skip to Main Content

17 daagse Zambia en Malawi Livingstone Trail comfort en camping safari

2.810,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfers
 • entreegelden
 • accommodatie
 • maaltijden
 • transport safari minibus of 4x4wd auto met gids

Reiscode: AOL 415 

Offerte aanvragen

Beschrijving

In het kort

Deze reis door Zambia en Malawi begint in Livingstone met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen. Hoogtepunten tijdens deze reis zijn een kano excursie op de Lower Zambezi rivier, een bezoek aan het South Luangwa Nationaal Park met game drives en game walks, hiking van het Mulanje bergmassief in Malawi, een bootcruise op de Liwonde rivier en game drives in het Liwonde Nationaal Park en snorkelen en strand op een eilandje in het Lake Malawi. Een rondreis “off the beaten tracks” voor de echter avonturiers.

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Programma

Dag 1: Livingstone

Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar de Maramba River Lodge in Livingstone. Overnachting in de Maramba River Lodge in een tweepersoons safaritent. (permanent safaritent)

Overnachting: tweepersoons safaritent met badkamer, zwembad, restaurant & bar
Voor meer informatie zie: www.maramba-zambia.com

Dag 2: Livingstone

Vandaag een rustige start en in de middag (rond 14.00) een bezoek aan de Victoria watervallen. Overnachting in de Maramba River Lodge in een tweepersoons safaritent. (permanent safaritent)

Activiteit inclusief: bezoek aan de Victoria Falls, entreegeld
Overnachting: Maramba River Lodge in een tweepersoons safaritent met badkamer, zwembad, restaurant & bar
Optionele activiteiten: sunset bootcruise, scenic vlucht over d watervallen & veel meer

Dag 3: Livingstone – Chirundu (Lower Zambezi)

Vertrek uit Livingstone na het ontbijt en via de Miombo heuvels van zuidelijk Zambia rijden naar de Zambezi Vallei en de Kafue rivier. De Kafue rivier is een zijrivier van de Zambezi Rivier, de langste en grootste rivier van Zambia. de lodge van vanavond is gelegen aan de oevers van de Kafue rivier. Overnachting in de Gwabi Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch)

Overnachting: Gwabi River Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, restaurant en bar
Afstand: 505 km, ca. 7 ½ -8 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en ontbijt onderweg
Optionele excursies: geen
Voor meer informatie zie: www.gwabiriverlodge.com

Dag 4 - 5: Lower Zambezi kano excursie

Twee volle dagen op de Zambezi rivier met onderweg traditionele dorpjes en een overweldigende natuur en dierenleven. De eerste nacht wordt gekampeerd aan de oever van de rivier(het zogenaamde wild camping waarbij alles zelf word meegenomen), de tweede nacht is weer in de Gwabi Lodge. Aan het einde van dag 4 worden de kano’s weer stroomopwaarts gesleept naar de lodge door een motorboot. Overnachting 1e nacht op een mooi plekje langs de rivier in zelf meegenomen tentjes, de tweede nacht is weer in de Gwabi Lodge in een tweepersoonskamer. (camping/lodge) (ontbijt, lunch, diner) (ontbijt, lunch)

Inclusief: kano excursie met lokale gidsen op de Kafue rivier
Overnachting: 1e nacht wild camping, 2e nacht in de Gwabi River Lodge
Optionele excursies: geen

Dag 6: Lower Zambezi – Lusaka – Luangwa Rivier

Vertrek uit de Lower Zambezi vallei en rijden naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. In Lusaka worden boodschapjes gedaan voor de komende dagen en is er tijd om een van de vele lokale marktjes te bezoeken. Daarna via de Great East Road rijden richting het South Luangwa Nationaal Park. Onderweg kleine dorpjes en kraampjes met allerhande lokale producten. Vanavond kamperen op een camping aan de Luangwa Rivier. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: camping in tweepersoonstent, gedeelde douche en toilet faciliteiten, warm water en bar
Afstand: 380 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch

Dag 7 - 8 - 9: Luangwa Rivier – South Luangwa Nationaal Park

Vertrek na het ontbijt en afdalen naar de vallei van het South Luangwa Nationaal Park. Dit gebied is een afgelegen gebied, “ off the beaten tracks” en een van Afrika’s mooiste en onaangetaste park waar olifanten, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden volop aanwezig zijn. De lodge voor de komende dagen in gelegene aan de oevers van de Luangwa rivier en overziet het park. Regelmatig zijn nijlpaarden en olifanten te zien vanuit het zwembad, dichterbij de natuur kun je haast niet komen. De lodge is gelegen in een privé concessie waar game walks en night drives met 4×4 open game drive voertuigen zijn toegestaan. Overnachtingen in de Wildlife Camp chalet in een tweepersoonschalet. (chalet) ( ontbijt, lunch)

Inclusief: 1x dag parkfees South Luangwa Nationaal Park, 1 game walk, 2 game drives
Overnachting: Wildlife Camp, tweepersoonschalet met bedden, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 480 km, ca. 8 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch
Optionele excursies: extra game walks & game drives
Voor meer informatie zie: www.wildlifezambia.com

Dag 10: South Luangwa Nationaal Park – Kuti Wildlife Reserve

Na het ontbijt vertrek uit South Luangwa en rijden naar Chipata waar de grens wordt overgegaan naar Malawi. Vanaf de grens rijden naar de hoofdstad van Malawi, Lilongwe. In Lilongwe wordt een stop gemaakt om boodschappen te doen voor de komende dag en is er tijd om wat rond te kijken. Daarna vertrek uit Lilongwe en rijden naar het Kuti Wildlife Reserve. In dit reservaat bevinden zich vooral veel zoogdieren als de giraffe, wildebeest en de zebra. Heel bijzonder is de grote kudde van rond de 100 dieren met Sable antilopen die hier voorkomen. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor het Kuti Game Reserve
Overnachting: camping Kuti Game Reserve, tweepersoonstent, gedeelde douche & toilet faciliteiten, warm water, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 390 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief grensformaliteiten en stops voor sightseeing & lunch
Voor meer informatie zie: www.kuti-malawi.org

Dag 11: Kuti Wildlife Reserve – Mulanje Massief

Vertrek uit het Kuti Wildlife Reserve en rijden richting het zuiden via het stadje Blantyre naar Mount Mulanj. Onderweg naar de lodge word een bezoek gebracht aan een van de vele theeplantages in het Thyolo district. Na de rondleiding over de theeplantage rijden naar Mount Mulanje. Mount Mulanje is een 3002 meter hoge berg in het zuiden van Malawi welke een groete invloeg heeft op het lokale klimaat en zorg voor voldoende regenval. Aankomst en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in de Kara o’ Mula Country lodge (guesthouse) (ontbijt, lunch)

Excursies: rondleiding theeplantage
Overnachting: Kara o’ Mula Country Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, bar, restaurant
Afstand: 350km, ca. 5 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing & lunch
Voor meer informatie zie: www.karaomula.com

Dag 12: Mulanje Massief

Vandaag een wandeling vanaf de lodge door het Mulanje Massief met tropische begroeing en waar stroompjes watervallen en hoge bergtoppen elkaar afwisselen. Overnachting in de Kara o’ Mula Country lodge (guesthouse) (ontbijt, lunch)

Excursies: begeleide wandelink/hike Mulanje Massief
Overnachting: Kara o’ Mula Country Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, bar, restaurant
Optionele activiteiten: geen

Dag 13 - 14: Mulanje Massief – Liwonde Nationaal Park

Vertrek uit eht Mulanje Massief en rijden in noordelijke richting via Zomba naar het Liwonde Nationaal Park. Het Liwonde Nationaal Park is een park van ca 548km² dat zich uitstrekt langs de Shire rivier. Het park is het enige park in Malawi war olifanten voorkomen en de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Verder zijn er in het park luipaarden, nijlpaarden, antilopen en de zeldzame Lilian’s lovebirds te vinden. Aankomst in de middag en in de namiddag een game drive of bootcruise over de Shire rivier. De volgende dag worden game drives gemaakt in het park met de safaritruck. Overnachtingen op een Mvuu camping in het Liwonde Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner) (ontbijt, lunch)

Inclusief: bootcruise en game drives
Overnachtingen: Mvuu camping in een tweepersoonstent, gedeelde douche/toilet faciliteiten, bar en restaurant. (er bestaat een mogelijkheid tegen bijbetaling een upgrade te boeken bij aankomst naar een lodgekamer in het Mvuu camp
Afstand: 190 km, ca. 3 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch
Voor meer informatie zie: www.cawsmw.com/index.php/lodges/mvuu-camp/

Dag 15: Liwonde Nationaal Park – Lake Malawi Nationaal Park

Vertrek uit het Mvuu camp na het ontbijt en rijden richting Lake Malawi Nationaal Park en Cape Mc. Clear. Hier word de boot genomen voor een korte oversteek naar Mumbo Island in het Lake Malawi. Aankomst en rest van de dag ter vrije besteding om te zwemmen, te snorkelen en te relaxen. Overnachting in de Mumbo Island Lodge. ( chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: parkgelden, boottransfer, kayaking, snorkelen
Overnachting: Mumbi IslandLodge, tweepersoons chalet/kamers met ensuite badkamer
Afstand: 160 km, ca. 3 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch
Activiteiten: snorkelen, kajakken, vissen, zwemmen
Voor meer informatie zie: www.mumboisland.com

Dag 16: Lake Malawi Nationaal Park

Volle dag om te relaxen op Mumbo Island. Overnachting in de Mumbo Island Lodge. ( chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: parkgelden, kayaking, snorkelen
Overnachting: Mumbi IslandLodge, tweepersoons chalet/kamers met ensuite badkamer
Activiteiten: snorkelen, kajakken, vissen, zwemmen

Dag 17: Lake Malawi Nationaal Park - Lilongwe

Op tijd op en na het ontbijt boottransfer naar Cape Mc. Clear. Vanuit Cape McClear rijden naar Lilongwe waar de reis rond 11.00 eindigt. Einde arrangement.

Inclusief: boottransfer
Overnachting: geen
Afstand: 260 km , ca. 4 uur rijden exclusief stops

Reissom

REISSOM 17 DAAGSE ZAMBIA EN MALAWI “LIVINGSTONE TRAIL” COMFORT EN CAMPING SAFARI:

 •  €. 2810,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19) exclusief US$ 300,- p.p. local payment*

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizende geldt; toeslag eenpersoonstent in Livingstone EUR 30,- per persoon voor 2 nachten. Accommodatie tijdens de reis kan op indeling (zonder extra kosten) of tegen betaling van een toeslag van €. 445,- p.p. voor een eenpersoonskamer.

*Bij elke safarireis wordt een “local payment” gevraagd. Deze local payment zal door de reisleiding bij aanvang van elke reis worden opgehaald en is meestal in de lokale munteenheid of US dollar. Met de local payment zal o.a. de verschillende entreegelden van de nationale parken, andere excursiegelden worden betaald

De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een bericht via ons contact formulier.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: British Airways EUR 650,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Londen Heathrow – Johannesburg – Londen Heathrow – Amsterdam. De vlucht van Johannesburg naar Livingstone met Comair ca. EUR 132,- per persoon en voor de vlucht van Lilongwe naar Johannesburg ca. EUR 215,- per persoon. Andere opties natuurlijk ook beschikbaar.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Maart:22
Juli:05*
Augustus:02, 30
September:13, 27
Oktober:11, 25
November:08* , 22

Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma of gelijkwaardig
 • Transfers luchthaven – hotel visa versa
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
 • Vervoer tijdens de reis in een safari minibus of safari overlandtruck
 • Maaltijden zoals in de reisbeschrijving
 • Begeleiding van 2 professionele Engelssprekende gidsen
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Regionale vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Vaccinatiekosten
 • Visumkosten Zambia & Malawi
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze comfort & camping safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 12 jaar mits begeleid door tenminste 1 volwassenen, er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch “fitheids” verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door 2 gecertificeerde gidsen voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 69 maanden geldig is na terugkomst van de reis zijn er voor Zambia en Malawi een visum verplicht. Dit visum kan het beste voor vertrek uit Nederland worden geregeld of aan de grens (kan langer duren). Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. Afrika Online verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrijft van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Victoria Falls- een van de natuurlijke wereldwonderen, Lower Zambezi – kano activiteit, South Luangwa Nationaal Park – game drives en game walk, Mulanje Massief, theeplantage en hiking, Liwonde Nationaal Park – game drives & bootcruise, Lake Malawi – snorkelen en zwemmen. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safari overlandtruck met 10/12 stoelen of per safari minibus (Toyota Hiace). Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote schuiframen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage en kampeeruitrusting

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle reizen is deelname gevraagd in het inladen van de truck, het helpen bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep

Overnachtingen:
In eenvoudige guesthouses en lodges en een aantal nachten kamperen op een mooie plek in de natuur.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal lokale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 16x ontbijt, 14x lunch en 7x diner inbegrepen in de reissom.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis. Vaccinaties en malariaprofylaxe verplicht.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke.
Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

Zie voor meer informatie en reistips voor Kenia onze landeninfo op www.afrikaonline.nl

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top