de Ngorongoro Krater, een van de drie UNSECO World Heritage sites in Tanzania. Game drive in de Ngorongoro krater. De Ngorongoro krater met een oppervlakte van ca. 260 vierkante meter biedt een thuis voor ca. 25.000 dieren en is een van de laatste plaatsen in Tanzania waar de Big Five kan worden gezien. Uniek aan de krater is dat hier naast de wilde dieren ook de Maasai stam hier leeft. Als het te warm wordt en de dieren een plekje gaan zoeken om te rusten terug naar de lodge voor een late lunch. De middag is om te relaxen en te genieten van het schitterende uitzicht. In de namiddag een laatste game drive en heerlijk diner aan het kampvuur ter afsluiting van de safari. Overnachting in de Ngorongoro Farm House in een tweepersoons standaardkamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Dag 9: Ngorongoro Crater Conservation Area –Arusha

Na het ontbijt vertrek uit de Ngorongoro Farm House en rijden naar Arusha. Onderweg naar Arusha staat nog een bezoek aan een lokaal schooltje gepland waar kennis kan worden gemaakt met de kinderen en leraren. Een donatie van Engelse leesboeken, schrijfgerei of paier word altijd zeer op prijs gesteld. Aankomst in Arusha en een heerlijke lunch. Na de lunch transfer naar de luchthaven. Einde arrangement.

Reissom

REISSOM 9 DAAGSE “HIGHLIGHTS OF TANZANIA” PRIVE SAFARI: 2019

 • EUR 3435,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2019)
 • EUR 2785,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2019)
 • EUR 2570,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2019)
 • EUR 3795,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2019)
 • EUR 3065,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2019)
 • EUR 2815,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2019)

Eenpersoonskamer toeslag: EUR 350,- per persoon

Kerst en Nieuwjaar toeslag: indien uw verblijf valt op 23, 24, 25, 26 & 31 december 2019 en op 01 januari 2020 is er een toeslag van EUR 65,- per persoon per nacht.

Vertrekdata privé safari 2019:
Privé safari met dagelijks vertrek mogelijk – gegarandeerd vertrek bij een minimum 2 personen

REISSOM 9 DAAGSE “HIGHLIGHTS OF TANZANIA” PRIVE SAFARI: 2020

 • EUR 3885,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 01 januari en 31 maart 2020)
 • EUR 3145,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 01 januari en 31 maart 2020)
 • EUR 2900,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 01 januari en 31 maart 2020)
 • EUR 3355,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 01 april en 31 mei 2020)
 • EUR 2710,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 01 april en 31 mei 2020)
 • EUR 2490,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 01 april en 31 mei 2020)
 • EUR 3885,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 01 juni en 31 oktober 2020)
 • EUR 3145,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 01 juni en 31 oktober 2020)
 • EUR 2900,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 01 juni en 31 oktober 2020)
 • EUR 3530,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2020)
 • EUR 2880,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2020)
 • EUR 2665,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 01 november en 15 december 2020)
 • EUR 3885,- per persoon op basis van 2 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2020)
 • EUR 3145,- per persoon op basis van 4 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2020)
 • EUR 2900,- per persoon op basis van 6 personen ** (bij vertrek tussen 16 december en 31 december 2020)

Eenpersoonskamer toeslag:
Voor reizen tussen 01-01 en 31-03 & 01-06 en 31-10 & 16-12 en 31-12: EUR 380,- per persoon
Voor reizen tussen 01-04 en 31-05: EUR 200,- per persoon
Voor reizen tussen 01-11 en 15-12: EUR 295,- per persoon

Paas toeslag: Indien uw verblijf valt op 10, 12 & 13 april is er een toeslag van EUR 45,- per persoon per nacht

Kerst en Nieuwjaar toeslag: indien uw verblijf valt op 23, 24, 25, 26 & 31 december 2019 en op 01 januari 2020 is er een toeslag van EUR 65,- per persoon per nacht.

Vertrekdata privé safari 2020:
Privé safari met dagelijks vertrek mogelijk – gegarandeerd vertrek bij een minimum 2 personen

De prijzen voor vertrek na 31-12-2020 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag een berichtje via ons contact formulier.

Kinderkorting:
Op de bovengenoemde reissom voor het landarrangement is een kinderkorting van 40% van toepassing voor kinderen onder de 12 jaar indien zij samen reizen en op de kamer overnachten van minimaal twee vol betalende reizigers. Is uw situatie anders, reist u als alleenstaande ouder met minderjarige kinderen, dan graag even een berichtje naar [email protected], we zullen u dan graag de van toepassing zijnde prijzen doorgeven.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Tanzania of een verlenging van uw reis in bijvoorbeeld Kenia of op Zanzibar dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan ook. Als u uw reiswensen aan ons doorgeeft maken wij graag, geheel kosteloos en natuurlijk vrijblijvend, een mooi reisplan voor u. Verlenging op Zanzibar al mogelijk vanaf €. 45,- per dag (exclusief vlucht vanaf Arusha – Zanzibar – Dar es Salaam vanaf ca. US$ 295,- per persoon inclusief luchthavenbelasting)

Combinatie:
Het is mogelijk om deze reis te combineren met elke andere safari in bijvoorbeeld Tanzania, Kenia, Zanzibar, Oeganda enz.. Indien u geïnteresseerd bent en uw reiswensen aan ons doorgeeft maken we graag een offerte voor u.

Prijsindicatie van vlucht:
Prijs indicatie € 875,- incl. luchthavenbelasting (deze prijs is afhankelijk van seizoen en beschikbare boekingsklasse). De prijsindicatie is gebaseerd op een vlucht met KLM. Als u liever vliegt met een andere maatschappij is dat natuurlijk ook mogelijk. De prijs hiervoor is op aanvraag beschikbaar.

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

• Transfer Arusha luchthaven – Ilboru Safari Lodge
• 1 overnachting in een 2 persoonskamer in de Ilboru Safari Lodge (of gelijkwaardig) hotel op basis van logies en ontbijt
• Safari briefing op dag 2
• 8 daagse privé safari Tanzania in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer/luxe safaritent en vervoer in een 4×4 safari Landcruiser op basis van volpension met professionele, Engels sprekende begeleiding van gids/chauffeur en inclusief entreegelden voor de genoemde Nationale Parken, 1 liter mineraal water per persoon per dag.
• Game drives zoals beschreven
• Toeristen belastingen en levies
• Flying doctors medical evacation verzekering
• Transfer Arusha – luchthaven Arusha

Reissom exclusief:

• Internationale vluchten en luchthavenbelasting
• Kosten visum Tanzania
• Kosten vaccinaties
• Annulering en/of reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Overige maaltijden
• Optionele excursies zoals de ballonvaart of extra game drives
• Drankjes
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Alles wat niet genoemd wordt onder inclusief

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Indien u kiest voor een privé safari kan dit met zoveel personen als u maar wilt. Maximaal 6 personen per 4WD Land Cruiser safari auto maar er kunnen meerdere auto’s worden ingezet

Taal:
De reis word altijd begeleidt door een Engels sprekende gecertificeerde gids/chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Voor reizen naar Tanzania dienst u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis en een inreisvisum. U kunt deze het beste voor vertrek uit Nederland regelen bij het consulaat in Capelle a/d IJssel. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels.

Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van het betreffende land. Afrika Online verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud)

Tijdverschil:
Tijdverschil in de zomermaanden is 1 uur, in de wintermaanden 2 uur tijdsverschil.

Banken en geldzaken:
Met uitzondering van Dar es Salaam (van 09.00 tot 15.00) en Kilimanjaro Airport (24 uur per dag), zijn banken in Tanzania
over het algemeen op werkdagen alleen in de ochtend open. Alle grote hotels en de meeste lodges beschikken over een vergunning om buitenlands geld en travellers cheques te wisselen. In Arusha zijn 2 pin automaten (maar hou er rekening mee dat deze niet altijd werken).

Travellers cheques in US dollars, creditcards (VISA. Mastercard en Barclay) worden veelal geaccepteerd. American Express wordt niet geaccepteerd. Contant geld alleen in US dollars en in kleine coupures. De locale geldeenheid is de Tanzaniaanse shilling.

Gezondheid en veiligheid
De zon in Tanzania is warmer en intenser dat je kunt voorstellen. Zelfs op een bewolkte dag kun je nog lelijk verbranden. Een goede zonnebrand crème (minstens factor 30) is dan ook onontbeerlijk evenals een goede zonnehoed en zonnebril. Drink voldoende maar nooit uit de kraan maar koop liever flessenwater. In de meeste hotels en lodges zal er drinkwater worden aangeboden op de kamer.

Ziekenhuizen en medische zorg
Er zijn kleine veldziekenhuizen verspreid over Tanzania. Grotere ziekenhuizen zijn er alleen in Arusha en Dar es Salaam. Het si daarom ook belangrijk om ruim voor vertrek te informeren naar de aanbevolen vaccinaties en malariaprofylaxe. Ook is het verstandig om een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. imodium tegen diaree, ORS enz. (kijk ook even op www.gezondheidsnet.nl/reisapotheek

De Flying Doctors Society of Africa biedt een tijdelijk lidmaatschap aan voor toeristen tegen een kleine vergoeding. In ruil daarvoor ontvangen de “leden” gratis vervoer door de lucht naar een ziekenhuis of medisch centrum in geval van een ernstig ongeval of ernstige ziekte tijdens de safari.

Malaria
de beste manier om malaria te voorkomen is er voor zorgen dat u niet wordt gebeten. Draag in de schemer (ochtend en avond) lange broeken en shirts met lange mouwen en gebruik het antimug middel DEET op enkels, handen en nek. Daarnaast is het ten zeerste aan te bevelen een goede malaria profylaxe in te nemen. Informeer u hierover bij uw GGD.

Fotografie
Het is in Tanzania verboden om foto’s te nemen van de President, de politie, militairen, gevangenissen en vliegvelden. Indien u een foto wilt nemen van de lokale bevolking is het aan te raden om vooraf toestemming te vragen hiervoor. Voor u mag het een dierbare herinnering zijn aan uw vakantie maar veel bewoners van Tanzania zijn bijgelovig en willen niet dat u een foto van hen neemt. Hou uw camera in een stofvrije zak of container.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per 4 wheeldrive Land Cruiser safari auto. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten vragen wij vriendelijk de polisnummers van de beide verzekeringen voor uw vertrek uit Nederland aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Deze reis is geschikt voor kinderen en alhoewel de afstanden tussen de verschillende parken soms aan de grote kant zijn is er onderweg voldoende tijd om te stoppen en zijn er interessante dingen te zien onderweg. Om optimaal van deze reis te kunnen genieten raden we aan niet te reizen met kinderen onder de 8 jaar (uitzonderingen daar gelaten). Wel raden we aan dat er voor elk kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereist.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 20 kg p.p.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht
of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top