skip to Main Content

15 daagse ontdek Mozambique comfort groepssafari

2.015,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. luchthaven transfers
 • entreegelden
 • accommodatie
 • maaltijden
 • vervoer in safari overlandtruck met gids en chauffeur

Reiscode: AOL 509

Offerte aanvragen
Categorieën: ,

Beschrijving

In het kort

Witte stranden en kristalhelder blauw water vormen de achtergrond voor deze ontdekkingsreis door Zuid Afrika en Mozambique. Een veelzijdige reis waarbij natuur, wildparken, de rijke cultuur van Maputo en de prachtige stranden van Mozambique worden bezocht. Vanuit Johannesburg oostwaarts naar het wereld beroemde Kruger Nationaal Park, de neushoorns van het Hlane Royal Nationaal Park in Swaziland naar het surferparadijs Tofu waar gezwommen kan worden met walvishaaien en de reuzenmanta ray. Een bezoek aan de schitterende Bazaruto eilanden mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de reis word een cruise gemaakt met een traditionele Dow naar deze tropische eilanden waar kan worden gesnorkeld in de warme Indische oceaan waarbij het lijkt alsof je in een aquarium bent beland.

Programma

Dag 1: Johannesburg

Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar het Belvidere Estate hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Belvedere Estate hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Overnachtingen: Belverdere Estate hotel in een tweepersoonskamer met badkamer
Voor meer informatie zie: www.belvedereestate.co.za

Dag 2: Johannesburg - Kruger Nationaal Park

Vertrek uit Johannesburg na een vroeg ontbijt en rijden richting de Mpumalanga provincie en het Kruger Nationaal Park. Er wordt een stop gemaakt in het plaatsje Dullstroom, bekend om het forel vissen maar zeker ook om Harries Pancakes restaurant waar ze de heerlijkste pannenkoeken van Zuid Afrika maken. (lunch op eigen kosten). Aankomst in de namiddag en na het inchecken een briefing over de reis. Overnachting in de Nkambeni Tented Lodge in een luxe permanente safaritent. (lodge) (diner)

Optionele activiteit: avond game drive in het Nkambeni Reserve
Overnachting: Nkambeni Tented Lodge, tweepersoons luxe safari tent badkamer
Maaltijden inclusief: diner (lunch op eigen gelegenheid en kosten)
Afstand: ca. 410km – reistijd ca. 4 – 4 ½ uur
Voor meer informatie zie: www.nkambeni.com

Dag 3: Kruger Nationaal Park

Vandaag de hele dag game drive in het Kruger Nationaal Park in een speciale, open 4×4 safari auto. Overnachting in de Nkambeni Tented Lodge in een luxe permanente safaritent. (lodge) (ontbijt, diner)

Activiteiten inclusief: volle dag 4×4 game drive in het Kruger Nationaal Park
Optionele activiteit: avond game drive in het Nkambeni Reserve
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen gelegenheid en kosten)
Overnachting: Nkambeni Tented Lodge, tweepersoons luxe safari tent badkamer

Dag 4: Kruger Nationaal Park (Panorama Route)

Vandaag word de bekende Panorama Route gereden, één van Zuid Afrika’s mooiste routes . Er wordt een bezoek gebracht aan Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon inclusief God’s Window en de Three Rondavels. In de namiddag terug naar de lodge. Overnachting in de Nkambeni Tented Lodge in een luxe permanente safaritent. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: bezoek aan Panorama route, God’s Window, Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, game drive
Maaltijden inclusief: ontbijt en diner (lunch op eigen gelegenheid en kosten)
Overnachting: Nkambeni Tented Lodge, tweepersoons luxe safari tent badkamer
Optionele activiteit: ochtend bushwalk, avond game drive

Overnachting: Zululand Lodge in een tweepersoon permanente safaritent met badkamer
Afstand: game drives
Optionele excursies: geen

Dag 5: Kruger Nationaal Park – Maputo (Mozambique)

Na het ontbijt vertrek uit de Nkambeni Lodge en rijden naar Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Na aankomst lunch en na de lunch een begeleide wandeling door de stad. In de avond met de gids de stad in voor diner (op eigen kosten) en een kijkje in het nachtleven van de bruisende stad Maputo. Overnachting in het Southern Sun Maputo hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Activiteit: stadswandeling Maputo met gids
Overnachting: Southern Sun Maputo hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Voor meer informatie zie: www.tsogosunhotels.com/hotels/maputo/

Dag 6: Maputo – Praia de Barra (Inhambane district)

Na het ontbijt (07.00) vertrek uit Maputo en rijden in noordelijke richting naar het Inhambane district. Alhoewel het een lange dag rijden is zal het zeker geen saai dag zijn. Onderweg naar Barra Beach voert de reis langs talrijke dorpjes, kokosnoot, cashewnoten en suikerrietplantages zodat onderweg al een goed beeld ontstaat van het kleurrijke landschap. Natuurlijk wordt onderweg een stop gemaakt bij een lokaal dorpje of kraampje waar de benen kunnen worden gestrekt en waar een kijkje kan worden genomen in de kleurrijke kraampjes. Aankomst bij het door palmbomen omlijnde zandstrand van Praia de Barra en rest van de namiddag ter vrije besteding. In de avond een traditioneel Mozambikaans diner. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (diner)

Activiteit inclusief: traditioneel Mozambikaans diner
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 495 km // 7 ½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.bayviewlodgemoz.com

Dag 7: Praia de Barra

Dag ter vrije besteding om te luieren, te zwemmen en de snorkelen in het warme water van de Indische Oceaan. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (ontbijt, diner)

Optionele activiteiten: Ocean Safari op zoek naar dolfijnen en walvissen, quadbike, scuba diving, snorkel excursie
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer

Dag 8: Praia de Barra

Vanmorgen een bezoek aan Tofo Beach, een strand dat bekend staat om de walvishaaien en de manta rays die hier voor de kust zwemmen. Het dorpje Tofo heeft een gezellig sfeer met leuke barretjes en kleine restaurantjes. Overnachting in de Bay View Lodge (hotel) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: bezoek aan Tofo
Optionele activiteiten: Ocean safari op zoek naar dolfijnen en walvissen, quadbike, scuba diving, snorkel excursie
Overnachting: Bay View Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca 15 km // ½ uur rijden

Dag 9: Praia de Barra – Inhambane - Vilanculos

Vertrek uit Praia de Barra en rijden naar het dorpje Vilanculos. Onderweg naar Vilanculos wordt een bezoek gebracht aan het stadje Inhambane, een van de eerste nederzettingen in Mozambique met een rijke historie in handel slaven en specerijen. Er is gelegenheid om Inhambane te voet te verkennen op eigen gelegenheid. Er kan een bezoek worden gebracht aan de lokale markt en de historische straatjes rondom het centrum. Na het bezoek aan het centrum van Inhambane per traditionele dhow ferry naar de overkant van de baai naar het plaatsje Maxixe. Hier wacht de truck en is het vertrek richting Vilanculos. Aankomst in Vilanculos en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in de Golden Sands Appartementen. (appartement) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: Inhambane wandeling op eigen gelegenheid, Dhow ferry naar Mixixe
Overnachting: Golden Sands appartement in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 250 km / ca. 3 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.solresortsonline.com

Dag 10: Vilanculos

Volle dag Dhow excursie naar de Bazaruto Archipelago, een van de grootste marine reservaten in zuidelijk Afrika. De hele dag tijd om de snorkelen, zwemmen en de genieten van de witte stranden van de vele eilandjes. Aankomst in Vilanculos aan het einde van de dag. Overnachting in de Golden Sands Appartementen. (appartement) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: volle dag dhow excursie Bazaruto islands
Overnachting: Golden Sands appartement in een tweepersoonskamer met badkamer

Dag 11: Vilanculos – Xai-Xai

Na het ontbijt vertrek uit Vilanculos en rijden in zuidelijke richting naar het dorpje Xai-Xai. Aankomst aan het einde van de middag en op tijd voor een strandwandeling en een sundowner voordat de zon ondergaat. Overnachting in de Sunset Beach Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: Sunset Beach Lodge in een tweepersoons met ensuite badkamer
Afstand: ca. 495 km // ca. 5 ½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.sunsetbeachlodge.com

Dag 12: Xai-Xai – Maputo – Hlane Game Reserve (Swaziland)

Vanmorgen op tijd vertrek uit Xai-Xia en rijden via Maputo naar de grens met Swaziland. Na de grensformaliteiten doorrijden naar het Hlane Royal Game Reserve. Aankomst en namiddag ter vrije besteding. Overnachting in het Hlane Royal Game Reserve in een tweepersoons kamer met badkamer. (chalet) (ontbijt, diner)

Overnachting: Hlane Game Reserve in een tweepersoons chalet met ensuite badkamer
Afstand: ca. 400 km // ca. 6 – 6½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.biggameparks.org/hlane

Dag 13: Hlane Game Reserve – Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vanmorgen na het ontbijt een game drive door het Hlane Royal Game Reserve. Na de game drive vertrek uit het park en rijden naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Overnachting in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonshut met badkamer. (hut) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: Rhino Game Drive in Hlane
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonshut met ensuite badkamer
Afstand: ca. 100 km // ca. 2 – 2½ uur rijden
Voor meer informatie zie: www.biggameparks.org/mlilwane

Dag 14: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vanmorgen wordt er een wandeling gemaakt door het park met de gids. Na de lunch een ca. 2 uur durende begeleide wandeling naar een lokaal dorp van de Esajeni community voor een kijkje in het dagelijkse leven van deze Swazi stam. De interactieve ervaring houdt oa. in dat er kan worden meegeholpen mais de malen, water te halen bij de put, het bouwen van een muurtje of het wassen van kleding in de rivier. Overnachting in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonshut met badkamer. (hut) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: ochtend wandeling in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, Esajeni Cultural tour
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonshut met ensuite badkamer

Dag 15: Mlilwane Wildlife Sanctuary – Johannesburg

Alweer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt vertrek uit Swaziland en rijden naar Johannesburg. Aankomst in Johannesburg waar de tour eindigt bij het Belvidere Estate. Transfer naar de luchthaven van Johannesburg. Einde arrangement (ontbijt)

Afstand: ca. 400 km // ca. 4 – 4½ uur rijden
Optioneel: overnachting in het Belvidere Estate, traditionele Afrikaanse maaltijd bij Belvidere Estate

Reissom

REISSOM 15 DAAGSE ONTDEK MOZAMBIQUE COMFORT GROEPSSAFARI:

 •  €. 2240,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19) 

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizende geldt; toeslag eenpersoonskamer in Johannesburg van EUR 20,- p.p. en toeslag éénpersoonskamer tijdens de safari van EUR 235,- p.p.
Small Group Tour toeslag: EUR 710,- per persoon* (zie voor uitleg small group tour onder informatie)

De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar [email protected]

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vlucht vanaf Amsterdam vanaf EUR 650,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Johannesburg – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Januari: 12, 18*, 26
Februari: 01*, 09, 23
Maart: 01*, 09, 23, 29*
April: 06, 12*, 20
Mei: 04, 10*, 18
Juni: 01, 07*, 15, 21*, 29
Juli: 13, 19*, 27
Augustus: 10, 16*, 24, 30*
September: 07, 21, 27*
Oktober: 05, 19, 25*
November: 02, 08*, 16, 30
December: 06*, 14, 28

Vet gedrukte data: op deze data zal de tour uitgevoerd met een extra, Duitssprekende vertaler wat kan betekenen dat er een groter aantal Duitsprekende reizigers zal meereizen. De voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels en ook de crew is Engelssprekend. Op de vet gedrukte small group departure””data is er een Duitssprekende gids aanwezig, dus hoofdzakelijk Duitssprekende reizigers.

* : op deze data is er een zogenoemde “small group departure” waarbij het maximum aantal deelnemers op de reis niet 20 personen maar 12 personen zal zijn. Op deze data is er een toeslag van EUR 710,- per persoon van toepassing.

Onderstreepte data’s: op deze data is het doorgaan van de reis gegarandeerd ongeacht het aantal deelnemers.

Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Overnachtingen zoals beschreven
 • Transfer luchthaven Johannesburg – hotel Johannesburg
 • Overnachtingen zoals hierboven beschreven of gelijkwaardig
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Excursies zoals genoemd
 • Vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
 • Maaltijden zoals in de beschrijving
 • Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
 • Digitaal informatieboekje
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Vaccinatiekosten
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Green Seat (optioneel EUR 12,- p.p.)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze comfort safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. de gemiddelde leeftijd op deze tour is 37 maar leeftijden variëren van 8 tot 70 jaar. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 20 deelnemers. De reizen die met een sterretje worden aangeduid in de lijst met vertrekdata worden aangeboden op basis van “small group tour” met minimum 4/ maximaal 12 personen in een luxe adventure safari truck met lederen stoelen die draaibaar zijn, airconditioner, eigen kluisje, USB aansluiting en elektriciteit aansluiting, toilet aan boord, leeslicht en televisie. Meer persoonlijke aandacht, sneller en meer flexibel.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die vet gedrukt zijn aangegeven, tijdens deze reizen reist er een Duits sprekende vertaler mee. De reis word begeleid door 1 gecertificeerde Engels sprekende gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Green seat:
Wat is Green seat? Door het boeken van een Green Seat helpt je ons om jou groener te laten reizen. Je reist gemakkelijk groener door eerst het groenste vervoersmiddel te kiezen en vervolgens de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie en kans op een baan, scholing en worden er spekbomen geplant, een plant die veel carbondioxide opneemt. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale families. Zo zorgen we samen dat we kunnen blijven reizen en genieten van de wereld. Je kunt GreenSeat CO2-compensatie gemakkelijk bij boeken terwijl je jouw reis boekt bij ons. Zo is het enorm makkelijk om groener te reizen en de activiteiten van GreenSeat te steunen. Voor €10,- p.p. voor een reis van 15-21 dagen, € 8.50 p.p. voor een reis van 8 – 14 dagen en € 6,50 p.p. voor een reis van 1-8 dagen kunt u uw landarrangement carbon neutraal maken. U ontvangt na betaling een e-certificaat met alle details over het project wat u met dit bedrag heeft gesteund en contactgegevens indien u meer informatie wenst.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig. Voor Mozambique is er wel een visum nodig, dit visum moet voor vertrek uit Nederland worden geregeld. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrijft van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek aan de Panorama Route met oa. de Blyde River Canyon, de Three Rondawels, Bourcke’s Luck Potholes en God’s Window, game drives in het Kruger Nationaal Park, sightseeing Maputo met gids, snorkelen in de Indische oceaan, dhowcruise naar de Bazaruto eilanden, rhino drive in Hlane Royal Nationaal Park, bezoek aan het Mlilwane Wildlife Sanctuary met bushwalk en cultureel bezoek aan lokaal dorp.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 20/24 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 8 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in kampeer en kookdiensten.

Overnachtingen:
In eenvoudige hotels, guesthouses, bed & breakfast, bungalows, chalets en permanent tented camps. Op aanvraag een tweepersoons bed of twee aparte bedden en meestal met privé badkamer met douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 14x ontbijt, 6x lunch en 12 diner inbegrepen in de reissom. Bij de “small group departures” zijn 14x ontbijt en 12x diner inbegrepen, lunches niet inbegrepen.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg p.p. Voor overdag in de auto is het makkelijk om een klein rugzakje te hebben voor de gebruikelijke spulletjes als zonnebrand crème, flesjes water, zonnebril etc.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top