skip to Main Content

10 daagse Tanzania wildlife & Cultural Lodge Safari

3.245,00

Dit is een vanaf prijs

 • incl. transfer luchthaven – hotel Arusha visa versa
 • overnachtingen in lodges en safaricamps
 • maaltijden
 • entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • excursies
 • vervoer tijdens de reis in een Toyota minibus of een Toyota Landcruiser
 • begeleiding van een professionele Engels/Duits/Frans sprekende gids

Reiscode: AOL 702

Offerte aanvragen
Categorieën: , ,

Beschrijving

In het kort

Een veelzijdige, kleinschalige groep safari met naast bezoeken aan wildparken ook aandacht voor de cultuur van Tanzania en de lokale bevolking. Tijdens deze reis worden game drives gemaakt in het Tarangire Nationaal Park, het Lake Manyara Nationaal Park, Lake Eyasi, Lake Ndutu, het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur met o.a. een bezoek aan een lokale school, een weeshuis, lunch bij mensen thuis in een dorp, de Hadzabe Bushmen stam, deDatoga stam en een bezoek aan de Olduvai Gorge of “the Cradle of Humankind” waar de Louis en Mary Leakey fossiele resten vonden van menselijke voorouders die geschat worden op ca. van 2,5 Ma jaar oud.

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 DEELNEMERS

Programma

Dag 1: Aankomst luchthaven Arusha

Na aankomst op de luchthaven van Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming en transfer naar het overnachtingadres. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er tijd om de omgeving van de lodge te verkennen, een duik te nemen in het zwembad en de lunch (eigen kosten). Overnachting in de Moivaro Coffee Plantation Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (logies, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.moivaro.com

Dag 2: Arusha – Tarangire Nationaal Park

Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar Arusha stad. Hier worden wat laatste boodschapjes gehaald door de gids en is ook gelegenheid om privé wat drankjes en snacks in te kopen. Hierna vertrek uit de bewoonde wereld en rijden richting het Tarangire Nationaal Park. Aankomst in het Tarangire Nationaal Park rond lunchtijd en picknicklunch op een mooi plekje. Na de lunch een eerste game drive door het Tarangire Nationaal Park dat bekend staat om zijn schitterende Baobab bomen en een grote olifanten populatie. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknick lunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 250 km // 4-5 reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.riftvalleylodge.co.tz

Dag 3: Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Mto-wa-Mbu met eerst een bezoek aan de lokale markt en daarna een bezoek aan een Chagga stam die bekend zijn om de traditionele manier van bananen bier produceren. Ook worden er een aantal boerderijen van Chagga families. Op de boerderijen worden de verschillende soorten fruit en groenten en hun groeiwijzen getoond en wordt het genieuze irrigatiesysteem bekeken. Hierna rijden naar een nabijgelegen lokaal restaurant waar een heerlijke “homecooked” lunch word geserveerd. Na de lunch terug naar de lunch voor wat tijd om te relaxen. In de namiddag word een bezoek gebracht aan een tehuis voor gehandicapte kinderen en een kleine lokale school. Omdat Engels talige (lees) boeken, pennen, schrijfpapier ect meestal niet voorhanden is het leuk om vanuit Nederland spulletje mee te neen voor deze kinderen, liever geen snoep en dergelijke zaken. in de namiddag, als het vee binnen wordt gehaald, een bezoek gebracht aan een Maasai Kraal waar u een kijkje krijgt in het dagelijks leven van deze Nomaden stam. Daarna terug naar de lodge. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, lunch bij lokale “mama”, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer

Dag 4: Lake Manyara Nationaal Park – Lake Eyasi

Na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar het Lake Manyara Nationaal Park voor een vroege ochtend game drive. Het Lake Manyara Nationaal Park is een uniek park gelegen aan de voet van de Great Rift Valley westelijke corridor en staat niet alleen bekend om de grote aantallen flamingo’s die hier voorkomen maar ook om de boomklimmende leeuwen. Op een mooi plekje in het park word een picknick lunch gebruik waarna een korte middag game drive. Daarna vertrek uit Lake Manyara Nationaal Park en rijden naar het Lake Eyasa Safari Camp. Overnachting in het Lake Eyasi Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons safari tent met badkamer (ontbijt, picknicklunch en diner)

Overnachting: safari camp: tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer
Afstand: 120 km // 3-4 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: geen website beschikbaar

Dag 5: Lake Eyasi

Vandaag word een bezoek gebracht aan twee traditionele stammen, de Bushman en de Hadzabe stam, bekend om de traditionele manier waarop ze metalen speer en pijl punten smeden en metalen halsversieringen maken. De producten van de Hadzabe stam zijn te koop op de lokale markt en zijn een mooi en uniek souvenir. De Bushman stammen leven in kleine familie groepen en zijn traditionele jagers/verzamelaars met een nomadische leefwijze. De Bushman jagen op wild met pijl en boog, zoeken wortels en verzamelen van fruit zoals hun voorouders al honderden jaren gedaan hebben. Onze lokale gids zal uitgebreid uitleg geven over de leefwijze van beide stammen. Overnachting in het Lake Eyasi Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons safari tent met badkamer (ontbijt, picknicklunch en diner)

Overnachting: safari camp: tweepersoons safari tent met ensuite badkamer

Dag 6: Lake Eyasi – Lake Ndutu – Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek uit van Lake Eyasi en rijden richting de Ngorongoro Conservation Area via de Eyasi escarpment via het dorpje Endulen en Ndutu naar het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park. Onderweg wordt op een mooi plekje een picknicklunch gebruikt. Na de lunch een eerste game drive door het Serengeti Nationaal Park op weg naar ons kamp. Aankomst bij het Kisura Kenzan Tented Safari Camp voor het donker. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Overnachting: tented Camp in luxe safari tenten met badkamer
Afstand: 290 km // 5-6 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.kisuraserengeticamp.com

Dag 7: Serengeti Nationaal Park

Vandaag een volle dag game drive naar het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte graslanden en waar grote kudde van wildebeest of gnoes en zebra voorkomen. Vanwege de aanwezigheid van die grote hoeveelheden hoefdieren zijn er in deel van de Serengeti hier veel hongerige roofdieren te vinden zoals de leeuw, de luipaard, de cheeta en de hyena die hopen op een makkelijk maaltje en altijd op de uitkijk zijn naar zwakke of jonge dieren die een makkelijk prooi zijn.

Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Dag 8: Serengeti Nationaal Park

Vandaag een volle dag game drive in de westelijke corridor, het deel van de Serengeti dat bekend staat om de jaarlijkse trek van de wildebeesten tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia. Elk jaar tussen februari en mei trek teen grote kudde van meer van een miljoen wildebeesten vanuit de Masai Mara naar de Serengeti op zoek naar groener gras aan de andere kant van de Mara rivier. Andere dieren die voorkomen in de Serengeti zijn de zebra, de Thompson gazelle, de impala, de Grant’s gazelle en de buffel. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Overnachting: Tented Camp in luxe safari tenten met badkamer

Dag 9: Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro – Lake Manyara

Vroeg ontbijt en een 2 uur durende game drive door het Serengeti Nationaal Park richting de Ngorongoro Krater. Afdaling in de krater en game drive in de Ngorongoro krater, een klein paradijs op aarde. Picknick lunch op de Lerai picknickplaats aan de Hippo Pool. In de namiddag een game drive op weg naar de lodge voor vanavond. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 400 km // 6-7 uur reizen inclusief game drive

Dag 10: Lake Manyara - Arusha

Vandaag de laatste dag van de safari. In de ochtend wordt nog een bezoek gebracht aan de lokale markt van Mto-wa-Mbu voor de laatste souvenirs en daarna rijden naar Arusha. Einde arrangement (ontbijt) (voor verlengingsmogelijkheden zie hieronder)

Afstand: ca 250 km // 3-4 uur reizen

Reissom

REISSOM 10 DAAGSE “TANZANIA WILDLIFE & CULTURAL EXPLORER” GROEPSAFARI 

 • Vanaf €. 3245,- per persoon (bij vertrek tussen 01-01-2019 en 31-12-2019)

* Deze prijs is bebaseerd op twee reizigers in een tweepersoonskamer. Voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer EUR 410,- p.p.

De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar [email protected]

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Tanzania of Kenia dan kan dat. Voorafgaand aan deze reis kunt u een aantal nachten verblijven in Arusha om te acclimatiseren, extra overnachting kost EUR 120,- per persoon. Na de safari is het heerlijk relaxen aan het strand van Zanzibar of als u nog niet genoeg heeft van de safari kunt u deze reis verlengen met een safari in Kenia of in het zuidelijk deel van Tanzania. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: Vlucht met KLM van Amsterdam naar Arusha vanaf EUR 725,- per persoon inclusief luchthavenbelasting.

Vertrekdata 2019:
Maart:15
April:05F
Mei:07D
Juni:27
Juli:11, 21D, 28F
Augustus:17
September:04, 23
Oktober:11D, 20F
November:15
December:15

D = op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.
Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
F = op deze vertrekdatum reist er een extra Franssprekende reisleider mee, de reis is tweetalig Engels/Frans


Incl./excl. bij deze reis

Reissom inclusief:

 • Transfer luchthaven – hotel Arusha visa versa
 • Overnachtingen in lodges en safaricamps zoals beschreven (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamer/tent met ensuite badkamer
 • Entreegelden voor genoemde Nationale parken
 • Excursies zoals genoemd onder inclusief
 • Vervoer tijdens de reis in een Toyota minibus of een Toyota Landcruiser
 • Maaltijden zoals in de beschrijving en koffie en thee tijdens de maaltijden
 • Begeleiding van een professionele Engels/Duits/Frans sprekende gids
Reissom exclusief:

 • Vluchten
 • €. 15,- reserveringskosten per persoon
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
 • Fooien
 • Visumkosten Tanzania
 • Vaccinatiekosten
 • Overige maaltijden
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
 • Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen

Reisinformatie

Aantal deelnemers:
Onze comfort Tanzania safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. min. 4 / max. 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een D en F, op deze gidsen gaat er een Duitsprekende of extra Franssprekende gids mee). De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Tanzania een toeristenvisum nodig. Ook dienen er nog tenminste 3 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud)

Hoogtepunten tijdens de reis:
Tijdens deze safari bezoekt u de hoogtepunten van Tanzania met bezoeken aan het Tarangire Nationaal Park, het Lake Manyara Nationaal Park, Lake Eyasi, Lake Ndutu, het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur met o.a. een bezoek aan een lokale school, een weeshuis, lunch bij mensen thuis in een dorp, de Hadzabe Bushmen stam, de Datoga stam en Maasai stam.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per custom made Toyota Landcruiser 4×4 met 12 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft, een muzieksysteem en airconditioning. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis – Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Vanaf 65 jaar is er voor deze reis een medisch certificaat van gezondheid nodig die u via uw huisarts kunt verkrijgen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel.

Overnachtingen:
9 overnachtingen in middenklasse lodges en safari camps.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden de maaltijden verzorgd in de restaurants van de accommodaties en worden er vanuit de lodges picknick lunches meegenomen voor gebruik onderweg. Tijdens deze reis zijn 9x ontbijt, 9x lunch en 9x diner inclusief

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis. Vaccinaties verplicht, informeer bij GGD of huisarts.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. De meeste lodges bieden de mogelijkheid aan voor het wassen van de kleiding tegen betaling van een klein bedrag. De bagage van 12kg is exclusief fotomateriaal en een klein rugzakje voor in de auto voor overdag.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

AfrikaOnline – Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet

Back To Top